|
![]() |
#9182 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Meni su za GTR stavili krive dimenzije za zadnje gume...
![]() |
#9183 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
bolja je 195/65 r15 od 205/55 r16 barem za zimu i veći snijeg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9185 |
Lynnfield
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9187 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9192 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#9193 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Meni pri prvoj regi nisu htjeli upisat najvecu dimenziju jer nije dosla s onim papirom iz carine, iako se taj model prodaje s vecim dimenzijama nego sto su ovi na carini stavili. Kad sam dosao sljedece godine sam trazio da upise, on je nazvao centralu, provjerio dali taj model dolazi s tom colazom i uredno upisao u knjizicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9194 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Inace, ne znam tko se bio nasmijao na onaj post gdje je netko rekao da za zimu treba imati malo uze gume... To je recimo istina, treba imat malo uze gume za snijeg... Inace sto je guma visa, to je meksa i bolje 'upija' cestu, tako da je i taj dio istinit, pa kolko god se smijali tome... Mislim da tu nema uopce previse razgovora, uzmi niskoprofilnu gumu i reci kako bubrezi... ![]() I jos samo da spomenem da me sad maloprije skoro jedan krele pokupio na rotoru... Naravno da je isao iz vanjske trake radit krug, samo sto je ovaj put veliki guzvanjac bio na rotoru, tako da su sve tri trake bile pune... I nist, tri auta prije mene izletila iz srednje trake, tri iz vanjske trake, ja idem iz srednje van na Jadranski most, a kreten iz vanjske ide u mene... Sto je najsmjesnije, auto ispred kretena je bio Policijski Skodilak i on iz vanjske trake otiso na Jadranski most... ![]()
![]() |
![]() |
#9195 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ne kužim? Zašto je kreten? Ako mislimo na isti rotor, auto u vanjskoj traci može kružit dan i noć po tom rotoru ako želi. Na tebi je da se pridržavaš pravila desne strane i to je to.
![]() |
#9196 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Audi A6 s kraja 90tih moze bit 1.8 benzinac ili 4.2 V8 pa je normalno da ce i velicna kotaca bit jako razlicita. Allroad su bili samo 2.5 TDI u jacoj varijanti i V8 i na takve aute sigurno ne budu stavljali dimenzije s osnovnih modela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9197 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako tom biseru koji se vozika kroz rotor po desnoj traci nije jasno da moze bit sudionik u lancanom sudaru (nema veze jel kriv ili nije) samo zato jer inzistira na svojoj voznji po vanjskoj traci rotora, onda se tu nema sta puno raspravljat... I idemo sad ispocetka... Ako sam vec napisao da je rotor bio tolko zakrcen da se vozilo u sve tri trake (trebao si vidjet kolonu prema Arena centru koja je bila sve do rotora), onda je recimo vrlo vjerojatno da ce auti morati voziti u paraleli jedan sa drugim u sve tri trake, sto je i bio slucaj... Ako su tri auta ispred mene izletili iz srednje rotor trake u skroz lijevu traku prema Jadranskom mostu, i ako su tri auta iz vanjske trake izletili prema Jadranskom mostu, onda na koju bih ja foru mogao uopce predvidjeti da ce cetvrti kreten iz vanjske trake kruzit po rotoru? Nit mu vidim zmigavac (jer nije dao lijevi da da drugim do znanja da on zeli kruzit po rotur, a desni ionako ne vidim jer vozim u paraleli sa njim), nit kuzim sta tip hoce dok mi nije na suvozackim vratima i koci ko blesav... Da ne pricam da je ekipa iza njega vjerojatno dobila slom zivaca... Dakle, pustimo sad malo drzavne zakone po strani jer rijetko koji je pisan, a da se prije toga barem malo pokusalo sagledati prakticnu stranu zakona (znas ono, savjetovati se sa strucnjacima, malo pregledati realne situacije, napraviti neke studije o necemu i sl.)... Iz ove situacije svi mozemo puno nauciti, prvenstveno o kulturnom davanju lijevog zmigavca ako ces raditi malo veci krug po rotoru, pa iz koje god trake... Mislim da je to recimo najkorisniji savjet koji mogu ikome dat... Da se vratim malo na nase zakone i izgradnju cesti... Da gospoda koja grade ceste barem malo slusaju strucnjake, ne bi nam autoputevi i mostovi bili svako malo zatvoreni zbog bure... :/ Austrougarski inzenjeri su pred 150 godina (ne znam tocan broj) gradili Lujzijanu prema Rijeci, i to tako da su prije gradnje razgovarali sa seljacima o vremenskim (ne)prilikama koje vladaju na tim dionicama, i onda su prema tome gradili... Cinjenica je da autoputevi mogu biti zatvoreni, a ja cu opet moci doci do Rijeke bez ikakvih problema, sto recimo ne mogu reci za dionicu Kikovica-Ostrovica kada puse bura ko mutava ili nedaj boze dole dio prema Dalmaciji kada zatvaraju Maslenicki most i jos neke dionice...
