Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2007., 09:40   #61
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
NHF gamer, ali ovo što si ti naveo je poprilično novi sistem od nule... i kao takav čak mislim da bi ti bilo isplativije da otpočetka kreneš skroz od nule nego da ideš modificirati z5500... mo
žda bi te izašlo nešto skuplje, ali mislim da bi finalni rezultat bio daleko bolji nego ova kemijanja...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 10:17   #62
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
@Gamer - lm3886 je 46kn
bego2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2007., 11:55   #63
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
@gamer - mislim da si se preračunao. Mnogo više bi te to koštalo nego što si izračunao, a o potrebnom vremenu da ne govorim. Razumijem te u potpunosti da voliš radit kojekakve modifikacije na uređajima (i sam sam takav), ali mislim da bi na kraju bilo neisplativo. Sve si ti to složio u glavi, ali dal bi se to tako dobro slagalo i u stvarnosti to je veliko pitanje.
Bolje bi ti bilo da složiš neki gainclone kad već voli LMxxxx, to je bar provjereno. Nađeš još neki provjereni projekt zvučnika i uživaš u glazbi.
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 13:12   #64
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
@ gamer

Sve što si naveo možda ide u krivom smjeru.
Zašto bi kao osnovu nekog diy sistema morao imati neki cijeli sistem?
Ako si toliko zagrijan, kreni od početka, manje riskiraš i imaš priliku da odustaneš bez da spiskaš xxx kn za cijeli drugi sistem. Ne vidim uopće smisao modanja takvog sustava....uložio bi barem 500 kn za prednje visaton drivere (komada 3) i to 16ice kojima bi dodao već postojeće širokopojasne, cut off bi bio 5000Hz???, a sam "satelit" bi bio >120Hz na više??? Nedostatak prednjih bi još više došao do izražaja, ovako se bar može oprostiti nauštrb veličine.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 14:14   #65
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Prvo malo je bezobrazno što si onako u prvom postu zabranio/ogradio se od svih mogučih negativnih komentara a ostavio mjesta samo za slušat hvalu kako je to sigurno zakon....
To ti je od iskustva sa gamer.hr, jel tako geniusboy ))
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 15:29   #66
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Citiraj:
Autor NITROS Pregled postova
To ti je od iskustva sa gamer.hr, jel tako geniusboy ))
Iskreno, prvi put čujem za gamer.hr....

A već sam objasnio od čega sam se ogradio gore... ponavljam, samo komentara vezanih uz to što sam mogao za 5000kn kupiti, jer nisam platio 5k kn ova dva kompleta.... NE SVIH LOŠIH KOMENTARA...
eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 17:41   #67
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
@ gamer
Sve što si naveo možda ide u krivom smjeru.
Zašto bi kao osnovu nekog diy sistema morao imati neki cijeli sistem?
Ako si toliko zagrijan, kreni od početka, manje riskiraš i imaš priliku da odustaneš bez da spiskaš xxx kn za cijeli drugi sistem. Ne vidim uopće smisao modanja takvog sustava....uložio bi barem 500 kn za prednje visaton drivere (komada 3) i to 16ice kojima bi dodao već postojeće širokopojasne, cut off bi bio 5000Hz???, a sam "satelit" bi bio >120Hz na više??? Nedostatak prednjih bi još više došao do izražaja, ovako se bar može oprostiti nauštrb veličine.
ma mozda i imas pravo, nije bitno zapravo jer jos nista ne radim. tek trazim po netu u slucaju da nadem nesto kaj me zanima(u vezi z5500). mislim da bi cijeli bit bio u tome da nesto izmodam. ak cu ikaj raditi definitivno cu se prvo savjetovati sa ljudima sa sajtova gdje su za to vise znaju, a drugo, izracunat cu isplativost. ovo je bila ideja, koja mozda zazivi, a mozda i ne. i da zapravo to i napravim i da zvuci dobro uvijek ce biti ljudi koji ce to pljuvati i onih koji nece...jer uvijek ima onih koji su pametniji.

kaj se tice cut off-a na 5kHz. woofer bi bio do 5kHz a sateliti od 5kHz na vise! frekvencije sam cisto puknuo. cilj modanja zvucnika bi bio poboljsanje srednjih frekvencija. prvo bi trebalo izmjeriti tangbande i visaton(13cm, ne 16cm! cak mozda samo 10cm) i naci neku optimalnu frekvu u odnosu na osjetljivost i kvalitetu zvuka na vecim volumenima. posto vidim da nisi isprobao prednje zvucnike zamjeniti linijskim(ili bilo cime vecim) ocito i nisi cuo da su frekvencije koje daju dosta niske za tak male zvucnike...ajmo reci da bas fali neki malo veci zvucnik da poboljsa onaj inteligentni spektar od 300Hz do 3kHz...to bar mojem uhu fali.

tko zna, mozda i jesam totalno u krivu, a mozda si i ti, bitno je da ti ne mozes tvrditi 100% kao ni ja, jer to nismo isprobali.

@bego2; imas pravo, LM je 46kn. ;-)

btw, ne vidim cemu tolika prepucavanja uopce oko ovog threada. ajd pustite covjeka na miru nek radi kaj ga volja. ak zeli imati 8x z5500 u kuci, tko sam ja da mu solim pamet. to je njegova stvar i njegovi novci. meni se svida ideja cisto zato jer sada na vecoj glansoci sa dva kompleta ne mora dizati volume do te granice gdje sistem kvari performanse...jer hvala Bogu ima dva kompleta. kad se zgusta prodat ce i bok, on ce bar reci da je probao i to. sam Bog zna da obozavam eskperimentirati i da imam 2 kompleta isprobao bi sve moguce kombinacije koje nudi taj setup.

kad ce te snimke napokon?

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 18:31   #68
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
ma mozda i imas pravo, nije bitno zapravo jer jos nista ne radim. tek trazim po netu u slucaju da nadem nesto kaj me zanima(u vezi z5500). mislim da bi cijeli bit bio u tome da nesto izmodam. ak cu ikaj raditi definitivno cu se prvo savjetovati sa ljudima sa sajtova gdje su za to vise znaju, a drugo, izracunat cu isplativost. ovo je bila ideja, koja mozda zazivi, a mozda i ne. i da zapravo to i napravim i da zvuci dobro uvijek ce biti ljudi koji ce to pljuvati i onih koji nece...jer uvijek ima onih koji su pametniji.

kaj se tice cut off-a na 5kHz. woofer bi bio do 5kHz a sateliti od 5kHz na vise! frekvencije sam cisto puknuo. cilj modanja zvucnika bi bio poboljsanje srednjih frekvencija. prvo bi trebalo izmjeriti tangbande i visaton(13cm, ne 16cm! cak mozda samo 10cm) i naci neku optimalnu frekvu u odnosu na osjetljivost i kvalitetu zvuka na vecim volumenima. posto vidim da nisi isprobao prednje zvucnike zamjeniti linijskim(ili bilo cime vecim) ocito i nisi cuo da su frekvencije koje daju dosta niske za tak male zvucnike...ajmo reci da bas fali neki malo veci zvucnik da poboljsa onaj inteligentni spektar od 300Hz do 3kHz...to bar mojem uhu fali.

tko zna, mozda i jesam totalno u krivu, a mozda si i ti, bitno je da ti ne mozes tvrditi 100% kao ni ja, jer to nismo isprobali.

@bego2; imas pravo, LM je 46kn. ;-)

btw, ne vidim cemu tolika prepucavanja uopce oko ovog threada. ajd pustite covjeka na miru nek radi kaj ga volja. ak zeli imati 8x z5500 u kuci, tko sam ja da mu solim pamet. to je njegova stvar i njegovi novci. meni se svida ideja cisto zato jer sada na vecoj glansoci sa dva kompleta ne mora dizati volume do te granice gdje sistem kvari performanse...jer hvala Bogu ima dva kompleta. kad se zgusta prodat ce i bok, on ce bar reci da je probao i to. sam Bog zna da obozavam eskperimentirati i da imam 2 kompleta isprobao bi sve moguce kombinacije koje nudi taj setup.

kad ce te snimke napokon?

pozz
Čitam ovaj tvoj post i nalazim mnogo stvari s kojima se slažem...

Prvo ovo:
"i da zapravo to i napravim i da zvuci dobro uvijek ce biti ljudi koji ce to pljuvati i onih koji nece...jer uvijek ima onih koji su pametniji."
Upravo tako, uvijek ima onih koji se tvojem "pothvatu" dive i hvale ga, do onih koji će naći i najmanju neispravnost kako bi te popljuvali...

Drugo, dobro da is to spomenuo:
"meni se svida ideja cisto zato jer sada na vecoj glansoci sa dva kompleta ne mora dizati volume do te granice gdje sistem kvari performanse"
E tu je također jedna pogodnost, šta zvučnici na nekih 6-7 crtica od 20 sviraju glasnije nego jedan sistem na full, boost i šta ti ja znam, a pri čemu dva sistem imaju zvuk bez distorzija, kristalno čist, sa ugodnim bassom.... Imam X-Fi Extreme music i priznam da i jedan sistem, a i dva zajedno, do nekih 60-70% imaju ugodan zvuk, dok dalje, iako to nije ono krčanje i pucketanje kao u low-end zvučnicima, ali nije ni ta kvaliteta koju imaju do 60% glasnoće...

Treće:
"jer hvala Bogu ima dva kompleta. kad se zgusta prodat ce i bok, on ce bar reci da je probao i to. sam Bog zna da obozavam eskperimentirati i da imam 2 kompleta isprobao bi sve moguce kombinacije koje nudi taj setup."

Tu smo slični, volim eksperimentiranje, i zato i slažemo quad, samo da to čujem, a na kraju mogu i reći da sam čuo ono što vjerojatno nije nitko, ili su rijetki....

P.S.
Snimke će kad i quad... za koji tjedan, možda dva... Onda ću i kameru nabaviti i sve, pa da ubijem više muha jednim udarcem...

eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 01:07   #69
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Heh, razmišljam si da idem u raspravu s tobom, ali gledajući tvoje postove vidim da si toliko nabrijan i raspoložen za rasprave da bi me sama tvoja volja pokopala bez obzira na moje argumente... Stoga, suzdržat ću se od rasprava...

Samo bih te jedno pitao....

Naime, raspravljaš, mudruješ, stavljaš se na tuđa mjesta, govoriš što je bolje a što lošije, kako bi trebalo ovo, kako ono, kome se šta isplati, kome ne.... a kad sve svedemo na najmanju stepenicu... ti zapravo u životu nisi niti čuo kako Z5500 zvuči... jel tak? (tak si barem napisao u jednim od prethodnih postova...)

S druge strane, govoriš ljudima koji imaju z5500 i koji bi ih htjeli izmodati što da rade, a ne možeš znati gdje ima mjesta poboljšanjima ako ih nisi čuo....

Postovi ti zvuče veoma arogantno i kao da govoriš s povišenim tonom, iako ti vjerujem da ne misliš tako....

Samo da ti nešto kažem... Nemoj se toliko u srž uplitati u stvari koje nisi nikad isprobao.... Naime, ljudi koji nisu nikad čuli Z5500 upadaju s površnim komentarima čuđenja ili kritike, ali nitko od njih osim tebe nije toliko ušao u srž problema jer ne znaju zapravo o čemu se radi...

Mogao si čuti hi-fi za 50k kuna, ali ako nisi čuo Z5500, onda nemoj govoriti što s njima ne valja i kakav mod bi trebalo napraviti...
I da si pročitao 1000 review-a i mišljenja, nitko ti ne može dočarati to uživo niti s kovanicama niti s ničim.... I da svi govore da je to super možda upravo tebi ne bi bilo da ih čuješ....

Cijenim tvoj trud u davanju savjetu, u pokušajima pomoći, ali ipak, ideš van s previše diskutabilnih izjava, koje se tiču nečega što poznaješ samo iz riječi hvale i kritike nepoznatih vlasnika....

Ovako, znam kako ovo sve zvuči, ali ne napadam te, samo ti hoće ukazati na stvari o kojima bi trebao razmisliti...

NHF!!!!

Her vi go again.

genius što ti ustvari smeta / što si ovog puta našao uvredljivim u onom postu o modanju gdje sam uzeo slobodu da pišem kako ja na to gledam / tražio drugu stranu pogleda na isto ?
a iako je sad vidim i dalje mi nije jasna osnova / što ustvari ostaje od orginala u modanju na jednoj takvoj razini a pošto to govori o volji zašto se ne posvetit nečem u potpunosti novom?
O kakvom mojem doticanju srži problema govoriš ?
Jel ti za ovaj post poticaj bio što sam opet tebi dao savjet što bi napravio da sam ti jer mi je po mojim razmišljanjima smislenije? A Z5500 nisam uopče čuo pa stvari pišem na nekoj osnovi svog razuma što mi izgleda bolje napravit?.
To smatraš uvredljivim te arogantnim s moje strane ?
Ozbiljno da ti kažem, meni je u biti takva reakcija na moje postove komična jer pošto nisi htio ništa o hifiju nisam te time ni zamarao - niti izričito pisao da nevaljaju. Baš obrnuto hifiju dao sam ti preporuku za nešto što mislim da bi bolje radilo po stvarima na koje bacaš naglasak i audiofili bi me zbog toga sigurno na lomaču a kako je to gamer sročio u zadnjem postu ispada da ti ja nešto branim ....
Što se tiče mojih diskutabilnih izjava te tvojega razmišljanja i suzdržavanja od rasprave ne mogu da se ne pitam čemu to ?
Jer zar forum kao mjesto nebi trebao baš za to služit? a za to mislim da to sadrži potencijal da se ovde može pročitat korisnih stvari što nekako ne vidim u reakcijama tima "(wow,2 setupa - mora bit da je zakon!) a dok su svi civilizirani i nitko nikog ne šalje u 3 pm mislim da nema nikakve štete od malo prepucavanja ili podbadanja jer u tome gledam samo motive za zanimljivije pričanje.

A vezi tog dojma moje jake volje raspoloženosti za rasprave i nabrijanosti.
Zar se to toliko vidi ?
Živim s jednom neizlječivom bolesti i kao da mi to nije dosta hebu me nuspojave stvari potrebnih da to držim pod kontrolom. A to me obogatilo mišljenjem kako smrt nije najgora stvar koja se nekome može desit kao što me obogatilo stavom da mi novac ne znači puno u životu. Te stvari nisu za ovaj forum ali ti spominjem da pokušaš shvatit da je moja velika volja i raspoloženje za rasprave takvo jer mi u tom kupusu treba nešto da se fokusiram i potrošim vremena pa otu i ja u ovoj temi da malo opušteno čavrljam. Isto tako sam se mogao bit u nekoj drugoj temi da sam je vidio kao zanimljivu u tom trenutku. Ako rečeno shvatiš krivo / pomisliš da sam se uhvatio ovog topica i tebe jer imam neke frustracije kojih rješavam ovim putem ode ja iz tvog topica bez pozdrava! A zafrkancija i ova atmosfera mi odgovara te se nadam da nisam i neču pretjerat pošto volim podbost ....

I daj više stani s tim NHF jer tako kao da si post tako namjenio pa se pravdaš a ako želim shvatit tvoje obračanje nekako negativno ili neprijateljski shvatit ču ga tako i bez toga na kraju. Kad npr. pogledam kako ti shvačaš moje bili ti što promjenilo da to uvjek dodam na kraju? Hebat ga još bi ispalo da to pišem s razlogom

Inače da ti kažem ,zbog toga što nisam čuo z5500 mi je žao al hebiga kad nisam u tom krugu ljudi koji bi imali nešto tako.
Mislim da se sječam da se syss u nekom topicu ponudio da mi to omoguči pa ako nisam nešto zabucao - mislim tu situaciju promjenit kad drugi put budem u zg-u tako da drugima bude lakše.
Ali syss ,znaš po onom mlado-ludo možda ja zbog uzbuđenja što ču čut Z5500 zaboravim ponjet nešto materijala.
Obično ljudi za subove uvjek daju linkove na neke sweepove i razne test tonove od kojih je večina van ičeg korisnog /čitaj kao: bufer nema nekakvog korisnog outputa na tim frek. ali zanimljivo izgleda gledanje membrane a ja nikako da skužim čemu to jer tko bi normalan kupovao subove samo za čisto slušanje test tonova posli čega moraš popit apaurin? Meni je normalni razlog za sub muzika u kojoj mi nedostaju određeni tonovi (jer ti zvučnici ne mogu to pošteno odsvirat) te nekad zanimljivije - filmovi sa scenama koje jasno pokažu koliko je on koristan na zanimljivi način jer obično nisu čisto fokusiranje na sami rad suba ...
Tako da me podsjeti da ponesem "rat svjetova" jer želim vidjet kad Z5500 obrađuje scenu pri početku kad oni strojevi na tri noge izlaze iz zemlje .
I podsjeti me da ponesem par CD-eva gdje Michael Murray svira orgulje jer me zanima reprodukcija tog velikog močnog glazbala iz Z5500.
hebalo me kako nekad znam bit lud / ovo zadnje sam pisao arogantno ...
ali možda nekim čudom nije tako ispalo sudeči po svim pohvalama Z5500.
treba vidit, jel tako?
geniusboy, a da probaš pogledat / posudit taj film i prosudiš jeli tako ispalo?

inače ako netko razvali sebi subvufer bar če bit zanimljivo pošto se ne radi o test tonovima več nečem za što z5500 i služi a več se par ljudi složilo da su z5500 za filmove.

p.s. možda sam stvarno nesvjesno ljubomoran...
jer i ja ti imam dual sub setup ( sad si vjerovatno misliš vidi licemjera ) ali nemam duple zvučnike kao ti.

2 p.s. zbog čega ne možeš snimke sad napravit ? daj ne budi škrt na materijalu - da možemo npr. vidit usporedbu 1 sistem vs. 2 i poslje 2 vs 4.

EDIT:

evo za slučaj ako misliš da je potrebno.
NHF
Staro 10.09.2007., 08:53   #70
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
slobodno se javi ako si u zg da dojdeš na slušanje... ako zaboraviš materijale, onda bar ponesi pivu
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2007., 23:09   #71
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@imagine & genius; deco...chill!

@imagine; lol! nemoj se bas jako veseliti da ces "uzivati" u z5500. neovisno u glazbi ili filmovima. jedino kaj taj sistem ima dobro je u contol centru(cipovi). ostalo vrijedi tocno toliko koliko ga platis, 2500kn, ni vise ni manje. a vecina nas zna kaj za to mozemo ocekivati...i pri kupnji smo znali kaj kupujemo(bar neki od nas).

ne stajem na niciju stranu, totalno sam neutralan kaj se tice svih misljenja, jer imam svoje. samo mi je bezveze ovo prepucavanje. pa bi bilo pametno da to preselite na PM!

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 23:25   #72
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kolko onda tek bose vrijedi?

ma dobar je taj z5500, već sam totalno naviknuo na njega (čitaj: slušam ga jednom mjesečno)
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno