Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.11.2012., 16:25   #1
mava
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
dyndns u lokalnoj mreži

Dobar dan svima!
Pretražio sam forum, ali mislim da ovakvog problema nije bilo.

Imam rasvjetu koju upravljam preko Ipada, Iphone ili nekog sličnog uređaja.
U lokalnoj mreži mi to preko lokalne IP adrese sve uredno radi, izvana kada se spojim preko dyndns-a isto sve radi.
Ali imam jedan problem. Ja bi da uvijek imam upisan dyndns kada sam izvan kuće i kada sam u kući spojen na lokalnu mrežu. Da ne moram uvijek mjenjati u lokalnu IP adresu kada sam u kući ili u dyndns kada sam van kuće.
Nažalost meni to ne funkcionira kada sam u lokalnoj mreži.
Primjetio sam da nekima to funkcionira, dok nekima ne.
Zvao sam podršku u T-COM, ali kažu da za takve napredne opcije oni ne pružaju podršku.
Pretpostavljam da se nešto treba konfigurirati u routeru ( T-COM router Siemens sx763), da bi on napravio loopback u lokalnu mrežu kada dobije iznutra zahtjev.
Nadam se da sam dobro objasnio.
mava je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2012., 19:13   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A je kompliciraš, budi sretan da stvar funkcionira u oba slučaja,
definiraj dva favorita, za izvani sa url preko dyndns - a dok za lokalno sa ip adresom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2012., 10:00   #3
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Do opcija u ruteru je - meni na sx763 ne radi dok na Easybox 802 radi.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 11:15   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mava Pregled postova
Dobar dan svima!
Pretražio sam forum, ali mislim da ovakvog problema nije bilo.

Imam rasvjetu koju upravljam preko Ipada, Iphone ili nekog sličnog uređaja.
U lokalnoj mreži mi to preko lokalne IP adrese sve uredno radi, izvana kada se spojim preko dyndns-a isto sve radi.
Ali imam jedan problem. Ja bi da uvijek imam upisan dyndns kada sam izvan kuće i kada sam u kući spojen na lokalnu mrežu. Da ne moram uvijek mjenjati u lokalnu IP adresu kada sam u kući ili u dyndns kada sam van kuće.
Nažalost meni to ne funkcionira kada sam u lokalnoj mreži.
Eto, sad fino baci to iSmece u za to namjenjenu ekolosko zbrinjavajucu korpu, nabavi posteni mobitel (recimo, neki Android baziran), editiraj u njemu hosts fajlu i uzivaj.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2012., 16:51   #5
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kad editira hosts fajl, radit će mu na lokalnoj mreži i time će riješiti problem. No dobit će novi: neće raditi s Interneta.
Staro 26.11.2012., 17:46   #6
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako je nekome usput, može par riječi o editiranju hosts fajla jer i sâm koristim dyndns kad sam na mobilnom netu, a htio bi ga koristiti i u lokalnoj.
Staro 26.11.2012., 19:38   #7
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
Do opcija u ruteru je - meni na sx763 ne radi dok na Easybox 802 radi.
Vidi vraga, meni u SX763 radi bez greške ?
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2012., 09:04   #8
mava
Registered User

Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Ali do koje opcije u routeru je to?
To sam već pitao na par strana i nitko ne zna odgovor, a što je najbolje mnogi su primjetili da to na nekim mrežama radi, a na nekima ne.

Nažalost kupovina drugog mobilnog uređaja nije moguća, tako da trebam sa postojećim nekako rješiti probem.
Staro 29.11.2012., 11:13   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nakon definiranja dyndns postavki trebaš i portforward ako se za to upravljanje koristi neki drugi port osim http (80).
Izbjegavaj otvarati telnet, ftp portove jer potencijalna opasnost za upad u mrežu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2012., 11:47   #10
zupy
Premium

zupy's Avatar

Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Mnei nikad nije palo ni čačkat po opcijama da vidm do čega je ali kad ti znaš otkrij nam tajnu

Zadnje izmijenjeno od: zupy. 29.11.2012. u 11:52.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2012., 12:14   #11
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Neznam u cemu je tajna, valjda u postavkama port forwardinga ?
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2012., 12:21   #12
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2012., 15:39   #13
mava
Registered User

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!
Da, tako je. Upravo to je problem. Zeza ga routing pa ostane visiti.
Do sada sam pitao brdo ljudi, ali nitko ne zna odgovor, samo znam da su mi rekli da su skužili da na nekim mjestima radi, a na nekima ne, a da nisu ništa posebni konfigurirali.
Najboje mi je bilo kada sam nazvao T-COM, pa sam ih pitao da li mi mogu oni pomoći konfigurirati router i frajer mi i prije nego što je čuo problem odgovorio kako nema problema pošto je router u njihovom vlasništvu oni su spremni konfigurirati ga ako stranka zahtjeva nešto posebno.
Kada sam mu objasnio o čemu se radi, odjednom je promijenio priču i rekao da su to napredne postavke koje oni ne radi i neka skinem uputstvo sa stranica proizvođača(Siemens) i neka tamo potražim što mi treba.
Staro 02.12.2012., 15:51   #14
Hackerivs
Premium

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Eto, sad fino baci to iSmece u za to namjenjenu ekolosko zbrinjavajucu korpu, nabavi posteni mobitel (recimo, neki Android baziran), editiraj u njemu hosts fajlu i uzivaj.
pa i u "iSmeću" se može editirati hosts file.
ja osobno sam ga zamijenio da maknem reklame.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2012., 20:09   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
pa i u "iSmeću" se može editirati hosts file.
I to radi out of the box ili je potrebno oskvrnuti mobitel razno raznim egzibicijama?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2012., 09:51   #16
zupy
Premium

zupy's Avatar

Čisto sumljam da ja do firewalla pošto je u mene ugašen..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno