|
![]() |
#8821 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8822 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
IOR7811a (na slici su 2 ispod zavojnice), 2 kondica su davala dosta visok otpor (ali možda je to normalno, bum usporedil s novima). Planiram zmeniti skoro sve poluvodice napajanja, osim kontrolera, jer su mjerenja identicna ko na tvojem, pa si mislim da je on OK. Voodoo doktor Backfire ima i mjerenja na voodooalert kak im propadaju poluvodicka svojstva, pa savjetuje da se to preventivno zamijeni na svom 3dfx HW-u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8824 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Sad već nekoliko dana "živim" sa novo-nastalom 8600GTS konfom, pa sam mislio podijeliti mišljenje i iskustvo. ![]() ![]() ![]() Zamislio sam ovo kao zasebne točke, pa ih budem tako i komentirao: - SLI grafičke ne rade na Crossfire matičnoj (gle čuda...) - SLI je precijenjen, i kompatibilan samo sa određenim igrama. Šteta, nekako sam ovo zamislio kao super jake i moderne Voodoo2 koje rade na SVIM igrama i platformama - 8600 GTS je jača nego što se sjećam. Dobio sam bez problema igre kao što su Half Life 2, Portal 2, Black Mesa (na forografiji, gore) da rade na maksimalnim postavkama. Rezolucija je 1280x1024, 60Hz. Međutim, znajući ovo gore napisano vjerojatno se više isplati staviti neku jaču grafu u ovaj komp (8800GT?) nego forsirati pasivno-hlađene 8600 GTS do njihove granice - Dvije nVidia grafičke iako ne rade u SLI, kompatibilne su sa PhysX sustavom. Korištenje dvije grafičke ... pa čak i u ovakvoj kombinaciji ima prednost jer se jedna kartica koristi isključivo kao PhysX procesorska jedinica, dok je druga kartica zadužena za grafiku. Konkretno, to bi bila ona gornja na PCIe x16, dok je PhysX dolje na PCIe x4 slotu. - Sad kad sam to rekao, PhysX je baš poput SLI-a precijenjen i danas potpuno beskoristan. Niti jedna igra sa moje Steam liste ne koristi PhysX, čime ovaj setup nema smisla. Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 25.11.2023. u 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8825 |
Premium
|
Ako se dobro sjećam postojali su moddani driveri s kojima je SLI radio i na "nepodržanim" CF-capable pločama. Brza pretraga: https://forums.guru3d.com/threads/sl...rivers.325188/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8826 | |
Registered User
|
Citiraj:
U svakom slučaju budem provjerio link, hvala ![]() Edit Da, ovo već ima smisla. k3vst3r na guru3D forumu je napisao da ova metoda funkcionira samo na pločama koje imaju 2x PCIe x16 slota. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8827 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8828 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ono što je imala Voodoo2, a kasnije i Voodoo5 je bilo čisto ludilo, čista genijalnost. Da je nVidia ostala na tom tragu i nastavila proizvodnju "FX" serije (ono što je trebalo biti "GeForce 5", baziranoj na 3dfx arhitekturi), dobili bi savršenstvo. Ista stvar i sa današnjim PhysX sustavom. O ovome nisam nikad prije razmišljao, samo sam vidio ime prilikom instalacije drivera i zaključio da je PhysX uvijek aktivan gdje god postoji nekakva "fizika" ... nije mi uopće palo na pamet da iza svega stoji nVidia patent, zbog čega se ovo nikad nije probilo. Navodno da je svega par stotina igrica kompatibilno sa ovim standardom, što je apsurdno jer govorimo o vremenskom rasponu od prvoga dana kad je PhysX predstavljen pa sve do dan-danas. U stvari, ljudi vele da novih PhysX naslova više ni nema, čime ova cijela kombinacija (SLI-PhysX) više nema smisla. Iako sam nešto pročitao da se neslužbeno radi na ovome, i NAVODNO da se bude uskoro vratio natrag. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8829 |
Premium
|
Ja se sjećam samo fame oko Mirror's Edge-a ![]() Nvidia je našla svoju nišu konačno s DLSS/RT/AI điđama. Zadnje izmijenjeno od: stef. 27.11.2023. u 13:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8830 | |
Registered User
|
Citiraj:
Najnovija nVidia grafa koju imam je (ironično) od Gigabyte-a, GTX760 WindForce Edition. Imam je na S1156 matičnoj koja podržava SLI, iako mi nešto govori da kupovina druge 760 ne bi imala nikakvog smisla, niti bi dala "performance boost" kojeg je nVidia obećavala godinama. Nego, danas mi je stigao ovaj SLACR ![]() ![]() Obzirom da sam u međuvremenu napravio Phenom, AMD mašinu sad mi trenutno nije više potreban ali budem ga svakako sačuvao i namjeravam ga staviti na originalnu S775 matičnu (GA-965P-DS3) koja je došla uz Gigabyte konfu sa ulice. Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 27.11.2023. u 18:05. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8833 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: stef. 28.11.2023. u 13:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8835 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 28.11.2023. u 14:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8837 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8840 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8841 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8845 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8846 |
Premium
|
Nastavak patnji, drugi dio: ![]() Nema šanse da mob to uhvati kak spada, trebal bi mikroskop kojeg nemam, ali ne izgleda tak loše ak se ne gleda u to. ^^ Između kutnog pina i "A37" je brušena testna zona i na kraju ispada da su 4 voda bila u prekidu, a neki dva put. Sva 4 su signalni, tak da bu ta las od jumpera dovoljna. Drugi layer je prilično zgnječen i nadam se da ne probija u 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8850 |
Registered User
|
Ljudi, imam jedno pitanje. Naime, zadnjih mjesec-dva kontinuirano koristim retro konfu, jednu od Adisona ... ima dana kad ga koristim više nego dnevnu konfu i sve je radilo kako treba. Međutim, prije nekoliko dana je iz čistog mira komp zapeo kod bootanja Win ME, i resetirao se u safe-mode ... kaže da je driver za grafiku (nVidia GF3) neispravan ili korumpiran. Skinuo sam stari driver, stavio isti sa friškom instalacijom i podignuo Win ME, sve je radilo ali samo do sljedećeg dana. Sutradan ista priča, opet je driver korumpiran, a Windowsi bacaju u 16 color mode i podižu samo ako ugasim grafiku. Jučer sam ponovno obavio cijeli proces, ugasio komp i zatim ga odmah ponovo upalio, podignuo se od prve. Međutim danas kad sam ga opet upalio, OPET ista priča. Pa mi jedino pada na pamet da nije nešto OK sa hardverom, jer kad je jučer radio bio je topao, na radnoj temperaturi. Dok je danas hladan, a koliko sam primjetio greške se uglavnom manifestiraju samo dok je komp hladan, nakon prvog paljenja. Sve testove koje sam mogao i znao sam odradio pomoću Hiren's CDa, uključujući i VRAM memory test, RAM test, HDD surface test, ali i 3D Mark 2000 bench test, sve je prošlo bez problema. Nisam ga još otvorio jer nije bilo nikakvog razloga, a i ne znam gdje bih uopće počeo - BIOS pokazuje da su sve voltaže na mjestu, a temperature unutar zadanih granica. Sve je (barem na izgled) kako treba biti ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 05.12.2023. u 14:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|