|
![]() |
#451 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
@tomislav-ovisi na kojoj rezi igras,ak igras na 1680x1050 onda nema smisla prelazak na novu grafu,kad ova tvoja moze vrtit sve na max osim crysisa(njega na high) na ono 30+ frejmova.Ja bi radije priceko novu generaciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
za 300kn ja bi presao na HD4850 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
@ zero67 gigabyte ti ima dvije godine garancije i ja sam ju kupio.Sa ATT sam napravio profil da mi se vent okreče sobzirom na temperaturu malo brže nego je to na difoltu u ati driverima.Grafa se nakon toga fino hladi .U 2d je vent 35 % i temperatura je nekih 52 stupnja dok je u 3D na 40 % i temperatura je nekih 78 stupnjeva max. Ako sapphire isto daje dvije godine garancije onda nekaš što razmišljati jer je malo skuplja ali i hladnija bez prčkanja po profilima.Makar ni to nije neki problem...5 minuta "posla". |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ak ne mislish mijenjati hladnjak uzmi toxic jer ove ostale se griju u 3 PM, moja Sapphire je prije prckanja po profilima bila na 80C u idle-u! Sad je na 55 idle i do 80 u load ali se i vent prilicno cuje. Srecom, evo bas u rukama drzim svoj Accelero S1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Mozda bolje hladi ali je odvratna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Razmišljanje naglas...
Pozdrav ljudi, E ovako ja razmišljam tj. dvojim : - HD 4850 obična verzija dođe cca 1100 kn - HD4850 toxic verzija dođe cca 1300 kn Pa zar nije bolje kupiti običnu i na nju staviti accelero? Cijena bi bila ista. Koja bi imala bolje tj. manje temperature...toxic ili obična sa accelerom? Uz to accelero bi mogao ostati u trajnom vlasništvu...za nove VGA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
dobro razmisljas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
|
Evo ja sam stavio Accelero S1 + 120mm Sharkoon S. Instalacija je bila super jednostavna toliko da me čak iznenadilo(lakse od vf700). Temperature su dramatično pale a i cijelo rijesenje je tiho do cak supertiho(potenciometar ![]() Jedno upozorenje, ona kenja na ježevima za memoriju kaj dolaze sa Acc. S1 je katastrofalna, memorija mi je u idle bila skoro 70C a nakon 5 sekundi rthdribl temperatura memorije se popela na super paklenih 114C!!! Probao sam poskidati jezeve i ostaviti golu memoriju...NEMOJTE! Postavio sam novi rekord na 116C!!! Uglavnom na kraju sam(oko 00:45) dosao do rijesenja, skinuo "selotjep" sa ježeva i iskoristio termalne pad-ove sa stock hladnjaka, temperatura memorije sad ne prelazi 63C cak ni uz OC na 1150MHz. Grafička je Sapphire 4850 sa Quimonda chipovima, pa preporucam svima koji imaju doticnu kombinaciju da gledaju temperature sa GPU-Z i provjere sto se dogadja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 | ||
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ....pa ko got ima 4850 sigurno nebude ostao suzdržan i ne bar malo kloknuo to čudo od kartice....to je moje mišljenje....neznam, možda griješim... ![]() ...i pogotovo ako još igra Crysis ili neke slične, zahtjevne igre.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#465 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ono je*iga vidio temp (MEMIO) zakljucio logički, stavio prst na memoriju skoro ostavio kozu pa reko skiiiiiiiiiiidaaaaaaaaj lol Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
sam svoj aka
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Pero_Snajper
|
Ne kuzim cemu toliko mudrovanja oko pasivcica za ram... Ovi od accelera i vise su nego dovoljni. Jedino treba skinut ono smece od ljepila s njih i stavit pastu. Ekipa kupi neke uberCu jezeve i onda ih zakelji onom oridjidji zvakom... Mislim, koja je korist od termalnih svojstava bakra ako je kontaktni medij izmedju istog i cipa smece? ![]()
![]() |
#468 | |
sam svoj aka
|
Citiraj:
![]() .....nego imam mali problem, lagano clockam grafu u CCC i Gpu-z vidi clock i sve 5 dok ne restartam, nakon ponovnog paljenja kompa CCC i dalje ima spremljen clock, dok se Gpuz-u stalno vrati ono polje clock na default....zna tko di je problem ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Ježeke od accelero koristim za hlađenje regulatora napona, za to su super, ali za memoriju katastrofa... Citiraj:
Ne znam dali si zvao, ali ja u ponedjeljak idem po još jedan paket OCZ blokova, jel frend će montirati zalmana na svoju 4850, i želi isto te blokove. Ako bude bilo šta viška, kupim još jedan dodatan paket, pa ti javim PM-om da ti pošaljem poštom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
Nemoj se ljutiti, ali zivcira me takav tip terminologije, potkrijepljen iskljucivo subjektivnim dojmovima o komadu hardvera.
![]() |
![]() |
#471 |
Guest
|
@ nexus-6 - Uvjek sam više vjerovao bakru nego aluminiju... Disipacija topline na bakru je puno veća, masa (težina) blokova je veća, i zaista se tu više nema šta podkrijepiti... To je kao kad usporediš box cooler od 6000+ sa 6 pajpi, i artic 64 pro. Oba imaju 6 pajpi, ali 64pro je masivniji i bolje odvodi toplinu... Ako nećeš clocknut memoriju, dobri su i ovi... Ja ne želim artefakte, za druge ne znam... PS - Netko je napravio post na kojem je stari hladnjak sa chipseta iskoristio za istu svrhu, i također je to bolje rješenje od aluminijskih... Nema tu previše brojki... Specifičan toplinski koef kod bakra je 3,9 · 10-3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Pero_Snajper
|
Ne kuzis ti mene sto ti ja pricam. Svi znamo razliku izmedju bakra i aluminija, nije u tome stvar. Hocu ti reci da ne mozes napisati da su accelerovi jezevi katastrofa na HD4850 jer time siris dezinformacije. Jesi li ti vidio pod cim leze mem. cipovi dok je stock hladnjak gore. Ispod zvakace debljine 1mm na kojoj je GPU-om uzareni heatsink. I rade bez problema. I sad stavio ti bilo bakreni, bilo aluminijski pasivac na ram i preko toga propuh, razlika je ogromna u odnosu na tvornicko rjesenje. Na kraju, obzirom da nemas neku mogucnost dizanja napona memoriji, cijela ta spika bakar/aluminij nije previse bitna za max frekvu koju ces izvuc iz cipova. Stvar je samo srece kakve cipove dobijes gore. A da ne govorim da se ta famozna termalna prednost bakra istapa kao snijeg na suncu ako pasivce zakeljis onim originalnim samoljepljivim smecem sto dolazi na njima.
![]() |
#473 |
Guest
|
Joj pa nemoj odmah misliti da sam mislio da su S1 ježevi ULTRA LOŠI, nego loši u "odnosu na". Ježiga, moja mema radi na 1195MHz, a dok sam imao ježeve od S1 dobijao sam artefacte. Aluminijski ježevi drže do 1130MHz (bar kod mene). Ipak želim za ono što kupim dobiti najviše moguće... Nexuse, ako sam te ičim uvrijedio, sorry, nije mi bila ni najmanja namjera... ![]() Može piva, ha? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Guest
|
Sapphire 4850HD 1GB
Evo stigla je napokon i u DiTech, moj omiljeni diler hardwarea. ![]() Izgleda mrak: http://www.ditech.at/artikel/GPHG03/...il_1024MB.html Preračunati u kune sa tečajem 7.2 ispadne: 1288,08KN Usporedba sa našom cijenom: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.352 Uostalom, ako tko ide van, ovo je zaista jeftino: http://www.ditech.at/artikel/GPH511/...ail_512MB.html Na Austrijskoj granici tražite da vam vrate porez i priložite račun te kažete da je za daljnu prodaju. Pokupite porez, grafu ispod sjedala, ne platite carinu, i dobijete 4850HD za cca 855kn. ![]() Živio šverc! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Valg. 30.08.2008. u 02:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
![]() Ako si dobio veci clock onda super, ja prakticki nisam primijetio razliku u max frekvi sa ili bez pasivaca. Jedino sto driver/ccc zna dinamicki mijenjat napon memorije pa vrijednosti max frekve znaju ispadat malo cudne. Nisam se s tim previse igrao jer ne koristim ccc. Za test koristim Furmark stability test bez ukljucenog AA jer po onome sto sam vidio, pri tim postavkama najbolje detektira nestabilnost. 3dcmark i slicni mi se nisu pokazali previse mjerodavnima.
![]() |
![]() |
#476 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
.
|
S obzirom da imaš S1 i pretpostavljam neki vent na njemu, nema potrebe uzimati ježiće za memoriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
sam svoj aka
|
Citiraj:
....da onda ostavim gole čipove ?, kaj ježči u tom slučaju ne igraju nikakvu ulogu ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|