![]() |
(riješeno) EEPROM(blem)
ovako:flashirao sam bios na epoxici 8KDA3J s754,i naravno pošlo je po zlu.USRED samog postupka (flashiranje prošlo,po graf.prikazu do otprilike 80%) komp se je iz čistog mira(ničim izazvan) restartao(šok i nevjerica)!?
dakako to je rezultiralo već mnogima na žalost poznatom pričom:beep-nema,bootanja-nema,bilo kakva slika na monitoru-nema,šumovi mora(vrtnja ventilatora)-ima.očaja-ima(količine za izvoz/neograničene) dakle,slutim,ostao sam bez biosa. da li mi netko može pomoći oko toga? napominjem da mi odgovor tipa:odi u taj i taj dućan pa si kupi novu mb,baš i ne pomaže previše jer sam trenutno u spiki sa lovom na"Vi",što ne znači da me neko rješenje koje je skromnije financ.prirode od "kupi novo" ne bi itekao veselilo.ono kaj mene zanima(s obzirom na nedostatno znanje o gore navedenom problemu) je sljedeće:da li mi netko može reprogramirati bios,ili da li netko možda ima neispravnu mb iz te serije,a da je bios na njoj u redu pa da probam samo zamijenit chip(maštam malo,čini mi se),odnosno jel ima netko rabljenu(ispravnu) s754 mb za prodati,ili netko zna neki drukčiji način????? konfiguracija je navedena u my comp. isprika ako je post predugačak(opće nije),jer 1.put pišem na ovom forumu pa mi finese pravila ponašanja(čitaj:pisanja)nisu još poznata.u tom slučaju može se ovaj post upotrijebiti kao primjer :"kako nipošto,nikada i ni u kojem slučaju ne pisati postove" |
Raspitaj se ko u gradu ima EEPROM programator. Mora postojati bar jean servis elektonskih uredjaja koji ga ima. Odneses covjeku BIOS koji hoces da sstavi na EEPROM, odneses mu citavu maticnu plocu da on skine EEPROM sa nje. Sumnjam da ces platiti vise od 50ak ili 100 kuna (bar se tako cijene krecu kod nas).
|
Ja bi prvo probao ovo. http://www.biosman.com/biosrecovery.html
S ovim sam uspio spasiti jednu plocu s potpuno istim problemom. |
Čini mi se da je Links nudio takvu uslugu. Zovi pa pitaj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:43. |