Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.05.2010., 14:15   #4411
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Napokon promijenio pedale i prestalo "klikati u pogonu"
Odlično! Samo poslije jučerašnjeg Sljemena počelo lagano škripati kad se okreće volan

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

To mi je jedna želja za probati, a druga po 20-tki dolje slično, ali se izađe na Dotršćinu pa kroz Maksimir.
Mislim da sam to ja jučer slučajno odvozio Vidi na ruti stranicu prije, samo nismo išli na Dotršćinu jer smo trebali u Gračansku. Ako je to ta, meni se svidila staza. Malo je vodom razrovana na nekim djelovima ali može se (ne znam kakve su ostale, pa ne znam objektivno ocijenit )

Sljedeća ruta mi je od Hunjke do Maksimira. Ima li koji bliži uspon sličan Leusteku do gore?

Zadnje izmijenjeno od: murina. 29.05.2010. u 14:39.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 14:37   #4412
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor blue#13 Pregled postova
stražnja kazeta je SRAM PG850 ,lanac također sram.

i evo problema ,naime dok se vozim uzbrdo i dok onak baš gazim jako,počne mi preskakat ko ludo na stražnjoj kazeti,neznam zašto,ali baš ubitačno imam osječaj ko da će sve otić u kuac.

razmišljo sam si može bit da je riječ o mjenjaču (Shimano Acera)
zupčanici su dosta izlizani ,kazeta je nova nazubljena a i lanac je novi
Mijenjač možda nije dobro narihtan ili je neispravan, piganje zadnje osovine (sumnjam, to nigdje nisam vidio) toliko da lanac preskače.
Ako preskače dok "gaziš" bajk, onda se neš savija vjerojatno, a može biti pogon prednji, zadnja osovina ili pak mašinica bježi (neispravna) lijevo desno.
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Mislim da sam to ja jučer slučajno odvozio Vidi na ruti stranicu prije, samo nismo išli na Dotršćinu jer smo trebali u Gračansku. Ako je to ta, meni se svidila staza. Malo je vodom razrovana na nekim djelovima ali može se (ne znam kakve su ostale, pa ne znam objektivno ocijenit )
Sljedeća ruta mi je od Hunjke do Maksimira.
Ma općenito mi se čini da su staze prema istoku "fluidnije". Najgore mi je kad se spuštam, sve lijepo ide i onda najednom kamenjar žešći. Kao ono kad ideš prema Hunjki pa ima jedan dio gdje je kamenje razbacano samo tako.

I danas skužio da su jedan prilaz Bistranskom sedlu totalno izravnali sa zemljom, a bilo je odlično tih 100-200m, korjenje na glatkoj zemlji i par hupsera. Sve useru jebo ih
Staro 29.05.2010., 14:39   #4413
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
53min 2fast4me , ako ti je baš mrsko možemo pomaknuti za sat kasnije...

p.s. Klinac dobio na recept efedrin kapi za nos, prvi šmrc dobiješ besplatno
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 14:43   #4414
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Need for SPEED, aka NFS, a?
Staro 29.05.2010., 14:52   #4415
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:

Ma općenito mi se čini da su staze prema istoku "fluidnije". Najgore mi je kad se spuštam, sve lijepo ide i onda najednom kamenjar žešći. Kao ono kad ideš prema Hunjki pa ima jedan dio gdje je kamenje razbacano samo tako.

I danas skužio da su jedan prilaz Bistranskom sedlu totalno izravnali sa zemljom, a bilo je odlično tih 100-200m, korjenje na glatkoj zemlji i par hupsera. Sve useru jebo ih
Ja nemam pojma ostale, samo Pilana sa forumskom ekipom i ovo na pamet sa prijateljem (i kišni dan sa Željcem po cesti ). Pokušat ću gps-om snimit sve staze koje prođem, AdriaTOPO je odličan.
Staro 29.05.2010., 15:05   #4416
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Izbor mi se suzio na 2 modela i sljedeći tjedan napokon mislim kupiti bajk pa možda i na sljeme koji put odem s vama. Sad mi treba pomoć oko odabira između ova 2 modela

http://www.markoprojekt.com/index.php?m=109&p=610
http://www.markoprojekt.com/index.php?m=108&p=829

Dakle Norco Bushpilot ili Jamis Trail X3

Ukratko
Norco:
Vilica - Suntour XCM V2 100 mm
Pred. mjenjač - Shimano Acera FDM-310 31.8
Str. mjenjač - Shimano Alivio RD-M410 8 speed
Kočnice - Hayes F MX-4 6"

Jamis:
Vilica: RST Gila T9 80m
Pred. mjenjač - Shimano C051
Str. mjenjač - Shimano Deore
Kočnice - Tektro IO-X 6"

Koji od ova 2 kompromisa izabrati
Uzeti Norca s vjerojatno boljom vilicom, ali sa slabijim mjenjačem i kočnicama (ako sam u pravu oko tog bolje/lošije), ili Jamisa koji mi izgleda robusnije, i po meni slabijom vilicom, ali boljim stražnjim mjenjačem i kočnicama.

HELP!!

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 15:20   #4417
blue#13
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Mijenjač možda nije dobro narihtan ili je neispravan, piganje zadnje osovine (sumnjam, to nigdje nisam vidio) toliko da lanac preskače.
Ako preskače dok "gaziš" bajk, onda se neš savija vjerojatno, a može biti pogon prednji, zadnja osovina ili pak mašinica bježi (neispravna) lijevo desno.
osovine nisu spigane ,mislim da je problem u mašinici

koju preporučate?
blue#13 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 15:26   #4418
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

ja koliko sam upucen da busha vise nemaju.
bilo prije cca 2 tjedna.

mozda u nekim manjim ramicama. ali za prave balkančine... nista

najbolje da nazoves
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 15:35   #4419
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:

Sljedeća ruta mi je od Hunjke do Maksimira. Ima li koji bliži uspon sličan Leusteku do gore?
Pogledao kartu i slike, sve je pod lišćem. To nije baš najbolje, lišće skriva opasnosti

Ako si s istoka, imaš od Markuševečke trnave, Bidrovečki makadam/šuma. Meni najbolji od svih uspona (barem ovih makadamskih). Ideš kroz šumu, pratiš potok, dođeš do Goršćice i onda po jedinici do Hunjke i vrha. Uspon je dug, naporan. Tad sam napravio valjda 80km kad sam išao s Trešnjevke prema tamo
Citiraj:
Ih, imam ja pravu stvar, a ne ovo legalno
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Izbor mi se suzio na 2 modela i sljedeći tjedan napokon mislim kupiti bajk pa možda i na sljeme koji put odem s vama. Sad mi treba pomoć oko odabira između ova 2 modela

http://www.markoprojekt.com/index.php?m=109&p=610
http://www.markoprojekt.com/index.php?m=108&p=829

Dakle Norco Bushpilot ili Jamis Trail X3
Koji god ti je ljepši i bolje ti paše. Djelovi su svi tu negdje. Ja bih osobno Norca. Kočnice su tu negdje, vilja je malo bolja. Menjače i šiftere promijeniš za 300kn valjda na Deore . Vozeći se po Sljemenu shvatio sam da su menjači i šifteri valjda najmanje važni. Kotači koji se neće spigati, kočnice koje će zakočiti i vilica te pogon koji neće puknuti.
Citiraj:
osovine nisu spigane ,mislim da je problem u mašinici

koju preporučate?
Ovisno o šifterima biraj
Staro 29.05.2010., 15:47   #4420
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Pogledao kartu i slike, sve je pod lišćem. To nije baš najbolje, lišće skriva opasnosti

Ako si s istoka, imaš od Markuševečke trnave, Bidrovečki makadam/šuma. Meni najbolji od svih uspona (barem ovih makadamskih). Ideš kroz šumu, pratiš potok, dođeš do Goršćice i onda po jedinici do Hunjke i vrha. Uspon je dug, naporan. Tad sam napravio valjda 80km kad sam išao s Trešnjevke prema tamo
Ma slike su na random mjestu di smo stali na čik pauzu (zalijemo ih vodom, da nebi neko pomislio) Kanali su puni lišća (sama staza dijelom ide kroz kanal) ali se na nekim mjestima vozi uz kanal, pa treba sporije jer puf odjedanput padaš u čvor dva kanala puna lišća (kako ti kažeš u opasnost) Mnogo zabavno
Pronaći ću na karti taj uspon, čisto za alternativu ako dopizdi Leustek

Oće ko mijenjat kakve brdske gume za Schwalbe Table Top pliiiiiz (ovo je poluozbiljno jer razmišljam o još jednom paru guma čisto za Sljeme ali je malo financijska frka. Iako, znajući sebe, vjerojatno bi te ostale na bajku, a Tablice skupljale prašinu)

Zadnje izmijenjeno od: murina. 29.05.2010. u 16:34.
Staro 29.05.2010., 17:18   #4421
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
prodaj tablice i odi u dućkas i do 150kn max nabaviš dvije gume koje drže finjaka po sljemenu ako ti je kriza (novčana)
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 17:24   #4422
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
prodaj tablice i odi u dućkas i do 150kn max nabaviš dvije gume koje drže finjaka po sljemenu ako ti je kriza (novčana)
Tak je.

Imaš vrlo solidne velociraptore 2.1 po 70ak kn komad, guma je za tu cijenu više nego odlična.

Za malo više, nekih 120kn po komadu imaš weirwolf, također super guma.
Obje u dsg.

Imam obje, raptor na stražnjem i wolfa na prednjem i zasad nisam nijednom pao jer mi je falilo gripa. Blato su isto isprobale i nemam nijednu primjedbu.

EDIT: sjećam se da je netko davnih dana stavio link za kupovinu pakni preko neta, da su pakne bile jefitnije 50% od naših dućana, pa ako itko zna molio bih

Zadnje pakne sam potrošio (prije nego prve ) i sad trebam kupit par, još mogu ove 2-3 sljemena izdržat. U dsgu sam vidio koolstop, zanima me koliko su one bolje/lošije od originalnih i što se preporučuje?

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 29.05.2010. u 17:32.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 17:42   #4423
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ja sam čuo da su njihove pakne (vi brejk) najbolje što moš kupiti kod nas...

a već kad nabacivamo mišljenja : za blato i lišće preporučam svoje hutchinson bulldog za 59kn komad...ta će držati sigurno jer je cijela na čepiće i testirana također na sljemenu
Staro 29.05.2010., 18:01   #4424
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Tak je.

Imaš vrlo solidne velociraptore 2.1 po 70ak kn komad, guma je za tu cijenu više nego odlična.

Za malo više, nekih 120kn po komadu imaš weirwolf, također super guma.
Obje u dsg.
E ove weirwolf 2.3 bi mogle bit kupljene

A koliko kretenski bi izgledalo, naprijed Table Top, a zada http://www.wtb-bike.eu/en/weirwolf-c11-p9.htm

Zadnje izmijenjeno od: murina. 29.05.2010. u 18:39.
Staro 29.05.2010., 18:09   #4425
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Sutra ujutro idem na Sljeme pa ako jos tkogod planira mozemo se ekipirati jer sam za sad soliram.

Osobno bi se spustao umjesto prema pilani prema Markusevcu da malo utvrdim gradivo od proslog puta.

Prognoza kaze da ce padati poslijepodne - nadam se da je tocna.

Jucer sam smontirao nove alligator pakne, a danas kupio Deuterov Bike1 ruksak - treba to istestirati u realnim uvjetima

Kad vec raspravljate o gumama - kakva je RITCHEY Z-Max Comp Evolution 26x2.1 za 94kn?
Cijena mi odgovara a ducan mi je kvart do.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 18:39   #4426
crni11
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Pozdrav svim biciklistima

E sad se bacam na problem!

Imam indenticni bicikl sa slike
http://www.merida.nl/images/bikes200...orange_bla.jpg

imam ga već oko 3.god i prošle godine sam promjenio lanac i zadnju kazetu(prednju sam čeko 2.mj. i još nije stigla)

stražnja kazeta je SRAM PG850 ,lanac također sram.

i evo problema ,naime dok se vozim uzbrdo i dok onak baš gazim jako,počne mi preskakat ko ludo na stražnjoj kazeti,neznam zašto,ali baš ubitačno imam osječaj ko da će sve otić u kuac.

razmišljo sam si može bit da je riječ o mjenjaču (Shimano Acera)
zupčanici su dosta izlizani ,kazeta je nova nazubljena a i lanac je novi
Jedino ti mogu pravit probleme zupcanici na zadnjoj osovini, drugo nema sta. Da je masinica u pitanju ne vjerujem, preskakivala bi i bez opterecenja da je ona. Kad preskakuje pod opterecenjem moze biti jedino lanac ili zupcanici, a lanac je kazes novi
crni11 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 18:41   #4427
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ja sam imao classic ali su praktički iste ko evo...ja sam bio zadovoljan s njima...ali ih nisam testirao na sljeme nego samo grad, nasip, i po otoku pagu xc staze...

sve us vemu dobro drži, brzo se kotrlja i meni je moja bila ok
Staro 29.05.2010., 18:43   #4428
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
@murina - mislim da ti je puno bolja opcija table top iza, a weirwolf naprijed. pogotovo ako mislis 2.3 uzet.

@vuco - jesi ponedjeljak popodne za neku duzu voznjicu, neka transverzala?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 18:57   #4429
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
EDIT: sjećam se da je netko davnih dana stavio link za kupovinu pakni preko neta, da su pakne bile jefitnije 50% od naših dućana, pa ako itko zna molio bih
www.discobrakes.com

Ajde ako buš naručivao, možemo ili preko mene ili preko tebe, ja bi si kupio za zadnju juicy pakne.
Citiraj:

A koliko kretenski bi izgledalo, naprijed Table Top, a zada http://www.wtb-bike.eu/en/weirwolf-c11-p9.htm
TableTop je street/dirt guma. Na makadamu ili bilo čemu što nije asfalt, brijem da bananko žešći

Ak nemaš love, promijeni prednju samo gumu, a iza ostavi TT. Prednja je važnija za spust radi gripa, a na zadnjoj ćeš se popeti svuda dokle god je suho.
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Sutra ujutro idem na Sljeme pa ako jos tkogod planira mozemo se ekipirati jer sam za sad soliram.

Osobno bi se spustao umjesto prema pilani prema Markusevcu da malo utvrdim gradivo od proslog puta.
MIK i ja se dogovaramo za sutra. Samo kaj je on iz Lučkog pa oće u 7 na trgu . Ja nisam baš toliki ranoranioc, pa ako on pristane u 8 na trgu možda bih i išao

Sutra bi trebalo biti lepo vrijeme. U svakom slučaju uzimam si par vrećica za mobitele i dokumente da budu na suhom ako padne kiša =)
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
@vuco - jesi ponedjeljak popodne za neku duzu voznjicu, neka transverzala?
Iskreno jesam, ali stvarno nisam ziher jel bi mogao izdržati uspon neki duži, pogotovo ako misliš nabit tempo.
Jer bio sam danas na Sljemenu, idem sutra, a onda bi i u ponedjeljak.

