Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2007., 00:52   #1
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Serial keyevi od igara :)

Sad kad sam s naslovom teme skupio pažnju, nažalost svih koji su mislili da se radi o nečemu za bananka, ne radi se o tome - bar se nadam

Vidim da postoje stranice i "firme" koje prodaju CD keyeve od raznih popularnih igara (recimo COD2, C&C itd).

Sad me zanima: na koju foru to funkcionira, da li proizvođač/izdavač ima neki ugovor s tim firmama, ili to ide "preko Rusije i Kine", ili nešto treće?

Nekako mi se ne čini da izdavač to sam realizira jer kako onda opravdati prodaju originalnih ključeva bez fizičkog dokaza (disk) - kako je kupac došao do igre, a to opet nije softversko riješenje tipa Steam (vrsta on-line trgovine igrama).

Bilo je ljudi po newsima i forumu koji su prodavali ključeve na ovaj način, bilo je nekih naručivanja na desetke komada za klanove itd...
Staro 11.10.2007., 00:57   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Koliko se ja sjećam, jedan gospodin na forumu je nabavljao keyeve. Priča ide iz Novog Zelanda il tak neke egzotične zemlje gdje se ful jeftino prodaju. E sad te tvrtke ti mogu poslati igricu sa diskom te će te to skuplje koštati, ili ti samo pošalju cdkey, a disk ostane kod njih ali je i cijena bitno jeftinija. Što rade sa diskovima, ne bih znao.
Oglas

Oglas
Staro 11.10.2007., 01:24   #3
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
ja sam jedan od tih. naime kupujem igre sasvim legalno sa tajlanda a oni mi CDkeyeve salju mailom a box unište. do sad sam proao oko 300 COD2 keyeva i nitko nije imao problema.
za neke igre ide tako dok za druge recimo ne. Ako želiš kupiti igru od EAsports npr to je nemoguce jer imaju zabranu prodaje izvan Tajlanda. Moguce je dobiti i orginal DVD/CD i kutiju ali u tom slucaju te cijena ispadne duplo skuplja jer postarina od tamo je iste cijene kao i sama igra dole. ali i u tom slucaju je opet jeftinije nego da kupis u HR.
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 13:33   #4
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
negdje sam citao da je to ustvari i cilj izdavača igara,jer manji su im troskovi.tj da se sve svede danas sutra na kupis igru,skines ju s neta i dobijes key.njima super jer nemoraju trosit lovu na izdavanje iste...
Staro 11.10.2007., 13:42   #5
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
negdje sam citao da je to ustvari i cilj izdavača igara,jer manji su im troskovi.tj da se sve svede danas sutra na kupis igru,skines ju s neta i dobijes key.njima super jer nemoraju trosit lovu na izdavanje iste...
Nije to to, jer takav oblik kupovine igara (steam) podrazumjeva da i legalno downloadaš igru, ali kako opravdati CD key bez igre?
Staro 11.10.2007., 13:53   #6
Conroe
Power Abuser
Moj komp

Conroe's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
nisi shvatio poantu, ti dobiješ key od original full igre izdane u kutiji na dvd-u, ali štos je u tome što ti od svega toga dobiješ samo key mailom, jer ti je preskupa poštarina iz tajlanda da ti šalju cijelu kutiju

EDIT: osim ako nisi mislio na on-line kupnju preko Steama
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 13:57   #7
Destructo
Premium
Moj komp

Destructo's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nije to to, jer takav oblik kupovine igara (steam) podrazumjeva da i legalno downloadaš igru, ali kako opravdati CD key bez igre?
Pa ti kupiš igru, ali odabereš dostavu samo CD-keya. Ti si platio igru i imas račun, i ništa te ne sprječava da posudiš od prijatelja instalacijski medij odnosno skineš backup kopiju pošto si kupio igru i to možeš dokazati.
Dosad sam kupio na taj način igara u vrijednosti više od 5.500kn, a izabrao sam dostavu fizičkog originalnog medija samo 2 puta (BF2142 za sebe i CoD2 za jednu mušteriju).
BTW, kome trebaš opravdati CD-key?
Destructo je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 14:04   #8
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ispricavam se na upadu...
dal je moguce na gore navedeni nacin doci do homeworld 2 cd key-a?

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 19:23   #9
AuX
Premium

AuX's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
mislim da malo podataka kako do toga doci nebi skodilo. moze na PM moze samo reply bilo sta hvala na odgovorima
AuX je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 16:32   #10
master_on_whels
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
malo zastarjela tema...al jel to jos funkcionira?? moze mozda malo vise informacija

hvala
master_on_whels je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2008., 01:16   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
cek, lakse je bilo pronaci temu staru preko godine dana nego zaviriti u thread koji je bio valjda treci od vrha kada si ti ovo postao?
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 05:16   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
cek, lakse je bilo pronaci temu staru preko godine dana nego zaviriti u thread koji je bio valjda treci od vrha kada si ti ovo postao?
Pa covjek je koristio trazilicu. A ovaj thread nosi puno deskriptivniji naziv nego "Gdje kupujute igre"
  Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 08:16   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma dobro, nije pogriješio, oba topica su ok u ovom slučaju.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 12:52   #14
MimiX
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Dal isto pravilo vrijedi i za online only igre kao EVE Online, dal se i taj key moze na Tajlandu ili gdje već naći jeftinije?
MimiX je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 12:58   #15
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
eve online se igra preko bonova a ne serial keya

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 13:31   #16
MimiX
Premium

Datum registracije: Oct 2008
dobro, na to sam i mislio... znam da je priodično plaćanje, al opet je na bonu broj, ali najvjerojatnije se samo preko neta može uzeti....

Šteta je takvih igara što se plaćaju mjesečno, naši ljudi nisu navikli i ne vole tu vrstu plaćanja.

Ono ako je prava igra daš 200-300kn pa možeš igrati koliko hoćeš, to bi bilo najbolje...!!!
MimiX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno