|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako vec hoce da spaja i pojacalo pored recivera onda neka ganja neki model koji ima pre out, (Marantz ima i pre out i pre in za sve kanale) pa na njega spoji pojacalo koje koristi za frontove i za streo a reciver gura ostale kanale.
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Da tako će i biti, a šta kažeš na položaj zvučnika ono šta sam naveo gore? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
zwer, u cijelom moru ovih besmislenih kuckanja o lišču bez da se vidi šuma (što nemam potrebe komentirat) ,ti mi zvučiš kao jedino zrno razuma s učestovanjem u temi. Baš zbog toga mi nije jasno odakle sad neke stvari (što ne mogu odolit komentirat) Citiraj:
![]() Uopče ne sumnjam da basa ima ko u priči ali dokle ide taj bas? O tome je riječ s buferom a koliko sam dosad imao prilike vidjet zaista malo ljudi shvača njegovu poantu. Citiraj:
Da redatelj/glezbenik nije zamislio neki duboki pik šta sub treba odradit ,pa zar bi taj materijal uopče bio usnimljen na filmu ili nekom glazbenom materijalu.? Pošto mi je u glavi Hulk još od prošle teme... npr. na sredini filma ima jedna scena gdje se ekipa vojnika nade s hulkom na jednoj ogromnoj zelenoj ledini iza nekog kampusa. I onda ide nered ,puca se u svih 16, hulks se dernja ,i tako to... E sad, u toj sceni na toj ledini su snimljeni i mravi koji trče okolo i guraju se u travi spašavajuči živu glavu i ako ti to sustav nije sposoban za toliku rezoluciju i mikrodinamiku dočaravanja tog mravljeg mayhema ,nisi čuo pošteni HT. ![]() Zajebanciju nastranu, tu ulete dva zvučna topa koja razvale svaki normalni subwufer jer mislim da tu ima jakih pikova oko 13Hz. Naravno da to ne možeš čuti ali je namjenjeno da se osjeti i da odvali tebe i sve okolo. Da onaj koji je radio film nije mislio da bi to bilo važno sa potpuno dočaravanje te scene ,pa zar bi to bilo nasnimljeno? A kad se udaljimo od Hulka ima na hrpetine primjera u kojima nema šanse da ni samostoječi to dočaraju a kamoli bukšelfi... Stvar je u dočaravanju ugođaja. Ja ču prije popušit kako je ispred mene king kong se ženskom u ruci koja urla ako je majmun na projektorskom platnu uz zvučnike koji su uz te njegove neartikulane glasove sposobini istovremeno odradit fine urlike ženskog glasa nego kad je majmun visok 30ak cm u televiziji s bukšelfima nabijenima na zid. Jer koliko bila kristalno čista slika kao i dobro odrađena ženska dernjava, bez one kingove i ostalog tu nedostaje hrpetina stvari. Btw, sve je to umjetno i sam bog zna koliko su puta drkali po tim scenama u ton studiju ali valjda kužiš... B - Link ,što god pomislim da bi ti napisao vidim da je zwer nekako sročio na početku topika al da ne bude samo mog oftopičarenja... Mislim da bi trebao malo stati. I prije svega poslušat koji 'tamburica CD' na nekakvom normalnom jeftinijem sistemu da dobiješ nešto normalno za referencu umjesto z-2300. Vidim da se opterečuješ se nekakvim recenzijama i tuđim mišljenjima nekako napamet važuči ovo i ono u svojoj glavi ,što nema smisla i ne izgleda da če ispast dobro po tvoj novčanik. Mislim tvoji su novci i možeš ulupat koliko god želiš/imaš ali imam dojam da bi puno manji problem imao kad bi bio ograničen s nekom cifrom a ne ovako da ti se nije problem rastegnut ako je nesto dobro. A ako češ doprinos za izbjegavanje problema , potraži izlaz umjesto integrirca pa imaj zvučnike stalno spojene. U suroundu češ imat razliku ali te nebi trebala zabrinjavat dok SAM to ne skužiš.
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nakon muke čitanja kompletnog threada jel te mogu samo pitati kakve si ti sve sisteme čuo u životu? očito je da visiš po recenzijama i mijenjaš smjer kako vjetar puše, pa sad ulupavaš neku ozbiljnu paru u entry ht + izlazno za stereo, a realno imam osjećaj da ne bi čuo razliku između risiver izlaza i stereo izlaza. nemoj se ljutiti, ali za početak malo manje teorije i malo više prakse, kako bi skupio nešto iskustva/sluha i osjetno pametnije raspolagao parama. nhf, ovo je sve bilo dobronamjerno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Premium
|
Ma sve ok syss, samo mi nije jasno, ako ti je muka čitati thread, zašto si ga pročitao i dao ovakav odgovor, nhf ovo je bilo dobronamjerno. Kao prvo, visim po recenzijama zato jer za određenu svotu novaca želim kupiti najbolje, a to što bi ja čuo ili ne, ostavi sa strane. Drugo, da si čitao moj post vidio bi da nemam gdje skupiti iskustvo/sluh i zato sam Vas pitao jer imam povjerenja u Vas i vaše iskustvo. Sve što sam kupovao na svoju ruku, kupio sam sranje, a sve što mi je preporučeno na ovom forumu bilo je više nego dobro, sorry, ako sam dosadan i što imam povjerenje u Vas. A ovu tvoju tezu o iskustvu i sluhu mogli bi okrenuti na ovaj primjer. Ja da recimo kupujem novi auto, i mogu birati između nekoliko marki i to između enormno skupog VW Golfa, za kojeg ne znam zašto je toliko skup, ili prejeftinog Forda Focusa, za kojeg isto ne znam zašto je tako jeftin i koje su im vozne osobine. I sada dolazim u salon i ispitujem, "visim" po recenzijama i mijenjam smjer kako vjetar puše jer jedni kažu da Ford ne valja, a drugi da se VW ne isplati, a treći mi predlažu da se vozim na biciklu (Z2300) dok ne skupim iskustva o vožnji, pa da onda pametnije raspolažem novcima. Ili sam možda nešto krivo shvatio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam i dalje mišljenja da bi sve svoje surround želje (pa i više od toga) zadovoljio sa z5500, a onda poštenu paru možeš ulupati tamo gdje stvarno vrijedi, a to je pravi stereo sistem kompletno neovisan o 5.1 sistemu kojeg možeš okačiti na zid jer je praktički "nevidljiv". |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Z5500 nema što tražiti u ovom threadu. Niti je hifi niti se može usporediti s onim o čemu se tu priča. Očito je da Link traži HT. Njegova neodlučnost je razumljiva jer ove stvari se kupuju na period bar 10-15 godina i nema gorega kada istreseš tisuće kuna za nešto čime nisi zadovoljan svo to vrijeme. Izbor receivera bi suzio na one koji podržavaju nove Dolby Digital HD i DTS HD formate i/ili koji prima 7.1 LPCM, te podržava procesiranje 7.1 LPCM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Što se mog woofera tiče, past ce B&W sigurno, ali trenutno pare idu u neke druge fondove ![]() ![]() Citiraj:
A na kraju kupac nije nis poslusao, kolko vidim ![]() ![]() Citiraj:
E da, i B-link, recenzije u hi-fi svijetu sluze samo da bi te gurnule u pravom smjeru, vise kao guideline, da izbjegnes ocite greske ili neke poznato lose kombinacije. Recimo, citas review pojacala, neke mrcine od 10 soma eura koju je lik dobio na testiranje, i onda on krene pricat kako je super, divno, krasno, dernek... Al' na kojim zvucnicima? U kakvoj sobi? Mozda je napisao da ima neku manu... al' s kojim zvucnicima on to cuje? Mozda su mu kablovi problem? Nekad dobar reciever popravi zvuk solidnih zvucnika, al' nekad je obratno, odlican reciever zvuci smece jer ga zvucnici ne prate kvalitetom.
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 26.05.2009. u 12:23. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Pa jel vi možete shvatit da nemam gdje to poslušati i šta to znači da ja nesmijem kupit zvučnike ako ih nisam prije slušao??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
crnjo
|
Pa onda se nemoj zamarat tolko sa tisucu sitnica, kupis neke od preporucenih komponenti u tom cjenovnom rangu i to je to. Vec smo preporucili koje modele bi trebao uzeti u obzir, zvucnike takodjer, na tebi je da izaberes. Ionako ce se bilokoja od onih kombinacija koje ti je vise ljudi navelo cuti puno bolje od tvog trenutnog sistema. I zar nebi mogao poslusati u hi-fi shopu u kojem kupujes? Neznam gdje uzimas, pa samo pitam...
