|
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Nije jako pametno.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
iskustveno pravilo ljudi koju su skurili i po nekoliko procova (obicno i i vise od deset ![]() sve iznad toga kao dovodi do "curenja struje" i parazitnih napona ili tak vec nesto koji postepeno unistavaju proc i s vrememom procesor radi sve slabije, ima vise gresaka u kalkulacijama i nakraju jednostavno njegovo otkazivanje. evo ja osobno nisam nikad proc imal vise od 1.95V i nezelim ga na tome drzati jel bi sigurno moglo doci do problema, ne odmah ali ubrzo. i da, bez obrzira koje hladjenje se koristi (pa cak i kriohladjenje) max voltaze su iste i jednako su posljedice ko i sa nekim obicnim "hladjenjem".
![]() |
#5 |
Premium
|
možda se i ne bi složio s tim... Naime ja sam imao običnog bartona prije mobilca, i da bih ga natjerao da radi na visokom fsb-u morao sam staviti napon na 2.05 v . i on je radio cca 6mjeseci tako bez ikakvih problemos.Sad je taj proc kod moga kolege, mao OCan i sve K.O. Sve ovisi kakav je proc I guess.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
voltaže preko 2V se nikako ne proporučuju jer osim šta je to daleko preko specifikacija, s vremenom( s 2V+ jako brzo) će garant krepat... Vjerujem da bi prva solucija bila za dlaku bolja... ali nema ti druge nego isprobat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
naime ta ostecenja su isprva pogresno racunanje koje se slabo primjeti u radi p pocinje sa nekim krasom koji djeluje cist normalno i na kraju jednostavno otkaze, ne izgori nego jednostavno vise ne radi. inace dobar nacim ti je mjerenje performansi proca pa ces zati jel je vec doslo do kakvog ostecenja. inavce 2.05V je jos unutar specifikacia jel i je ploca sigurno nesto undervoltala pa je bilo oko 2V ili cak ispod.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
UPS Pa moj procesor je već bio i na 2.15V, izgleda da nejde previše a traži napona ko stoka. Onda cu ga drzat na 1,925V ili malkoc više (ne preko 2) Stvarno nisam znao da to ima kakve posljedice. Thx all. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako imaš pošteno hlađenje onda te voltaža ne treba zabrinjavati. Pod pošteno mislim na min. vodu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
voda ... voda ... 30 litara ... voda ... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
ostecenja pri velikim voltazama nastaju bez obzira na hladjenje! koristio ti zracno (iako tesko moguce), vodeno ili krio hjadjenje procu je svejedno jel i dalje radi na voltazi koja je van specifikacija i to debelo. evo recimo jedan malo ekstremniji primjer (a mozda cak i nije kad bolje razmislim) sjetite se kaj se dogodi ventilatoru kad ga se spoji na vecu voltazu od specificirane, recimo 12V stavis na 15V i sl. raditi ce neko vrijeme ali na kraju bu crko.
![]() |
![]() |
#12 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Postoji i stručni termin za to uništavanje voltažom, zove se elektromigracija i u biti probijaju se PN parijere između puluvodiča... Ja se držim na <1.5V ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Sve ja to znam i sve mi je to jasno, ali to se događa (možda) nakon dosta vremena korištenja CPUa na vanstandardnim freqvama/voltažama, a mi ne dolazimo do tog roka već prije mijenjamo CPU
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Bas! Tko je vidio imat toliko dugo proc da mu nasteti OC ili napon. Njusskalo 250x9!!!!sto visi FSB to veca propusnost to brz akomnikacija NB-a s CPU i RAMom. Janso ak ti ram toliko moze potegnuti
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Isn't it ironic? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |