Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.04.2012., 11:19   #21991
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
@ destroyer - Beskorisni rasistu. Kod nas u Zagrebu nema kineza, preseli se ovdje.

Epic Photo

Još malo pa bu tako i kod nas.

@ Kroki kroket - jesi isprobo takav ili sličan s Enduromaticom? Oće radit?
Nemaš pojma frende. Nije kod mene u kvartu već baš blizu tebe, ti bi bar to trebo znat. Već su ti otišli mirisni perceptori frende.

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
jos jedan vrlo zanimljiv artikl uzimam sebi jedan pa ako netko hoce nek javi u iducih 17h

http://www.ebay.com/itm/New-2L-Bicyc...ht_4557wt_1396
Kupi još jedan. kthxbai.

Žac
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 11:35   #21992
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Barem ne primam Kineza u usta, ova boja tog mjehura fakat vuče na neko olovo

Kod mene nema kineza, ima džamija i finih ćevosa i pita i japraka i meze jaoooooo.

Ali fakat, ne bi uzimao random kineski mijeh, onog okusa plastike se teško riješit, ako uzmeš normalan ruksak dobiješ fino mjehur unutra, ili kupiš u iglu-sportu onaj nastavak za bočice za 80 kn.
Staro 18.04.2012., 11:51   #21993
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
https://www.google.com/search?q=came...w=1920&bih=989

All the way.
Ja od kad sam ga uzeo nisam požalio. Je 150kn za 3L ali isplati se. Nikada nikakvih nepoželjnih okusa nisi u hladnim pičima, a bogam i sam i vrući čaj sipao unutra i nisam osjetio nikakve mio mirise u njemu!
Super jednostavan sistem održavanja i dakako doživotna garancija da se nebu razletio ako ga komprimiraš (recimo pad na ruksak) kao što sam ja recimo satrao onaj mejh koji mi je došao sa Dakine Nomad ruksakom!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 12:01   #21994
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
https://www.google.com/search?q=came...w=1920&bih=989

All the way.
Ja od kad sam ga uzeo nisam požalio. Je 150kn za 3L ali isplati se. Nikada nikakvih nepoželjnih okusa nisi u hladnim pičima, a bogam i sam i vrući čaj sipao unutra i nisam osjetio nikakve mio mirise u njemu!
Super jednostavan sistem održavanja i dakako doživotna garancija da se nebu razletio ako ga komprimiraš (recimo pad na ruksak) kao što sam ja recimo satrao onaj mejh koji mi je došao sa Dakine Nomad ruksakom!
Imao ga ja (u Consigliere-u), užasan plastični miris i okus kojeg se nikako nisam mogao riješit, a prao ga svim i svačim...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 12:41   #21995
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Jebeš mijeh, kako se Stump ponaša? Marko iz Protee je sebi uzeo isto EVO, ali onaj koji izgleda ko njemačka zastava / McDonalds, nije mi baš lepi, ovaj sivi je puno puno ljepši.
Staro 18.04.2012., 12:44   #21996
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Vuco si ti bio taj koji je nekoliko lampi za volan isprobal?

Po čemu da se ravnam, jer si polako trazim nekaj, cekam ljepse vrijeme pa da se mogu i po noci voziti ugodno, vozim cesta-makadam 50-50.

Da znam na kaj moram pazit dok gledam, ako već imaš iskustva ili kolege možda ? : D

Jel 150 kn malo za tak nekaj ? Htio bih kupiti u ZGu ili okolici!
U dućanima su ti lampe 100 eura, a sa ebaya dobiješ za 20$ finu lampu. Gledaj da je fiksni zoom, T6 emiter i 1200-1300 lumena. Cijena sa ebaya je ~20$.

Jeftinije, a za noćne vožnje po brzim stazama dovoljno.

Ima na njuškalu lampi (1000 lumena), ali su cijene skoro duplo veće nego one sa ebaya i lampe su na granici iskoristivosti za neke vožnje gdje je kamenje, korijenje i ostalo. Za makadam će biti ok i ta.

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
Za uspon i normalnu vožnju odlična jer široko baca. Jučer je probao na usponu. Na spustu samo ako se ide po cesti i slično. Za neku ozbiljniju AM vožnju (nazovimo to tako) morati ćeš imati neku jaču sa eventualno jačim snopom u sredini.
Staro 18.04.2012., 12:57   #21997
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ajd mi objasni, ali ko debilu kakav jesam, zar nije bolje imati lampu koja baca 20 metara naprijed i široko nego lampu koja baca 50 metara naprijed ali usko (karikiram udaljenosti).
I koja ide na volan a koja na glavu i zašto.
Staro 18.04.2012., 13:19   #21998
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
najbolje je imat lampu koja baca 50m a široko a takvih ima za otprilike iste novce

ja sam vozio samo sa lampom na glavi, ne treba nista vise...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 13:58   #21999
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Ajd mi objasni, ali ko debilu kakav jesam, zar nije bolje imati lampu koja baca 20 metara naprijed i široko nego lampu koja baca 50 metara naprijed ali usko (karikiram udaljenosti).
I koja ide na volan a koja na glavu i zašto.

