|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Plex
Nisam pronasao bas konkretnu temu za plex a siguran sam da nas ima dosta koji ga koristimo. Vrti mi se plex na konfi iz moj komp. imam ga 24/7 upaljenog. jos 2 frenda gledaju remote preko apple tva. imam slozen sonarr i radarr za automatsko skidanje. trackeri su torrenthr, tday i neki za anime. on je jedini public. kod arr. apova mi se svida sto automaski skida sve nadolazece epizode ako je serija jos aktivan i izlaze nove epizode. pa ne moram o tome brinuti. slozio sam i to kad na plexu dodam neki film ili seriju u watchlistu on to doda automatski u arr. app ovisno jel serija ili film i stavi kroz odredeno vrijeme skidat. tako me frendovi vise ne spamaju da im skinem nesto. dodaju u watchlistu i za par sati imaju skinuto. e sad, to je super radilo. ali iz nekog razloga radarr za filmove vise ne radi savrseno. dodam u watchlistu, nakon nekog vremena film se doda na listu u radarr i tamo stoji. par dana. iako ima zadovoljavajuca verzija za skinuti. ako rucno stisnem na search u radaru on insta prepozna film i pocne skidati. cak i ako rucno dodam film u radar ako ima odgovarajuca verzija on ju odmah pocne skidat. ne znam od kud pocet troubleshootat... sonarr za serije radi savrseno. ako je tema u krivom dijelu slobodno prebaciti ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tema ti je dobra, i zaista mi je čudno da se nitko od PCE zajednice nije uključio. Želio sam ti ja odgovoriti već 100 puta, ali nikako da sjednem i krenem pisati :-D Čak mi je čudno da više ekipe ovdje ili šuti o tome ili ne koristi Plex (PMS). PMS ili ti Plex koristim već cca 10 godina, a zadnjih 4-5 -ARR suite: - Radarr - Sonarr - Bazarr (3 istance, HRV, SRB, BOS) /Docker - Overseerr /Docker - Tautulli Jackett i Prowlarr (ali jednog sam brijem isključio od ta dva) Flaresolverr Ovo je moj cijeli setup: PMS (Primary): GMtek K8 (NUC) - Intel Ultra 5 125H (14C/18T) s iGPU Intel Arc sa 7 Xe-cores - 32 GB DDR5 - SSD 2TB Samsung PRO (OS, qTorrent, Docker.Desktop) + nešto filmova (1TB) - SSD 4TB Lexar NM790 (za Filmove i Serije) = Windows 11 Pro (AtlasOS) PMS (Backup) - Direct Play ONLY! Synology DS416 (4x4TB - RAID5) - nekih 8-9TB koristim za PLEX PMS (Music) Stari neki DELL laptop s i5-1135G7, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD na kojem je glazba = Windows 11 Pro (AtlasOS) Sve je na mreži 2.5Gbps (osim Synology-a) Internet je 2/1Gbps Android App za brzi i jednostavni management: NBZ360 Imam nekih 10 korisnika (obitelj i prijatelji). Od 6.12. uzeo sam Google Antigravity i kao netko tko nije developer i programer, ali sa puno znanja i razumijevanja u nekih 20 dana isproducirao sam svoj "PlexHub" aka PlexHub v1. v1 jer je projekt krenuo kao zayebancija da vidim što mogu s AI-jem i 26.12. sam shvatio da je to uzelo maha i da sama arhitektura aplikacije/backbone nije baš na razini i da sam fulao u dizajnu nekih logika, odlučio sam krenuti u projekt "PlexHub v2". U v2 još uvijek štrikam arhitekturu i backbone, čak sam ju digao jednu enterprise razinu i što se tiče sigurnosti, pa sam ju sad ubavio u Docker Hub, napravio već nekoliko refactoringa i generalno za naprednije stvari s AIje je velika borba, ali uz puno kopanja, dođe se do onoga što treba na kraju. Kako još štrikam puno backend i temelje, teško mi je ustvari dati pravi sud, a i možda bi cijeli kod i logiku trebao pogledati zaista neki debeli developer. Naravno, obje verzije imaju PWA (nemam pojma što to znači, ali naučio me AI što to radi i koje sve vrste i dubine toga ima) - to je da na mobitelu se stranica instalira kao aplikacija, pa je user experience nativniji, jer nema adress bara (plus ima i još neke dodatne mogućnosti da sad ne gnjavim). Ovo je video gdje pokazujem v1 i v2 (15 min) Yebga, video ispao 15 min, vrijeme leti, dug je dan, mozak je spor... Ako netko ima kakvih pitanja ili nešto, rado odgovorim. ![]() EDIT:U jednom trenutku bi trebao jednog PlexHub v2 testera koji bi testirao docker i setup i da li sve dobro sjeda i radi kako sam zamislio. Jer, surađivati s AI u ovih 30 dana, knjigu bi mogao napisati o tom traumatičnom iskustvu, ali nakon puno sati rada, može se...
MMA Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 07.01.2026. u 22:35. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
plex živi na staroj slavi. danas je toliko pun sranja i iza hrpe paywallova da bi ga trebalo bojkotirati. em ti treba plex pass ako želiš HW transcode, em moraš kupiti android aplikaciju ako želiš gledat na mobu, a po novome ti treba i dodatni stream pass ako želiš pazi ovo - streamat vlastiti sadržaj. rekli bi ovdje - teraj to u mp3. dok je to bilo gratis još ajde ajde... that said - imam jellyfin server dignut za nedajbožesenađemvanidužeod2dana. ok da interfejs NIJE kao na plexu, ali nudi sve šta treba bez bloatvera, reklama, kanala, filmova- nudi ono šta mi je na serveru i ništa više. server sa hw transkodiranjem je gratis. droid aplikacija je gratis. ne jede govna sa proxyjem nego se direkt kačim na njega kad sam vani... ove arr-ove nisam nikad shvatio niti me briga. kad mi nešto treba to skinem ručno. anime-i koji izlaze tjedno se skidaju preko rss-a automatski, mada već par godina nisam našao ništa vrijedno gledanja. jbt kad se sjetim da sam 15 godina gledao naruto... edit - sav kućni "homelab" mi se vrti na jednom lenovo sff-u sa i3-7100 unutra. u blizini je još jedan low power xpenology čisto iz jednostavnosti njegovih sync aplikacija, ali to je samo kao NAS sa syncanjem uređaja. vrti se na nekom J pentiumu. neznam da postoji koliko me ništa ne pita, bio sam mu doslovno zaboravio ip adresu jer mu nisam morao pristupiti više od godinu dana. toliko lijepo radi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
|
ARRovi izgledaju zastrašujuće i traže vrijeme. I meni je dosta trebalo da ih shvatim i složim. Kada sam slagao Overseer, platio sam indijcu (prek onog Fiverra) da mi složi docker.desktop za 10 EUR. Onda kad sam vidio kako je složio, sam i sam naučio, tako da tih 10 EUR je za mene bila najbolja investicija. Danas se sam u potpunosti s njime služim. Danas kad zapneš, daš AIu da troubleshoota i brzo riješiš problem. Danas, ja koji nisam developer, niti znam pisati aplikacije (osim basic HTML, basic CSS, i basic PS scripting) radim "svoj" web (odnosno AI radi) za docker. Kad se naučiš na automatizaciju, a to je da s dva klika skineš cijelu seriju i sve te dočeka u par minuta kao da si upalio Netflix, neprocjenjivo. Što se tiče Plexa, od prvog dana sam plaćao pretplatu, odnosno prve 4 godine plaćao sam godišnje (oko 225 kn) , dok nisam kupio lifetime. Tada je lifetime licenca bila 829 kn. Sad vidim da su digli cijenu. Zasad svi moji i dalje gledaju free. Svima sam rekao da postoji velika mogućnost da će morati plaćati 2E/mj, i svi su rekli da rađe daju 2E/mj plexu, nego Netflix+Disney+HBO. Nadalje, ako netko na internetu iz community napravi nešto što meni olakša život, dapače, platiti par € kao znak podrške i zahvalnosti, najmanji problem. Ljudi plaćaju Netflix 12 EUR, a teško im dati za NBZ360 npr pare ili šta god. Ja sam NBZ360 kupio lifetime, i sada me subscription level ne hvata, dobivam sve updatejte i dalje. Moguće da me zato (bar se nadam) ni Plex ne stavlja u kategoriju da moji korisnici moraju plaćati. Pred 3 dana sam dodao novog korisnika, i kaže da uredno gleda sve. Meni je jako drago da postoji puno rješenja (sjećam se WDTVa i slaganje onih metadata da to lijepo izgleda na TVu), danas modernije verzije Emby i ostali, i to je zaista super. Za svakoga po njegovom.
MMA Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. Jučer u 00:09. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Premium
|
ajde drago mi je da se i ovdje pocelo pisati malo ![]() ja nisam nista previše mijenjao od zadnjeg puta. nekad dobije želju sve prebaciti na dedicirani pc/server za plex samo da moj pc nije upaljen stalno. al stalno odgadam. .arr su mi odlicni. isto mi je trebalo neko vrijeme da pohvatam kako ih posloziti ali to sam napravio jednom i sad vise nemam posla oko toga. frendovi dodaju po zelji sta hoce, ja sam dobijem obavijest na discord da se skida hrpa sezona nekog animea npr. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Gotovo isto koristim plex kao i kolega Sa_stilom, samo s dosta manje overheada po pitanju hardvera: - Radarr - Sonarr - Bazarr (u planu, zasad koristim titlove preko plex passa) - Tautulli - Prowlarr - Flaresolverr Nbz360 app mi je vise nego dovoljan. Nemam puno (aktivnih) korisnika pa ga odrzavam uglavnom za lokalne potrebe. Plex koristim i za muziku i samo zato sam jos uvijek na njemu. Imam licencu otprije dok je bila jeftinija, zasad nas ne ogranicavaju po pitanju funkcija, sto ne znaci da nam jednog dana nece zabiti noz u ledja. Appovi su na mini pcu (i7 10700T), a media je na NAS-u, klasika. S obzirom da sam prosle godine preslozio kompletan .arr suite iz docker stacka u lxc, pa nazad u docker, setup i nije nesto previse zahtjevan kad ga jednom prodjes. Imam neke tutoriale sejvane na kompu pa mogu potraziti ako kome treba. Ne znam odgovor na prvo pitanje :D al imam i ja mali problem - plex mi nekad ne zeli skinuti titl (dobijem uh-oh error) i ne kuzim u cemu je spika s tim, pa ako je netko slucajno imao takav problem, slusam...
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
|
To s titlom se i meni dešava, u zadnje vrijeme daleko rijeđe, a nisam nikad 100% skužio što je, ali sam uvijek sumnjao na: - Neki čudan karakter ili format titla - Bazarr je ubio opensubtitles Od watchlista sam odmah odustao, jer nastane kaos kod korisnika. Naime, oni ne brišu iste kada nešto pogledaju, i onda se nanovo sve synca i skida i tako u krug. Tako da, watchlista direktno s plexa je zabranjena u smislu da se išta događa sa ARRovima povodom toga. Također, watchliste imaju mali delay od par minuta (spram sync skripte na overseerru), a direkt request ipak odmah krene u akciju i skine film od 10GB za 40 sec, i u roku 2-3 minute je već na Plexu. Slabije FHD verzije x265 (2GB) bude na Plexu u roku minute.
|
|
|
#8 |
|
The mighty pirate
|
Kad se već potegnulo pitanje Plexa... Imam Synology DS218 Znam da nije najmodernije hardversko čudo, ali TV normalno vuče i čita sve s njega. Naravno, LG ima nekih mušica s titlovima, a za ono za što nemam titlove, ne pali mi se laptop, traži i stavlja ručno po folderima...i tu je Plex radio skroz ok, instaliran s LG storea direkt na TV. Nedavno sam stavio Plex na AppleTV jer jedino preko njega mogu koristiti skupa bežične (Airplay) i žičane zvučnike. I najveći fileovi (4k HDR) su radili najnormalnije dok mi neki dan za nekakvu običnu epizodu serije u FHD nije javilo da nema hardverske snage za transkodiranje. Ne želim da transkodira, nego da pušta sve originalno kako je...ali ne želi. Prošao sve postavke na Synology Plexu i na AppleTV Plexu, i dalje ne želi samo pustiti fileove kako jesu. Probao sam Infuse (AppleTV app) i radi savršeno, ali zajeb...nakon 3 dana veli da više nije besplatan (19.99 mjesečno, 99.99 godišnje). Jel ima ikakva alternativa koju mogu instalirati na LG OS ili AppleTV, a da izgleda slično i ima bar donekle slične funkcije? Treba pristupiti NAS-u lokalno i moći je prikazati uz to da po potrebi skine eng titl. Ne tražim puno ![]()
|
|
|
#10 |
|
The mighty pirate
|
Nebitno, TV žvače sve što sam bacio pred njega. Plex je problem jer plex misli da treba transkodirati. Isti file s iste lokacije...plex veli da nema hardverske snage, a na TV ga pokrenem normalno kroz ugrađeni file manager.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 20:26. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
49%winner
|
Jesi probao s ugasenim titlovima? Baci oko u plex dashboard kad krene playback, sto se tocno transkodira, audio, video ili hardkodira titlove? Meni je DS220+ isto znao bacati tu poruku da nema snage, ali mene su zezali neki opskurni titlovi u pgs ili ne znam tocno kojem formatu. Kad ubacim srt onda sve sljaka normalno.
|
|
|
|
#13 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
|
|
|
|
#14 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako te plex zeza probaj instlairati "Xplay" aplikaciju koja se poveze na Plex. Meni je to rjesilo problem sa titlovim kad su stekali na nekom mom prastarom LGu (isto plex server na synologyu ali free verzija bez transcodinga) premda je bilo namjestneo na direct play tj. bez ikakvog transcodinga nekad je stekalo na nekim vecim fileovima dok je preko tog Xplaya radilo bez problema.. Ako te Plex generlano zeza instaliraj EMBY (ja ima oba na Synologyu i aplikacije na TVima pa ako jedan zeza sa nekim titlom (čćžšđ) drugi radi i tako vrtim u krug bez da se vise sekiram zasto neki titl prikazuje a neki ne nase znakove (UTF8, ANSI, ISO....) ..
|
|
|
#15 | |
|
49%winner
|
Ove probleme sa palatalima najcesce rijesim sa preimenovanjem titla u titl.HR.srt. Plex ga tada gleda kao titl na hr jeziku. Citiraj:
Druga stvar, je li ti uopce upaljeno transkodiranje na serveru? Mozda je u tome problem, fali mu snage ako si pogasio hadrversku podrsku (ako imas plex pass). Jesi gledao sta u logovima od plex servera?
|
|
|
|
|
#16 |
|
The mighty pirate
|
Nemam Plex pass, koristim free verziju i kažem, preko noći je prestalo raditi. Napravio sam update Plexa na Synologyu jučer, ali nema razlike. Ne znam ni od kojih postavki da krenem jer sve što sam našao da treba biti postavljeno za direct play bez transcodinga, je postavljeno. Stavio sam ga prije 4-5 godina i dosad je radilo besprijekorno, zato mi je čudno. Isti file pokrenut TV - Source - Media Server - radi normalno TV - Plex app - javlja AppleTV - Plex app - javlja hardverski problem Idem probati maknuti aplikacije s oba uređaja i ponovno instalirati s default postavkama, jedino mi to preostaje
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Danas u 08:56. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesam, to odavno radim (imam .hr.srt i st.srt zavisno jel hrvatksi ili srpski titl) samo na nekima mi nije prepoznavlao recimo samo slovo "đ" i "ć" dok š,č,ž je, i tako, cudno se ponasalo jedno vrijeme ali sad vec dugo nisam vidio taj problem...
|
|
|
#19 | |
|
Premium
|
Citiraj:
oba frenda koriste apple tv i sve im uredno radi i nikad ne transcoda. morali su na pocetku par postavki nariktati i tad im uvijek bude direct sve. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
nemadugo sam friško dizo cijeli arr-stack, ali sam Plex skroz preskočio i odma skombo sve sa Jellyfinom i Jellyseerrom. Cijela stvar radi bez prigovora, transcode se veselo vrti, Jellyfin ima droid i desktop app, al sve normalno može i prek browsera vrtit. Kad god sam on the go, sa tailscaleom sam tunnelan doma i sve radi, GG. Najmanje sam po titlovima prtljo doduše pa mi Bazarr nije skroz skonfan. Obično je .mkv u igri koji već ima toga u sebi, a tak sve sa ENG titlovima gledam pa mi rijetko kad trebaju. Nemrem jedino neku direkt usporedbu sa Plexom napravit jer ga zapravo nisam koristio nikad, već je bilo prigovora i paywallanja kad sam gledao nešto na tu temu tako da sam odma po Jellyfinu krenuo udarat za probu i ostao sam na tome. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|