|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Serial keyevi od igara :)
Sad kad sam s naslovom teme skupio pažnju, nažalost svih koji su mislili da se radi o nečemu za bananka, ne radi se o tome - bar se nadam ![]() Vidim da postoje stranice i "firme" koje prodaju CD keyeve od raznih popularnih igara (recimo COD2, C&C itd). Sad me zanima: na koju foru to funkcionira, da li proizvođač/izdavač ima neki ugovor s tim firmama, ili to ide "preko Rusije i Kine", ili nešto treće? Nekako mi se ne čini da izdavač to sam realizira jer kako onda opravdati prodaju originalnih ključeva bez fizičkog dokaza (disk) - kako je kupac došao do igre, a to opet nije softversko riješenje tipa Steam (vrsta on-line trgovine igrama). Bilo je ljudi po newsima i forumu koji su prodavali ključeve na ovaj način, bilo je nekih naručivanja na desetke komada za klanove itd...
![]() |
#2 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Koliko se ja sjećam, jedan gospodin na forumu je nabavljao keyeve. Priča ide iz Novog Zelanda il tak neke egzotične zemlje gdje se ful jeftino prodaju. E sad te tvrtke ti mogu poslati igricu sa diskom te će te to skuplje koštati, ili ti samo pošalju cdkey, a disk ostane kod njih ali je i cijena bitno jeftinija. Što rade sa diskovima, ne bih znao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
ja sam jedan od tih. naime kupujem igre sasvim legalno sa tajlanda a oni mi CDkeyeve salju mailom a box unište. do sad sam proao oko 300 COD2 keyeva i nitko nije imao problema. za neke igre ide tako dok za druge recimo ne. Ako želiš kupiti igru od EAsports npr to je nemoguce jer imaju zabranu prodaje izvan Tajlanda. Moguce je dobiti i orginal DVD/CD i kutiju ali u tom slucaju te cijena ispadne duplo skuplja jer postarina od tamo je iste cijene kao i sama igra dole. ali i u tom slucaju je opet jeftinije nego da kupis u HR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
negdje sam citao da je to ustvari i cilj izdavača igara,jer manji su im troskovi.tj da se sve svede danas sutra na kupis igru,skines ju s neta i dobijes key.njima super jer nemoraju trosit lovu na izdavanje iste...
![]() |
#5 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Nije to to, jer takav oblik kupovine igara (steam) podrazumjeva da i legalno downloadaš igru, ali kako opravdati CD key bez igre?
![]() |
#6 | |
Power Abuser
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
EDIT: osim ako nisi mislio na on-line kupnju preko Steama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Dosad sam kupio na taj način igara u vrijednosti više od 5.500kn, a izabrao sam dostavu fizičkog originalnog medija samo 2 puta (BF2142 za sebe i CoD2 za jednu mušteriju). BTW, kome trebaš opravdati CD-key? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ispricavam se na upadu... dal je moguce na gore navedeni nacin doci do homeworld 2 cd key-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
mislim da malo podataka kako do toga doci nebi skodilo. moze na PM moze samo reply bilo sta hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
malo zastarjela tema...al jel to jos funkcionira?? moze mozda malo vise informacija hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Dal isto pravilo vrijedi i za online only igre kao EVE Online, dal se i taj key moze na Tajlandu ili gdje već naći jeftinije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
eve online se igra preko bonova a ne serial keya |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
dobro, na to sam i mislio... znam da je priodično plaćanje, al opet je na bonu broj, ali najvjerojatnije se samo preko neta može uzeti.... Šteta je takvih igara što se plaćaju mjesečno, naši ljudi nisu navikli i ne vole tu vrstu plaćanja. Ono ako je prava igra daš 200-300kn pa možeš igrati koliko hoćeš, to bi bilo najbolje...!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|