Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2019., 11:25   #41761
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova

di ovaj svijet ide

Meni je ta guma neudobna na Focusu Mk3 a jos je 215/50 r17
Za Focus najoptimalnije mi se pokazala 205/55 r16 a to je najmanja dimenzija upisana u knjizici.
Zbilja ne kuzim ovaj trend guranja tih predimenzioniranih kotaca na tako male aute.
Ja ti imam 225/45 R17 zimsku(Conti TS860) i ljetnu(Turanza) na octaviji i nije mi niš spec neudobno, rekao bih sasvim normalno, komforan kruzer. Focus možda malo tvrđi auto vjerojatno?
Staro 03.02.2019., 11:33   #41762
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Evo i moje potrosnje.

A gume ko gume. Nije bas toliko neudobno. Ali drze jebacki. OK, tu je bitna i sama kvaliteta gume.

Sad preko zime vozim TS860, ali 185/65-15. Sve je OK, ali s 15 je malo smijesan auto. Ali za zimu OK. Click image for larger version

Name:	IMG_20190203_112358.jpeg
Views:	530
Size:	54.9 kB
ID:	20809Click image for larger version

Name:	IMG_20190203_112354.jpeg
Views:	492
Size:	56.8 kB
ID:	20810

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 11:38   #41763
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Zvonac i sam znas da po ZG ne trebas ocekivati cuda po pitanju potrosnje. Sto god uzeo, razlike su mizerne.

Ja imam ovaj 1.2 TSI- 90 KS u Ibizi FR i tocno je ovo za potrosnju. Ako se vozis normalno, to je OK potrosnja.
Na AC do 140 je OK potrosnja. 300 km puta, od toga oko 200 km po AC, 100-tinjak otvoreno, dodjem s potrosnjom 6.6-6.8.

Ako hoces potegnuti, moze i to. 190 sam isao prosli vikend na kratkoj dionici. Ali ako ces konstantno piciti 160 kmh, onda se i potrosnja dize iznad 8l. Po meni nepotrebno jer u konacnici 20-30 minuta razlike ne vrijedi, ali stvar osobnog izbora...

Ljeti se vise vozim i vise trosi goriva. Bolje vrijeme, vise gasa, 215/40-17 gume...

Procjeni sto ti je najbitnije i kupi auto. Rekao bih da motor nije jer gledas atmosferca kod Mazde, dizela od Renaulta u Nissanu i VW turbaka u Seatu, a svi razliciti po kubikazi. Jedino su po KS tu negdje.

Uzmi onaj koji ti najbolje lezi u voznji i to je to. Ako ces gledati +/- kod svakog modela, neces nikad uzeti novi auto

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Ma idem za tim, ak uzmem noviji auto tj s novijim motorom, onda računam da je i tehnologija napredovala u smislu potrošnje, ak gledamo da vozim 1.6 16v koji je odličan motor, al zna bogme i popit, pa si sad mislim da su ovi noviji motori efikasniji po potrošnji neg ovi stari motori.
Znam samo da dok sam Clia kupoval, tip je došel do mene, ja sam ga pogledal isprobal i kupil, nije bilo filozofiranja kod kupnje kao danas
Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
Skyactiv jest zadnji nivo tehnologije potrošnje i slično, ali naspram 1.5 atmosferaca Ostale firme imaju svoj način kako doći do niske potrošnje i svoju skupinu inžinjera koji također imaju sisteme razvoja. Mazda je mala kompanija i njima nije lako ulagati u downsizing, elektrifikaciju i sl. Jer košta, pa onda PR odradit ostatak(jer je jeftinije).1.5 atmo u normalnoj vožnji(kad auto ne teraš, znači turbak nije na boostu) naravno troši više čisto zbog više mehanike i otpora, gubitaka i slično(a opet kad ga teraš, imaš barem fleksibilniji motor, mislim na turbaka). Vozim također Octaviu 1.5 TSI i dugoročna potrošnja u 6300km mi je oko 7 i pol litara(maltene isključivo Zagreb i autoput). Imam čak i slike. Naravno da manji auti troše nešto manje.

P.S. Fabia ima adekvatno mjesta da ja(181cm) sjednem iza sebe taman u modelu bez sportskih sjedala(1.4 TDI što sam imao 2 tjedna). Moja sa sportskim pizdarijama malo zauzima više, i meni je taman premalo, no i dalje više od Mazde 2(vjerojatno auto u klasi sa najmanje mjesta za noge). Prednost Fabie je što košta malo po defaultu pa se lako stavi nešto dodatne opreme.

Edit: @aski takvog nekakvog stava bih se i ja držao. Što ti se sviđa i gdje se dobro osjećaš.
Bome da, jer ovo oko kupnje auta, previše parametara se uzima u obzir i onda nikad kraja analiziranju..

Visok sam 187cm, sjeo u Fabiu, mjesta za koljena skoro ništa, inače, ovak mi Fabia solidno sve izgleda.

A danas na tržištu ima svega, gledam pojedine oglase, prodaju, 2-3god stare aute, i onda misle da bi trebali dobit tolko kolko su si oni u glavi zamislili, a cijena je naravno bogovska, pa se vrte oglasi u nedogled, a godine idu..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 11:55   #41764
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
A danas na tržištu ima svega, gledam pojedine oglase, prodaju, 2-3god stare aute, i onda misle da bi trebali dobit tolko kolko su si oni u glavi zamislili, a cijena je naravno bogovska, pa se vrte oglasi u nedogled, a godine idu..
Ne, prodavaču bi prvo u glavi trebalo bit da proda što jeftinije da se kupac nebi slučajno naljutio...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 12:06   #41765
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ne, prodavaču bi prvo u glavi trebalo bit da proda što jeftinije da se kupac nebi slučajno naljutio...
Znam na kaj ciljas, ljudi se vode onim: "dao sam tolko za njega i smatram da vrijedi tolko" i to je ok, a da li on tolko vrijedi, e to je druga stvar, ak govorimo o nekim realnim cijenama, znaš i sam o čem pričam..

U ovo kratko vrijeme kolko gledam aute, nagledao se i naslušao svašta, a mogu mislit kak je tek onima koji se s tim bave, svaka čast pojedinicima koji opet sagledavaju stvari iz neke realne perspektive..

Uvijek će kamen spoticanja bit cijena, a pogotovo dok je cijena van svih zdravo razumskih okvira
Staro 03.02.2019., 12:22   #41766
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako kupuješ noviji auto ne znam što gledaš u nas, odi u Vaterland i uzmi nešto. Davanja u tom slučaju ispadnu niti 10% vrijednosti, a dobiješ 30% jeftiniji auto u boljem stanju s manje kilometara i 100x širim izborom.
Staro 03.02.2019., 12:29   #41767
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pežoisti će razumjeti P308, 2008.god

https://i.imgur.com/XYqvHwN.jpg

Sinoć cijelu noć rokala kiša po lijevoj strani auta. Rezultat su zadnja lijeva vrata puna vode i mala lokvica za koju (još) nemam ideje kako je tu dospjela. Nabrzinu što sam pogledao tepisi su ok. Zadnji put prošle godine sam imao isti show na desnim zadnjim vratima i mokar zadnji desni tepih. Oba puta auto bio parkiran na istoj blagoj uzbrdici. Za popizditi. Auto odličan, a ne mogu shvatiti što više moram napraviti da ta voda izlazi van. Crveno je označeno gdje izlazi voda tek nakon što otkopčam onu plastičnu zaštitu na kutu vrata.

