|
![]() |
#2402 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Win 11 sam možda jednom instalirao prije dvije godine,nisam u štosu. Kolegi sam za kćerku naručio laptop s Win 11.Vidim da ne da pokrenut laptop i privest setup kraju bez Microsoft accounta. Brzinski zguglam ali sa Shift+F10 se nisam uspio dočepat cmd-a da "zahebem sistem" i pokrenem laptop bez microsoft accounta pa sam odustao i napravio joj acc ali čisto za ubuduće ako naletim, rado bih znao kako ga prevarit iako nije teško napravit acc. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2403 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
binaryjesus je bio negdje uputu stavio ![]() Ovo bi trebalo biti OK: https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=1406
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 21.09.2025. u 09:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2405 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Rufus to sve riješi u par klikova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2406 |
Premium
|
Rufus podrazumijeva da radiš sa ISO diskom. Na terenu se često događa da te netko traži da mu središ novokupljeni laptop koji je već zaražen sa Windows 11 ali na kojem isti nije setupiran.
![]() |
#2407 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Citiraj:
Napisao je gore da ne moze dobiti CMD sa shit + f10. To je po novom sada ali mislim da je i dalje CMD dostupan na PRO verziji. Kod laptopa je sigurno home verzija.
![]() |
![]() |
#2410 |
Premium
|
Teško se ne složiti. Od svih ljudi s kojima sam pričao o tome nitko se ne veseli prelasku na Win 11, dok se dosta njih užasava. Neki dan koristim radnu stanicu u uredu na kojoj se nalazi Win 11. To računalo je tamo uz printer pa kome treba si dođe isprintati što je potrebno. Kako bilo, imao sam tri stranice za baciti na mrežni printer, kadli BSOD iz vedra neba ![]()
![]() |
#2411 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Mi na poslu i dalje imamo limitaciju rama kako su pustili zadnji cumulative update. Nema pravila. Nekad limitira na 25%, nekada na 50%, nekada na 75%. U pitanju su racunari sa B450, x570 i B650 plocama. Znaci dvije razlicite generacije, isto ponasanje. Takodjer, kolega prijavljuje isti problem i kod kuce. Probali smo 25H2 na jednom PC-u ali nije bilo promjene. Sad razmatramo da prebacimo sve racunare na win10 jer ovo nam ubi posao. Pomaze kada windows swapa na C ali nekada nece. Pratim loadanje programa i zaglavi. Onda gasim sve sto mogu da izadje iz rama i onda se program loada. Ovo je naprosto nevjerovatan bug. Vidim niko ne pise o ovome jer ocito nema puno zahtjevnih korisnika koji loadaju teske programe ili ne primjete da im swapa na C ali nas doslovno tjera sa win11. ![]() ![]()
![]() |
#2412 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Xp sam instalirao mozda i 1000 puta,7 i vise od toga,vistu nikad,8 ono dvaput,10 bar 500 puta i 11 jednom sebi i potrudit cu se da se ne ponovi. 😁 Sad odem na instaliran laptop maloj ubacit office pa odsjedim sat vremena samo za ga dovest na desktop. Ma... 🤣 Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
@calypso: I da ne volim taj taskbar kako su ga ujebali. Sad više ni ikone ne mogu na početku imati a onda otvorene programe nego se to sve miče k'o potres zemlju. Ono nedavno kaj sam složio za W10 u W11 više ne vrijedi.
![]() |
![]() |
#2414 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Imas ExplorerPatcher i Open-Shell pa se i sa time mozes igrati...
![]() |
![]() |
#2415 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
"start ms-cxh:localonly" provjereno radi, a sad kaj se CMD dostupnosti tiče, nisam na Home verzijama imao prilike to isprobat. zadnjih par Pro instalacija sam bez problema odradio sa gore navedenom metodom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2417 |
Premium
|
![]() |
#2418 |
Premium
|
![]() |
#2419 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
U sklopu izbjegavanja šoka kod korisnika sad na jesen legalno se to napravi i ugradi u deployment. REG LOAD HKLM\Default C:\Users\Default\NTUSER.DAT New-itemproperty "HKLM:\Default\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced" -Name "TaskbarAl" -Value "0" -PropertyType Dword reg.exe add "HKLM\Default\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search" /v SearchboxTaskbarMode /t REG_DWORD /d 0 /f REG UNLOAD HKLM\Default 25H2 još ne eksperimentiram dok ne bude 100% od Microsofta za sve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Premium
|
To je 5 klikova puta 20 sitnica = 100 klikova ![]() U deployment sve ugraditi, odreć se žena kocke i pića na tolko i tolko radnih sati i dana, usavršavati i sve postaje automatizirano te se nađe ekstra vremena za žene piće i kocku onda, u konačnici još i više. Govorim ovo jer moram sa stotinama računala raditi i fakat mi se neda klikati više ništ i tako već bar pet godina. Svako malo nešto nadodaš, usavršiš, izbaciš i održavaš fino nauljenu praksu. Tu su i silent install raznih programa, aktivacije, driveri za određene modele, našlo bi se. A ovo klikanje bit će horor to sve naučiti sve. Stavio sam sebi win11 na poslu, ali ono...nije loš OS moram priznat ipak, ali neke stvari za nać je zeznuto ak ne znaš neki shortcut. Morat će se naučiti nema druge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ovo moje je za pojedinacne slucajeve kad su ljudi pogubljeni pa ne znaju sta napravit, a jako im ide na zivce taskbar na sredini... ![]()
![]() |
![]() |
#2424 | |
Premium
|
Citiraj:
Ništa idem u proučavanje pythona (ubrzani tečaj s AI). Ili ako tak nekaj postoji sam napišite koja je to APP.
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 23.09.2025. u 07:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2426 | |
Premium
|
Može li se to složiti kao portable app? EDIT: čudo jedno kako čovjek lako nađe odgovor kada krene čitati ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 23.09.2025. u 09:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2427 | |
Premium
|
Citiraj:
Powershell.exe -ExecutionPolicy ByPass -File "putanja\datoteka.ps1", a može i desni klik i "run" sigurno. Vjerojatno može i kao .bat se složiti. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 23.09.2025. u 10:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Premium
|
> Powershell.exe -ExecutionPolicy ByPass -File "putanja\datoteka.ps1" Ovaj policy služi tome da zaobiđe ograničenje izvođenja skripti, jelte? Danas me baš to prckalo. Ovo izgleda kao najjednostavnija opcija za odraditi niz radnji na x windowsom zaraženih kompova.
![]() |
|
|