![]() |
UDMA 133 i s-ata razlika?
Pozdrav,
evo u maloj sam nedoumici, imam priliku nabaviti jako povoljno myxtor 80gigi hdd ali je udma 133, a ja sam se spremao uzeti s-ata. kolika je razlika u performansama jednog i drugog, da li se to ista osjeti. Hvala |
ako je povoljan uzmi ga, ak nis drugo prodaj ga meni :)
sata je negdje 10% brzi ako je |
ako ti nije hitno zemi jeftiniji pata i zaključi logično da disk koji god se vrti na 7200rpm preko bilo kojeg interfejsa neće ić bog-zna-kak brže.
osjetit nećeš sigurno, a možda je i pata model brži jer koliko znam ti stariji sata modeli su najobičniji pata diskovi sa sata bridge-om. |
uzmi pata
razliku ziher neces skuzit
|
... da malo karikirima ali i nije daleko od istine ... PATA 100/133 i SATA 150 je samo u kablovima :D 99% usera nikada neće skužiti razliku ... mislim barem 2/3 SATA diskova su PATA sa nekim vidom kovertera na SATA ... moj auto 133 tvoj 150 je ti razlika :D možda na putu oko svijeta a većina ide maksimalno do obližnjeg dućana po kruh i mljeko ... uzmi šta oćeš ...
|
A kaje sa sata-II diskovima?
|
A možda malo dobije na račun elektronike i tako toga, al unutra se još uvijek vrte jedne te iste okrugle ploče...
|
prešao sam na SATA iz jednostavnog razloga, sto sam imao mogucnost izbora hocu PATA ili SATA, ali uzeo sam SATA i nisam pozalio... kud i kamo je brzi od PATA (mogu reci jer sam imao dva identicna diska (Hitachi) PATA i SATA) ali ako je zbog icega bolji SATA, onda su uski kablovi i red u kucistu (bolje protok zraka)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08. |