|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Logitech Z5500 Dual Setup
Evo, ovako... Imam Logitech Z5500 sistem već nekih 8 mjeseci i jako sam zadovoljan s njima... Nedavno sam imao priliku jako jeftino nabaviti još jedan takav potpuno novi sistem... Uzeo sam ga kako bih vidio što mogu pružati logitechovi najjači zvučnici u podvostručenom izdanju... Da napomenem odmah... Članovima koji planiraju upadati s komentarima tipa: "Za 5 soma kuna si mogao kupiti Hi-Fi" - odmah poručujem da ova dva kompleta nisam platio niti punu cijenu jednoga, a kamoli 5000kn... Naravno, da imam 5 soma kuna u džepu ne bih kupio 2xZ5500.... ![]() Druga stvar, neću ništa tu previše glumiti, već samo sam htio izbaciti iz sebe doživljaje u vezi ovoga... Pa ukratko: Jedne Z5500 sam slušao jako dugo, a budući da živim u kući u gradiću, sa svega nekoliko susjeda koji su vrlo tolerantni u vezi drmanja ![]() Slušao sam ih na svim pjesmama i sa i bez X-Fi Extreme Music i poznavao sam ih u dušu... Tako da, sada kad je došao još jedan sistem, mogao sam vrlo precizno odrediti promjenu na temelju onoga što sam čuo... ![]() E sad, prije negoli sam ih upalio, očekivao sam upola jači zvuk, dakle 1.5 logija Z5500... No, ugodno iznenađen, mogu sa sigurnošću reći da je zvuk ni manje ni više nego upravo dvostruko jači.... Oni koji nisu to čuli, molim neka ne komentiraju... Svi koji ste ikada čuli jedne Z5500, zamislite si sve dvostruko jače... ![]() Evo samo da ubacim par slikica: http://img474.imageshack.us/my.php?i...setup42lu8.jpg http://img474.imageshack.us/my.php?i...setup45tb0.jpg http://img464.imageshack.us/my.php?i...setup52re3.jpg http://img464.imageshack.us/my.php?i...setup51ir5.jpg http://img464.imageshack.us/my.php?i...setup46vk7.jpg http://img464.imageshack.us/my.php?i...setup47vw7.jpg Inače, ovo je ovako sažetu jer uskoro namjeravam sa još dva svoja frenda napraviti Quad Z5500 budući da jedan (miiicek s foruma) već ima Z5500 a jednome dolaze uskoro... Pa, shvatite ovo kao najavu za Quad Z5500, čiji će review nadam se biti popraćen i neki videom.... Do tada, uživajte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Brutalno, svaka čast!!! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
He he, perverzija ![]() Ali daj malo si raspored sredi, ovako ti se zvukovi miješaju (prvenstveno mislim na 5.1 sadržaj - ilitiga kod tebe 10.2 ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Što se surrounda tiče, on je savršeno složen s prvim sistemom, tako da, kod filmova i sl. jedan sistem radi i dočarava surround... A kad navinem sve do daske, onda fučkaš surround kad se sve ionak trese, miče i slično.... Spojio sam ih onim 2u1 3.5 spojnicama u X-Fi... Tako da, i jedan i drugi sistem rade potpuno isto, isključiš jednoga radi drugi i obrnuto ili oba zajedno.... Mislio sam da će se kvaliteta zvuka izgubiti budući da na jedan izvor zvuka (X-Fi) priključujem još jedne u "paralelu", ali naprotiv, sve je ostalo isto... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ti splitteri dosta mogu uništit zvuk..probaj nać neke mege kvalitetne i pozlaćene.. A ono s quadom..neznanm,ja nebi pokušavao,mogao bi ostat bez zvučne..otpor se previše smanjuje...
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ugl, vidjet ćemo još u vezi toga.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Mislim da nemogu obje, ali ako ti je dovoljan stereo signal, možeš u diverima podesit da iz svakog kanala izlazi stereo signal. To sam ja mogao na integruši, ali otkako sam prešao na X-Fi nisam našao nigdje opciju za to... potraži je, vjerojatno postoji pa ćeš onda moći spojti 4 komada bez problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Jesi razmišljao da prodaš oba i kupiš nešto kvalietnije..ono, kad si ih već ful jeftino dobavio isplatilo bi se prodati..
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma koji 10.2, i dalje je 5.1, ali dvostruki.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Tako i ja imam od bosea, dupli sateliti..no dupli sub nije..
![]() |
#16 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
lijepo složeni kablovi ![]() ![]() ![]() p.s. jel postoji double-quad? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Centar je tam jer ga nisam imal kam staviti.... obično se došeta kraj monitora kad subovi lupaju... ![]() Ja sam ovo uzeo prvenstveno zbog subova, jer sad je satelita fakat previše i tako su glasni na full (bez boosta) da sam sebe u sobi ne čuješ.... Da mogu spojiti, najradije bih stavio još 3-4 suba u sobu od Z5500 ali bez satelita, jer to bi onda fakat bilo previše zvuičnika... ALI subova, za mene nikad dosta... ![]() Citiraj:
Double-quad??? to bi bilo kao 8 sistema.... kaj je je, ali to niti ja ne bih mogo prožvakati... ![]() Inače, za sve koji se koriste izrazima 10.2.... To nije 10.2 već 2x5.1, kao što je već domy rekao.... 10.2 bi podrazumijevalo surround sa 10 zvučnika koji svaki svira za sebe, dok ovdje su zapravo dva 5.1 surrounda, gdje od 10 zvučnika svaka dva sviraju potpuno isto.... Ubiti je to pojačavanje 5.1 sistema.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Prvo, cista petica za pedantnost malih ali upecatljivih detalja oko stola. Posebno na finis ispod stola, on me vise impresionira nego sve na stolu ![]() Citiraj:
Nemoj se igrati sa "oba zajedno" predugo. Samo to cu ti reci ![]() Ono sto tebi treba, ali i mnogima koji zele dvije ili vise masina je nesto ovako : ![]() Od micro~ekonomicnih (cca 40Eura) pa do raznih mini line/sub kombinacija od 50-tak Jureka. Ovaj diler je cisto okvirno radi kolicine ponude. Te cijene idu i do 20-30% dole kod boljih izvora (ovisno o marži imena) Na ovaj nacin stavis 2,3 ili vise kompova i jos bolje, fino uskladis i paralelno koristis jedan sustav. Uz ovako cisto i skladno okruzenje, zbilja vrijedno razmatranja. Barem logika koju provodim kod sebe. Elegantno , cisto , jednostavno. Uz nadolazecu bujicu mini USB mixera ispod granice od 100€, zbilja najbolja solucija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
ne osječam se blesav i mogu prihvatit da zaostajem / kompovi se konstantno razvijaju pa....... mi nije baš jasno kakvi su to drajveri za onbord zvuk koji umogučuju da iz svakog kanala izlazi stereo signal ? ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() nego kad na trenutak ozbiljno promislim ne vidim kako umjesto tvoje želje nebi bilo jednostavnije a sigurno i boljezvučeče bilo u tu sobu stavit jedan bolji sub ![]() usput to radno mjesto izgleda stvarno uredno i simetrično ali zar ti nije neudobno sjedit za tim kompom ? pošto ne mogu zamislit kako se tu sjedi a da ne uključuje nekakvu pozu vožnje motora / zakoračivanja kompa ili zaobileženja kompa pa krivljenja vrata ? a dalje što se simetrije tiče mislim da bi morao okrenut lijevi sub naopako na vrh zbog rupe .... no opet zbog npr. opisa šetanja centra po stolu ne vjerujem da taj savjet/ideja ima kakvog smisla i važnosti ....
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() @Imagine - samo sam tebe čekao s komentarom. Uvijek mi je drago čitat tvoje postove u ovom podforumu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() E ovo što se sjedenja tiče se varaš, jer ladica za tipkovnicu izlazi van iz stola skoro metar, tako da se moje noge zapravo nalaze ispred kučišta i načinu na koji ja sjedim uopće ne stvara probleme ta kutijica... A da, rupa na prvom subu je okrenuta prema stolu, ali ne mogu to složiti drugačije a da ljepše izgleda, a ovako još više trese stol... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
To sam nedavno isprobao sa svojim home-made sistemom i Z-2300. Urnebes: ![]() ![]() Nije baš dual Z-5500, ali je dupli sustav pa reko, zašto ne spomenuti ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
undercover
|
![]() Misliš zašto se ne osječam blesav, jel ? ![]() Pa najvjerovatnije zbog toga jer mi je oduvjek bilo na neki način neupitno da se stereo signal sastoji od dva zasebna / neovisna kanala tj. lijevog kanala i desnog kanala... tako da na mene najblaže rečeno zbunjujuče djeluje informacija o nekakvim drajverima s kojim se može namjestit da iz svakog kanala izlazi stereo signal. ![]() Na drugu stranu ja imam relativno stariji komp koji je spojen normalnim načinom kao stereo izvor (to kod kompova ide preko 'jack-činč adaptera' - vidi sliku pozadine mog kompa ako zvuči najasno) pa je moguče da nisam u toku. Jel se u zadnje vrjeme nešto novo izmislilo/promjenilo pa putem samo jednog kanala ide stereo informacija putem nekih kompleksnih softverskih algoritama ,kodera,dekodera itd....... pogledaj samo npr. S/PDIF gdje 'jednom žicom' putuje cijeli kupus raznih kanala. Malo oftopika al ne mogu da ne vidim jesam li totalno promašio svjesnost o nekim drajverima koji stvaraju neki novi način prebacivanja audio signala ili Vido piše stvari van pameti? ![]() Citiraj:
ali ne vidim kakve te uopče ima veze s ovim gore što je on rekao tj. (da se narazumljivije seljački izrazim) proguravanju 2 kanalne informacije kroz jedan kanal ? ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
[SW]'V^idO
|
![]() Ovi izlazni normalno rade u sorroundu, ali ako se u driverima nešto naštima, svaki od njih može slati standardni stereo signal, tj. imat ćeš 3 ili 4 stereo izlaza koji će svi ili samo onoliko koliko ih ukljućiš slati isti signal pa se tako može spojiti više sistema. Valjda sam točno napisao ![]() P.S. Dobri činčevi ![]()
![]() |
#29 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() ja nisam nešto tako čuo a da ti budem iskren gledajuči slike i čitajuči opise pretpostavljam da je horor. Na drugu stranu pošto povremeno pročitam koje oduševljenje s tim Z-550000 nebi mi smetalo čut to JEDNO čudo kad bi vidio normalan raspored zvučnika u prostoru te onako pomalo nemarno postavljen sub po sredini sobe (ma može i drugdje ali samo da nije nabijen u neki kut ili kao što se to gura ispod stolova) Ali pošto si jasno pokazao što ti je važno a pri tome mislim na količinu basa , drmanja i galame bio bi stvarno idiotluk da od nekog dobijaš audiofilske komentare ili nedajbože kako bi ti bilo bolje da si za xy kuna kupio nekakvi hifi sistem. Svi mi imamo neke svoje demone te sanjamo o ovom ili onom / baš moramo imat neke stvari a netko nam može trubit vječno s razlozima protiv jer demoni su demoni a u ovom slučaju 2 sustava su 2 a zamišljanja kako rade 4 su sigurno nešto posebno što ti ne izlazi iz glave ![]() Znam da su ***eni ti demoni ,u ovom slučaju demon uguravanja šta više tih sustava u šta manji prostor ali poslušaj ....Kad su ljudi oduševljeni basom (ostavimo audiofile sa strane) nisu oduševljeni dubinom za što subvuferi na prvom mjestu i služe ,več su oduševljeni količinom te mogučnosti izdignutosti tog djela frek. spektra u odnosu na ostatak ...ustvari oduševljenost dolazi npr. od onog filinga kick basa i lupanja u prsa pa je besmisleno patit za subvuferima koji mogu odsvirat 20 hz. U pravilu ljudi mješaju izdignutost višeg basa poput 80-100Hz s njegovom dubinom za što su velikim djelom krivi proizvođači zvučnika koji koriste taj efekt za kompenzaciju nemogučnosti određenih jeftinijih zvučničkih konstrukcija da odu duboko. čemu ovo piše i šta ustvari pišem ? Želim ti reči kako vjerujem da ti ustvari nije potrebno nešto što če se spustit što dublje jer bi bio zadovoljniji s nečim što je krače za kojih 10 hz od tih logi subova al opet to što radi može odradit da doslovno pošteno razvali par tih logi subova za sličnu cijenu.... Npr. napamet gledajuči ako ispod stola uspiješ ugurat ovako nešto i uposlit nekakvo PA pojačalo u mostu kao nešto od ovoga (ili čak nešto normalnije poput tog što je ugrađeno u taj Logi sub) mislim da bi te bilo strah i upalit tako nešto a kamoli sjest manje od po metra blizu nečeg što je sposobno za max 124db/1m.... sječaš se scene kad je M.J.Fox u povrataku u budučnost s malom električnom tamburicom vrtio sve potenciometre na max ispred onog ogromnog zvučnika .... ![]() btw, ne zahebavam nimalo nego ti dajem nešto za razmislit ![]() @Vido, sad te shvačam - da se nisi izrazio 'kanal' misleči na jack izlaz nebi ni došlo do moje zbunjenosti ![]() inače ja imam staru ploču s drajverima za zvuk koje sam dobio na CD-u kad sam je kupio u dučanu i to nema nikakvih mogučnosti 'šetanja/swapanja' izlaza več samo 3 jacka ; stereo/frontovi ,stražnji te centar/sub .
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|