![]() |
Veliki i hitan problem!
Bok svima!
Nadam se da mi netko može pomoći jer ne znam što da radim. Ukratko:instalirao sam prijatelju windowse i primjetio da pokazuju 480 mb memorije a ne 512 mb i tako ne budi lijen odem u bios i nadjem tamo postavku shared memory:32mb i ja stavim disabled i sad nema slike,vga integrirana u matičnu a ja se pametan toga nisam ni sjetio,to mi se upravo sad desilo u 4 30 ujutro.Ne znam što da radi,samo su kockice neke po ekranu u bios ne mogu,naljepnicu ne smijem skidati a jedina mi je ideja da izvadim bateriju iz matične jer bi se trebalo vratiti u default stanje,nadam se.Molim vas za savjet? Hvala unaprijed!:clap: :beer: |
Re: Veliki i hitan problem!
Citiraj:
|
pa... ako sjecas napamet koje si sve botune pritisnuo da dodes do bios-a mozes to ucinit i nasljepo... :D -znam likove kji su ucinili...:beer:
|
Clear comos:smoke:
|
Prisjetis se je li ukljuceno bootanje s diskete kao first boot device i ako je onda samo na disketu stavis program koji ce ti resetirati bios ili ga sam resetiras.
KillCMOS: http://www.utilitygeek.com/details.php?fileid=82 Rucno: Bootas u DOS, pokrenes debug i upisivas sljedece (o je slovo o ;): o 70 2e o 71 ff q |
Citiraj:
|
U manualu od matične je sigurno navedena kombinacija tipki koja automatski učitava BIOS default postavke, nešto kao "pritisnite lijevom rukom shift ctrl tab, desnom rukom del insert end, a ostalim udovima lupite po razmaknici :)
Neće biti potrebno otvaranje kućišta i resetiranje CMOS-a fizički. |
Vis zaboravil sam napomenuti da je moja metoda softverska :D
Napravis startup disketu i stavis killcmos na nju. Zapises u autoexec.bat da ga digne i to je to. BIOS resetiran na defaultnu vrijednost. A ak ti se nece pokretati takvih stvari onda opet napravis startup disketu i puknes debug.exe ak vec nije gore. Disgnes stroj prek nje i tipkas gore napisano. Slika ti tak i tak ne treba :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07. |