|
|||||||||||
|
|
#2971 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Jos da bi ti Mladene shvatio odakle tvoj AI cupa odogovor (mali hint: marketinski materijal) sve bi bilo super. Iskreno sa takvima kao ti je tesko ikakav smislen razgovor voditi. Da ti se dokaze da je voda tekuca ti bi i dalje tvrdio da nije tako jer ti je AI ili baba Vanga rekla ili si vidio led pa si uvjeren i da je to voda. Jebaj ga neki "ratnici na tipkovnici" nikad nisu izasli iz mentalnog majcinskog podruma. No ako se sa takvima nemoze voditi normalan razgovor sto nam preostaje? Ignoriranje (sto nece sprijeciti ovakve komicne situacije ili dizanje tlaka ostatku forumasa) ili nesto konkretnije kako bi se ostatku foruma omogucilo normalno raspravljanje o forumskim temama. Odluke...odluke ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Trollove treba banat s foruma ili im zabranit pristup temama gdje rade sranja. Jedino ce tako forum postati centar normalne rasprave. Dovoljno je bilo tolerancije gluposti i tog nacina ponasanja. Eto reko sam. |
|
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Glavno da ti nemas laga na svojoj konfiguraciji, a ja kad sam zadnji puta instalirao Ryzena 7 sa 64gb rama osjetim lag, ko da radim preko remote desktopa.
|
|
|
#2975 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ne radi ta opcija to što bi čovjek očekivao/želio. Nego, mislim da je ovdje poanta u tome da ovdje više manje svi (osim mladena) imaju takvo iskustvo s generacijama računalne opreme da kada bane netko tko kaže da njemu sve radi i to optimalno, ljudi su uvjereni da trola. Ja sam se, npr, do malo prije zajebavo s dvije stare radne stanice dobivene kao donacija za školu. Jedan ThinkCentre s intelom šeste generacije i Fujitsu Esprimo s intelom sedme genracije. Prvi je pustio smrad kada sam ga upalio (bit će da je napajanje prdeknulo) dok fujitsu svira lambadu kada ga upalim. Bit će da nešto nije OK s matičnom ili su sva tri RAM modula otišla, što je manje vjerojatno. Moduli se griju da budu vrući na dodir nakon desetak sekundi, bit će da je nešto s time. Kako bilo, poanta priče je da kada bi to mladen uzeo u ruke, siguran sam da bi oba radila savršeno i brže, kao da je intel trinaeste generacije u pitanju. U mojim rukama to je e-otpad, u njegovima dobro podmazana mašina.
|
|
|
#2976 |
|
Premium
|
Ja ga ne osjetim i posnimao sam otvaranje foldera koje za moj pojam radi brzo. Sve radi brzo. Moguće da ja nisam osoba sposobna osjetiti lag koji si ti primijetio? Ja govorim iz svojeg iskustva. |
|
|
|
|
|
#2977 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
I ja sam ti dokazao da postoji nesto brze i to osjetno. Na slabijem hardware-u od tvog. Al taj dio ignoriras. Ajmo dalje. Citiraj:
Bit je Mladene da taj tvoj tvrdoglav stav smeta ocito vecini ovdje aktivnih forumasa. Nista protiv tebe osobno. Znam da stari ljudi znaju biti jako tvrdoglavi. Al ako ti se dokazi kao onaj gore stave na nos prihvati da nisi bas 100% u pravu. Samim time bi pokazao volju za razumnom diskusijom i raspravom i nitko nebi imao ama bas nista protiv tebe. Nikoga ne smetas ti kao osoba, vec tvoja tvrdoglavost i ustrajanje u vlastitom stavu cak i kad ti se pokazu cinjenice koje dokazuju suprotno. Shvacas? Dakle prihvati neke stvari, presaltaj u nizu brzinu i kolege ce te cijeniti kao aktivnog clana na forumu sa kojim se moze raspravljati o svacemu. To je bit forumske zajednice. |
||
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja prihvaćam da je tebi ili nekom drugom windows 11 loš, slabo upotrebljiv itd. Potpuno mi je to OK i uopće to ne osporavam. Ne prozivam te zbog toga trolom, ne tražim da ti se zabrani govoriti, ne tražim da te se izbaci iz zajednice. Da li je ovo forum sa gdje svatko može napisati svoje mišljenje ili moram pisati ono što ti smatraš da bi ja morao pisati? Da li je na forumu moguće imati različito mišljenje, iskustvo upotrebe ili različiti doživljaj? Ne pišem ništa da bi tebe ili nekoga provocirao. Moguće da sam ja debil, neuk, glup kaj god od toga pomisliš imaš na to puno pravo. Pišem iskreno kaj mislim i kako vidim stvari. Želiš da izbjegavam ovu temu? OK, nebum više niš pisao, zna se uostalom moj stav. |
|
|
|
|
|
|
#2979 |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Stal budem u obranu Mladena prije, nego svi skupa izgubite zdrav razum. ![]() Citat je iz vremena kad je Mladen (ne)svjesno zajedno s BUG Discord bojnom žaril i palil Intel podforumom, a svi postovi su uvijek bili u rangu ovih aktualnih za Windows OS (meni dobro, meni radi, meni super, meni dosta, meni brže, meni bolje, meni moje ...), tako da se tu recepet ne mijenja. Intel je u međuvremenu propal, država i vanjski ulagači su ih morali izbaviti, da si sad lakše mogu dizati cijenu dionica, dok se otpuštaju deseci tisuća zaposlenika, gasi i prodaje sve kaj nema armaturu, a sve one godine pisanja i čitanja o Intelovima rekordnim zaradama i neograničenim resursima su pali u vodu kak smo u to vrijeme i komentirali da se bude dogodilo. Mladenu je Windows super operativni sustav, on polako gradi svojeg lika, a jednog dana bude vrlo vjerojatno prešel na Linux isto ko i na AMD bez da trepne.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Edit: više puta sam ponovio da pređem na linux bez da trepnem čim to bude funkcionalno poput windowsa, bez gubitka performansi, kompatibilno sa raznom perfierijom i da rade sve bitne igre. Nije stvar da se ja okrećem kako vjetar puše, isto kao i kod hradvera. Kupujem podjednako intel, nvidija, amd...uloženo/dobiveno je moj jedini kriterij. Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. Jučer u 23:08. |
|
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Nije do toga, fućkaš propali Intel i šrot AMD, samo velim kaj je na stvari, jer nema logike da se tu svađate oko smetje OS-a, koji i meni ko i tebi radi kak spada, ali i dalje ostaje činjenica da to nikad nisu trebali pustiti u opticaj i da je svakim danom sve veće smeće. Na kraju budu nakrcali toliko eJaJ gluposti da ljudi ne budu htjeli ni upaliti računalo, jer znaju kakva kalvarija ih čeka. Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Jučer u 23:16. |
|
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Uptime 99.99%
|
To je kao kad nazoves Microsoft support, nikad nije do windowsa, ne bi priznali gresku da im cupas nokte. Najveci biser mi je bio, to je bilo davno Outlook 2013, na stotinjak laptopa s vremena na vrijeme prestane raditi search, zovem njih, naravno nije do Microsofta. I kad sam rekao da se to dogada na stotinjak laptopa, onda je kroz zube priznala, znamo za taj problem i rijesenje je izaci iz outlooka i ponovno uci. ![]()
|
|
|
#2984 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Meni je ironično to kaj se Mladena proziva zbog godina i tvrdoglavosti, a većina PCE-a se sastoji upravo od starijih članova koji su tvrdoglavi i koji pokušavaju stvari koristiti i raditi na stari način, i kenjanju po novom, nepoznatom i drugačijem. Gerijatrija koja sere po mlađima i novim generacijama, a samima je mozak ispran i protkan teorijama zavjere i alu folijama dok su bitne teme, jel, ne-tema. Pa gle ovaj cringe of potpisa o novom svjetskom poretku itd. Onak, razina emo prosera koje su nekad davno klinci od 16 godina delali , samo kaj su sad u pitanju stari bikovi koji vjerojatno imaju djecu koja upijaju isti taj bullshit. Rang index komentara, samo kaj se nažalost prelilo to i na ovaj forum. Nekad je većina foruma imalo zadnji hardver, bleeding edge bete svega i svačega, a sad ko da je vrijeme stalo u nekom nostalgičnom vremenu kroz rozu prizmu. Naravno, nije sve crno-bijelo, ali imam filing da nikad prije nije bilo tolko prosipanja žući i sruć-traćkanja samo da se sere. Nego, da se vratim na Win - istina je da je file explorer u 11 spor, da guraju AI tam gde ne treba, i da je MS izgubil kompas oko prioriteta (kaj se developmenta OS-a tiče). Međutim, taj isti file explorer je dobil tabove, integraciju sa onedriveom i pogotovo m365/entra kaj je u entepriseu prilično dobro, sam OS je dobil hrpu unapređenja i korisnih fičra kojima treba dati priliku i prilagoditi workflow i vjerujem da bi svako od vas (nas) našel bar nekaj kaj bi mogel reći "hm, ajde ok, ovo je puno bolje od win10". OS možeš srediti da dela samo osnovno, a moreš srediti da koristiš maksimalni potencijal. Oba scenarija su validna i moguća, vjerujem da je pola sata konfanja nakon clean installa dovoljno da su baš svi zadovoljni ili barem kompromisno zadovoljeni. Mislim da bi se tema trebala odjeliti na Win11 - novosti, info, beta itd. i Win11 - problemi, troubleshooting, kritike itd. Ja bi rado češće ovdje postal stvari ali izgubim volju kad tema pliva u govnima.
