|
![]() |
#3931 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Da da, super vožnja danas. Bez napinjanja i divljanja, malo kiša srala po putu do Sljemena i kad smo bili kod tornja. Je je, sad se samo govori kak sam ja pal, a nisi rekel ekipi kak me mala prometna policajka gledala na križanju Gundulićeve i Ilice. ![]() Kaj se tiče guma, ove piranje kaj sad imam nisu baš zahvalne po ovakvom blatu, pa sam i dobil porciju zato. Pazite isto da ne vozite sa prenadrukanim gumama, isto smrt po ovakvom terenu. Ja sam napravio točno 100km danas i puno fala vjetru kaj me gazio od trešnjevke do doma ko da sam nekome nešto zgriješil... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3932 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ej lepi si živ ![]() ![]() Moral sam reć da si pao, da ekipa shvati po kakvoj smo stazi opasnoj išli. Policajka je gledala mene, tak jasno ![]()
![]() |
#3933 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
eto i nas nazad. mi bili lojstek - runolist - lugarnica, malo se posuncali. tomislavac, graficar, kustosijanski, 9tka dolje, izasli u mikolicima. onako pravo lijepa voznjica. vrijeme idealno, suncali se na vrhu ![]() ![]() koga zanima spust, GPS ruta je na linku ![]() http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jbwsegoidcdkvxhu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3935 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Kad se vec svi hvale...bio i ja danas. Leustekom gore, Bikcom dole (dobio jedno upozorenje da to nije staza za bike 8) - sto ionako znam). Moram naci alternativu za spust a neznam sve biciklisticke staze...tako da cu vam se kojiputa pridruziti da vidim kud se vi to spustate. Ovaj put sam bio pametniji i nisam izdusio na pocetku Leusteka, dapace, ovaj drugi puta sam ga odradio kao od sale (59:45). I da, ja sam se vratio blatan od glave do pete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3936 |
Ex-Gastarbajter
|
umjesto po bikcevicu, mozes lijepo odmah nakon puntijarke, spustis se oko 150-200m (do one nadstresnice), tamo skrenes lijevo (staza 18). pratis tu stazu, imas jedno skretanje lijevo (dosta veliko je skretanje, razvalili šumari sa strojevima i mali potočić i jezerce je tamo). Vozis dalje dok ne dođeš do proširenja i još jedne nadstrešnice. prođeš desno od nadstrešnice (ima put, samo je usko pa se ne vidi odma). voziš dalje i spojiš se na bikčević. voziš po bikčeviću nekih 200m OPET do nadstrešnice, tu skreneš desno (to je za pilanu, uski šumski putić, NE nastaviti blago desno po bikcu). taj dio je malo strmiji, ali rijetko ima planinara. završit ćeš na cesti. ovo ti je GPS mapa (nije skroz točno, ali moze posluzit ko orijentir). http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kkujqmkdmgoigbds |
![]() |
![]() |
![]() |
#3937 |
Premium
|
Pratio sam tvoj opis i gledao kartu i ovako odokativno mi je jasno kud bi ruta trebala ici...ali treba to pogoditi na terenu. Pase mi da izadjem bilo gdje izmedju Markusevca i ceste/potoka...vise valjda necu fulati , he he. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3938 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Devetka je zmajska ![]() edit, btw, ima kakvih planova za sutra? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3941 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
S najboljom voljom, sutra će biti katastrofa za vozit. Ja ne idem sigurno, a sumnjam da će u nedjelju biti išta bolje... @nik: točno tom stazom sam se spušto sa renesisom i naravno da ju nisam pogodio kad smo za dva dana išli ja i dwarfić. Al već ću ja skužit staze valjda ![]()
![]() |
#3943 |
Ex-Gastarbajter
|
@nik - bitno je samo da pratiš te nadstrešnice ![]() prvo skretanje jasno piše na drvetu "18", drugo skretanje jest u šumi, ali pošto je sve uglavnom singletrack, a ovo je stvarno jedno široko skretanje nije problem. treće skretanje je opet kod neke nadstrešnice (prođeš prije nadstrešnice mali mostić) i staza prirodno vodi s lijeve strane nadstrešnice, ali ovaj dio ti ideš s desne strane. zadnje skretanje je vjerovatno najlakse za falit. zato je bitno da kad vidis tu zadnju nadstrešnicu da se zaustavis ![]() ![]() mislim da se da pogodit i da ides sam prvi put. u svakom slučaju, kuda god da se provoziš tuda, doć ćeš negdje na dno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Aaaaa pred kraj ljeta tamo pocetak 9 mj dok nabijem kondicije ak bude zainteresirani za sljeme ( bratic i par frendova ) zapalim za zg pa se nadjemo .. vidim da vam je predobro na sljemenu (koliko vidim citajuci) Evo par fotki mog zmaja :P danas sam mislio u brdo al fail od vremena. Sic sam promjenio preporodio sam se . http://www.imagesforme.com/show.php/1128711_DSC0156.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/1128710_DSC0155.jpg http://www.imagesforme.com/show.php/1128709_DSC0154.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#3945 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3948 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
ovo vrijeme je dušu dalo za uređivanje mog novog ljubimca...zovem ga pogrebnik ![]() jer mogao bi ga prodati službi održavanja groblja kao službeno vozilo. Samo su dvije boje na njemu...crna i krom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3949 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam jučer kočnice rastavio ![]() Znali ko za shimano mehaničke m415, može li se smanjiti hod, na način da se prčka po federu/opruzi? Ako hoću kraći hod, moram skroz nategnuti sajlu i ne izgleda mi to baš lijepo. Bilo bi super kad bi mogao onaj klip u kočnici izbaciti par milimetara vani po difoltu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3951 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Otići ću kasnije do Intersporta na trgu. Ako nekoga nešto zanima da pogledam, neka javi. Sutra ništa od vožnje? I jedno tehničko pitanje: Kako da zategnem kočnice? Kad je stisnem ima dugačak hod, mekaniji. Znate na što mislim ![]()
![]() |
#3952 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
v-brake pretpostavljam : pa nategni dolje sajlu.stisni čeljusti i zašarafi nanovo sajlu. e i ako netko bilogdje vidi sic štangu od 25mm+-0.6mm neka me slobodno PM-a s cijenom dotične Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 15.05.2010. u 14:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3953 |
Premium
|
A vidite kakvu sam ja pilu nasao na tavanu. http://img13.imageshack.us/img13/1255/bicq.jpg Bic je stajao gore 10-15g. nisam ni znao da ga imam. Trebam promijeniti gume i zracnice, skinuti koroziju s obruca, promijeniti rucicu mijenjaca brzina (samo neznam di cu takvu pronaci jer je i sajla starinska pa sam dao da mi ju naprave po narudzbi jer ih nigdje nije bilo za kupiti) i podmazati kompletan bajk i moze voziti iducih 15g ![]() Napumpao sam te prastare gume i napravio par km po kvartu, bicikl nevjerojatno lagano klizi po asfaltu (usporedjujuci s mojim Voltageom), nema se sto po njemu raditi osim gore napisanog - maksimalno je uscuvan. Ako netko zna gdje ima za nabaviti onakvih starinskih bijelih guma nek mi slobodno javi. Za grad, bike je savrsen - samo da ga sredim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3954 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Pa vjerojatno "klizi" jer na Scottu imaš puno deblje gume. Baci se u neki mod ![]() Prilično sam siguran da i ja na tavanu imam nešto slično, ali puno starije, vjerojatno od dede još ![]()
![]() |
#3955 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa normalno da klizi kad ima 29" gume i još k tome su koje debljine, 1.3-1.4 max?? Zemi si za voltage-a tako tanke gume i ići ćeš jednako glatko ![]() Ovo vrijeme stvarno nije normalno, em sam planirao danas na selo pičit bajkom, malo trekkirat, i naravno kiša sve ukenjala, em koliko sam gledao i za sutra najavljuju kišu, a Metallicu nema šanse da propustim pa makar sjekire padale. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3956 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() To biciklo može da tera i više od 30 godina. Imam jednu specku još uvijek tu negdje u podrumu, rogova, lagana je ko avion, tanke gume, 82. godište, moj stari dobio kad je imo cca 18 godina ![]() Max brzina na ravnom kad nisam bio u formi prije nekih 5 godina 55kmph. Nažalost ako se dobro sjećam stari je skinuo bio onaj volan zakrivljeni i stavio neko sranje, žao mi ga bilo gledat tak, al kad je njegov nek mu bude.
![]() |
![]() |
#3958 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Citiraj:
ručicu si dao napraviti ili sajlu? jer ja bi sebi trebao dvije sajle dati napraviti zbog onih "krajnika" koji stoje u samoj ručici kočnice i evo slike(slikano s mobitelom) moje hrpe željeza ![]() naravno išlo se na izgled a ne na težinu kod bajka (teži više od voltage-a s punim bidonom i torbicom od iza na sebi ![]() ovo je još sve u beta fazi (žute trake na downtube-u, acera mjenjač itd) dok sutra nedođu francuski mjenjači i pogon...čak bi mogao i kočnice staviti CJB-ove dok za weinmanna nenađem onaj nosač. eh da i moram pohvaliti ove weinmannove cantilever inovativne kočnice jer mi stražnja koči ko luda...stvarno je dizajner bio malo bolji inženjer... Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 15.05.2010. u 15:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3959 |
Premium
|
Sajlu. Ima van danasnjih standarda kuglicu/krajnik na kraju i nije bilo druge doli dati napraviti (ovdje: http://sajla.com/ ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3960 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Prerasan je pežojac ![]() Koji su djelovi gore, ajde nemoj tizat! p.s. i ja sam usred slicnog projekta, sve je prakticki gotovo, ali zapelo na najbanalnijoj stvari...cekam da dode žbica 29.8 jer ih nitko nema na lageru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|