Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2008., 08:19   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Tcomov thompson + NetGear PCI wireles NIC + WLAN + WEP = problem?

kako na ovoj kombinaciji zaštititi WLAN WEP enkripcijom?

za thompsona imam samo user/0000 ures i passwd, i kada na njemu uključim WEP (128bitni i password od 13 znakova) on istog trena kriptira konekciju i više mi nemogu pristupati preko webbrovsera. Kada u softveru od NICa tražim dostupne mreže, nađe mrežu, pita me za postavke WEPa koje uredno unesem.... i ništa. Nemože se spojiti.

Poziv na 08009000 nije ništa pomogao. Kažu mi da bi bilo najbolje da nabavim 50m UTP kabela, spojim se žičano za postaviti postavke rutera i onda se probati spojiti wireles?

Ima li tu kakav faq za to?
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 11:29   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako sam dobro razumio tvoj proglem, dana preporuka je ispravna.
Staro je pravilo (i kada se radi o bežičnom routeru) da konfiguraciju istog radiš žično spojen na njega. Ako treba privremeno premjesti komp kraj routera i spoji se žično.
Pogledaj u manual, prilikom unosa WEP / WPA ključa neki uređaji ga prihvačaju kao asci string (niz karaktera) a neki kao hex string (niz hex vrijednosti). Možeš koristit gotove WEP / WPA generatore na netu. Obrati pažnju da pojedina vrst enkripcije zahtjeva točnu dužinu ključa tj. broja karaktera. Ovdje na forumu imaš admin pass, ako odgovara upotrebi ga, možda je i u tome blem.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2008., 11:39   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Iskon.Duo Thompson po defaultu ima WEP s time da je ključ zapisan na naljepnici s doljnje strane uređaja. Kod prvog spajanja sa TP Linkovom wlan karticom, uredno me pitao ključ, napisao sam ga u za to predviđena polja i od onda se spaja automatski bez da više išta pita.
Kad mi uređaj bio promijenjen, morao sam ponoviti proceduru obzirom da je i WEP ključ promijenjen.
Staro 14.08.2008., 12:21   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Pa, ponovno unesi novi?
Citiraj:
From the list, double-click the network you wish to connect to, or select it and click Connect.
Result: The WZC may prompt you for an SSID and a WPA or WEP Key (in case of a secure network)
Koja je boja WLAN LED-a?

Citiraj:
In the WEP Key Length list, click the desired Data Security level (either 64-bit or 128-bit and Alphanumeric
or Hexadecimal).
In the Encryption key box, type a Network key of your choice. In case of:
  • 64 bit, Alphanumeric:
The 40-bit Network key must consist of 5 alphanumeric characters.
  • 64 bit, Hexadecimal:
The 40-bit Network key must consist of 10 hexadecimal digits.
  • 128 bit, Alphanumeric:
The 104-bit Network key consists of 13 alphanumeric characters.
  • 128 bit, Hexadecimal:
The 104-bit Network key consists of 26 hexadecimal digits.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 12:29   #5
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako sam dobro razumio tvoj proglem, dana preporuka je ispravna.
Staro je pravilo (i kada se radi o bežičnom routeru) da konfiguraciju istog radiš žično spojen na njega. Ako treba privremeno premjesti komp kraj routera i spoji se žično.
Pogledaj u manual, prilikom unosa WEP / WPA ključa neki uređaji ga prihvačaju kao asci string (niz karaktera) a neki kao hex string (niz hex vrijednosti). Možeš koristit gotove WEP / WPA generatore na netu. Obrati pažnju da pojedina vrst enkripcije zahtjeva točnu dužinu ključa tj. broja karaktera. Ovdje na forumu imaš admin pass, ako odgovara upotrebi ga, možda je i u tome blem.
Hebemu. Nisam wireles podesavao barem zadnje dvije godine, ne nosim 50m utp kabela sa sobom u ruksaku ( staviti na TO DO listu ), a prijatelj kojem sam pomagao ga naravno nije imao. Znam za to... kod 128bitne enkripcije fraza mora biti dugačka točno 13 ASCII karaktera

Citiraj:
Autor coconut
Iskon.Duo Thompson po defaultu ima WEP s time da je ključ zapisan na naljepnici s doljnje strane uređaja
Ovaj frend ima telefon preko optime a ADSL preko T-coma, gledao sam ruter ali nisam obraćao pažnju, ali po difoltu je WEP bio disejblan

Imače tompson se hvali kako je onim botunom na prednjoj strani pali i gasi WLAN, ali njegovim stiskanjem nema nikakve promjene na ledicama na prednjoj masci

Citiraj:
Autor thopok
Pa, ponovno unesi novi?
Isto ne šljaka. Ne kužim.

Citiraj:
Autor thopok
Koja je boja WLAN LED-a?
Kako ono? Crvena bez enkripcije, naranđasta sa enkripcijom. Ali čak i kada sam uspio aktivirati WEP, unošenje istog WEP ključa u softveru od NICa nije uspjelo.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 12:35   #6
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Da nije problem u Registering stations via the association button?
Citiraj:
Push the Association button on the Thomson Gateway front or back panel (depending on the device) for
at least two seconds.
The WLAN LED toggles between green and red.
Citiraj:
In the Pick a task list, click Search for wireless devices.
The Thomson Gateway searches for new wireless stations that use the encryption key of the Thomson
Gateway AP.
The Thomson Gateway takes you to the Home Network. The new station will be shown next to the name
of the Thomson Gateway WLAN.
Citiraj:
Successfully registered stations are associated to the Thomson Gateway WLAN. Depending on your
WLAN client adapter, a wireless icon may become green or a message similar to the following may
appear: “Successfully joined Wireless network SpeedTouch123456”.
Citiraj:
New stations are allowed (automatically), your wireless station can access the Thomson Gateway
WLAN without additional configuration.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 13:56   #7
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
kako na ovoj kombinaciji zaštititi WLAN WEP enkripcijom?

za thompsona imam samo user/0000 ures i passwd, i kada na njemu uključim WEP (128bitni i password od 13 znakova) on istog trena kriptira konekciju i više mi nemogu pristupati preko webbrovsera. Kada u softveru od NICa tražim dostupne mreže, nađe mrežu, pita me za postavke WEPa koje uredno unesem.... i ništa. Nemože se spojiti.

Poziv na 08009000 nije ništa pomogao. Kažu mi da bi bilo najbolje da nabavim 50m UTP kabela, spojim se žičano za postaviti postavke rutera i onda se probati spojiti wireles?

Ima li tu kakav faq za to?
da li radi WPA? ili ne radi s niti jednom nekripcijom?
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 14:46   #8
Danijel1803
Premium
Moj komp

Danijel1803's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova

Imače tompson se hvali kako je onim botunom na prednjoj strani pali i gasi WLAN, ali njegovim stiskanjem nema nikakve promjene na ledicama na prednjoj masci
Jesil li probao navedeni dugmić držati barem 10 sec, onda mi reci rezultat !
Bdw.za ponovno paljenje je dovoljno 3 sec
Danijel1803 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno