|
![]() |
#1741 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
O da, P4 build mi i dalje čuči u takvom caseu. Osim što je malo stiska sa prostorom ak ima previše stvari nutra, zmaj od kučišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Razmisljao sam proslih dana zasto me stari hw toliko privlaci. Vjerojatno zbog kvalitete. Sad se smatra otpadom, iako se jos uvijek moze upotrijebiti za nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1743 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1744 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#1745 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
jel SCSI ili LPT? ![]()
![]() |
![]() |
#1746 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#1747 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1748 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Taj tvoj CD-RW bi bio fora za izložiti negdje na polici, ili stolu. Ali nažalost kao sama komponenta, za "praktičnu" svrhu je kompletno neupotrebljiv, baš poput mojeg ZIP100. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1750 |
|
![]() |
#1751 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Pretpostavljam da to funkcionira preko onog analognog audio izlaza, sa stražnje strane CD pogona? |
|
![]() |
![]() |
#1752 | |
|
Citiraj:
tak je, plextori i neke yamahe su imali i napred pored eject gumba i next za slijedecu pesmu ![]()
![]() |
![]() |
#1753 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1754 | |
|
Citiraj:
pogledam po ormarima za btc, mozda se nadje koji...
![]() |
![]() |
#1755 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne znam zašto ali te BTC sam uvijek zvao betežni ![]() Na žalost nemam ni jedan ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1756 |
Guest
|
Stvarno?! Puno hvala! ![]() Kao što sam napisao na prijašnjoj stranici, BTC je jedina komponenta koju moram nabaviti za "Adison" mašinu, jer želim da izgleda kao i kad je izašao iz servisa, a Adison (Polaris) je u ono vrijeme iz nekog razloga forsirao BTC za CD pogone i tipkovnice ![]() Heh ![]() Edit Sigurno sam već stavio ove slike prije ili poslije... Fotke Adison-ovog protivnog materijala iz onog vremena, kraja 90-ih. Jasno se vidi BTC BCD36X u svim njihovim towerima: ![]() ![]() Također želim napomenuti da nije nikakva prikrivena reklama, jer Polaris & Adison ne postoje još od početka 2000-ih ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 06.03.2020. u 16:21. |
![]() |
![]() |
#1758 | |
Guest
|
Citiraj:
Polaris je bio (najveći?) uvoznik hardvera za RH u ono vrijeme, prije nego što je na scenu stupio HG Spot. Bio sam klinac u ono vrijeme, pa nisam previše obraćao pozornost na takve stvari, ali mislim da je "Adison" bila maloprodaja Polaris-a, koji je samo radio distribuciju i veleprodaju. Dijelili su velikodušne poklone uz njihove mašine (ručni sat, romobil) i imali izuzetno ljubazni servis, kao i tehničku podršku uopće. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1762 |
Guest
|
Bolje ne pitajte koliko je dugo ova pretraga trajala, ali sam našao ono što sam tražio. Ne samo to, već i dokaz za ono što sam tvrdio - da je "Adison" bila maloprodaja tvrtke Polaris, koja je nabavljala i distribuirala na "veliko". Također se želim zahvaliti kolegi @Borgy-u, iz čijeg arhiva sam i izvadio ovaj sken: ![]() Edit WayBack Machine još jednom potvrđuje gore navedeno. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 06.03.2020. u 23:35. |
![]() |
![]() |
#1763 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Tada još nije bilo ni digitalnih a kamoli mobitela sa kamerom, inače bi lako riješili dokaze ![]() ADI monitori su bili popularni u to vrijeme, imao sam ovu 17" raketu (bez PCa, samo monitor, tipkovnica i miš). Za monitor se više ne sjećam gdje je završio ali tipkovnica je još uvijek aktivna (tek joj je 22 god.), uglavnom je radila sa DIN->PS/2 priključkom, u zadnje vrijeme je dodan PS/2 -> USB, ali sad će ipak u zasluženu mirovinu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1764 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Doduše, nisam nikad povezivao "Adi" sa "Adisonom", da li je to ista firma? Ali prepoznajem taj tvoj tower, ako se ne varam riječ je o Adison "Mutltimedia Duo"konfiguraciji, "za ljubitelje lijepog" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1765 |
Premium
|
ADI je tajvanska firma, možda je Polaris s njima imao neki veći deal jer, koliko se sjećam, pred kraj su čak i na monitore stavljali Adison logo. Modernim rječnikom, jedan od prvih pokušaja stvaranja domaćeg branda, nešto slično kao što je par godina poslije HGSpot pokušao sa laptopima. Zadnje izmijenjeno od: Max Rockatansky. 07.03.2020. u 01:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 | |
Guest
|
Citiraj:
Imao sam je tako godinama, ali je na kraju otpala i ostao sam opet na "Flicker-Free" ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 07.03.2020. u 01:43. |
|
![]() |
![]() |
#1767 |
Premium
|
Da, moguće da ni ADI nije proizvođač svih modela, jer imali su šaroliku ponudu, čak i 17" sa Trinitron cijevima (5GT) i, za tadašnje vrijeme, velike 6P (19") i 6G (21"). Negdje '99. se pojavio i prvi LCD, 15" za 1.200$ (vpc cijena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
E da, početkom stoljeća se dogodio preporod što se tiče radnog prostora, odnosno mjesta na stolu ![]() Slika nije iz tog doba, ali Philips 150p sa slike je (prvi LCD monitor kojeg sam kupio) i još uvijek ga imam, ispravan je i nema ni jedan mrtvi ili zaglavljeni pixel... nakon skoro 20 godina ![]() ![]() Trekkie4 će prepoznati kejs ![]() EDIT: Već kad pišem i kad imam malo vremena iako nije neki baš retro laptop, malo sam upalio ThinkPad R50e (2005. godina) i vidi vraga još uvijek radi (mislio sam da nema OS-a na disku no zaboravio sam da prije dvije godine za probu stavio Lubuntu 18.04), a da ne bi ostalo samo na priči evo par pikčr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 07.03.2020. u 05:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
|
![]() |
|
|