Neznam što smatraš "širokim", a što "uskim" stoga ću pokušat objasnit na slijedeći naćin.

Bilo bi idealno kada bi po tvome bacalo usko i na kraću udaljenost odnosno LED na lampi je kockast što kada si uperiš u dlan, vidiš da je najsvijetlija točka kockica. No kada lampu uperiš dalje, ta kockica "postaje" na nekih 10-15m udaljenosti postaje krug od 1-1.5m (najsvijetlija točka + lagano osvjetljene izvan toga=svijetli cijela šuma) što je tebi sasvim dovoljno da vidiš odlično što je na stazi. Naravno tu govorim o NE-zoomable lampi koja je montirana na kacigu. Dakle, tebi je dovoljno da svijetli tako kako sam opisao na nekih 10-15m udaljenosti, a sve više od toga ti netreba (toliko i po danu gledaš unapred nadam se ) jer bi to bilo samo rasipanje svijetlosti.

Zoomable lampa koju buraz ima je odlična za uspon po mraku kada je na volanu jer svijeli šuma no nije baš spretna za spust (za silu može ali nije najbolje rješenje) iz razloga što se zoom nemože nikako namjestiti da pošteno osvjetljava kao što je obješnjeno za lampu iznad jer ova lampa ili svijetli previše okolo (premalo ispred) ili preusko ispred (cca 0.5m je osvjetljeno, a sve izvan te zone je mrak za razliku od lampe iznad).
Tako da ta zoom lampa je odlična za uspon po Lojsteku odnosno po mrklom mraku (ili vožnja po gradu).

Ako imaš dobru lampu na glavi, ova na volanu ti "nije potrebna".
Nije potrebna iz razloga što bi se lampa puno previše tresla na volanu i bila od male koristi (iz primjera kada se ova na glavi počne tresti ) jer bi osvjetljivala svugdje samo ne tamo gdje treba, a još riskiraš da od silnog drndanja lampa negdje odleti ili počne "šetati" po volanu pa ju budeš svako malo morao štelati natrag.
Jer ipak je glava najmirniji dio u cijelini

Primjera radi, imao sam na glavi nešto težu lampu na vožnji preko 18-20 staze kada nas je Nik vodio i bilo je sve super dok se nije naletjelo na seriju okomitih korjenja gdje je normalno da se protreseš. E tu je lampa malo "zaplesala" (stresla se) i tih 1-2 sec mi baš nije bilo ugodno sve dok se lampa nije smirila
No na takvim djelovima nejdeš prebrzo i zadržiš putanju dok se lampa ne stabilizira (radilo se o mount-u kakvog si pokazao da netrebaš odnosno kontra od onoga što tražiš trenutno - po meni je takav mount najbolji, istosmjerni prihvat ili kontra, ovisno što se traži).

Dok eto jučer smo buraz i ja odvozili 9-ku i sa istim mount-om sam imao puno lakšu lampu (cca 110g s baterijom) na glavi i pri sličnim uvjetima mi se ništa nije tresla tj. cijeli spust nisam imao problema sa "vidnim poljem" no ta lampa ima nekih drugih nedostataka

Rezime - dovoljno ti je da baca 10-15m ispred (osvjetljenje kakvo je objašnjeno na početku) jer sve više je rasipanje svijetla i nepotrebno. Također ako ne patiš od viška pernatih živina, dovoljna ti je jedna lampa na glavi.

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 14:33   #22000
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Adaks mi je uzeo tu zoomable i bit će mi ta za sve, za uočljivost po gradu, za penjanje i lagane spusteve ili spusteve po poznatim stazama gdje me nema šta posebno iznenadit.
Pitanje je i kako će to sjesti na kacigu. 170kn s nosačem, možda taj focus iznenadi baš.
Staro 18.04.2012., 14:43   #22001
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Kod te lampe mene jedino brine da taj zoom (ne znam kako bih to drukcije nazvao) nebi setao po losijem terenu buduci da sam imao takvu lampu i pri voznji po gradu je taj zoom znao plesat pa sam ga cesto morao lijepiti izolirkom da se ne mice.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 14:47   #22002
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
One lampe kaj je Bane prije par tjedana linkao, kaj sam ja uzo jednu, vise nema jerbo sam danas ubo zadnja 2 komada
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 14:50   #22003
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Jbt max, pa kaj ces ti ic sa 3 lampe nizbrdo? ...super, bar sad znam da mi nece trebat lampa ak cu se vozit ispred tebe
Staro 18.04.2012., 14:58   #22004
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Ma uzo sam za sogora

al cu imati 2 lampe. Prije par dana sam uzo ovu. To ce mi biti za uspon, a za spust cu imati na kacigi ovu, a ak cu moc staviti cu i onu prvu negdje

Jbga u mraku nikada dosta svijetla

EDIT:

Brijem da ovo svijetli ko ludo
Staro 18.04.2012., 14:59   #22005
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Barem nije problem fiksirat glavu lampe da se ne vrti. Samo nek ona blešči. Što se tiče količine svjetla ne može biti overkill.
Gledao sam review na bikeradaru neke lampe koja je i mini i ima output neki brutalan ali je 400 funti. Da, 400 jebenih funti.
Za 150 kuna po komadu stavit ću 6 lampi na sebe i bajk, ići ću kroz šumu ko Tron.
Staro 18.04.2012., 15:05   #22006
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
jel moze neki savijet za lampu koja se ne montira na kacigu nego na bicikl. Trebao bi neki jaci model za sumu i naravno po gradu. Idealno da baca siri snop. Stvarno ne znam ni sto da trazim ni kako. moze link na ebay ako znate neku dobru.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 15:06   #22007
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Da mi je ovo vidjet u akciji

Brijem da s ovim mozes zapalit sumu
Staro 18.04.2012., 15:13   #22008
crocus
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
I tesko je kao kaciga

a ovo?

EDIT: sad sam jos primjetio nokat na slici
crocus je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 15:18   #22009
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor crocus Pregled postova
I tesko je kao kaciga

a ovo?

Lightsaber, što reći
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 15:26   #22010
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor crocus Pregled postova
I tesko je kao kaciga

a ovo?

necemo pretjerivat

al nokat je fakat gadan

EDIT:

Nije niti ova za bacit
Staro 18.04.2012., 15:44   #22011
JackZg
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2012
Koju na kraju da narucim, sve su mi iste, cree ovo cree ono, 100 lumena sim 100 lumena tam. Onyx, vuco daj mi linkajte molim vas koju da si narucim a da ste je isprobali i da zadovoljava. Opcija s punjacem i baterijama....fala vozi mi se po noci a nemam s cim.
JackZg je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 16:02   #22012
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Jebeš mijeh, kako se Stump ponaša? Marko iz Protee je sebi uzeo isto EVO, ali onaj koji izgleda ko njemačka zastava / McDonalds, nije mi baš lepi, ovaj sivi je puno puno ljepši.
Bicikla je bolesno dobra, doduše ja sam amater pa možda ne primjećujem nijanse, ali stvarno nemam ni jedne zamjerke do sada. Em se lako vozi, em upija sve živo nizbrdo, em teleskopska sic štanga...stvarno preporod u odnosu na Endura. Evo danas probilo sunce pa nisam izdržao i otišao u đir iako sam na Klavaxu. Četvrti pokušaj snimanja sa chestyjem koji je opet propao zbog vlastite gluposti (uperio kameru previše dolje), ali briga me, izguštirao sam se
Ni meni taj žuti (njemačka zastava ) nikako nije sjeo, da...

Citiraj:
EDIT:

Nije niti ova za bacit
Jao tebi ako ovo nehotice uperiš u glavu i upališ...
Staro 18.04.2012., 16:09   #22013
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Bicikla je bolesno dobra, doduše ja sam amater pa možda ne primjećujem nijanse, ali stvarno nemam ni jedne zamjerke do sada. Em se lako vozi, em upija sve živo nizbrdo, em teleskopska sic štanga...stvarno preporod u odnosu na Endura. Evo danas probilo sunce pa nisam izdržao i otišao u đir iako sam na Klavaxu. Četvrti pokušaj snimanja sa chestyjem koji je opet propao zbog vlastite gluposti (uperio kameru previše dolje), ali briga me, izguštirao sam se
Ni meni taj žuti (njemačka zastava ) nikako nije sjeo, da...

Jao tebi ako ovo nehotice uperiš u glavu i upališ...
Koliko je tezak stumpy? A koliko ti je bio tezak Enduro?

