|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Veliki i hitan problem!
Bok svima! Nadam se da mi netko može pomoći jer ne znam što da radim. Ukratko:instalirao sam prijatelju windowse i primjetio da pokazuju 480 mb memorije a ne 512 mb i tako ne budi lijen odem u bios i nadjem tamo postavku shared memory:32mb i ja stavim disabled i sad nema slike,vga integrirana u matičnu a ja se pametan toga nisam ni sjetio,to mi se upravo sad desilo u 4 30 ujutro.Ne znam što da radi,samo su kockice neke po ekranu u bios ne mogu,naljepnicu ne smijem skidati a jedina mi je ideja da izvadim bateriju iz matične jer bi se trebalo vratiti u default stanje,nadam se.Molim vas za savjet? Hvala unaprijed!:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Veliki i hitan problem!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
pa... ako sjecas napamet koje si sve botune pritisnuo da dodes do bios-a mozes to ucinit i nasljepo... ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Prisjetis se je li ukljuceno bootanje s diskete kao first boot device i ako je onda samo na disketu stavis program koji ce ti resetirati bios ili ga sam resetiras. KillCMOS: http://www.utilitygeek.com/details.php?fileid=82 Rucno: Bootas u DOS, pokrenes debug i upisivas sljedece (o je slovo o ![]() o 70 2e o 71 ff q
![]() |
#6 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
U manualu od matične je sigurno navedena kombinacija tipki koja automatski učitava BIOS default postavke, nešto kao "pritisnite lijevom rukom shift ctrl tab, desnom rukom del insert end, a ostalim udovima lupite po razmaknici ![]() Neće biti potrebno otvaranje kućišta i resetiranje CMOS-a fizički.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Vis zaboravil sam napomenuti da je moja metoda softverska ![]() Napravis startup disketu i stavis killcmos na nju. Zapises u autoexec.bat da ga digne i to je to. BIOS resetiran na defaultnu vrijednost. A ak ti se nece pokretati takvih stvari onda opet napravis startup disketu i puknes debug.exe ak vec nije gore. Disgnes stroj prek nje i tipkas gore napisano. Slika ti tak i tak ne treba ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|