|
![]() |
#1 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
[Project] Silent Bandwidth Killer [56k Warning!]
poslije: -->
CPU: 40mm vent na 12V --> 120mm vent na 7V PSU: no-name stari 80mm vent na 12V --> Sharkoon Low Noise 80mm vent na 7V HDD: "normalno" montiranje --> "lebdece" montiranje Zakljucak: Gotovo necujna download masina iz blizine. Potpuno necujna s ~3m. Nema periferije, kao ni monitora. Kontroliram ju putem Remote Desktopa s mog glavnog PC-a. Dosao sam na ideju da napravim od svog (polu)ispravnog stroja download strojcek. Moje jade s tom konfom mozete pogledati ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76821
Posto moj glavni PC, puno trosi i nije dovoljno tih, napravio sam pomocni komp za download. Konfa je slijedeca: AMD Athlon Thunderbird 1100MHz MSI K7TM Pro 1x Xerox 256MB PC-133 Nvidia Geforce FX 5200 Maxtor ![]() Kasnije: FUJITSU SIEMENS D1170 (OEM Intel) P3 733 MHz (133 FSB, 5.5x) 1x Xerox 256MB PC-133 Grafa integrirana na ploči 32MB Maxtor 40GB 5400rpm ATA (AAM na 128) Western Digital 320GB 16MB SATA VIA PCI SATA kontroler 1. Zamjena ventilatora u napajanju Napajanje je neko no-name 300W, ali odrađuje dobro svoj posao vec par godina. Nebi trebalo biti problema drzati ovu konfu 24/7. Napajanje sa starim ventilatorom: ![]() ![]() Zamjenjen s: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.096 Iz novopečenog Linksa Osijek ![]() Izgled napajanja nakon završenog posla: ![]() Konektor provučen zajedno s ostatkom žica iz napajanja: ![]() Kada sam ga stavio na 12V, puhao je puno vise od stock ventilatora. Probao sam jos i 7V i 5V. 7V je puhao jednako kao i stock, ali puno tise. 2. Zamjena CPU ventilatora: Ova zujalica: ![]() Koja je radila na 12V i stvarala neopisivu buku, zamjenjena je Coolermasterovim 12cm ventom na 7V. Konacni rezultat: ![]() ![]() Vent je ucvrscen plasticnim vezicama. Malo je nagnut, tako da usmjerava zrak prema van. Backplate sam skinuo tako da topli zrak od tog venta moze izlaziti van: ![]() 3. Stisavanje Hard diska: Nakon pomnog razmisljanja ![]() Dosao sam na ovakvu ideju: ![]() Tako da disk "lebdi". Ne dodiruje case. Disk radi na 5400rpm i nema velikih vibracija. Brzina diska je savrsena za ovaj posao (uf, da mi je SSD, di bi mi bio kraj ![]() 4. Konacan izgled: ![]() Promjena plana: Napokon sam skupio malo vremena da ovo napravim: Promjenio sam maticnu i proc zbog toga sto mi je na ovoj konfi nije radio SP2 a jedan je program odbijao poslusnost bez njega. Performanse za download nisu bitne tako da je sve isto. Onda sam uzeo jednu stariju P3 konfu (stajala u kuci bez potrebe) i zamijenio ju s ovom plocom. Procesor: Procesor je P3 733 MHz. 133 FSB, 5.5x množitelj, Socket 370. Ima na sebi neki pasivni hladnjak koji je radio pasivno u jednom odlicnom starom caseu tako da je imao tunel do napajanja od venta koji je s 80mm ventom izvlacio zrak van. To je bio jedini vent u caseu. Zanimljivo je da je taj pasivni hladnjak doslovce zalijepljen na CPU: ![]() Maticna ploca: Maticna je OEM za Fujistu Siemens koju je napravio Intel. Tako da stabilnost nije upitna: ![]() "nova" i "stara" ploca: ![]() Konacan izgled nakon svih promjena: ![]() Ovdje vidite i WD 320GB SATA disk koji je stigao iz Hardveraja. Ostavio sam 120mm vent zbog sigurnosti. Nisam siguran jel bi radio proc 24/7 pasivno po ovim ljetnim danima. Malo je konfa glasnija zbog novog diska, ali je jos jako tiha. --------------------------------------------------------------------- Prije --> poslije: CPU: 40mm vent na 12V --> 120mm vent na 7V PSU: no-name stari 80mm vent na 12V --> Sharkoon Low Noise 80mm vent na 7V HDD: "normalno" montiranje --> "lebdece" montiranje Zakljucak: Gotovo necujna download masina iz blizine. Potpuno necujna s ~3m. Nema periferije, kao ni monitora. Kontroliram ju putem Remote Desktopa s mog glavnog PC-a. Zadnje izmijenjeno od: pipe. 26.06.2008. u 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dobro si to slozio ,ako je zbilja tako necujna ,a tako si malo potrosio onda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
|
Da, spasava me pasivna grafa i sreca da nijedna zavojnica ne cvrci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nemogu se oteti dojmu a da ne izrazim cudjenje da taj Maxtor ne zuji i ne stvara buku i da ga ne zamijenis sa nekim tisim diskom ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bill Gates
|
Eeee, da, kako se nisam sjetio AAM-a. Probat cu i to. Ali ozbiljno se ne cuje. Mislim da ce ic na zamjenu jer ima samo 40gb sto je za torrente i ostali download malo. Ovaj mi je jedini bio pri ruci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
40gb je par HD-a ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bill Gates
|
Uzimat cu veci disk. Sto mi je pametnije? Uzeti SATA disk i neki PCI kontroler ili PATA disk? Mozda je prvo skuplje, ali je bolje zbog toga sto mogu poslije sata disk iskoristiti, a pata je skoro pa mrtav standard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Ja bih definitivno isao na neki jeftiniji sata kontroler (hint polovni) + sata hdd Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.05.2008. u 00:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Vidim da imas mjesta u napajanju, ajd ubaci i nad heatsinkove jos jedan 80mm vent da vuce zrak s maticne. Stvar nece bti puno bucnija, ali hladjenje napajanja ce biti dosta bolje, a to je bitno, pogotovo kod masina koje rade 24/7. Btw. Uvijek se iznova nasmijem kad vidim Intel BOX cooler na AMD procu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bill Gates
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Bill Gates
|
Citiraj:
Citiraj:
Oprostite svi, PCE hostingu je iscurio bandwidth (mora da ga je moja konfa pwnala ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bill Gates
|
Ne vjerujem da cu to raditi zato jer nemam potrebe. Ploca je kao i proc s ovim 12 cm potpuno hladna a i izbacuje zrak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bill Gates
|
Slike prebacene na drugi host. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#22 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
i ja tankog od 15 pa rokče.susreo se i s onim od 20,mislim.katastrofa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Bill Gates
|
Koji bi mi disk preporucili od 250GB ili 320GB Sata a da je tih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Bill Gates
|
Gledao sam ali mi nije brzina najvazniji faktor. Vidio sam i da Segate voli crkavati. Bitna mi je tisina i pouzdanost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Bill Gates
|
Narucio sam WD 320gb na akciji u hardveraju. Javim kad stigne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |