|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) EEPROM(blem)
ovako:flashirao sam bios na epoxici 8KDA3J s754,i naravno pošlo je po zlu.USRED samog postupka (flashiranje prošlo,po graf.prikazu do otprilike 80%) komp se je iz čistog mira(ničim izazvan) restartao(šok i nevjerica)!? dakako to je rezultiralo već mnogima na žalost poznatom pričom:beep-nema,bootanja-nema,bilo kakva slika na monitoru-nema,šumovi mora(vrtnja ventilatora)-ima.očaja-ima(količine za izvoz/neograničene) dakle,slutim,ostao sam bez biosa. da li mi netko može pomoći oko toga? napominjem da mi odgovor tipa ![]() probam samo zamijenit chip(maštam malo,čini mi se),odnosno jel ima netko rabljenu(ispravnu) s754 mb za prodati,ili netko zna neki drukčiji način????? konfiguracija je navedena u my comp. isprika ako je post predugačak(opće nije),jer 1.put pišem na ovom forumu pa mi finese pravila ponašanja(čitaj ![]() se ovaj post upotrijebiti kao primjer :"kako nipošto,nikada i ni u kojem slučaju ne pisati postove" Zadnje izmijenjeno od: GRUNFO. 05.01.2009. u 19:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Raspitaj se ko u gradu ima EEPROM programator. Mora postojati bar jean servis elektonskih uredjaja koji ga ima. Odneses covjeku BIOS koji hoces da sstavi na EEPROM, odneses mu citavu maticnu plocu da on skine EEPROM sa nje. Sumnjam da ces platiti vise od 50ak ili 100 kuna (bar se tako cijene krecu kod nas).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja bi prvo probao ovo. http://www.biosman.com/biosrecovery.html S ovim sam uspio spasiti jednu plocu s potpuno istim problemom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čini mi se da je Links nudio takvu uslugu. Zovi pa pitaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|