Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2007., 17:14   #1
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Slaganje Max ADSL-a

Pozdrav

imam doma modem pa se ne kuzim u sam proces slaganja Max-a. U sub sam slagao kod nekog tipa i mucio muku jer je uzeo WLAN sa Dlink Routerom i USB adapterom. I fora je bila u tome da iako sam privi put to nekako poslozio kod restrtanja USB je ostao ugasen. Pa sam pomoc morao potraziti na 0800 9000 i cekli smo 1 sat da se netko javi. Da bi slozili nekako sa rucnim upisivanjem IP-a i DNS-a (sto se tu tocno upisuje sve?). Pa me sad zanima kako je najlakse sloziti to sve skupa? mislim bio je i tu i onaj all-in-one Max ADSL CD ali tu je stalno, na kraju kad je morao zavrsiti instalaciju, javio gresku kao da modem nije spojen i slicno. Pa sam onda isao na IE i 192.168.1.1. i tamo probao nesto posloziti, ali velim da je tek proradilo kad se rucno namjestao IP.

znaci kako vi to radite? sto instalirate i kad, ako nije problem dajte postupak za bezbolnu instalaciju....

hvala lijepo
eXecutioner28 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 17:19   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Koji modem/ruter imaš ti upoce?
pipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2007., 17:26   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A cemu sluzi sticky???

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 17:30   #4
Kefa
Registered User
Moj komp

Kefa's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
1. uštekaš spliter u tel utičnicu (ne smije biti spojen niti jedan telefon prije splitera)
2. spojiš spliter sa routerom
3. upališ ga i pogledaš da gore lampice (status, adsl, power)
4. uštekaš usb adapter u komp, on ga prepozna, a ti ne pokrećeš instalaciju sa cd.-a nego dopustiš windowsima da sami nađu drajvere sa CD-a
5. otvori CPanel, odi na internet oprions i pod connections obriši sve, odi na LAN settings i označi auto detect proxi settings
6. pokreneš IE, upišeš IP adresu 192.168.1.1 (barem je obično ta na D-linku) i trebalo bi ti otvoriti njegovo sučelje
7. u statusu wirelesa bi trebala se pokazati tvoja IP adresa sa kojom si prijavljen na mrežu
8. ako nije onda moraš ručno pod TCP/IP postavkama wireless adaptera ručno unesti
IP - 192.168.1.30
subnet 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

dns: 195.29.150.3
alt: 195.29.10.4

9. kad se logiraš na router pokreni wizard, unesi postavke iz papira od t-coma i to bi trebalo biti to....
Kefa je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 17:48   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto spajati router i komp preko usb-a? Spoji LAN-om i ne treba ti nikakav driver, a i manje resursa uzima.
Staro 27.11.2007., 18:15   #6
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
@ pipe - napisao sam gore da je u pitanju D-link (ja doma nemam nikakav MAX)...

@ nino - gdje ti je sticky? pod Internet-ISP ne vidim

@ kefa, hvala na odlicnom objasnjenju... sam da pitam ovak korak 8 je nuzan ili samo ako se ne vidi IP? jer je problem bio kod tog tipa, da je bilo nekaj slozeno ali je zapravo bio spojen na susjedov WLAN.... e da gdje se tamo postavlja sifra da ne bi bilo upada?

@ coconut - kak spojiti sa LAN-om? ne kuzim.. router je u dnevnoj sobi kraj telefonske uticnice i sad taj usb adapter kominicira s njim iz radne sobe...

hvala svima na pomoci
eXecutioner28 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 18:18   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 17:27   #8
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Exclamation

[offtopic]
Ja imam sličan problem. Naime nemogu spojit Optimu Traffic na Visti. Nikako da uspijem spojit. Router je D-linkov, i uzeo sam T-com start paket najprije, te sada Optimu Traffic koju pokušavam osposobit.

Molim ako ima tu ljudi na Visti neka mi pomognu.

Znači....izbriso sam sve drivere i resetirao router ali ipak ništa od toga. Znači kad mi se upalio komp instalirao mi je driver od mrežne, i prepoznao da je na njega spojen kabel. No otvaranjem Network and sharing centar javlja da nema vezu sa Internetom. To je normalno. Ja napravio konekciju Optime Traffic i T-coma http://www.t-com.hr/flash/main/ureda...net_vista.html na taj način i pokrenuo ih, a kada ono neradi. Ok, ja onda krenuo instalirat driver routera sa Optimom, znači preko 192.168.1.1 kada te pita na što da se spajaš, pa ti upišeš sve podatke. I onda Optima Traffic nije radila. Ali ako sam napisao na to mjesto iste podatke od T-coma, radilo je i ja sada vama pišem.
Mislio sam da imam krive podatke, ali nije, provjerio sam na stranici Optime. Neznam stvarno u čemu je problem. I restartiro sam komp, i resetiro router, i isključivo kabel, ali baš ništa ne pomaže.

Molim vas, pomozite, jer sam u Vista problemima.

EDIT: Probao sam kod frenda, na XP-u, gdje se snalazim ni tamo ne radi. Bit će da je do Optime.

Oprostite na gnjavaži.

[/offtopic]

Zadnje izmijenjeno od: Ivano. 15.12.2007. u 19:54.
Ivano je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 22:54   #9
morskihr
Registered User

morskihr's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ne vjerujem da ti je bas do Optime, nazovi njihovu szk pa pitaj.
morskihr je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2007., 21:47   #10
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
@Ivano
vjerojatno te sljedece muci:
username za Optima Traffic je sljedeceg oblika: korisnickoime@optinet@optima-dsl
za razliku od t-coma koji ima korisnickoime@htnet-dsl

ako nije to, onda je nesto do Optime, i najbolje je da ih nazoves, kako je morskihr vec preporucio

@coconut
covjek ima wireless

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno