|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
dyndns u lokalnoj mreži
Dobar dan svima! Pretražio sam forum, ali mislim da ovakvog problema nije bilo. Imam rasvjetu koju upravljam preko Ipada, Iphone ili nekog sličnog uređaja. U lokalnoj mreži mi to preko lokalne IP adrese sve uredno radi, izvana kada se spojim preko dyndns-a isto sve radi. Ali imam jedan problem. Ja bi da uvijek imam upisan dyndns kada sam izvan kuće i kada sam u kući spojen na lokalnu mrežu. Da ne moram uvijek mjenjati u lokalnu IP adresu kada sam u kući ili u dyndns kada sam van kuće. Nažalost meni to ne funkcionira kada sam u lokalnoj mreži. Primjetio sam da nekima to funkcionira, dok nekima ne. Zvao sam podršku u T-COM, ali kažu da za takve napredne opcije oni ne pružaju podršku. Pretpostavljam da se nešto treba konfigurirati u routeru ( T-COM router Siemens sx763), da bi on napravio loopback u lokalnu mrežu kada dobije iznutra zahtjev. Nadam se da sam dobro objasnio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A je kompliciraš, budi sretan da stvar funkcionira u oba slučaja, definiraj dva favorita, za izvani sa url preko dyndns - a dok za lokalno sa ip adresom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Do opcija u ruteru je - meni na sx763 ne radi dok na Easybox 802 radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Kad editira hosts fajl, radit će mu na lokalnoj mreži i time će riješiti problem. No dobit će novi: neće raditi s Interneta. ![]()
![]() |
#6 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako je nekome usput, može par riječi o editiranju hosts fajla jer i sâm koristim dyndns kad sam na mobilnom netu, a htio bi ga koristiti i u lokalnoj.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ali do koje opcije u routeru je to? To sam već pitao na par strana i nitko ne zna odgovor, a što je najbolje mnogi su primjetili da to na nekim mrežama radi, a na nekima ne. Nažalost kupovina drugog mobilnog uređaja nije moguća, tako da trebam sa postojećim nekako rješiti probem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nakon definiranja dyndns postavki trebaš i portforward ako se za to upravljanje koristi neki drugi port osim http (80). Izbjegavaj otvarati telnet, ftp portove jer potencijalna opasnost za upad u mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: zupy. 29.11.2012. u 11:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Neznam u cemu je tajna, valjda u postavkama port forwardinga ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Do sada sam pitao brdo ljudi, ali nitko ne zna odgovor, samo znam da su mi rekli da su skužili da na nekim mjestima radi, a na nekima ne, a da nisu ništa posebni konfigurirali. Najboje mi je bilo kada sam nazvao T-COM, pa sam ih pitao da li mi mogu oni pomoći konfigurirati router i frajer mi i prije nego što je čuo problem odgovorio kako nema problema pošto je router u njihovom vlasništvu oni su spremni konfigurirati ga ako stranka zahtjeva nešto posebno. Kada sam mu objasnio o čemu se radi, odjednom je promijenio priču i rekao da su to napredne postavke koje oni ne radi i neka skinem uputstvo sa stranica proizvođača(Siemens) i neka tamo potražim što mi treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |