![]() |
Slaganje Max ADSL-a
Pozdrav
imam doma modem pa se ne kuzim u sam proces slaganja Max-a. U sub sam slagao kod nekog tipa i mucio muku jer je uzeo WLAN sa Dlink Routerom i USB adapterom. I fora je bila u tome da iako sam privi put to nekako poslozio kod restrtanja USB je ostao ugasen. Pa sam pomoc morao potraziti na 0800 9000 i cekli smo 1 sat da se netko javi. Da bi slozili nekako sa rucnim upisivanjem IP-a i DNS-a (sto se tu tocno upisuje sve?). Pa me sad zanima kako je najlakse sloziti to sve skupa? mislim bio je i tu i onaj all-in-one Max ADSL CD ali tu je stalno, na kraju kad je morao zavrsiti instalaciju, javio gresku kao da modem nije spojen i slicno. Pa sam onda isao na IE i 192.168.1.1. i tamo probao nesto posloziti, ali velim da je tek proradilo kad se rucno namjestao IP. znaci kako vi to radite? sto instalirate i kad, ako nije problem dajte postupak za bezbolnu instalaciju.... hvala lijepo |
Koji modem/ruter imaš ti upoce?
|
:stoopid:A cemu sluzi sticky???
|
1. uštekaš spliter u tel utičnicu (ne smije biti spojen niti jedan telefon prije splitera)
2. spojiš spliter sa routerom 3. upališ ga i pogledaš da gore lampice (status, adsl, power) 4. uštekaš usb adapter u komp, on ga prepozna, a ti ne pokrećeš instalaciju sa cd.-a nego dopustiš windowsima da sami nađu drajvere sa CD-a 5. otvori CPanel, odi na internet oprions i pod connections obriši sve, odi na LAN settings i označi auto detect proxi settings 6. pokreneš IE, upišeš IP adresu 192.168.1.1 (barem je obično ta na D-linku) i trebalo bi ti otvoriti njegovo sučelje 7. u statusu wirelesa bi trebala se pokazati tvoja IP adresa sa kojom si prijavljen na mrežu 8. ako nije onda moraš ručno pod TCP/IP postavkama wireless adaptera ručno unesti IP - 192.168.1.30 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dns: 195.29.150.3 alt: 195.29.10.4 9. kad se logiraš na router pokreni wizard, unesi postavke iz papira od t-coma i to bi trebalo biti to.... |
Zašto spajati router i komp preko usb-a? Spoji LAN-om i ne treba ti nikakav driver, a i manje resursa uzima.
|
@ pipe - napisao sam gore da je u pitanju D-link (ja doma nemam nikakav MAX)...
@ nino - gdje ti je sticky? pod Internet-ISP ne vidim @ kefa, hvala na odlicnom objasnjenju... sam da pitam ovak korak 8 je nuzan ili samo ako se ne vidi IP? jer je problem bio kod tog tipa, da je bilo nekaj slozeno ali je zapravo bio spojen na susjedov WLAN.... e da gdje se tamo postavlja sifra da ne bi bilo upada? @ coconut - kak spojiti sa LAN-om? ne kuzim.. router je u dnevnoj sobi kraj telefonske uticnice i sad taj usb adapter kominicira s njim iz radne sobe... hvala svima na pomoci |
Evo ga njega :D http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 pod mreze.
|
[offtopic]
Ja imam sličan problem. Naime nemogu spojit Optimu Traffic na Visti. Nikako da uspijem spojit. Router je D-linkov, i uzeo sam T-com start paket najprije, te sada Optimu Traffic koju pokušavam osposobit. Molim ako ima tu ljudi na Visti neka mi pomognu. Znači....izbriso sam sve drivere i resetirao router ali ipak ništa od toga. Znači kad mi se upalio komp instalirao mi je driver od mrežne, i prepoznao da je na njega spojen kabel. No otvaranjem Network and sharing centar javlja da nema vezu sa Internetom. To je normalno. Ja napravio konekciju Optime Traffic i T-coma http://www.t-com.hr/flash/main/ureda...net_vista.html na taj način i pokrenuo ih, a kada ono neradi. Ok, ja onda krenuo instalirat driver routera sa Optimom, znači preko 192.168.1.1 kada te pita na što da se spajaš, pa ti upišeš sve podatke. I onda Optima Traffic nije radila. Ali ako sam napisao na to mjesto iste podatke od T-coma, radilo je i ja sada vama pišem. Mislio sam da imam krive podatke, ali nije, provjerio sam na stranici Optime. Neznam stvarno u čemu je problem. I restartiro sam komp, i resetiro router, i isključivo kabel, ali baš ništa ne pomaže. Molim vas, pomozite, jer sam u Vista problemima.:stoopid: EDIT: Probao sam kod frenda, na XP-u, gdje se snalazim ;) ni tamo ne radi. Bit će da je do Optime. Oprostite na gnjavaži. [/offtopic] |
Ne vjerujem da ti je bas do Optime, nazovi njihovu szk pa pitaj. ;)
|
@Ivano
vjerojatno te sljedece muci: username za Optima Traffic je sljedeceg oblika: korisnickoime@optinet@optima-dsl za razliku od t-coma koji ima korisnickoime@htnet-dsl ako nije to, onda je nesto do Optime, i najbolje je da ih nazoves, kako je morskihr vec preporucio @coconut covjek ima wireless :D:D:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:26. |