|
![]() |
#21991 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Žac ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21992 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Barem ne primam Kineza u usta, ova boja tog mjehura fakat vuče na neko olovo ![]() Kod mene nema kineza, ima džamija i finih ćevosa i pita i japraka i meze jaoooooo. Ali fakat, ne bi uzimao random kineski mijeh, onog okusa plastike se teško riješit, ako uzmeš normalan ruksak dobiješ fino mjehur unutra, ili kupiš u iglu-sportu onaj nastavak za bočice za 80 kn.
![]() |
#21993 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
https://www.google.com/search?q=came...w=1920&bih=989 All the way. Ja od kad sam ga uzeo nisam požalio. Je 150kn za 3L ali isplati se. Nikada nikakvih nepoželjnih okusa nisi u hladnim pičima, a bogam i sam i vrući čaj sipao unutra i nisam osjetio nikakve mio mirise u njemu! Super jednostavan sistem održavanja i dakako doživotna garancija da se nebu razletio ako ga komprimiraš (recimo pad na ruksak) kao što sam ja recimo satrao onaj mejh koji mi je došao sa Dakine Nomad ruksakom!
![]() |
#21994 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21995 |
Registered User
|
Jebeš mijeh, kako se Stump ponaša? Marko iz Protee je sebi uzeo isto EVO, ali onaj koji izgleda ko njemačka zastava / McDonalds, nije mi baš lepi, ovaj sivi je puno puno ljepši.
![]() |
#21996 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Jeftinije, a za noćne vožnje po brzim stazama dovoljno. Ima na njuškalu lampi (1000 lumena), ali su cijene skoro duplo veće nego one sa ebaya i lampe su na granici iskoristivosti za neke vožnje gdje je kamenje, korijenje i ostalo. Za makadam će biti ok i ta. Citiraj:
![]() |
![]() |
#21997 |
Registered User
|
Ajd mi objasni, ali ko debilu kakav jesam, zar nije bolje imati lampu koja baca 20 metara naprijed i široko nego lampu koja baca 50 metara naprijed ali usko (karikiram udaljenosti). I koja ide na volan a koja na glavu i zašto.
![]() |
#21998 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
najbolje je imat lampu koja baca 50m a široko ![]() ![]() ja sam vozio samo sa lampom na glavi, ne treba nista vise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21999 | |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Neznam što smatraš "širokim", a što "uskim" stoga ću pokušat objasnit na slijedeći naćin. Bilo bi idealno kada bi po tvome bacalo usko i na kraću udaljenost odnosno LED na lampi je kockast što kada si uperiš u dlan, vidiš da je najsvijetlija točka kockica. No kada lampu uperiš dalje, ta kockica "postaje" na nekih 10-15m udaljenosti postaje krug od 1-1.5m (najsvijetlija točka + lagano osvjetljene izvan toga=svijetli cijela šuma) što je tebi sasvim dovoljno da vidiš odlično što je na stazi. Naravno tu govorim o NE-zoomable lampi koja je montirana na kacigu. Dakle, tebi je dovoljno da svijetli tako kako sam opisao na nekih 10-15m udaljenosti, a sve više od toga ti netreba (toliko i po danu gledaš unapred nadam se ![]() Zoomable lampa koju buraz ima je odlična za uspon po mraku kada je na volanu jer svijeli šuma no nije baš spretna za spust (za silu može ali nije najbolje rješenje) iz razloga što se zoom nemože nikako namjestiti da pošteno osvjetljava kao što je obješnjeno za lampu iznad jer ova lampa ili svijetli previše okolo (premalo ispred) ili preusko ispred (cca 0.5m je osvjetljeno, a sve izvan te zone je mrak ![]() Tako da ta zoom lampa je odlična za uspon po Lojsteku odnosno po mrklom mraku (ili vožnja po gradu). Ako imaš dobru lampu na glavi, ova na volanu ti "nije potrebna". Nije potrebna iz razloga što bi se lampa puno previše tresla na volanu i bila od male koristi (iz primjera kada se ova na glavi počne tresti ![]() ![]() Jer ipak je glava najmirniji dio u cijelini ![]() Primjera radi, imao sam na glavi nešto težu lampu na vožnji preko 18-20 staze kada nas je Nik vodio i bilo je sve super dok se nije naletjelo na seriju okomitih korjenja gdje je normalno da se protreseš. E tu je lampa malo "zaplesala" (stresla se) i tih 1-2 sec mi baš nije bilo ugodno ![]() ![]() No na takvim djelovima nejdeš prebrzo i zadržiš putanju dok se lampa ne stabilizira (radilo se o mount-u kakvog si pokazao da netrebaš odnosno kontra od onoga što tražiš trenutno - po meni je takav mount najbolji, istosmjerni prihvat ili kontra, ovisno što se traži). Dok eto jučer smo buraz i ja odvozili 9-ku i sa istim mount-om sam imao puno lakšu lampu (cca 110g s baterijom) na glavi i pri sličnim uvjetima mi se ništa nije tresla tj. cijeli spust nisam imao problema sa "vidnim poljem" no ta lampa ima nekih drugih nedostataka ![]() ![]() Rezime - dovoljno ti je da baca 10-15m ispred (osvjetljenje kakvo je objašnjeno na početku) jer sve više je rasipanje svijetla i nepotrebno. Također ako ne patiš od viška pernatih živina, dovoljna ti je jedna lampa na glavi.
![]() |
![]() |
#22000 |
Registered User
|
Adaks mi je uzeo tu zoomable i bit će mi ta za sve, za uočljivost po gradu, za penjanje i lagane spusteve ili spusteve po poznatim stazama gdje me nema šta posebno iznenadit. Pitanje je i kako će to sjesti na kacigu. 170kn s nosačem, možda taj focus iznenadi baš.
![]() |
#22001 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Kod te lampe mene jedino brine da taj zoom (ne znam kako bih to drukcije nazvao) nebi setao po losijem terenu buduci da sam imao takvu lampu i pri voznji po gradu je taj zoom znao plesat pa sam ga cesto morao lijepiti izolirkom da se ne mice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22004 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22005 |
Registered User
|
Barem nije problem fiksirat glavu lampe da se ne vrti. Samo nek ona blešči. Što se tiče količine svjetla ne može biti overkill. Gledao sam review na bikeradaru neke lampe koja je i mini i ima output neki brutalan ali je 400 funti. Da, 400 jebenih funti. Za 150 kuna po komadu stavit ću 6 lampi na sebe i bajk, ići ću kroz šumu ko Tron.
![]() |
#22006 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
jel moze neki savijet za lampu koja se ne montira na kacigu nego na bicikl. Trebao bi neki jaci model za sumu i naravno po gradu. Idealno da baca siri snop. Stvarno ne znam ni sto da trazim ni kako. moze link na ebay ako znate neku dobru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22011 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Koju na kraju da narucim, sve su mi iste, cree ovo cree ono, 100 lumena sim 100 lumena tam. Onyx, vuco daj mi linkajte molim vas koju da si narucim a da ste je isprobali i da zadovoljava. Opcija s punjacem i baterijama....fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22012 | ||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Ni meni taj žuti (njemačka zastava ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22013 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Da imam toliko para mozda bi cak i razmisljao da ju narucim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22015 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Bas smo sada za vikend bili na jednoj XC stazi di ima gore dole voznje i bilo mi je shebano stajat stalno i dizat i spustat sic. Ak bus ju prodavao ja ju uzimam ![]() EDIT: Nes si bio prico da bi dosli do Zagreba pa da idemo skupa na Sljeme. Kaj je sa time? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22016 |
Registered User
|
Evo baš sam čitao na Bikeradaru, Fox DOSS (Drop on Steep Stuff) štanga dolazi u prodaju oko 5og mjeseca. Ima fin rad i vrlo malo side-to-side i fore-aft plesanja, potpuno je mehanička, omogućava 2 stupnja spuštanja - jedan prekidač spusti štangu za 40mm tako da sic ne smeta a opet imaš oslonac ako poželiš pedalirat, i drugi koji spusta štangu skroz. Varijante od 102 i 127 hoda. Samo 450$.
![]() |
#22017 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() Ako budeš uzimao pazi da je mehanička (manje kvarova i održavanja). Ovaj command post nema apsolutno nikakvog lufta, pa ne znam ovo o Fox DOSS-u. ![]() Mislim da dođe oko 1500kn. U ZG bi trebali sredinom 5-og. Moramo kupiti nosač za bicikle jer nemamo gdje s njima i tako to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22018 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Gdje se kod nas može nabaviti OVO? Retardiranim pješacima, koji ne kuže da dvije žute linije označavaju biciklističku stazu i da se između njih ne bi trebali kretati, namjeravam stati na kraj šok terapijom.
![]() |
#22019 | ||
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Za montiranje na glavu nemaš frke, sjeda ko i svaka druga ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22020 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam upravo prebacio 2k km na Jekyllu, sto se tice moje sic stange (Prue Racing KSi950) - radi ko zmaj uz jedan jedini servis. Luft nula (a ako i dobije ima 6 vodilica a koristi 3, pa se samo zarotira stanga). Servisiranje je djecja igra, za 5 min. ju rastavim, ocistim, podmazem i sastavim (sad kad znbam, jel), na ovom modelu nema ulja (i900 ima, na prvi pogled su iste, ali ipak nisu), samo mast. Sto se tice SJ EVO u svapskim bojama - ne bi ga kupio niti da je u pola cijene, ne znam tko im odabire palete boja, na sto to lici. Sto se tice zoomable lampe (kao Vucine) ja to ne bi kupio za voznju sumom, jednostavno ne svijetli dovoljno dobro, takav sistem zooma mi se cini los za lampu koja ce se tandrkati na kacigi. Max je napravio dobre kupovine, nije mi jasno sto filozofirate o lampama umjesto da ste odmah kupili te lampe po toj cijeni jos onomad kad ih je, ne znam 2die4 linkao i kad smo zakljucili koju tocno kupiti, ne...a ovako je dziber max ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 18.04.2012. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|