Da imam toliko para mozda bi cak i razmisljao da ju narucim
Staro 18.04.2012., 16:13   #22014
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Nemam pojma, nisam vagao, nešto je lakši stumpy ali sitno.
Staro 18.04.2012., 16:15   #22015
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Bas smo sada za vikend bili na jednoj XC stazi di ima gore dole voznje i bilo mi je shebano stajat stalno i dizat i spustat sic.

Ak bus ju prodavao ja ju uzimam

EDIT:

Nes si bio prico da bi dosli do Zagreba pa da idemo skupa na Sljeme. Kaj je sa time?
Staro 18.04.2012., 16:32   #22016
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Evo baš sam čitao na Bikeradaru, Fox DOSS (Drop on Steep Stuff) štanga dolazi u prodaju oko 5og mjeseca.
Ima fin rad i vrlo malo side-to-side i fore-aft plesanja, potpuno je mehanička, omogućava 2 stupnja spuštanja - jedan prekidač spusti štangu za 40mm tako da sic ne smeta a opet imaš oslonac ako poželiš pedalirat, i drugi koji spusta štangu skroz. Varijante od 102 i 127 hoda.
Samo 450$.
Staro 18.04.2012., 16:36   #22017
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Bas smo sada za vikend bili na jednoj XC stazi di ima gore dole voznje i bilo mi je shebano stajat stalno i dizat i spustat sic.

Ak bus ju prodavao ja ju uzimam

EDIT:

Nes si bio prico da bi dosli do Zagreba pa da idemo skupa na Sljeme. Kaj je sa time?
Kad jednom probaš takvu štangu, nema nazad
Ako budeš uzimao pazi da je mehanička (manje kvarova i održavanja). Ovaj command post nema apsolutno nikakvog lufta, pa ne znam ovo o Fox DOSS-u.
Mislim da dođe oko 1500kn.
U ZG bi trebali sredinom 5-og. Moramo kupiti nosač za bicikle jer nemamo gdje s njima i tako to...
Staro 18.04.2012., 16:51   #22018
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Gdje se kod nas može nabaviti OVO?

Retardiranim pješacima, koji ne kuže da dvije žute linije označavaju biciklističku stazu i da se između njih ne bi trebali kretati, namjeravam stati na kraj šok terapijom.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 16:56   #22019
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Adaks mi je uzeo tu zoomable i bit će mi ta za sve, za uočljivost po gradu, za penjanje i lagane spusteve ili spusteve po poznatim stazama gdje me nema šta posebno iznenadit.
Pitanje je i kako će to sjesti na kacigu. 170kn s nosačem, možda taj focus iznenadi baš.
Ak je jačina ko burazova, hmmm....dobra ti bude za sve ostalo osim na prvom spustu gdje buš vidio da nije baš neš
Za montiranje na glavu nemaš frke, sjeda ko i svaka druga

Citiraj:
Autor JackZg Pregled postova
Koju na kraju da narucim, sve su mi iste, cree ovo cree ono, 100 lumena sim 100 lumena tam. Onyx, vuco daj mi linkajte molim vas koju da si narucim a da ste je isprobali i da zadovoljava. Opcija s punjacem i baterijama....fala vozi mi se po noci a nemam s cim.
Buraz ti bude natipkaj da te ja neš ne zaj***

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 17:01   #22020
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ja sam upravo prebacio 2k km na Jekyllu, sto se tice moje sic stange (Prue Racing KSi950) - radi ko zmaj uz jedan jedini servis. Luft nula (a ako i dobije ima 6 vodilica a koristi 3, pa se samo zarotira stanga).
Servisiranje je djecja igra, za 5 min. ju rastavim, ocistim, podmazem i sastavim (sad kad znbam, jel), na ovom modelu nema ulja (i900 ima, na prvi pogled su iste, ali ipak nisu), samo mast.

Sto se tice SJ EVO u svapskim bojama - ne bi ga kupio niti da je u pola cijene, ne znam tko im odabire palete boja, na sto to lici.

Sto se tice zoomable lampe (kao Vucine) ja to ne bi kupio za voznju sumom, jednostavno ne svijetli dovoljno dobro, takav sistem zooma mi se cini los za lampu koja ce se tandrkati na kacigi.

Max je napravio dobre kupovine, nije mi jasno sto filozofirate o lampama umjesto da ste odmah kupili te lampe po toj cijeni jos onomad kad ih je, ne znam 2die4 linkao i kad smo zakljucili koju tocno kupiti, ne...a ovako je dziber max kupio sve raspolozive lampe ekipi koja ce osvjetljavati podrume, supe ribicke stapove, hebace po sumarcima itd. a za sto im je dovlojna 3x slabija i jeftinija lampa.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 18.04.2012. u 17:13.
Nik je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na