PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   dyndns u lokalnoj mreži (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=240762)

mava 24.11.2012. 16:25

dyndns u lokalnoj mreži

Dobar dan svima!
Pretražio sam forum, ali mislim da ovakvog problema nije bilo.

Imam rasvjetu koju upravljam preko Ipada, Iphone ili nekog sličnog uređaja.
U lokalnoj mreži mi to preko lokalne IP adrese sve uredno radi, izvana kada se spojim preko dyndns-a isto sve radi.
Ali imam jedan problem. Ja bi da uvijek imam upisan dyndns kada sam izvan kuće i kada sam u kući spojen na lokalnu mrežu. Da ne moram uvijek mjenjati u lokalnu IP adresu kada sam u kući ili u dyndns kada sam van kuće.
Nažalost meni to ne funkcionira kada sam u lokalnoj mreži.
Primjetio sam da nekima to funkcionira, dok nekima ne.
Zvao sam podršku u T-COM, ali kažu da za takve napredne opcije oni ne pružaju podršku.
Pretpostavljam da se nešto treba konfigurirati u routeru ( T-COM router Siemens sx763), da bi on napravio loopback u lokalnu mrežu kada dobije iznutra zahtjev.
Nadam se da sam dobro objasnio.

Nikky 24.11.2012. 19:13

A je kompliciraš, budi sretan da stvar funkcionira u oba slučaja,
definiraj dva favorita, za izvani sa url preko dyndns - a dok za lokalno sa ip adresom.

zupy 26.11.2012. 10:00

Do opcija u ruteru je - meni na sx763 ne radi dok na Easybox 802 radi.

Bubba 26.11.2012. 11:15

Citiraj:

Autor mava (Post 2282838)
Dobar dan svima!
Pretražio sam forum, ali mislim da ovakvog problema nije bilo.

Imam rasvjetu koju upravljam preko Ipada, Iphone ili nekog sličnog uređaja.
U lokalnoj mreži mi to preko lokalne IP adrese sve uredno radi, izvana kada se spojim preko dyndns-a isto sve radi.
Ali imam jedan problem. Ja bi da uvijek imam upisan dyndns kada sam izvan kuće i kada sam u kući spojen na lokalnu mrežu. Da ne moram uvijek mjenjati u lokalnu IP adresu kada sam u kući ili u dyndns kada sam van kuće.
Nažalost meni to ne funkcionira kada sam u lokalnoj mreži.

Eto, sad fino baci to iSmece u za to namjenjenu ekolosko zbrinjavajucu korpu, nabavi posteni mobitel (recimo, neki Android baziran), editiraj u njemu hosts fajlu i uzivaj.

doublev 26.11.2012. 16:51

Kad editira hosts fajl, radit će mu na lokalnoj mreži i time će riješiti problem. No dobit će novi: neće raditi s Interneta. :)

xlr 26.11.2012. 17:46

Ako je nekome usput, može par riječi o editiranju hosts fajla jer i sâm koristim dyndns kad sam na mobilnom netu, a htio bi ga koristiti i u lokalnoj.

Andrija M 26.11.2012. 19:38

Citiraj:

Autor zupy (Post 2283822)
Do opcija u ruteru je - meni na sx763 ne radi dok na Easybox 802 radi.

Vidi vraga, meni u SX763 radi bez greške ?

mava 29.11.2012. 09:04

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 2284359)

Ali do koje opcije u routeru je to?
To sam već pitao na par strana i nitko ne zna odgovor, a što je najbolje mnogi su primjetili da to na nekim mrežama radi, a na nekima ne.

Nažalost kupovina drugog mobilnog uređaja nije moguća, tako da trebam sa postojećim nekako rješiti probem.

Nikky 29.11.2012. 11:13

Nakon definiranja dyndns postavki trebaš i portforward ako se za to upravljanje koristi neki drugi port osim http (80).
Izbjegavaj otvarati telnet, ftp portove jer potencijalna opasnost za upad u mrežu.

zupy 29.11.2012. 11:47

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 2284359)

Mnei nikad nije palo ni čačkat po opcijama da vidm do čega je ali kad ti znaš otkrij nam tajnu :p

Andrija M 29.11.2012. 12:14

Neznam u cemu je tajna, valjda u postavkama port forwardinga ?

SilentException 29.11.2012. 12:21

Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!

mava 02.12.2012. 15:39

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2286314)
Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!

Da, tako je. Upravo to je problem. Zeza ga routing pa ostane visiti.
Do sada sam pitao brdo ljudi, ali nitko ne zna odgovor, samo znam da su mi rekli da su skužili da na nekim mjestima radi, a na nekima ne, a da nisu ništa posebni konfigurirali.
Najboje mi je bilo kada sam nazvao T-COM, pa sam ih pitao da li mi mogu oni pomoći konfigurirati router i frajer mi i prije nego što je čuo problem odgovorio kako nema problema pošto je router u njihovom vlasništvu oni su spremni konfigurirati ga ako stranka zahtjeva nešto posebno.
Kada sam mu objasnio o čemu se radi, odjednom je promijenio priču i rekao da su to napredne postavke koje oni ne radi i neka skinem uputstvo sa stranica proizvođača(Siemens) i neka tamo potražim što mi treba.

Hackerivs 02.12.2012. 15:51

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2283885)
Eto, sad fino baci to iSmece u za to namjenjenu ekolosko zbrinjavajucu korpu, nabavi posteni mobitel (recimo, neki Android baziran), editiraj u njemu hosts fajlu i uzivaj.

pa i u "iSmeću" se može editirati hosts file.
ja osobno sam ga zamijenio da maknem reklame.

Bubba 02.12.2012. 20:09

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 2288142)
pa i u "iSmeću" se može editirati hosts file.

I to radi out of the box ili je potrebno oskvrnuti mobitel razno raznim egzibicijama?

zupy 03.12.2012. 09:51

Čisto sumljam da ja do firewalla pošto je u mene ugašen..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49.