Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2011., 17:54   #1
barecomb
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Bežično spajanje dva routera: Sagemcom f@st 1704 sa Siemens SX763

Dakle priča koja se već nebrojeno puta ponavlja na ovom forumu.

Koliko sam shvatio svaki puta je neko drugačije rješenje pa bih volio da mi netko napiše neke generalne upute. Na šta se sve mora obratiti pozornost kod bežičnog spajanja dva routera.

Prešavši sa T-coma na Optimu dobio sam od optime Sagemov router, ali mi je ostao Siemens. Znači Sagem bi trebao ostati glavni router spojen na tel. liniju a Siemens bi trebao biti repeater.

Na kojemu od njih treba isključiti DHCP. Da li će biti vidljiva jedna mreža ili će svaki prikazivati svoj SSID. Da li moraju biti na istom kanalu. Koliko sam skužio enkripcija ne smije biti ništa drugo osim WEP-a.

Uglavnom, to su pitanja koja me muče pa ako netko može napisati na što se sve mora paziti kad se želi spojti dva routera, ili da jednostavno odem i kupim acces point i ne mučim se s tim.

Hvala.
barecomb je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2011., 19:54   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Isto pitanje kao susjedna tema samo drugi uređaji.
Odgovor je isti, prvo vidi savjete u Siemens sx763 + Simens se555 WDS (vrijede ista pravila).
Probaj pa ako zapneš pitaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2011., 11:13   #3
barecomb
Registered User

Nisam ništa uspio....

Obadva routera imaju 192.168.1.1 i kad se spojim na siemensa koji bi u mom slučaju trebao biti repeater i kad mu promijenim adresu u 192.168.1.2 on me naravno izbaci ali ja se onda na njega više nikako ne mogu spojiti.

Ni pod tom adresom ni pod starom. Jedina opcija mi je reset a onda sam opet na nuli.

U siemensu ima lijepo odvojedna WDS opcija i ja normalno vidim taj moj glavni modem i mogu na njega staviti kvačicu ali to je sve što se događa. Pretpostavljam da je to zato što te opcije služe ako je Siemens glavni modem pa onda u tim postavkama se odabire repeatere. Ali eto kod mene je situacija obrnuta. Meni Siemens mora biti repeater jer su mi u Optimi rekli da moram staviti njihov (Sagem) modem na liniju.

Takve iste postavke pak ne mogu naći u Sagemu. Štoviše u Sagemu ne mogu uopće naći tu kraticu WDS. Je li moguće da taj modem ne može na sebi imati spojene repeatere kao što to može Siemens? Da li bi mi bilo najpametnije zamijeniti im pozicije pa da Siemens bude glavni modem spojen na liniju a Sagem da bude repeater? S tim da je Siemens ono baš od Tcoma i ne znam da li bi uopće radio tako.
Staro 12.11.2011., 18:30   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da bi WDS radio treba postojati kao opcija u oba uređaja, evo pol sata kopam po manualu i netu za sagem f@st 1704 = Nema.

Prodaj SX763 i kupi Edimax EW-7228APn, podesi ga u Universal Repeter mode.
Ako zapneš opet pitaj ovdje.
Staro 12.11.2011., 23:07   #5
barecomb
Registered User

Hmmm da toga sam se i bojao. Sagem izgleda stvarno nema tu opciju.

Svejedno hvala na trudu Nikky.

Koliko uopće mogu dobiti za Siemensa? Inače sam iz Nove Gradiške tako da je i to malo problem.

A ovaj Edimax EW-7228APn je acces point? To su uređaji koji su baš napravljeni za povećavanje dometa bežične mreže, ako sam dobro shvatio?
Staro 13.11.2011., 02:29   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

1 - cifre su taman "tu negdje", vidi procjene i tržnicu
2 - da, da, dobro si shvatio
Staro 13.11.2011., 13:02   #7
roby777
Registered User

roby777's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Probaj nešto od ovoga iskoristiti: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223280. Ja sam uspio i radi mi super,a jedan od routera je i taj Siemensov Giigaset SX763.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.11.2011. u 13:56.
roby777 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2011., 14:01   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@roby777
Čitaj sa razumjevanjem > Da bi WDS radio treba postojati kao opcija u oba uređaja > u tvom slućaju oba uređaja ga imaju dok kod autora ove teme 1. uređaj (sagem f@st 1704) ga nema.
Staro 14.11.2011., 16:34   #9
barecomb
Registered User

@Roby777 Hvala, ali bojim se da je Nikky u pravu.

Ostaje mi jedino kupiti neki jeftini acces point. Što se tiče prodaje Siemensa, ne polažem neke nade u to jer ih na oglasniku ima na bacanje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno