|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Crkla matična, grom udario u dimnjak
Jučer grom udario susjedu u dimnjak, izbilo sa vanjskog zida kutiju od telefonskih žica, spržilo meni router i matičnu. testirao sam napajanje (spojio zelenu i crnu žicu) i napajanje radi, na usb utorima ima struje mob mi se puni kad je uključen. Sad me zanima jel mogao i proc crknuti ili je samo mrežna kriva što je matična otišla. Imam još garanciju (protis), mogu li oni skužit da je do udara groma iako ništa ne izgleda izgoreno i nije zasmrdilo po paljevini. Stavi ću poslije slike da vidite što je napravilo dimnjaku. ![]() Zadnje izmijenjeno od: mierdadeltorro. 24.08.2014. u 12:17. Razlog: dodana slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako nema fizickih ostecenja i znakova na maticnoj, pravac garancija, ako i ima opet garancija, trebalo bi proci ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koliko vidim na slici, nema gromobrana na kući, mislim da se može slikat a ne dobit lovu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Nebi trebalo niš drugo kihbut osim ploče, iako nikad neznaš jer nema nekih pravila. Al u većini slučajeva samo board najebe tak da mislim da si good to go čim ti druga stigne. Glede routera, cimni H1 i nebi problema trebalo bit, najvjerojatnije ti ga budu samo swapali prvom prilikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Za Optimu sam siguran da ne priznaje udar groma pod garanciju, međutim to ti ne mogu dokazati pa naplate samo onima koji se pismeno očituju da je grom kriv. Predlažem da ne spominješ grom i ne ulaziš u detalje samo reci da ruter više ne radi. Inače Hep te isto može obešteti al obično se ljudima ne da zajebavati s tim, prijava hepu, računi od uređaja ili popravke i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#13 |
direktor
Datum registracije: Feb 2013
|
HEP obestecuje u slucaju da je grom udario u njihoce instalacije. Tu je slucaj udara groma u dimnjak privatne kuce, nema veze sa HEPom.
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - bilo kakva zaštita je bolja u odnosu kad nema nikakve, pogotovo ako ti je lokacija imalo odmaknuta od grada 2 - to mu je funkcija s tim da mu je primarni zadatak vezan uz stabilan AC napon 3 - kod gromova nikad ne znaš šta će biti, može proći lišo tj. da se isprazni preko uzemljenja (koji je i zbog toga obavezan), a može mu "platit" zaštita / ulaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
|
![]() |
![]() |
|
|