Zadnji put sam tražio ako ima neka druga rupica za vodu ma nisam našao... Moram ili tu plastiku maknuti ili jednu kopču od donje brtve da se otvori rupica i voda krene.
Staro 03.02.2019., 12:32   #41768
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Znam na kaj ciljas, ljudi se vode onim: "dao sam tolko za njega i smatram da vrijedi tolko" i to je ok, a da li on tolko vrijedi, e to je druga stvar, ak govorimo o nekim realnim cijenama, znaš i sam o čem pričam..

U ovo kratko vrijeme kolko gledam aute, nagledao se i naslušao svašta, a mogu mislit kak je tek onima koji se s tim bave, svaka čast pojedinicima koji opet sagledavaju stvari iz neke realne perspektive..

Uvijek će kamen spoticanja bit cijena, a pogotovo dok je cijena van svih zdravo razumskih okvira
A gle, prodavač želi prodat što skuplje, kupac kupit što jeftinije, uvijek bilo i bit će. I nema realne cijene, sve je to proizvoljno pošto auto nije nov. Netko misli da auto vrijedi toliko i ne želi spustit cijenu. Na tebi je da to prihvatiš ili veliš hvala doviđenja. Na tebi je da tražiš dalje. Moj prijatelj prodao alfu 159 2,4 jtd za 60000 kn. Dakle auto za svaku sitnicu išao na servis. Nikad djeca nisu sladoled ili pecivo unutra pojela. Čovjek picajzla što se auta tiče da nemre bit veća. I auto imao manje od 80000 km dok ga je prodao. Full oprema, 200 ks. Doslovce je izgledao kao nov kad ga je prodavao. A s druge strane Imaš ovo. Isto godište samo ovaj ima 150000 km više. I moš se hebat. Čovjek misli da toliko vrijedi, možda mu nije sila i ne da ga ispod cijene koju je zamislio u svojoj glavi. I ti tu nemreš ništa, možeš samo gunđat na internetu povodom toga.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Pežoisti će razumjeti P308, 2008.god

https://i.imgur.com/XYqvHwN.jpg

Sinoć cijelu noć rokala kiša po lijevoj strani auta. Rezultat su zadnja lijeva vrata puna vode i mala lokvica za koju (još) nemam ideje kako je tu dospjela. Nabrzinu što sam pogledao tepisi su ok. Zadnji put prošle godine sam imao isti show na desnim zadnjim vratima i mokar zadnji desni tepih. Oba puta auto bio parkiran na istoj blagoj uzbrdici. Za popizditi. Auto odličan, a ne mogu shvatiti što više moram napraviti da ta voda izlazi van. Crveno je označeno gdje izlazi voda tek nakon što otkopčam onu plastičnu zaštitu na kutu vrata.

Zadnji put sam tražio ako ima neka druga rupica za vodu ma nisam našao... Moram ili tu plastiku maknuti ili jednu kopču od donje brtve da se otvori rupica i voda krene.
Pa izgleda mi da curi na spoju te gumene brtve.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 13:21   #41769
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Po meni, najveći problem japanaca/korejaca jest što su kao polovnjaci prilično jeftini. Prodavač gubi dosta para na njima iako za to nema nekog posebnog razloga.

Istočnjaci su u pravilu pouzdani, dobro opremljeni, imaju dobar izgled, kvalitetni i imaju dugu garanciju. Kada pogledate šta za istu lovu možete dobiti od europljana, dođe vam slabo - ili su slabo opremeljeni ili imaju slabije motore,.... Frend je uzimao X1 i dobio 4 A4 stranice s popisom dodatne opreme. Nađite mi jednog istočnjaka koji ima tako nešto.
Upravo u ova tvoja dva paragrafa i leži kvaka, malo tko (tipa kao ja) uzima skoro max opremu i najjači motor kod japanaca. Za istu lovu možeš se protegnuti do entry level europljana ili veću klasu auta. Većina kupaca u HR uzima niži ili srednji rang opreme kod Mazde barem.

Što se tiče cijene, ja sam svoju M3 2014 prodao ja 2/3 kupovne cijene što mislim da je poprilično solidna prodaja / zadržavanje vrijednosti.

Citiraj:
Skyactiv jest zadnji nivo tehnologije potrošnje i slično, ali naspram 1.5 atmosferaca Ostale firme imaju svoj način kako doći do niske potrošnje i svoju skupinu inžinjera koji također imaju sisteme razvoja. Mazda je mala kompanija i njima nije lako ulagati u downsizing, elektrifikaciju i sl. Jer košta, pa onda PR odradit ostatak(jer je jeftinije).1.5 atmo u normalnoj vožnji(kad auto ne teraš, znači turbak nije na boostu) naravno troši više čisto zbog više mehanike i otpora, gubitaka i slično(a opet kad ga teraš, imaš barem fleksibilniji motor, mislim na turbaka). Vozim također Octaviu 1.5 TSI i dugoročna potrošnja u 6300km mi je oko 7 i pol litara(maltene isključivo Zagreb i autoput). Imam čak i slike. Naravno da manji auti troše nešto manje.
Da zato su razvili Skyactive X motor, prva varijanta HCCI motora na svijetu koja će ove godine doći u ponudu sa Gen 4 Mazdom 3.

Mazda isto tako ima i 2.0, 2.2 i 2.5l motore sve pod krovom Skyactive tehnologije koja ne hebe 5% downsizing već istu uštedu ostvaruje preko velikog radnog volumena motora. Mana je što su im bezninci atmosferci pa ih se treba razvrtiti na 4000 okretaja prije nego živnu.

Skyactive je "njihov đir" i isto tako marketinški razlog/trik pomoću kojeg prodaju svoja vozila. Nema to veze s zadnjim nivoom tehnologije, malom firmom i kajtijaznamveć. Nisu oni otkrili toplu vodu, samo dolaze do iste potrošnje kao konkurencija na drugi način. Štoviše, moj diesel 2.2 je malo i veći potrošać od onoga što bi se za diesel te snage očekivalo...

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 13:24   #41770
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@Mar,i to mi je jedna od opcija, ima tih aukcija vani, pa se prek našeg posrednika kupi..

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
A gle, prodavač želi prodat što skuplje, kupac kupit što jeftinije, uvijek bilo i bit će. I nema realne cijene, sve je to proizvoljno pošto auto nije nov. Netko misli da auto vrijedi toliko i ne želi spustit cijenu. Na tebi je da to prihvatiš ili veliš hvala doviđenja. Na tebi je da tražiš dalje. Moj prijatelj prodao alfu 159 2,4 jtd za 60000 kn. Dakle auto za svaku sitnicu išao na servis. Nikad djeca nisu sladoled ili pecivo unutra pojela. Čovjek picajzla što se auta tiče da nemre bit veća. I auto imao manje od 80000 km dok ga je prodao. Full oprema, 200 ks. Doslovce je izgledao kao nov kad ga je prodavao. A s druge strane Imaš ovo. Isto godište samo ovaj ima 150000 km više. I moš se hebat. Čovjek misli da toliko vrijedi, možda mu nije sila i ne da ga ispod cijene koju je zamislio u svojoj glavi. I ti tu nemreš ništa, možeš samo gunđat na internetu povodom toga.
Ma sve pet, vjerojatno bih i ja tak razmišljao dok bi prodavao. Doduše, rađem dam 100€ više, pa da je auto kak spada, neg 100€ manje, pa posle glavom o zid, ali, ni tu nema pravila, sve je to relativno; mada, nitko od nas ne želi auto pretplatit, to je tak jasno..
Baš sam našel oglas, tip prodaje Hondu Jazz 2012 uvoz, 140tkm, tip hoće za nju blizu 10t€ i sam je rekao, ak ju proda dobro ak ne, opet dobro, moj komentar je bio u vezi cijene, a on je na to odgovorio samo, to je Honda.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 03.02.2019. u 14:19.
Staro 03.02.2019., 13:45   #41771
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ako kupuješ noviji auto ne znam što gledaš u nas, odi u Vaterland i uzmi nešto. Davanja u tom slučaju ispadnu niti 10% vrijednosti, a dobiješ 30% jeftiniji auto u boljem stanju s manje kilometara i 100x širim izborom.
100% točno. Uletio mi kolega s posla za Megane kao da hoće kupiti, super mu je ovo ono. Onako iznenađen jer ne mislim prodavati reko koliko daješ, kaže mi lik da mi da koliko tražim (u normalnoj nekoj mjeri), baš hoće takav bla bla bla.
Reko ok javim ti za 3 dana dok se malo smislim kako i što.
I idem gledati što kod nas od novih auta ima, da je lijep, da ide (ispod 8 sekundi do 100 recimo) i da nije neka egzotika radi dijelova, servisa i sl.
Ispod 200-230k ne možeš niti pogledati, srednja klasa neka. Malo sam i rekao.
Reko kolegi ništa, vozit ću ovaj dok ne rikne, doslovno ako želiš novi kod nas a ne uvoz to je smrt. :/
Razmišljao uvoz na brzinu ali dok se nađe što se hoće, dok se ode po to pa ovo ono to je proces a auto mi treba svaki dan. Ma užas.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 13:56   #41772
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

@xlr Imaš "čepove" ispod na vratima, provjeri da nisu začepljeni. Ja na astri svoje mogu izvaditi, odnio ih u kuću i dobro opro od blata i krša.
Ja imam 2 komada na svakim vratima.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 14:31   #41773
Nybelung
Guest

Citiraj:
@Mar,i to mi je jedna od opcija, ima tih aukcija vani, pa se prek našeg posrednika kupi..

Ma sve pet, vjerojatno bih i ja tak razmišljao dok bi prodavao. Doduše, rađem dam 100€ više, pa da je auto kak spada, neg 100€ manje, pa posle glavom o zid, ali, ni tu nema pravila, sve je to relativno; mada, nitko od nas ne želi auto pretplatit, to je tak jasno..
Baš sam našel oglas, tip prodaje Hondu Jazz 2012 uvoz, 140tkm, tip hoće za nju blizu 10t€ i sam je rekao, ak ju proda dobro ak ne, opet dobro, moj komentar je bio u vezi cijene, a on je na to odgovorio samo, to je Honda.
Pisao sam ti već ranije, ta klasa automobila je skupa za ono što nudi.
Ja sam gledao Vengu. Treba dati 7 do 10 kila eura za nju... Svaka čast Vengi, ali to je cijenom debelo zašlo u Ceedov teritorij.

Eto, ti si gledao taj Jazz. 2012-to godište i kažeš traže 10.000. Heh, pa ako sam odradis uvoz, za te novce dovezeš si Tipo 2016, i to M Jet.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 03.02.2019. u 14:50.
  Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 16:35   #41774
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor arrow Pregled postova
To pričaš za Civica? Nisam baš najbolje upoznat sa novijim modelima no ja sam prije par mjeseci uzeo Accord iz 2005 2.4 executive sa plinom, nema cvrčaka i tih bolesti, unutrašnjost kao nova. Stvarno sam prezadovoljan autom
Da, Civic 9th Gen, ali isto je i u 8th Gen pošto sam se i u njemu dosta vozio. Iako su u 9 popravili dosta stvari, to još nije to. Ne znam kakav je 10, ali nije mi previše zanimljiv jer je još niži i nema magic seats.

Ma gledao sam već neke zaštite, nije to tako skupo, samo treba dosta vremena za izrezati i polijepiti. Isto tako, mogu kasnije staviti i neku foliju da ne odskače previše od tvorničke mat sive. Carbon i slično mi je fuj...

Citiraj:
Ja ti imam 225/45 R17 zimsku(Conti TS860) i ljetnu(Turanza) na octaviji i nije mi niš spec neudobno, rekao bih sasvim normalno, komforan kruzer. Focus možda malo tvrđi auto vjerojatno?
Kod mene također ljetne 225/45 R17, a zimske 205/55 R16, nema neke prevelike razlike. Udoban mi je na obje dimenzije, ali na 17 puno stabilniji.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 17:03   #41775
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
@xlr Imaš "čepove" ispod na vratima, provjeri da nisu začepljeni. Ja na astri svoje mogu izvaditi, odnio ih u kuću i dobro opro od blata i krša.
Ja imam 2 komada na svakim vratima.

Mislim da cu morati cesce cistiti te rupice jer su kriminalno malene

https://i.imgur.com/UyNfpNu.jpg

Odvodnja je ovo ulegnuce u limu.
Iznad njega su normalne rupe (zaokruzeno) al na njih se prikopca ova crna plastika. Kad su donje rupice zastopane, voda ne ide van. Kada skinem crnu plastiku onda kroz tu gornju rupu krene voda. Ako ne skidam plastiku onda sve otjece jako sporo ili nikako...

Isceprkano zicom, isprano vodom, nadam se da ce potrajati. Razmisljam da probusim rupu al ne znam sta bi bilo sa hrdjom, vjerojatno bi bilo sranje.
Staro 03.02.2019., 17:11   #41776
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Pisao sam ti već ranije, ta klasa automobila je skupa za ono što nudi.
Ja sam gledao Vengu. Treba dati 7 do 10 kila eura za nju... Svaka čast Vengi, ali to je cijenom debelo zašlo u Ceedov teritorij.

Eto, ti si gledao taj Jazz. 2012-to godište i kažeš traže 10.000. Heh, pa ako sam odradis uvoz, za te novce dovezeš si Tipo 2016, i to M Jet.
Jazz je fenomenalan auto, gledam to uzeti ali u nas su cijene u nebo, a vanka se ne isplati uzimati jer je relativno jeftin auto (ako gledamo neki ovaj do cca 5k eura).
Jazz je skup jer vrijedi, ali pogotovo prijašnje generacije i taj auto nije bez razloga daleko skuplji i na cijeni za razliku od ostalih auta toga tipa.
Meni je još bolji onaj stari DSI motor, i to sa CVT mjenjačem jer razvija max okretni moment pri samo ~2600 dok Vtec na 5-6k, a to nije neki raspon u kojemu voziš normalni auto.

Sad mi je alternativa Civic 2007-2010 i to 2.2 i-CTDI, uvoz je malo skuplji, ali je auto vrh, dobro izgleda, ima puno opreme, izvrstan motor i malo troši, a cijenom je čak i jeftiniji od usporedivih Jazzova.
Staro 03.02.2019., 18:50   #41777
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ajmo Osječani, će netko ubosti

https://www.njuskalo.hr/auti/jeep-co...oglas-27557096

Baš me zanima priča, cijena je skoro 3x manja od neke "redovne"
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 21:15   #41778
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Samo treba vidjet stanje podvozja 😁

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2019., 21:59   #41779
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova

Vjerojatno nema riješenu homologaciju...

Vozila bez europske homologacije
(američka vozila i sl.)

Ukoliko kupujete (uvozite) vozilo koje nema europsku homologaciju (najčešće uvoz iz SAD) postupak provjere sukladnosti bitno je drugačiji u odnosu na prethodno opisani postupak.

Prije kupnje takvog vozila, valja poslati (e-mailom ili poštom) upit na Državni zavod za mjeriteljstvo ili, u slučaju američkih vozila, na Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (Kontakt: voditelj laboratorija za motore i vozila, prof. dr.sc. Zoran Lulić mob: 091/952 3419 e-mail zoran.lulic@fsb.hr) s fotografijom pločice proizvođača (Certification Label, nalazi se u otvoru vozačkih vrata) i fotografijom pločice o razini štetne emisije vozila (Vehicle Emission Information, u motornom prostoru).Tek ako je odgovor na upit pozitivan, kupite vozilo.

