|
![]() |
#3961 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
trenutno je nepoznata peugeot rama mejd in frens ![]() naravno nanovo prefarbano na sjajno crnu i još samo čekam kist 0 pa da popravimo tirkizne naljepnice ![]() najvjerojatnije će do ljeta otići u single speeda s torpedom...samo da se još raspitam gdje nabaviti dotični kotač. btw kad se single speed-a i s pravim lancem (crne unutarnje sjajne vanjske karike ) e to će onda biti pila ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 15.05.2010. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3962 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa dobro sad, ne moras mijenjat cijeli kotac..neka odgovarajuca bmx naba ti je ok za to..ili original ss, al to je malo teze naci (doduse nije torpedo ali).. iako, ako se vec rjesavas brzina i kocnica, razmisli o fixie! ne znam dal si kad vozio fixie, ali to je sasvim drugi svijet..dok se jednom naviknes zakon je za vozit.. dijelovi su dobri, maillard, simplex i weinmann su bile cijenjene firme.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3963 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
neidem s njim na utrke pa mi netreba ništa više od simplex-a...bilo bi mi bacanje novaca kupovati 105-icu ili bolje grupe...torpedo je samo opcija...ali single speed me sve više privlači zbog jednostavnosti jer se netreba zafrkavati s brzinama, mjenjačima, kabelima itd. Ovaj peugeot je bio projektiran samo za stražnji mjenjač, ali kao što rekoh mislim se i toga riješiti kad bi našao načina da ga single speed-am... možda bi čak i ostavio kočnice jer doprinose picolovac dojmu ![]() i zanimljivo da francuzi jasno i glasno napišu na sve svoje Made in France i to na jasno vidljivo mjesto što se tiče fixija : nisam ja još sposoban to voziti ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 15.05.2010. u 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3964 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Veceras je u moju garazu uprarkirao jos jedan bajk, curin, kupljen veceras u Intersportu (West Gate) na 40% popusta za 2100kn: Nakamura Cliff Lite Shifteri i oba mjenjaca: Shimano Deore Pogon: Truvativ Isoflow Kazeta: Shimano CS-HG50 Lanac: Shimano CN HG-53 Vilja: Suntour XCM V2 s lockom Nabe: prednja - HB-RM40, straznja - FH-RM30 Kocnice: V break Tektro neke? Gume: Cytec Innova 26x1.96 Pedale: Wellgo LU-C4 slika bajka Trenutno imaju sve velicine (16", 18", 20" i 22") prije nekih mjesec dana su recimo imali samo 20" kad sam bio tamo s ciljem da ga mozda uzmemo tako da je ova kupovina ispala totalno neplanirano (uz malo nagovaranja s moje strane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3966 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni je lijepa ta rama. ![]() Ovako iz iskustva što mojeg što tuđeg, gume će ti se brzo potrošiti (ima šogor), zupčanici na pogonu će se iskriviti ako šaltaš pod opterećenjem (imam ja; kurble i BB drži meni već 2500km Sljemena, tako da sam tu uber zadovoljan), lanac i kazeta ok (imam ja), kotači ako su dobro našpanani onda će izdržati malo jaču torturu (moji nisu bili pa je prvo bilo sljeme i sitno su išli u osmicu). Pedale su me izdržale iako se jedna sitno odvojio šaraf kod mačjeg oka. V-brake me držao 1500km, onda sam pojeo gumice 80% ![]()
![]() |
#3967 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
@Nik Lijep bajk, jako profi izgleda s tim ravnim volanom. Ako se ne varam, Intersport ima neke uzmi 3 - plati 2 kombinacije, a moguce su i s biciklima. Jedino je tesko naci troje ljudi da im bas treba bajk od tamo. Solidni i pouzdani dijelovi, odlicna kupnja za 2100kn. ![]()
![]() |
#3968 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3969 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3970 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
kako se redaju ti truativ pogoni u odnosu na shimano?(ima li negdje usporedba, ono tipa u rangu deore je to u rangu xt-a je to a bolji je?!) vuco kako mislis naspanani, ja sam primjetio da mi nakon svakih 200-300km u kojima ima 50-ak i vise sume popuste prednje zbice i malo ode u osmicu, nemam stalak a neda mi se stalno voziti bike 50km da mi spanaju, sta da kazem da mi naprave nervira me malo ovo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3971 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3972 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
za XC - Isoflow, Blaze, FireX, Stylo, Noir za AM - Stylo za AM, Hammerschmidt za FR/DH - Hussfelt, Holzfeller, Hammerschmidt Ali imaju varijacije za AM, DH i tako - razlikuju se vjerojatno u materijalu i načinu izrade, broju zupčanika, zubi i jel ima bashguard ili ne i slično. Citiraj:
![]() Pod našpanan mislim da je dobro centriran, da su žbice taman napete (nit previše nit premalo). Prije sam imao kotače koji su imali isto duplu stijenku, Shimano jeftinjak nabe, čelične žbice i neke niple pitaj boga. Za grad i tu i tamo lagani ofroad super, no kad sam postao sigurniji i brži na spustu, onda su počeli kotači pokazivati slabosti. Svaki spusti meni gumice od V-brake-a strugale po obruču. Onda sam ih dao centrirati kod Bizmarka, čovjek super napravio posao i onda mi nisu toliko išle u osmicu (recimo da su mi nakon 3-4 Sljemena krenule u osmicu). Onda sam kupio polovne kotače sa Mavicovim XM317, DT žbicama i boljim nabama i već se godinu dana vozim bez da sam išta centrirao po njima. A recimo da se vozim duplo brže nego na starim kotačima ![]()
![]() |
![]() |
#3973 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3975 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3976 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Tx, macka je inace udomljena ravno s ceste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3977 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nadam se da će ih biti još sljedeći tjedan kad se vratim iz s koncerta i vidim koliko max mogu dat za bicikl. Prošli tjedan sam imao turneju po Turbo Sportovima u potrazi za Scott Aspect 50 i nijedan jedini Scott više nemaju ![]()
![]() |
#3978 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#3979 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
blato je smisao voznje ![]() ![]() ja planiram četvrtak ako bude sve pristojno, samo neka mi da 3 sata rupu popodne od kise ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3980 |
Premium
|
Ako ništa, ovo vrijeme preko vikenda sam iskoristio za još malo šarafanja po biciklu. Ne mogu vjerovati da mi je trebalo više od 20 dana da skužim da trebam ručice kočnica okrenuti više prema dole jer sam satrao zglobove na rukama. Sad mi idu skoro paralelno sa vilicom i puno mi je ugodnije za kočiti. Pomakao sam ih i za cca 1cm od gripova da mogu normalno kočiti sa 2 prsta bez da ih slomim. E sad mi je to otvorilo nova pitanja. Hoću kupiti odvojene mjenjače od kočnica (trenutno imam onaj zajednički na kojem piše v-brake) Šta da kupim (acera su mjenjači)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3981 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
http://www.bicikla.com/index.php?pag...rt&Itemid=63#s http://www.bicikla.com/index.php?pag...rt&Itemid=63#s naravno probaj nać polovno... http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=35635 Edit: svejedno ti je, mehaničke ili v-brake kočnice - ručice su iste. Zadnje izmijenjeno od: Pak. 17.05.2010. u 10:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3982 |
Premium
|
Mislim da ću i kupiti polovne, nego nisam znao šta tražiti ![]() Hvala! EDIT: Za ove ručice piše da su za V-brake. Ja imam shimano mehaničke disk kočnice, jeli svejedno? Zadnje izmijenjeno od: murina. 17.05.2010. u 10:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3983 |
Ex-Gastarbajter
|
čekaj, kako ti stoje ručice? prema dolje? i tako je lakse kocit, ne znam bas kako... rucice bi ti uvijek trebale biti nadohvat ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3984 |
Premium
|
Evo ovako: http://slike.hr/slike/d/dsc00988_8c858.jpg Puno mi je lakše, zato jer sam uglavnom na nogama, ramena iznad volana, a i dosta sam krakat ![]() Bile su previše horizontalne jer sam bajk kupio od malog koji ima metar i žilet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3986 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3987 |
Premium
|
Pa nisam blesav toliko ![]() Pa nije ovo toliko ekstremno prema dole da izgleda neobično, a meni puno više odgovara. Prije sam baš lomio prste kod kočenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Ex-Gastarbajter
|
kako to mislis uglavnom si na nogama? pa nemozes 2 sata vozit na nogama :/ prirodan položaj je da sjediš na sicu, kad stavis ruke na volan, ručice ti moraju bit odmah na dohvat. na spustu čak ideš i dosta iza sjedala, kako onda misliš uhvatit kočnicu? namjesti ti to da stoji kako treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
o bože...ovi današnji biciklisti su zreli za M&D... murina svejedno ti je imao v-brake ručice ili mehanički disk ručice...ta ručica će idalje povlačiti istu sajlu koja će idalje zatezati isti necentrirani rotor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3990 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|