Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2025., 18:48   #2941
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Scroll gore. 2929 pa na dalje.
To na ovoj novoj masini sa w11.
Na staroj nikakav problem.
Staro 20.11.2025., 20:29   #2942
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
13 (trinaest!) MILIJARDI DOLARA je MS uložio u OpenAI da bi mogao koristiti ChatGPT model.
Možete se vi zgražati i smijati kolko oćete, ali nije ta ekipa u Redmondu vesla sisala.
Bude to zaživjelo i korisnici će biti oduševljeni.
Meni je sve to vrlo intrigantno jer je mogućnost verbalne interakcije s kompom revolucionarni pomak.

https://youtu.be/hUwHyoKGZKs?t=481
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2025., 23:07   #2943
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nekad pretjeruje, ali ovaj puta je u pravu. A nekad je ljute mucila telemetrija.

https://www.youtube.com/watch?v=iX3a-goiE2c
Staro 20.11.2025., 23:26   #2944
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Nova zabava na w11. Udem u igru, izadem van, i sad trebam restartat jer iz nekog razloga adrenalin ne otvara. Hebo takav os. Znao sam da je losa ideja ic na to gofno umjesto 10, al nije mi vrag dao mira, reko ajde po prvi put idem against gut feeling... Moron
Staro Jučer, 00:06   #2945
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Meni se to često znalo događati na 7800XT, mislim da čak nema veze sa win nego sa AMD-om
Exy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 06:43   #2946
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
@geronimo...je da je popularno mrziti 11-icu ali ruku na srce vecina ovog sto si napisao su problemi samih aplikacija koje instaliras - ne OS-a. Nije Microsoft bas za sve kriv u ovom slucaju vec lijeno programiranje. Ili nades rijesenje unutar samog appa ili mijenjas app za alternativu. Nema smisla se toliko uzrujavati radi komada softwera.
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:55   #2947
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Spomenul u par postova da mu sve ovo uredno radi na Windows 10 OS-u, a sad kad se prebacil na Windows 11, odjednom se te iste aplikacije kotrljaju nizbrdo.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:59   #2948
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

ma da, iako na win10 je nesto starija adrenalin i 6800, al nekak se iskreno nadam da to nije do hw-a novog jer sam onda nigdje lol.
gore je zadnji adrenalin od pred par dana, pa ak imate slicne probleme napisite.
bacim oko jel izaslo sta novo zadnjih dana, ako ne probam stavit neki stariji, al meni to sve skupa smrdi jer nemam problema nikakvih dok ne udem u neku igru, specificno radi se o metal gear solid i uncharted 4 jucer. udem, postelam nesto sitno, izadem i adrenalin ne dela, odnosno probam uc u njega, prvo hang-a par sekundi, a onda vidim da se srusio/ugasio. pokrenem ga opet, vidim onaj veliki ekran da ga loada i opet se rusi i tak u krug, dok ne restartam.
nebi mi bilo toliko cudno da nisam primjetio slicne probleme i sa drugim, odnosno firefox gore naveden.
nesto tu smrdi.
Staro Jučer, 10:07   #2949
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Spomenul u par postova da mu sve ovo uredno radi na Windows 10 OS-u, a sad kad se prebacil na Windows 11, odjednom se te iste aplikacije kotrljaju nizbrdo.

Svjestan sam toga. Zato kazem mozda developeri iste aplikacije nisu optimirali za Windows 11 - nebih tu mogucnost tako lako izbacio iz jednadzbe pogotovo kad kad je struka preplavljena vibe coderima.
Staro Jučer, 10:18   #2950
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Da, ali evo kod mene su iste te (Adrenalin i Firefox) aplikacije u svojim zadnjim verzijama skupa s firško patchiranim Windows 11 Pro 25H2 i sve dela kak spada.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:10   #2951
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Možda je do Chris Titusa
kopija je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:10   #2952
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, ali evo kod mene su iste te (Adrenalin i Firefox) aplikacije u svojim zadnjim verzijama skupa s firško patchiranim Windows 11 Pro 25H2 i sve dela kak spada.

@geronimo_2 > jesi radio upgrade na 11 ili cistu instalaciju? Dali si radio kakve optimizacije za OS koje mijenjaju default vrijednosti?
Staro Jučer, 11:14   #2953
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

cista instalacija LTSC iot.
ako pod optimizacija i mjenjanje vrijednosti mislis na tool-ove tipa shutup, private winten i sl. nisam jos nista od doticnih stavio, daklem trebalo bi bit sve default.
zadnji available win updejti stavljeni neki dan.
masina je offline vecinu vremena, a i za bilo kakve izlaze ESET pita.
Staro Jučer, 11:36   #2954
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Možda je do Chris Titusa
Jbg, podsjetilo me na Titus the fox...

https://www.youtube.com/watch?v=GlW532-MlsA

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:54   #2955
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
ako pod optimizacija i mjenjanje vrijednosti mislis na tool-ove tipa shutup, private winten i sl. nisam jos nista od doticnih stavio, daklem trebalo bi bit sve default.
Znači koristiš nepodržanu verziju Windowsa za krivu svrhu.

There be dragons...

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:55   #2956
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:

Znaci kod tebe LTSC verzija kod Exiled legit Win11 Pro (up to date). Onda mora u tom grmu lezat zec. Jesi probao sa "normalnom" i "up to date" verzijom Windows 11 OS-a?
Staro Jučer, 13:23   #2957
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mene ovaj ESET ful kopka u cijeloj prici, pa ako se odlucis razj. sustav, probaj prvo maknuti taj suite cisto u znanstvene svrhe :)

Citamo se u W10 temi :D
Staro Jučer, 13:38   #2958
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

probat cu i to, al uskoro krece instalacija w10 pa se javim kroz tjedan dva. steta vejstanog vremena na ovaj w11.
Staro Jučer, 19:03   #2959
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:32   #2960
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
probat cu i to, al uskoro krece instalacija w10 pa se javim kroz tjedan dva. steta vejstanog vremena na ovaj w11.
Win11 iot ltsc radi savršeno
Upirem prst u amd ili odakle ti taj image ltsc?inače se skida sa ms legit stranice i onda mass ostalo se nedira jer nema potrebe nema ai govna i ostalih glupoština

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:01   #2961
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Tko ima vremena za istraživanje neka proba "složiti" tiny11,
nije kao IoT ali dobiješ slični rezultat eliminiranjem "nepotrebnog".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:26   #2962
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nebi ni mene čudilo da ga ESET prca, defender radi sasvim dobar posao. Je da je malo prenervozan i skače na sve i svašta, ali sve se to da podesiti.
Fun fact, postoji DefenderUI app za bolju i intuitivniju kotrolu defendera.
Odlična je, koristim već godinama.

EDIT: Sve to prtlajnje po win, a da ne znaš precizno i točno što radiš mi nema nekog smisla jer ćeš usrat nešto.
Jedno je isključit BL, Telemetriju i Copilot, ali sasvim nešto drugo je izmajmunirat i uklonit hrpu drugih stvari koje su možda esencijalne...evo meni se pokazalo da je na 21h2 IoT LTSC čak i telemetrija potrebna jer inače nije bilo kumulativnih updatea.
Staro Jučer, 21:32   #2963
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Fun fact, postoji DefenderUI app za bolju i intuitivniju kotrolu defendera.
Odlična je, koristim već godinama.
Slažem se, spominjao sam ga prije par godina kao alternativu Hard_Configuratoru, još ga vrtim.
Staro Jučer, 21:34   #2964
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kako? Mladenu sve radi.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:59   #2965
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Kako? Mladenu sve radi.
Javi se na PP i dođi sutra do mene na pivu i vidi kaj mi ne radi. Sve radi savršeno, ali ne može bolje.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:10   #2966
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Ma Microsoft nema pojma sto prica pa drljaju o tamo nekim problemima, umjesto da dodu kod Mladena na pivce da im on pokaze kako se OS ispravno konfigurira .

/sarcasm off

Mladene moj pa bemu misa zar ti oci ostaju zatvorene i ne zelis promijeniti stav cak i kad proizvodac sam prizna greske? Gle - reci da se Windows 11 vuce ko krepana kokos je pretjerivanje. Da je sporiji od Windows 10 - da. I to vec na desktopu, sve produktivne aplikacije nismo jos ni takli. Racunaj jos jednu stavku - racunalo koje vodis pod "Moj komp" nije bas slabo makar je vec malo starije. Instaliraj Win 10 i Win 11 na neki i3 8th gen ili AMD ekvivalent pa ce razlika biti ocitija.

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. Jučer u 22:16.
Staro Jučer, 22:14   #2967
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Pa to i tvrdite da nemaju pojma, tak da to onda ide i na ovu izjavu da im ne valja OS Koliko god da ne valja bolji je od svega ostalog na tržištu za najširu upotrebu.

AI odgovor

"Windows 11 generally offers marginal performance gains over Windows 10, with faster boot times and improvements in specific areas like task scheduling and updates. However, real-world performance differences are often negligible, with some tests showing Windows 10 performing better in specific applications or games. The biggest difference is that Windows 10 is now out of support, making Windows 11 a more secure and modern option despite minor performance discrepancies. "

Performance differences
Boot time: Windows 11 boots faster, particularly on modern hardware with SSDs and UEFI support.
App launching: Both operating systems launch applications at similar speeds, with Windows 11 having minor, often unnoticeable, improvements in task scheduling.
Gaming: Gaming performance is largely identical. Windows 11 has newer technologies like DirectStorage and Auto HDR, but they don't provide a significant advantage in most current games. Some older tests showed Windows 10 with slight advantages in specific games, especially on certain hardware.
Productivity: Recent benchmarks show mixed results. Some tests indicate Windows 11 has a slight edge in productivity, while others show Windows 10 performing better in certain applications like rendering or number-crunching tasks.
Updates: Windows 11 has more streamlined and faster updates compared to Windows 10, with smaller download size
Staro Jučer, 22:18   #2968
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Reče onaj tko ništa drugo nije probao
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:21   #2969
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Reče onaj tko ništa drugo nije probao
Tko ja? Probao kako je izlazilo od arkadnih automata početkom osamdesetih.
Staro Jučer, 22:21   #2970
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja osobno ne pamtim da je Mladen na ovom forumu kritizirao ista sto koristi ili posjeduje, bile to gume na autu 10 godina stare ili neki OS na kompu. Covjek se samo hrani vasim reakcijama i na fino vas, da budem pristojan, prca. A vi ga zazivajte i hranite :)

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na