|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
UDMA 133 i s-ata razlika?
Pozdrav, evo u maloj sam nedoumici, imam priliku nabaviti jako povoljno myxtor 80gigi hdd ali je udma 133, a ja sam se spremao uzeti s-ata. kolika je razlika u performansama jednog i drugog, da li se to ista osjeti. Hvala
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ako je povoljan uzmi ga, ak nis drugo prodaj ga meni ![]() sata je negdje 10% brzi ako je
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako ti nije hitno zemi jeftiniji pata i zaključi logično da disk koji god se vrti na 7200rpm preko bilo kojeg interfejsa neće ić bog-zna-kak brže. osjetit nećeš sigurno, a možda je i pata model brži jer koliko znam ti stariji sata modeli su najobičniji pata diskovi sa sata bridge-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
... da malo karikirima ali i nije daleko od istine ... PATA 100/133 i SATA 150 je samo u kablovima ![]() ![]()
![]() |
#6 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
A kaje sa sata-II diskovima?
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A možda malo dobije na račun elektronike i tako toga, al unutra se još uvijek vrte jedne te iste okrugle ploče... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
prešao sam na SATA iz jednostavnog razloga, sto sam imao mogucnost izbora hocu PATA ili SATA, ali uzeo sam SATA i nisam pozalio... kud i kamo je brzi od PATA (mogu reci jer sam imao dva identicna diska (Hitachi) PATA i SATA) ali ako je zbog icega bolji SATA, onda su uski kablovi i red u kucistu (bolje protok zraka)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|