![]() |
![]() |
#9198 | |
Premium
|
Citiraj:
Pricao sam o C5 seriji opcenito, Allroad isto spada u tu seriju, zajedno sa A6 obicnim i Avantom...
![]() |
![]() |
#9199 | ||||
gadget freak
|
Citiraj:
Da, i? Znam ja dobro koje gume idu na što, al to nema nikakve veze sa tim što si ti quotao, tj mojim pitanjem lowrideru ![]() Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Znači na neku npr 5icu E60 sa ovjesom složenim za 18ice ili 19ice rezon je stavit 15ice (koje niti ne idu gore zbog dimenzija kočionog sustava) balonke jer je auto udobniji? Udobnost automobila prvenstveno ovisi o podešenosti ovjesa i kvaliteti podloge po kojoj se vozi. Citiraj:
![]() Fama o niskoprofilnim gumama i bubrezima je isto jedna napuhana glupost iz vremena odprije 20+ godina....
![]() |
![]() |
#9200 |
Premium
|
Procitat, ne odgovorit odmah, procitat nakon sat-dva, onda vec mozes odgovorit u malo smirenijem tonu... BTW., ne trollam, pisem sto mislim, ne bi trebalo bit zabranjeno... Fizika je fizika, svaka guma kada ju masa vozila pritisce na podlozi je zapravo pravokutnik odredjenih dimenzija... Uza guma znaci da vozilo jace tlaci podlogu ispod sebe jer imas istu masu koja pritisce manju gaznu povrsinu... Sad, ne treba bit prevelik mudrac za shvatit da ces sa uzom gumom imat malo bolji grip... Nema bas neke veze sa ovjesom... Slazem se da je za suhu podlogu, puno bolje imati malo siru gumu (ovisno o tezini vozila i brzini voznje)... Mislim da se previse oslanjas na elektroniku u autu... ![]() Sto se tice fame o bubrezima i niskoprofilnim gumama, vozio sam Citroen XM dosta dugo... I iako je auto superudoban, na 195/65/R15 je bio puno udobniji nego na 205/60/R15... Daleko od toga da sam ostavljao bubrege okolo, ima on svoj hidropneumatski ovjes koji rjesava te stvari, no eto, osjetio sam ipak malo pojacano cupkanje kada je bio na sirim i samo malo nizim gumama koje inace idu na jace modele XMa uredno...
![]() |
#9201 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Možda bi se trebao njima javiti. http://www.autoblog.com/2012/04/09/m...-wheel-theory/ Jesi se vozio u Miniju (starom) ili Smartu? Mini ima 13" kotače, 155 širine, ako i toliko. Smart ima 145 ili 155 naprijed i 175 otraga. Bubrege hvataš okolo po kabini. Zašto? Zbog ovjesa, kao što ti je Jopis rekao već
![]() |
![]() |
#9202 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
normalno da ima i ovjes,lako na bmw ili mercedes stavit šta god hoćeš |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9203 |
Premium
|
Bit ce da nisi shvatio... Jos jednom - procitat, ne odgovorit odmah, procitat opet nakon sat vremena i onda odgovorit ako imas nesto pametno za rec... Guma je kruznog oblika, mislim da je to onako, self-explanatory... Medjutim, GAZNA POVRSINA gume je pravokutnog oblika i jako ovisi o napumpanosti i sirini gume, a bogami i o kutu zakrenutosti kotaca... Bit ce da sam zaboravio zarez u prvotnom postu... Svaka guma kada ju masa vozila pritisce, na podlozi je zapravo pravokutnik odredjenih dimenzija
![]() |
#9204 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Zbog ovakvog nacina razmisljanja kao tvog se i dogadjaju nesrece na rotoru. Pretpostavljam da taj tip sad svojim frendovima prica kak je skoro pokupio nekog idiota na rotoru koji je prek njegove trake sam tak htio proc na most... Da ne napominjem da se ista situacija moze primjenit na slucaj kad frajer s av Dubrovnik udje na rotor, u skroz desnoj traci je i zeli izac na odvojak za lucko. I kaj, ti ces napravit istu stvar, probat presjec njegovu putanju i govorit okolo kak su ljudi kreteni??? Rotor je obicno krizanje. Postuj pravilo desne strane i ostale prometne propise i sve bu dobro zavrsilo. Vec sam ponovio da bi se problem rijesio kad bi vanjska traka morala bit obavezna za izac desno, dok bi srednja mogla takodjer izac van ili produzit dalje. Al dok se to ne napravi, dogadjat se se sranja jer jedan dio ljudi razmislja kao ti. @Ivan; pod pravokutnik je mislio na otisak koji guma ostavlja dok je pritisnuta na podlogu.
![]() |
![]() |
#9205 | |||||
gadget freak
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ahahahhaa, vidim imam posla sa iskusnim vozačem ![]() Grip koji auto postiže je također u velikoj zavisnosti podešenosti ovjesa u odnosu na podlogu te širine gume i materijala iste. Formula ima tako široke gume jer bi imala bolji grip sa upola užima? Ili? ![]() Elektronika u autu, što je to? To ti ja ne koristim ![]() ![]() Citiraj:
![]() EOD jer ovo je pointless, smijat ću se 10 dana ako pročitam još ovakvih smijurija. Citiraj:
![]() Btw, mini ima 145 R10 gume stock, ko na tačkama ![]() ![]() Citiraj:
Ili argumentirano raspravljaj i piši smislene stvari ili ću te reportat za flejm i trollanje po temi pošto ovako idiotsko pisanje nema nikakvog smisla. Pročitaj što sam pisao btw, ako misliš sudjelovat konstruktivno u raspravi.
![]() |
![]() |
#9206 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Eto što od rečenice može napraviti nedostatak 2 zareza ![]() "svaka guma, kada ju masa vozila pritisce, na podlozi je zapravo pravokutnik odredjenih dimenzija" Čak i nije pravokutnik, nego četverokut, ako ćemo cjepidlačiti ![]() Ne mora čak ni pogledati F1, dosta je da se zaleti na karting, pa im tamo kaže da mu stave uže gume, da ima bolji grip... Težište je bitno, težište...
![]() |
#9207 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9210 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Joooooj sta volim ove koji kenjaju i tvrde da sa uzom gumom imaju bolji grip jer misle da su upili svo znanje svijeta. I to na suhom. Nije tu tak "jednostavna" fizika. Kako mi se ne da pisat u ovo doba, kratki Google search je otkrio neke stvari. Citiraj:
Pa dajte malo mozak lupnite, da fakat grip ne ovisi o sirini gume svi bi se vozili na onima sirine biciklistickih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|