Kud bi išao ? Sa istoka na zapad ili obrnuto ?
Staro 29.05.2010., 18:57   #4430
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Question Volan vibrira

Pozdrav ekipa,

nisam mislio da cu svratit u ovu temu, ali zivot pise cudne price
Uglavnom frend mi posudio na neko vrijeme dema adro bike I evo bas maloprije dignem sic, idem dic volan, odvijem 2 sarafa sa strane i onaj centralni i skuzim da se ne moze podic?

Nakon pas mater i kako ne moze, a na mojoj limexici staroj 15 godina moze sve nazad zavijem i skuzim, da prednji dio vibrira (ono, ko pikamer ) kad pomicem bajk naprijed nazad
Ne kuzim sto sam zeznuo ?
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 19:00   #4431
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pogledajte si prognozu za ponedjeljak - nebo ce se otvoriti a jutarnje temperature padaju na jednu znamenku.
Pocetak tjedna i par iducih dana bit ce izrazito kisni.

@Vuco
Kad i ako se dogovorite obznani satnicu na forumu pa vam se prikljucim na Leusteku kod one stracare jer dolazim s istoka.
Osobno mi je svejedno kad, bitno da je u jutro.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 19:02   #4432
crni11
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2010
Vidim da se tu kuzite u bicikle pa cu vas pitat za misljenje o kvaliteti svog stroja. Kakvo misljenje imate o Kellys biciklima opcenito? Zanima me posto sam kupio jedan prije dvije god skoro. dolje cu stavit sve podatke o njemu
Kellys Salamander DSC

frame ALUTEC alloy fork RST Gila Plus TnL (Turn&Lock), 100mm, oil / coil+MCU / Lockout head parts RITCHEY Logic Zero integrated crankset TRUVATIV ISOflow Power Spline (44x32x22) shifters SHIMANO Deore (08) SL-M530 Rapidfire Plus f/derailleur SHIMANO Alivio (08) M413 r/derailleur SHIMANO Deore LX M581 cassette sprocket SHIMANO CS-HG50-9 (11-34) brakes SHIMANO (08) M485 Hydraulic Disc hubs SHIMANO M495 Disc Center Lock rims KELLYS Draft Disc tires KBIX 2.0 Nomad - Silica Dual compound stem KALLOY Uno handlebar KALLOY bar ends KALLOY Uno 3D lite seat post KALLOY saddle KBIX DriveLine PRO-Comp pedals VP alloy / steel

http://www.kellys-bicycles.com/index...&subcat_id=217

Eto svi podatci pa mi recite strucno misljene o njemu
crni11 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 19:04   #4433
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Pozdrav ekipa,

nisam mislio da cu svratit u ovu temu, ali zivot pise cudne price
Uglavnom frend mi posudio na neko vrijeme dema adro bike I evo bas maloprije dignem sic, idem dic volan, odvijem 2 sarafa sa strane i onaj centralni i skuzim da se ne moze podic?

Nakon pas mater i kako ne moze, a na mojoj limexici staroj 15 godina moze sve nazad zavijem i skuzim, da prednji dio vibrira (ono, ko pikamer ) kad pomicem bajk naprijed nazad
Ne kuzim sto sam zeznuo ?
Odvrnuo si headset i klimaju ti se ležaji.
Volan se podiže ili spacerima ili lulicom koja ima veći kut. Limex ima drugačiju lulicu, headset i slično.

EDIT:
Odvrni šarafe na lulici, porihtaj vilicu u ležajeve (lupi prednjim kotačem u pod lagano da vilica dolje uđe u ležaj, pritegni gornji šaraf (ne smiješ ga jako pritegnut jer možeš uništiti zvijezdu i volan će ti se teško okretati) da još malo stegne vilicu u ležaje i onda zategni šarafe na lulici.
Kad se volan da lagano okretati a vilica više ne ide napred-nazad, onda si dobro složio headset.
Staro 29.05.2010., 19:59   #4434
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Ja nisam baš toliki ranoranioc, pa ako on pristane u 8 na trgu možda bih i išao
Ok ¸dogovoreno može u 8h na trgu, samo kaj ovaj put idem sa autom do grada
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 20:06   #4435
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Ok ¸dogovoreno može u 8h na trgu, samo kaj ovaj put idem sa autom do grada
Eto, dogovoreno onda . Imam tvoj broj mobitela pa ako nešta iskrsne tipa kiša, ili neš drugo - javim.

Tko misli da može s nama, nek se pridruži. Mislim da MIK nema niš protiv toga. Tempo će biti vjerojatno laganini, 2 vure do gore cca. Dole smo za pol sata
Staro 29.05.2010., 20:10   #4436
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja sad moram kroz dan dva slozit pogon i zadji mjenjac i kad slozim idem s vama na sljeme, cisto da se uvjerim koliko sam los s kondom

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 20:40   #4437
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Odvrnuo si headset i klimaju ti se ležaji.
Volan se podiže ili spacerima ili lulicom koja ima veći kut. Limex ima drugačiju lulicu, headset i slično.

EDIT:
Odvrni šarafe na lulici, porihtaj vilicu u ležajeve (lupi prednjim kotačem u pod lagano da vilica dolje uđe u ležaj, pritegni gornji šaraf (ne smiješ ga jako pritegnut jer možeš uništiti zvijezdu i volan će ti se teško okretati) da još malo stegne vilicu u ležaje i onda zategni šarafe na lulici.
Kad se volan da lagano okretati a vilica više ne ide napred-nazad, onda si dobro složio headset.
Fala ti, skuzio sam sto treba ali nece nikako fino upast. Oce mu bit sto ako ga vozim ovako dok se trese? Rijesio bi to za par dana, ovako ili onako, pitam samo za voznju u medjuvremenu
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 20:47   #4438
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Eto, dogovoreno onda . Imam tvoj broj mobitela pa ako nešta iskrsne tipa kiša, ili neš drugo - javim.

Tko misli da može s nama, nek se pridruži. Mislim da MIK nema niš protiv toga. Tempo će biti vjerojatno laganini, 2 vure do gore cca. Dole smo za pol sata
Iso bi ja sa vama, al fakat ak je tempo 2h

jer se jos nikada nisam penjo gore
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2010., 21:01   #4439
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ja sad moram kroz dan dva slozit pogon i zadji mjenjac i kad slozim idem s vama na sljeme, cisto da se uvjerim koliko sam los s kondom
To ponavljaš već pol godine
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Fala ti, skuzio sam sto treba ali nece nikako fino upast. Oce mu bit sto ako ga vozim ovako dok se trese? Rijesio bi to za par dana, ovako ili onako, pitam samo za voznju u medjuvremenu
Da, možeš uništiti headset, te oštetiti vilicu.

Jednom rukom drži odozdo gdje vilica ulazi u headtube, par puta lupi lagano kotačem u pod tako držeći da sjedne kruna u ležaj dolje i onda dok opet držiš to sve, gore zategni šaraf na vrhu. Negdje se može i bez tog lupanja. Taj šaraf služi da ubaci vilicu u ležaj, no on se ne zateže jako (dapače, jako slabo se zateže kao što prije rekoh). I na kraju se šarafi lulica.

Fora je da moraš centrirati vilicu u ležaj, a možda i s gornje strane konus nije dobro sjeo pa vrat vilice nije uz ležaj (taj konus i služi za to).
Ako se želiš voziti, odi u prvi servis, za 20kn ili đabe će ti to srediti.
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Iso bi ja sa vama, al fakat ak je tempo 2h
jer se jos nikada nisam penjo gore
A jesi li se ikada penjao igdje s bicom (tipa na Medvedgrad ili negdje) ? To je 6,5km stalnog uspona i noge gore u kvadricepsima.
Staro 29.05.2010., 21:14   #4440
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Idem i ja s vama, javim večeras ako se predomislim
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore