Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2008., 18:08   #451
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
@tomislav-ovisi na kojoj rezi igras,ak igras na 1680x1050 onda nema smisla prelazak na novu grafu,kad ova tvoja moze vrtit sve na max osim crysisa(njega na high) na ono 30+ frejmova.Ja bi radije priceko novu generaciju...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 18:10   #452
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
za 300kn ja bi presao na HD4850

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 18:12   #453
Hektor
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
@ zero67 gigabyte ti ima dvije godine garancije i ja sam ju kupio.Sa ATT sam napravio profil da mi se vent okreče sobzirom na temperaturu malo brže nego je to na difoltu u ati driverima.Grafa se nakon toga fino hladi .U 2d je vent 35 % i temperatura je nekih 52 stupnja dok je u 3D na 40 % i temperatura je nekih 78 stupnjeva max.
Ako sapphire isto daje dvije godine garancije onda nekaš što razmišljati jer je malo skuplja ali i hladnija bez prčkanja po profilima.Makar ni to nije neki problem...5 minuta "posla".
Hektor je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 18:16   #454
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
za 300kn ja bi presao na HD4850
OK, hvala
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 19:35   #455
zero67
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Hektor Pregled postova
@ zero67 gigabyte ti ima dvije godine garancije i ja sam ju kupio.Sa ATT sam napravio profil da mi se vent okreče sobzirom na temperaturu malo brže nego je to na difoltu u ati driverima.Grafa se nakon toga fino hladi .U 2d je vent 35 % i temperatura je nekih 52 stupnja dok je u 3D na 40 % i temperatura je nekih 78 stupnjeva max.
Ako sapphire isto daje dvije godine garancije onda nekaš što razmišljati jer je malo skuplja ali i hladnija bez prčkanja po profilima.Makar ni to nije neki problem...5 minuta "posla".
Ili da cak uzmem ovu toxic (1266 kn) verziju? Je taj hladnjak mozda tisi i efikasniji od ovog na kartici za 1.180,06Kn
zero67 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 19:52   #456
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ak ne mislish mijenjati hladnjak uzmi toxic jer ove ostale se griju u 3 PM, moja Sapphire je prije prckanja po profilima bila na 80C u idle-u! Sad je na 55 idle i do 80 u load ali se i vent prilicno cuje.

Srecom, evo bas u rukama drzim svoj Accelero S1
Brain32 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 01:47   #457
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Datum registracije: May 2007

Mozda bolje hladi ali je odvratna. Bas me zanima sto li je ljudima u sapphirea bilo dok su radili ovaj "poboljsani" model. Radije bi ima ovu staru koja se grije na cca 70C nego ovu shkovacu od coolera na njoj. Ali opet to je moje misljenje, ja na svojoj, za sada imam vf700(45 idle, 55-60 load) dok ne nabavim accelero s1 + 120mm vent.
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 08:54   #458
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
navodno da se na ovoj toxic ne moze mijenjati brzina venta... klik
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 19:16   #459
Torla
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Razmišljanje naglas...

Pozdrav ljudi,

E ovako ja razmišljam tj. dvojim :

- HD 4850 obična verzija dođe cca 1100 kn
- HD4850 toxic verzija dođe cca 1300 kn

Pa zar nije bolje kupiti običnu i na nju staviti accelero? Cijena bi bila ista.
Koja bi imala bolje tj. manje temperature...toxic ili obična sa accelerom?

Uz to accelero bi mogao ostati u trajnom vlasništvu...za nove VGA.
Torla je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 19:20   #460
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
dobro razmisljas

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 19:44   #461
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Evo ja sam stavio Accelero S1 + 120mm Sharkoon S.

Instalacija je bila super jednostavna toliko da me čak iznenadilo(lakse od vf700).
Temperature su dramatično pale a i cijelo rijesenje je tiho do cak supertiho(potenciometar )

Jedno upozorenje, ona kenja na ježevima za memoriju kaj dolaze sa Acc. S1 je katastrofalna, memorija mi je u idle bila skoro 70C a nakon 5 sekundi rthdribl temperatura memorije se popela na super paklenih 114C!!!
Probao sam poskidati jezeve i ostaviti golu memoriju...NEMOJTE! Postavio sam novi rekord na 116C!!!
Uglavnom na kraju sam(oko 00:45) dosao do rijesenja, skinuo "selotjep" sa ježeva i iskoristio termalne pad-ove sa stock hladnjaka, temperatura memorije sad ne prelazi 63C cak ni uz OC na 1150MHz.
Grafička je Sapphire 4850 sa Quimonda chipovima, pa preporucam svima koji imaju doticnu kombinaciju da gledaju temperature sa GPU-Z i provjere sto se dogadja...
Staro 27.08.2008., 21:37   #462
Hektor
Registered User

Citiraj:
Autor Torla Pregled postova
Pozdrav ljudi,

E ovako ja razmišljam tj. dvojim :

- HD 4850 obična verzija dođe cca 1100 kn
- HD4850 toxic verzija dođe cca 1300 kn

Pa zar nije bolje kupiti običnu i na nju staviti accelero? Cijena bi bila ista.
Koja bi imala bolje tj. manje temperature...toxic ili obična sa accelerom?

Uz to accelero bi mogao ostati u trajnom vlasništvu...za nove VGA.
Fora je u tome da nema ni potrebe mjenjati hladnjak.ATT i 35% u 2D i 40% u 3D i sve 5.Vent se ne čuje neznam kako ( ja ga skoro ne čuje uopče) a temperature su najnormalnije.Tek ako pucaš na klokanje ti se isplati mjenjati hladnjak.
Hektor je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 22:02   #463
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Brain32 Pregled postova

Instalacija je bila super jednostavna toliko da me čak iznenadilo(lakse od vf700).
Temperature su dramatično pale a i cijelo rijesenje je tiho do cak supertiho(potenciometar )

Jedno upozorenje, ona kenja na ježevima za memoriju kaj dolaze sa Acc. S1 je katastrofalna, memorija mi je u idle bila skoro 70C a nakon 5 sekundi rthdribl temperatura memorije se popela na super paklenih 114C!!!
Probao sam poskidati jezeve i ostaviti golu memoriju...NEMOJTE! Postavio sam novi rekord na 116C!!!
Uglavnom na kraju sam(oko 00:45) dosao do rijesenja, skinuo "selotjep" sa ježeva i iskoristio termalne pad-ove sa stock hladnjaka, temperatura memorije sad ne prelazi 63C cak ni uz OC na 1150MHz.
Grafička je Sapphire 4850 sa Quimonda chipovima, pa preporucam svima koji imaju doticnu kombinaciju da gledaju temperature sa GPU-Z i provjere sto se dogadja...
u skoroj budućnosti mislim lupit S1 na svoju 4850....daj mi reci kaj se sve dobije sa coolerom (dal ide i pasta sa njim) i koje ježeke za memu preporučate ??

Citiraj:
Autor Hektor Pregled postova
Fora je u tome da nema ni potrebe mjenjati hladnjak.ATT i 35% u 2D i 40% u 3D i sve 5.Vent se ne čuje neznam kako ( ja ga skoro ne čuje uopče) a temperature su najnormalnije.Tek ako pucaš na klokanje ti se isplati mjenjati hladnjak.
ma fora je staviti S1, bez obzira dal treba ili netreba....ajde priznaj sad priznaj....
....pa ko got ima 4850 sigurno nebude ostao suzdržan i ne bar malo kloknuo to čudo od kartice....to je moje mišljenje....neznam, možda griješim...
...i pogotovo ako još igra Crysis ili neke slične, zahtjevne igre....

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 23:19   #464
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:

GPU-Z ne mjeri temperaturu mem. cipova. Ono na sto ti vjerojatno aludiras je MEMIO (GPU2) vrijednost, koja se odnosi na odredjeni dio jezgre. U prijevodu, kuler ti nije bio dobro sjeo na jezgru.
Staro 28.08.2008., 00:14   #465
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Citiraj:
GPU-Z ne mjeri temperaturu mem. cipova. Ono na sto ti vjerojatno aludiras je MEMIO (GPU2) vrijednost, koja se odnosi na odredjeni dio jezgre. U prijevodu, kuler ti nije bio dobro sjeo na jezgru.
Ahhaaaaaaaaaaa thx, nisam pojma imal, ja odma digo paniku , valjda kad sam stavio drugi put je sjelo kak spada
Ono je*iga vidio temp (MEMIO) zakljucio logički, stavio prst na memoriju skoro ostavio kozu pa reko skiiiiiiiiiiidaaaaaaaaj lol

Citiraj:
u skoroj budućnosti mislim lupit S1 na svoju 4850....daj mi reci kaj se sve dobije sa coolerom (dal ide i pasta sa njim) i koje ježeke za memu preporučate ??
Uz sam Accelero S1 dobis 8 ježeka za memoriju i 4 nekakva valjda za naponsku regulaciju, pasta je navodno MX-1 vec primjenjena na bazu coolera i to je to....
Staro 28.08.2008., 00:21   #466
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Citiraj:
Uz sam Accelero S1 dobis 8 ježeka za memoriju i 4 nekakva valjda za naponsku regulaciju, pasta je navodno MX-1 vec primjenjena na bazu coolera i to je to....
znam da uz S1 idu ti ježeki, koji baš i nisu nešto previše hvaljeni, kupio bi posebno neke dobre primjerke....pa pitam za preporuku....

Staro 28.08.2008., 01:14   #467
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Ne kuzim cemu toliko mudrovanja oko pasivcica za ram... Ovi od accelera i vise su nego dovoljni. Jedino treba skinut ono smece od ljepila s njih i stavit pastu.
Ekipa kupi neke uberCu jezeve i onda ih zakelji onom oridjidji zvakom... Mislim, koja je korist od termalnih svojstava bakra ako je kontaktni medij izmedju istog i cipa smece?
Staro 28.08.2008., 16:38   #468
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Ne kuzim cemu toliko mudrovanja oko pasivcica za ram... Ovi od accelera i vise su nego dovoljni. Jedino treba skinut ono smece od ljepila s njih i stavit pastu.
Ekipa kupi neke uberCu jezeve i onda ih zakelji onom oridjidji zvakom... Mislim, koja je korist od termalnih svojstava bakra ako je kontaktni medij izmedju istog i cipa smece?
dobro veliš, ili se stavi vent na S1 pa netrebaju ni ježeki....
.....nego imam mali problem, lagano clockam grafu u CCC i Gpu-z vidi clock i sve 5 dok ne restartam, nakon ponovnog paljenja kompa CCC i dalje ima spremljen clock, dok se Gpuz-u stalno vrati ono polje clock na default....zna tko di je problem ???

Staro 29.08.2008., 16:58   #469
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ježeke od accelero koristim za hlađenje regulatora napona, za to su super, ali za memoriju katastrofa...

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Aj, baš ću nazvati kad dođem doma.. za te novce, nek mi slobodno naplati 20kn poštarine Makar sam jučer odustao od stavljanja heatsinkova jer sam poživčanio od otpadanja ovih koje sam imao
@LuxZG:
Ne znam dali si zvao, ali ja u ponedjeljak idem po još jedan paket OCZ blokova, jel frend će montirati zalmana na svoju 4850, i želi isto te blokove.

Ako bude bilo šta viška, kupim još jedan dodatan paket, pa ti javim PM-om da ti pošaljem poštom.
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2008., 20:41   #470
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Ježeke od accelero koristim za hlađenje regulatora napona, za to su super, ali za memoriju katastrofa...
Ajd sad ovo boldano potkrijepi nekim brojkicama pa te netko mozda ozbiljno i shvati. Ne kazem da nisu ovi tvoji bolji, ali kolika je ta razlika da opravda rijeci tipa katastrofa, nuzno zlo i slicne izljeve.
Nemoj se ljutiti, ali zivcira me takav tip terminologije, potkrijepljen iskljucivo subjektivnim dojmovima o komadu hardvera.
Staro 29.08.2008., 22:42   #471
Valg
Guest
Moj komp

@ nexus-6 - Uvjek sam više vjerovao bakru nego aluminiju... Disipacija topline na bakru je puno veća, masa (težina) blokova je veća, i zaista se tu više nema šta podkrijepiti...

To je kao kad usporediš box cooler od 6000+ sa 6 pajpi, i artic 64 pro. Oba imaju 6 pajpi, ali 64pro je masivniji i bolje odvodi toplinu...

Ako nećeš clocknut memoriju, dobri su i ovi... Ja ne želim artefakte, za druge ne znam...

PS - Netko je napravio post na kojem je stari hladnjak sa chipseta iskoristio za istu svrhu, i također je to bolje rješenje od aluminijskih...

Nema tu previše brojki... Specifičan toplinski koef kod bakra je 3,9 · 10-3
Staro 29.08.2008., 23:43   #472
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Ne kuzis ti mene sto ti ja pricam. Svi znamo razliku izmedju bakra i aluminija, nije u tome stvar. Hocu ti reci da ne mozes napisati da su accelerovi jezevi katastrofa na HD4850 jer time siris dezinformacije. Jesi li ti vidio pod cim leze mem. cipovi dok je stock hladnjak gore. Ispod zvakace debljine 1mm na kojoj je GPU-om uzareni heatsink. I rade bez problema. I sad stavio ti bilo bakreni, bilo aluminijski pasivac na ram i preko toga propuh, razlika je ogromna u odnosu na tvornicko rjesenje. Na kraju, obzirom da nemas neku mogucnost dizanja napona memoriji, cijela ta spika bakar/aluminij nije previse bitna za max frekvu koju ces izvuc iz cipova. Stvar je samo srece kakve cipove dobijes gore.
A da ne govorim da se ta famozna termalna prednost bakra istapa kao snijeg na suncu ako pasivce zakeljis onim originalnim samoljepljivim smecem sto dolazi na njima.
Staro 30.08.2008., 00:10   #473
Valg
Guest
Moj komp

Joj pa nemoj odmah misliti da sam mislio da su S1 ježevi ULTRA LOŠI, nego loši u "odnosu na". Ježiga, moja mema radi na 1195MHz, a dok sam imao ježeve od S1 dobijao sam artefacte. Aluminijski ježevi drže do 1130MHz (bar kod mene). Ipak želim za ono što kupim dobiti najviše moguće...

Nexuse, ako sam te ičim uvrijedio, sorry, nije mi bila ni najmanja namjera...

Može piva, ha?
Staro 30.08.2008., 02:06   #474
Valg
Guest
Moj komp

Sapphire 4850HD 1GB

Evo stigla je napokon i u DiTech, moj omiljeni diler hardwarea.

Izgleda mrak:
http://www.ditech.at/artikel/GPHG03/...il_1024MB.html

Preračunati u kune sa tečajem 7.2 ispadne: 1288,08KN

Usporedba sa našom cijenom:
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.352

Uostalom, ako tko ide van, ovo je zaista jeftino:
http://www.ditech.at/artikel/GPH511/...ail_512MB.html

Na Austrijskoj granici tražite da vam vrate porez i priložite račun te kažete da je za daljnu prodaju. Pokupite porez, grafu ispod sjedala, ne platite carinu, i dobijete 4850HD za cca 855kn.

Živio šverc!

Zadnje izmijenjeno od: Valg. 30.08.2008. u 02:19.
Staro 30.08.2008., 14:23   #475
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Citiraj:
Joj pa nemoj odmah misliti da sam mislio da su S1 ježevi ULTRA LOŠI, nego loši u "odnosu na". Ježiga, moja mema radi na 1195MHz, a dok sam imao ježeve od S1 dobijao sam artefacte. Aluminijski ježevi drže do 1130MHz (bar kod mene). Ipak želim za ono što kupim dobiti najviše moguće...

Nexuse, ako sam te ičim uvrijedio, sorry, nije mi bila ni najmanja namjera...

Može piva, ha?
Ma kakva uvreda, samo rasprava.
Ako si dobio veci clock onda super, ja prakticki nisam primijetio razliku u max frekvi sa ili bez pasivaca. Jedino sto driver/ccc zna dinamicki mijenjat napon memorije pa vrijednosti max frekve znaju ispadat malo cudne. Nisam se s tim previse igrao jer ne koristim ccc.
Za test koristim Furmark stability test bez ukljucenog AA jer po onome sto sam vidio, pri tim postavkama najbolje detektira nestabilnost. 3dcmark i slicni mi se nisu pokazali previse mjerodavnima.
Staro 30.08.2008., 14:53   #476
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
....Na Austrijskoj granici tražite da vam vrate porez ......
Gdje tocno?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2008., 17:45   #477
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

ima ko ove ježeke na Hd4850 ili bar kakvo iskustvo s njima, stavio bi njih na memoriju, a one kaj dobijem sa S1 na naponsku regulaciju....

Staro 30.08.2008., 17:52   #478
Razer
.

Razer's Avatar

S obzirom da imaš S1 i pretpostavljam neki vent na njemu, nema potrebe uzimati ježiće za memoriju.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2008., 20:09   #479
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
S obzirom da imaš S1 i pretpostavljam neki vent na njemu, nema potrebe uzimati ježiće za memoriju.
nemam još, ali ću ga uskoro stavit....imam doma jedan vent viška, 120mm...pa ću njega iskoristiti za S1
....da onda ostavim gole čipove ?, kaj ježči u tom slučaju ne igraju nikakvu ulogu ???

Staro 30.08.2008., 21:18   #480
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Gdje tocno?
U carinskom uredu. S tim da u trgovini tražiš potvrdu da grafa ide van iz Austrije ili zemlje u kojoj kupuješ.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na