|
|||||||||||
|
|
#18691 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanje za Osječane, jel znate možda gdje mogu odvest da mi doboše poravnaju, neznam kako bih to nazvao. Novi su i vibrira auto ko blesav pri kočenju, neznam jel to radi uopće tko. I komentari su dobrodošli ako se netko susretao s ovime već. |
|
|
|
|
|
#18692 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Diskove? Ako su novi(i nisu upitne kvalitete) onda su ili krivo instalirani ili imaš neki problem zbog kojeg se pigaju i tresu pri kočenju. Nije za zajebanciju, a često i tokaranje(ravnanje) nije najsretnije rješenje. |
|
|
|
|
|
#18693 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
... treća, krajnja desna je odvojena onim gumiranim komadima zbog čega formalno imaš odvojenu traku iako kad je građen nije tako zamišljen i zbog toga sam ranije napisao da imaš dvije ulazne trake u rotor Citiraj:
Usput, krajnja lijeva traka je najsigurnija za ulazak u rotor jer imate dvije trake na izbor kako dalje ako postane gusto (ima video i zašto u jednom starom postu)... a ako je baš jako gužva pa se nemre prestrojiti, nije ni problem krajnjom lijevom (unutarnjom) napraviti jedan krug po rotoru. |
||
|
|
|
|
|
#18694 |
|
Premium
|
nisu diskovi, doboši/bubanj kočnice su ilitiga drum breakes. A izgleda da jesu upitne kvalitete. cca 500kn par je bio. Pročitah da za njih obično proizvođači i predlažu "machining". Nekako sumnjam da auto radionice imaju tokarlicu. |
|
|
|
|
|
#18695 |
|
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
i onda se prestrojavas i izlazis skroz iz desne? Ali ova ekipa kaj kruzi,pa svatko ima pravo kruzit koliko hoce i u bilo kojoj traci,jel tako...netko se zajebe kao ja recimo jednom i onda sam kruzio dok opet nisam dosao na mjesto gdje izlazim...a onaj tko izlazi treba dat zmigavac desni da izlazi...tko ostaje i kruzi nedaje nikakav znak |
|
|
|
|
|
#18696 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Bertone kud ti se toliko zuri da vozis ko teksaški rejnđer po rotoru? Mislim, vozim i ja puno brže, al postoji razlika između pametne i idiotske brze vožnje. Dolaziš na cestu s trokutom, nije normalno uletit sa 70km/h unutra. Ne mislim sad da ti ne znas vozit nego zato kaj ima ljudi koji ne znaju. |
|
|
|
|
|
#18697 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom kad sam bio pred rotorom nisam išao brže od 30 km/h i mogao sam stati u tih par metara no ono što ne vidite na snimci je auto iza mene (Golf III) čiji vozač nije pratio što se događa i koji u tom trenutku usporava puno sporije od mene, zato sam po gasu i zaobišao Astru jer bi me taj Golf sigurno udario da sam stao. Ovo dalje kroz rotor izgleda brzo ali nije jer deda u Linei stvarno vozi 15 km/h i zato prolazak izgleda kao da je neka velika brzina. Usput, upravo zbog tog Golfa iza mene razmišljam da nabavim neku dual auto kameru: ... samo nikako da se odlučim što. |
|
|
|
|
|
|
#18698 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
#18699 | ||
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#18700 | |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
moram pitati:Koliko visoka treba biti gumena ilivećkakva zapreka na kolniku eda bi se računala kao ista kolnička površina kao što pišeš
|
|
|
|
#18701 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Naknadno je dodavano radi povećanja prohodnosti smjer Siget - most, ali svega zna biti tamo. ![]()
|
|
|
|
#18703 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#18704 | |
|
Lynnfield
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#18705 | |
|
Premium
|
Citiraj:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...03_33_662.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...5_64_1241.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._155_3006.html http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_14_279.html http://www.zakon.hr/z/244/zakon-o-cestama ... i postavljeni su kao puna linija: https://www.google.hr/maps/@45.77747...7i13312!8i6656 , a ovo iscrtkano na njihovim bočnim stranicama su reflektirajući elementi odnosno boja ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18706 | |
|
Lynnfield
|
Citiraj:
kako je rotor prije izgledao kad nije bilo tih gumenjaka? da li je bila puna crta illi isprekidana crta? |
|
|
|
|
|
|
#18707 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#18708 | |
|
Lynnfield
|
Citiraj:
neznamm kako je prije izgledao rotor i kakve su crte bile? kad su postavilli gumenjake? |
|
|
|
|
|
|
#18709 | |
|
The Zappa
|
Citiraj:
Čak i na otvorenoj cesti kad se netko vozi iza, valja ju ugasiti. U gradu se uvijek netko vozi iza tebe, a i još nije bilo takve magle, barem u ZG, koje bi opravdale njeno korištenje. |
|
|
|
|
|
|
#18710 | |||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#18711 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
A? Znači ako izlazim na prvom izlazu i idem desnom stranom gumenjaka, moram stati i propustiti ove iz rotora jer ne znam hoće li pregaziti gumenjak i tada sam ja kriv? Ja sam uvijek išao bez straha, jer ja idem u svojoj traci a oni koji izlaze iz rotora nisam mislio da smiju ići preko gumenjaka, a sada ispada da ne smiju (nema prestrojavanja), ali ako bude sudar ja sam kriv za njega. Veselo. |
|
|
|
|
|
#18712 |
|
The mighty pirate
|
Pa...da. Ta gumena čuda ne mijenjaju pravila prednosti koja vrijede u rotoru. Tek kad je fizički odvojeno skretanje van kružnog toka, kao što recimo imaš po Varaždinu, onda si bez straha, no opet moraš pustiti one koji dolaze iz kružnog toka kad jednom skreneš.
|
|
|
#18713 | |
|
Premium
|
Citiraj:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...03_33_662.html Je, maknuli su. |
|
|
|
|
|
|
#18714 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Na osnovu čega su krivi? Citiraj:
|
|
|
|
#18715 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#18716 |
|
Premium
|
|
|
|
#18719 |
|
Premium
|
|
|
|
#18720 |
|
Premium
|
Same dimenzije i raspored u usmjernika/graničnika ili kako se već zovu nije strogo propisan zakonom/pravilnikom (mislim svaki posebno) već se dimenzije, visina, materijal, boja i drugo određuju u izvedbenom planu i nacrtima rekonstrukcije ili već kakvoj dokumentaciji (koju za Grad Zagreb rade Zagrebačke ceste) i nakon što projekt bude odobren od strane struke, ti usmjernici dobivaju legitimitet kao ispravni i zakoniti. Inače, probao sam naći (ali mi baš ne ide) dokument od prije par godina kada su ti usmjernici na rotoru remetinac postavljeni, tim dokumentom je zapravo promijenjena funkcija tih krajnjih desnih traka kao prometne površine kojima se isključivo prolazi pored rotora čime više nisu sastavni dio rotora kao križanja. I da, kako doista tamo nema puno prelazaka preko tih horizontalnih usmjernika, nije se išlo na postavljanje okomitih metalnih stupića kao vertikalne prepreke (ali su predvidjeli tu mogućnost i zbog toga imate razmake između dva usmjernika od 10-15 cm) kao što su recimo napravili na Miramarskoj (kod Bednjanske) ili Selskoj kod INA benzinske... na obje te lokacije su prvo stavljeni ležeći policajci i gumeni usmjernici koji su razdvajali kolničke trakove za smjerove vožnje no kako su ih vozači zaobilazili između njih su popikali metalne stupiće pa se više ne mogu zaobići ležeći policajci. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 24.12.2015. u 04:05. |
|
|
|
![]() |
|
|