|
![]() |
#722 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#723 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Kad sam ih kontaktirao, javila se žena dotičnog i rekla mi da je cijela obitelj u Spectrumima, od djeda preko sina do unuka i da svi igraju igrice na njima... iako se u to doba na tržištu pojavio i Duron 700. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#726 |
Guest
|
Hvala! ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 03.08.2016. u 02:17. |
![]() |
![]() |
#727 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nakon sto godina napokon uhvatio malo vremena i sa četvrt boce Arfa, neke kemikalije užasnog mirisa koju mi je dala žena i par porezotina (oguljotine kože i ne brojim), opran i očišćen KA-K80. Sam ![]() .. i u društvu drugog, ranije očišćenog ![]() ![]() EDIT: Malo kasnije sam izvukao kutije sa svime i svačime tražeći par šarafa za kejs koji su falili i nabasao na zapakiranog Philipsa 150p nakon čega sam prekopao sve kutije i za sat vremena složio kompletan PC (OK, komponente nisu neki retro, ali kejs je ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 03.08.2016. u 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Guest
|
Citiraj:
![]() Da li planiraš nešto i sa ovim drugim ili je samo kao rezerva? |
![]() |
![]() |
#729 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Iskreno, mislio sam posao jednom kad bude vremena odraditi temeljito što bi uključivalo farbanje lima i vračanje prirodne boje plastike plus neke nove lude komponente unutra. Ovo sam danas na brzinu složio od komponenti koje sam našao po kutijama ( AMD 5000 BE, 2 GB RAM-a , 7600 GT i 80 i 400 GB HDD... MBO je neki Biostar ali koji nekam pojma). Drugi kejs je također kompletan osim par plastika za prednji dio i on čeka neki mod u dalekoj budućnosti, a do tada možda udomim još kojeg ako ih nađem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Edit @bertone Imaš PP Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 03.08.2016. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
#731 |
Guest
|
Kao što već neki od vas znaju, planiram jedan "veliki" zahvat ovih dana, pa ako ima zainteresiranih budem stavio slika i bilježio progres iz dana u dan ![]() Riječ je o mojoj RetroMaster 2000 mašini na kojoj mijenjam matičnu, optičke pogone, dodajem floppy, te (na kraju) provodim detaljno testiranje. Riječ je o Athlon 1800+ mašini sa 3 grafičke kartice, koja vrti W98/XP Home dual boot i napravljena je sa ciljem da (uspješno) zamjenjuje sve generacije računala od 486-ice pa sve do novijih Pentiuma 4. To naravno znači da sve od ranijih DOS (Doom, Prince of Persia, itd) pa do modernih WinXP igrica kao što su Half-Life 2 provjereno rade, sve na jednom mjestu i bez ikakvih emulatora ili varanja ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Guest
|
OK, dogovoreno! (već sam mislio da se neće nitko javiti... ![]() Dakle, ovo je direktni update na post broj #616 i #622 Specifikacije (u ovom trenutku) su sljedeće: MBO: ASRock K7VT2, S462 CPU: Athlon XP 1800+, 1533MHz RAM: 2x 256MB DDR1 266MHz GPU1: WinFast LeadTek A280 (GeForce4 Ti4200, 128MB) GPU2: 3dfx Voodoo2 1000, 12MB GPU3: 3dfx Voodoo2 1000, 12MB HDD: Maxtor Slimline 40GB, ATA ODD: LG DVD-RW, ATA Ostalo: SoundBlaster Live! 5.1, Coolermaster ATX kućište & Jet7 CPU hladnjak I biti će nadograđene na sljedeće: MBO: Asus A7V8X-X CPU: Ostaje isti (Athlon XP 1800+) RAM: 2x 512MB DDR1 400MHz GPU1, 2 & 3: Ostaju iste HDD: Seagate Barracuda 80GB, ATA FDD: Samsung 1.44, 3.5" floppy ODD: 2x Pioneer DVD-RW, ATA Ideja je ta da Voodooice rade pod W98 na starijim igrama, dok ih 4200 samo upotpunjuje u onim slučajevima kad igra ne radi sa 3dfx grafičkim i/ili ima problema sa SLI. S druge strane XP koristi isključivo i samo 4200 (iako ima drivere za Voodoo2, stavio sam ih reda-radi), te softversku DirectX 9c podršku što joj omogućuje da vrti igre tipa Half-Life 2, GTA San Andreas, itd. Iako matična ima integrirani zvuk, stavio sam Live! 5.1 zbog EAX 3D tehnologije, te DOS podrške (što integrirani zvuk nema). Upravo zbog navedenog sve moje DOS igrice rade bez problema i sa zvukom. Naravno, govorimo o pravom DOSu, ne command promptu u koji se ulazi preko start izbornika. Dosta je razloga zašto baš sad idem nadograđivati (i baš ove komponente), ali zbog jednostavnosti recimo samo da sadašnje komponente imaju više problema. Ponajviše K7VT2 matična (koju sam ionako već jednom vratio iz mrtvih), dok DVD RW uopće ne čita DVDove, a HDD je potpuno pun na obje particije (W98 i XP). |
![]() |
![]() |
#734 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Kul, baš guštanje uz retro komponente! ![]() Samo naprijed! I veliki thumbs up za jet 7 ![]() To sam i ja imao na svome Bartonu 3000+, a kasnije sam samo ventilator, tj. turbinu stavio sa strane kao case vent ![]() Cak dodje i sa potencimetrom ako me sjecanje sluzi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Uz sve navedeno dobio sam i "Cooler Master Gear" aluminijsku pločicu, koju sam stavio na jedan od praznih 5.25" otvora ![]() Nego, samo da znaš kolega ozbiljo sam razmatrao opciju da stavim onu tvoju 4800SE u ovu mašinu, ali sam je na kraju odlučio ostaviti gdje je, unutar Pentiuma 4, 2.00GHz. Razlog je i više nego očit, sa takvom grafičkom bi Athlon 1800 bio bottleneck... Nije mi problem nabaviti jači procesor, ali povećavanjem brzine gubim na kompatibilnosti sa starijim (i DOS) programima tako da nema smisla. Da o Voodooicama ne pričam, poznata je stvar da je V2 imao problema sa pregrijavanjem na "bržim" procesorima ![]() |
|
![]() |
![]() |
#737 | |
Guest
|
Citiraj:
Ako ne, pošaljem ti PP, pa se dogovorimo za sljedeći tjedan ili kad već budeš imao vremena ![]() Imaš poruku, opet ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 09.08.2016. u 16:03. |
|
![]() |
![]() |
#738 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Sent from my LG G2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Guest
|
Citiraj:
Danas mi nažalost samo ovako stoji i skuplja prašinu, jer nisam nikad pronašao njegov ekran i napajanje, iako sam poprilično siguran da je elektronički ispravan. Kazić je naravno otišao (kao i svaki drugi), treba ga rastaviti i zamijeniti pogonski remen, pinch roller, te počistiti kapstan i glave. Ali to je sve sitnica ako znaš i imaš živaca ![]() |
|
![]() |
![]() |
#740 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Ja sam na starijim racunalima isprobavao starije verzije razlicitih operativnih sustava. Najvise mi se svidio socket 7 i 370 (na kojem sam mogao isprobavati i novije verzije). Prije toga sam koristio Pentium 4. Jel to nekoga zanima ili samo igrice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Omiljeni izbor mi je Win98 SE, ali za nešto starije poput Socket 7 mašine uzeo bih Win95 "B" izdanje (na CDu, sa USB podrškom) Evo ti savršenog primjera (barem po mojem, osobnom mišljenju) upotrebe W95 na ovoj 5x86 mašini: ![]() ![]() ![]() Evo još jednog primjera, mašina je Pentium Pro @200MHz (sorry na kvaliteti) ![]() Nego, @9800pro ... jesi li siguran da to možda nije bila jedna knjižnica na Cvjetnom Trgu, koja je imala CPC464 i na kojem su se djeca igrala? Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 09.08.2016. u 22:46. |
|
![]() |
![]() |
#742 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Stvarno bi i ja trebo malo zaprljat ruke i rebuildat svoj 386DX. Pukne mi inspiracija kad čitam ove teme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#744 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Thx, ako bude potrebe, javim. Trebo bi bit dobar, imam punu kutiju ISA pizdarija, nekoliko 5.25 floppya i harodva sa 100tinjak MB će se isto naći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#746 | |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Amstrad 464 ima 64 kB RAMa i kazetofon; a 664 i 6128 imaju 3'' diskete i 64 i 128 kB RAMa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#748 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Kako mislis ocuvani dio povijesti kad niti imas monitor za njega, niti radi, nitk imas napajanje za njega? Imas hrpu smeca nista drugo po tome sto pises. Bez uvrede. Ja bih volio ponovno nabaviti commodore 128, to mi je prvi doticaj sa kompovima. Diskete, pa.kopiranje disketa koje je trajalo vjecnost. Ali se sjedilo ispred tva i blejilo u njega kao da nema sutra. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Guest
|
Citiraj:
A reći ću ti i ovo - za taj 464 je bio zainteresiran i muzej starih računala. Da smo se nekim slučajem uspjeli dogovoriti oko uvjeta koje sam od njih tražio završio bi kao funkcionalni eksponat u muzeju Peek & Poke, u Rijeci. |
|
![]() |
![]() |
#750 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Np, bilo bi ti pamernije da si im ga poklonio, nego da ti ovako stoji komad nefunkcionalne plastike u ormaru. Ni kazetofon mu me radi ako pamtim sto si napisao. Steta je da ti tako stoji, daj se potrudi i osposobi to da se moze upalit. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|