|
|
|
#2986 |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Sve mu radi zato što (kao i 99.9% korisnika) ne koristi tzv. "provisioning". Molim lijepo pročitati gorenavedeni clickbait članak s razumijevanjem. |
|
|
|
|
|
|
#2988 | |||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Citiraj:
Hovewer u neovim clanku stoji malo vise detalja iz MS radionice zadnjih godina zbog cega ljudi kritiziraju Windows 11. Dodao bih jos i ovaj mali detalj kad je Microsoft prikazao Windows 11 kao brzi OS od Windows 10 - stavljajuci 10-tku na "malkice slabiji komp" (Mladene, HeadsUp) : Citiraj:
Dakle rezime svog ovog sranja u proteklih nekoliko dana: 1. Windows 11 je govno od OS-a radi vlastitih interesa Microsofta nad interesima korisnika a u tome ne spreza ni od obmanjivanja korisnika laznim informacijama (kao i sve velike firme)...na istom stroju - Windows 10 je brzi i fluidniji. 2. Windows 10 ostaje neprezaljeni Windows OS , nakon Windows 7 3. Linux je u mnogocemu brzi i bolji (ako imas kompatibilan hardwer) ali i u najboljem i najidelanijem slucaju nije funkcionalna zamjena za Windows 11 kao novi standard na desktopu za vecinu korisnika jer za mnoge ili hardwer nije 100% podrzan ili softwer koji trebaju ne radi na Linuxu i/ili nema za isti alternative ili sam korisnik se nema vremena zajebavat i trosit vrijeme na nesto novo dok treba od tog istog racunala zaradivat za kruh. A ono sto me dodatno pili jest ona stara izreka da kod OSS softwera svatko moze vidjeti bugove i ispraviti ih. Newsflash: kod malih projekata gdje sam developer alate koristi za sbee to slajaka. Kad dev ode vecina nema znanja ili interesa se zajebavat sa svim mogucim sitnicama pa imamo situaciju nerijesenih bugova starih 10 godina, ili sranja koja nakon 15 godina se sam pitam "wtf pa kaj smo u 2008-oj". 4. Iz gore navedenih razloga moramo doci do zakljucka da je vecina korisnika osudena i dalje na Windows 11 - kolko god neoptimiziran bio. "It is what it is". Prihvatiti mane > workaround za ono sto se moze , a sve ostalo > hebaj ga. 1000 puta sam vec rekao - PC je samo alat, nista od zivotne vaznosti za ljude kao socijalna stvorenja. 5. U raspravama na forumu moramo biti objektivni, znati baratati cinjenicama, biti sposobni za kriticno razmisljanje te na kraju i priznati kad smo u krivu. Odgovor na problem "kod mene radi" bez konstruktivne i objektivne analize nema apsolutno nikakvog smisla ako vecina korisnika ima problem. Kaze se u narodu starost = mudrost. Sve ima svoje prednosti i mane i nekonstruktivno pljuvat samo po jednoj ili drugoj strani nema smisla. Sve ima mane na svoj nacin. Dakle ajmo biti bolji i vratiti se na srz teme (vrijedi za cijelu forum). |
|||
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
O da, mogu potvrditi ovaj first logon nakon kumulativa i enterpise okruženju. Traje kao da se prvi put logiraš, a o sporosti spajanja na share drugih kompova u mreži preko explorera sam već pisao. Ugl baš osjetno sporije iskustvo nakon w10. |
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Uptime 99.99%
|
Microsoft admits File Explorer is slow in Windows 11, and it’s going to preload it in the background to help improve launch performance. “This shouldn’t be visible to you, outside of File Explorer hopefully launching faster when you need to use it,” Microsoft confirmed. If you don’t want Windows 11 to preload File Explorer, you can uncheck the option called “Enable window preloading for faster launch times” in File Explorer’s Folder Options under View. File Explorer is still snappy on Windows 10, but the modernized Windows 11 version also brought slower performance. This change is rolling out to Windows Insiders. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#2992 | |
|
₿
|
Citiraj:
Nakon toliko truda sa strane MS-a, Mladen niti neće osjetiti poboljšanja. |
|
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Uptime 99.99%
|
Kad je toliko kod neoptimiziran da moras trpati u ram, sad je i NVME postao prespor.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. Danas u 10:58. |
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Uptime 99.99%
|
File explorer is something that a single dude from Croatia can write in a couple years on and off, and it will be better than anything a multi-billion dollar corporation has ever done in decades in this department https://fxtwitter.com/valigo_gg/stat...46821794247000 2MB je velik file explorer vs. 3GB u Windowsima 11. :D Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|