Nakon toga, najvjerojatnije ćete trebati izvršiti preinake na svjetlima, pokazivačima smjera, brzinomjeru i dr., obaviti dodatna ispitivanja i kompletan homologacijski pregled.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 04.02.2019., 00:08   #41780
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Kanticu za sline ispred sebe, pa onda stisnuti play

RM Sotheby's garaža

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 09:51   #41781
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Imam osjećaj da je općenito kvaliteta materijala koji se ugrađuju u unutrašnjost vozila jako pala.
Na mom prastarom golfu iz 1998 godine sa 180+ t km tkanina pored rukohvata izgleda bolje i lakše se održava nego na ženinom novom Tiguanu starom godinu dana, i sa prijeđenih 10 000 km.
Colop je online   Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 10:26   #41782
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Vjerojatno nema riješenu homologaciju...
Jasno, al zašto bi riješio carinu i PDV ak nemre riješiti homologaciju

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Samo treba vidjet stanje podvozja 😁

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Pa piše da je u super stanju. Pa nebi valja čoek lago

Uvoza tog auta je košta valjda više nego što mu je navedena cijena
Staro 04.02.2019., 12:53   #41783
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova

Za Focus najoptimalnije mi se pokazala 205/55 r16 a to je najmanja dimenzija upisana u knjizici.
Jedva čekam toplo vrijeme da stavim 235/40/18 i po gasu
Staro 04.02.2019., 15:37   #41784
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

Visok sam 187cm, sjeo u Fabiu, mjesta za koljena skoro ništa, inače, ovak mi Fabia solidno sve izgleda.
Ma kakva Škoda, gdje ces kupiti auto koji u znaku ima kokoš
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 15:41   #41785
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

• Boja: crna Boja crna a auto na slici bordo?
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 15:57   #41786
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
  • Boja: crna Boja crna a auto na slici bordo?
Ma to su finese. Isto u naslovu cvt, a u opisu ručni mjenjač.
Lovu za auto vjerojatno plaćaš unaprijed, na neviđeno
Staro 04.02.2019., 16:35   #41787
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Jasno, al zašto bi riješio carinu i PDV ak nemre riješiti homologaciju

Uvoza tog auta je košta valjda više nego što mu je navedena cijena
Carina i PDV valjda najmanje koštaju u toj priči. Kad je htio riješiti homologaciju, čovjek se šokirao i odustao. Ja bih mu ponudio 1500 eura i mirna Bosna...

Staro 04.02.2019., 16:35   #41788
windfucker
Guest

Pitanje: neki dan na cesti zaradio kamenčić u vjetrobransko staklo, baš u visini očiju (streslo me u 3pm ).
Uglavnom, radi se o otkrhnuću vanjskoga sloja bez zamjetnih pukotina.
Bio u osig. kući i danas dobio ponudu na 1.000kn ili popravak po računu.
Pa zar se ne mijenja čitava šajba kod oštećenja (puni kasko+100 nekih doplata ukuljučujući i stakla)?
Veličina oštećenja...odokativno ispod 1cm, ako je uopće važno.
Imam li pravo inzistirati na izmjeni stakla, ili moram pristati na neku vrstu popravka?
Zna tko?
Thanks
  Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 16:46   #41789
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Popravak po računu, platit će oni cijelu šajbu.

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2019., 17:23   #41790
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Mene sad nesto zanima jer sam i sam bio u slicnom slucaju sto se tice popravka auta preko kaska.

Da li je sada moguce otic u ovlasteni servis i zatrazit ponudu za zamjenu cijelog stakla.
Oni izdaju ponudu recimo 4500kn, vratit se u osiguranje i rec kako samo 1000kn u ovlastenom je 4500kn. Osiguranje pristane isplatiti 4500kn na neku foru i onda otic u Kristal i obavit to za recimo 2000kn?
stops je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na