|
|||||||||||
|
|
#84871 | |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Nisu hub motori, u ovom trenutku nije mi poznat ni jedan high-volume auto sa hub-motorima ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84872 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
S boka ljepši Arteon, sprijeda A5. A bila je najbolja na svitu, kako i kaže Ban. |
|
|
|
|
|
#84874 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Društvo, ima li netko osobna iskustva s Fordovim 1.5 ecoboost motorom iz Fieste ST zadnje gen? Ciljam taj auto uzet nakon gen 7 ST-Linea kojeg prodajem po odrađenom (vrlo) velikom servisu - zupčasti, pumpa ulja i vode, svo remenje i filteri i novi turbo. Isto tak ak netko traži tak nekaj za sebe/ženu/kćer/ljubavnicu slobodno bacite poruku u PP. ![]() |
|
|
|
|
|
#84876 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Screenshot iz Fordovog manuala o sastavljanju motora i podešavanju razvodnog mehanizma koju sam dobio kad sam se raspitivao prije kupnje Kuge da li 1.5 ima remen ili lanac. ![]() EDIT: E da, na temu guma koje dolaze uz novi auto,... ovi šupci iz Forda na felge stavljaju Brigestone ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84877 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() A ovaj A5 meni dobro izgleda, ko i Arteon. Moram priznati da se okrenem za ovim novim Audievim zadnjim lampama, ne ulazim u interijer i kvalitetu jer to fakat ne znam, iskreno ne poznajem ljude koji voze aute skuplje od valjda 30k eura pa time nit nemam iskustva sa premium i kao-premium autima. Ono kaj ne volim kad auto nema "oči", tj ne volim ovaj novi dizajn gde su DRL odvojeni od glavnim farova, a ti glavni farovi su dolje skoro pa na braniku. Nijedan auto do sad s tim mi nije legel
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 12.11.2025. u 15:27. |
|
|
|
|
|
|
#84878 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nakon delaya novog sistema naplate cestarine, HAC-u se 'dogodio' još jedan i to za dostavu ponuda za izgradnju 3. traka cesta na ZG obilaznici https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20251111
|
|
|
#84879 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
#84881 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
1.0 ima zupčasti unutra, i zbog nemara prethodnog ovlaštenog sam sad morao mijenjat turbo, karter i pumpu ulja. No, neovisno o tome, mislio sam starog prodavat, dokle još ima novijih ST s relativno malo km i mlađe proizvodnje. Na žalost od 2023 se vise Fiesta ne proizvodi. |
|
|
|
|
|
|
#84882 |
|
The mighty pirate
|
Ima netko možda kakvu vezu na auto otpadu ili gdje god idu skršeni otpisani auti? Još se igram s TPMS-om. Sve što sam dosad nabavio s ebaya/amazona pod OEM su jako dobre kopije koje podvaljuju pod OEM i na starijim autima normalno rade, ali eto, mojeg baš ne tangira ako nije original. Long story short...ECU vidi fejk senzor i sve podatke s njega, ali ih ne šalje na ekran auta jer očito fali neka verifikacija koju samo OEM ima. Enivej, ako netko ima kakav izvor skršenih Toyota starih do 10 godina, nek mi javi pretpostavljam da koriste iste senzore. Trebam jedan, a možda i više za rezervu.
|
|
|
#84884 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Btj, uzas zivi. I djeca od 12 godina.....samo ih treba po djepu opaliti i raditi im inspekcije svaki dan. Ali jebiga normalno je to za banana drzave gdje nema sindikata i gdje radnici nemaju nikakva prava. @Ivan Sto su original senzori tako skupi? |
|
|
|
|
|
#84885 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ništa me ovo gore ne čudi, brojka na papiru, dobro da nemaju barkodove istetovirane na vratu, radi se o meglanomanskoj firmi s stotinama tisuća za poselnih, mi smo samo pilići u jatu, doslovno za klanje. Jedan ode, 3 nova dođu i slično. I vjerujem da je tako u svim većim tvornicama. |
|
|
|
|
|
#84886 |
|
The mighty pirate
|
Nisu, oko 80€ je komad, rekao bih da je standardna cijena za većinu auta. Sad je stvar principa. Ne dam ovlaštenom 300€ za novi i “kalibraciju” koja uključuje spajanje na dijagnostiku, par klikova i gotovo. Sad sam već potrošio više od toga na alate i softver, ali sam naučio u procesu dovoljno o tome da mogu riješiti TPMS probleme na gotovo svakom autu, klonirati i programirati senzore, mijenjati baterije… Sad ću u fušu biti Robih Hood TPMS-a i izbiti promet servisima i vulkanizerima koji deru na ovako relativno banalnim stvarima ![]()
|
|
|
#84887 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sto nismo bili pricali kako su toyote i lexusi super prema vag-u, i da su dijelovi jeftini i ima ih na bacanje? |
|
|
|
|
|
#84888 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A da skočiš do nekog lokalnog Toyota servisa? Sigurno na otpadu imaju nekoliko primjeraka s kojih bi mogao skinuti senzore. Daš nekom mehi iz servisa 50 GBP da ti ih skine i proda.
|
|
|
#84889 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84890 | |||
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
S treće strane, našao sam na eBayu litvanca koji prodaje pakete od 4 nova komada za 15 GBP, a na slikama odgovara originalu i veli da stvarno jesu. Naručit ću ih vjerojatno iz znatiželje pa ako su fejk, raskopati kompletno svoj originalni potrgani i jedan od fejkova da vidim razlike. Cijeli cirkus je u tome što jedan ECU vidi senzore i sve podatke iz njih, ali drugi ne pušta podatke iz njih na dash. Probao sam ispuštati gume i čim u nekoj tlak padne ispod dopuštenog, dobijem žutu lampicu za tlak, ali mi ne da informaciju o kojoj se gumi radi.
|
|
|
|
#84891 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
|
#84896 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#84897 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Elroq bih čak rekao Za 25 000e s PDV-om i poticajima dobijes srednji paket opreme, srednju bateriju u autu dimenzijama izmedu karoqa i kodiaqa...
|
|
|
#84898 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ima smisla oba, ali sam nekak mislio da 80% ekipe cilja na nešto manje, gradsko, isplativo, još ako doma imaš solare, isplativost je neupitna. Ove velike vragove, nisam to očekivao, pogotovo privat da se kupuje. |
|
|
|
|
|
#84899 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
BYD DOLPHIN SURF: kompaktni električni automobil već od 19490*EUR | BYD https://share.google/7VdUQNhs7m0Y0ZNdX
|
|
![]() |
|
|