![]() |
#72 |
Premium
|
Pa mogao bih ali onda bi mora nosit za sobom komp i dreambox pa da slušam tamo, a ako mi oni spoje na neki cd player onda to nije realno jer to nije moj izvor zvuka, jel tako, naravno da ću probati nekako skombinirati da poslušam neke zvučnike, usput Yamaha je naručena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Mislim da je 7.1 nepotrebno (imam ga pa znam sta pricam), a drugo u sobi od 15m2 je totalno besmisleno razmisljati i opterecivati se DD HD ili DTS HD jer u takvoj sobi sa normalnim kompletom zvucnika neces cuti nikakvo boboljsanje u odnosu na DD i DTS. Slusao sam vecu kolicinu BR filmova sa novim zvucnim formatima na opremi koja kosta daleko vise od ovdje spominjane (Yamaha RX-V 3800, KEF, Sony BR Player itd.) i nisam bas primjetio neka znacajna poboljsanja u zvuku u odnosu na DD ili DTS, nekazem da ih nema ali su zanemarivo mala da bi se covjek sekirao i razmisljao o tome. Pa cak ako u neka doba i pozeli te nove formate kupi samo BR player sa dekoderima kao npr. Sony S-550 i spoji njegove izlaze na ulaze recivera i dobije one zvucne formate koje reciver nemoze dekodirati tako da nije na nekom velikom gubitku.
![]() |
#75 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ti ni sam neznas sto bi, i onda se izvrches tu po forumu, jer u suprutnom bi vec bio u raznim ducanima koji raspolazu A/V tehnikom i slusao ono sto ti se dopalo ![]() Citiraj:
![]() Cek cek malo, 10-15 godina?Pobogu u 21 stoljecu smo, za 10-15 godina tko ziv tko mrtav, a ovako i onako onaj HT receiver koji kupi ce vec za godinu-dvije biti outdated... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
|
Jao pa šta nemože čovjek ovdje normalno raspravljat, mislim koja katastorofa, stalno serete nešta "Ti ni sam neznaš šta bi", kakva ti je to rečenica na forumu ajde molim te objasni, evo uz pomoć nekih ljudi na ovom forumu dobio sam sliku sustava kakvog hoću za razliku od prvog posta i dobro znam što hoću sada ali tvoj komentar mi nije ništa pomogao tako da bolje da ne pišeš ništa jer ne pomažeš nego tražiš svađu i pametovanje, a to u ovom topicu nema smisla i kakve su ovo gluposti sa outdated pa nije to mode da moraš svakih 2-3 godine mijenjati receiver i zvučnik, daj molim te, neću igrat igre na zvučnicima ili receiveru da moram svaki mjesec kupovat novu grafičku da bi bio glavni sa 3dmarkom. Čini mi se da daljna rasprava nema smisla i da uopće na ovom forumu nema smisla išta pitati jer se sve sede na podjebavanje i pametovanje, svaka čast pojedincima, ovo treba zatvoriti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
evo moj put... 2x sony bookshelfi za 500kn 2x 600w kenwood subwooferi za auto 4x260w pojacalo doslo mi je preko one stvari boomy basa i svega pa sam kupio prvo ovo: sony strde598(pojacalo i subwoofere sam prodao) te su mi ostali ovi bookshelfi Uletjela mi je onda ponuda za subwoofer iz siga pa sam kupio.Nakon toga sam se rijesio bookshelfa i uzeo Focal jmlab chorus s 714s i vidio da mi to bas i nije zadovoljavajuce u paru sa wooferom i receiverom... Prodao sam te Focale i uzeo ove iz siga i nisam pozalio.Receiver sam također prodao i uzeo konacno ovaj denon iz siga...Naknadno mi je stigao i centralni zvucnik te sam sada u procesu nabavke straznjih zvucnika i dvd playera Zakljucak ovoga svega? 1.shvatio sam da je migracija pojacalo->receiver->par klasa bolji receiver rezultiralo najvecom promjenom na kvaliteti zvuka(naravno prema bolje) 2.tijekom toga svega sam shvatio da nije samo tako sloziti sistem koji radi i to nije plug and play(pogotovo postavljanje floorstandera u prostoriju) 3.preslusao sam puno sistema tijekom migracije sa sistema i definirao sto me interesira i sto mi najbolje pase 4.Zvuk surrounda na receiveru vece klase mi je tolika uzivanija da to nije normalno(na LOTR EX edition sa DTS-om zvuci predobro,fale samo straznji da bi bilo savrseno), a niti pure stereo mod na receiveru ne zvuci lose,zapravo zvuci odlicno Moj savjet ti je kao i od vecine razumnih ljudi ovdje te evo slijed kako bi trebao kupovati: 1.receiver vise klase(3000+kn) 2.Prednji zvucnici 3.Subwoofer 4.Straznji zvucnici + centralni nadam se da sam bar malo pomogao
![]() |
#78 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Sa jednog drugog sličnog threada kojeg si otvorio, vidim da je i vokabular isti... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() Al' eto, micek ti je takodjer dobro rekao, prvo kvalitetan reciever (to si vidim rijesio sa Yamahom), zatim par stereo speakera (prednjih), kasnije woofer ili centralni ili straznje, kako ti odgovara s financijama. Sto manje mijesanja brandova (najbolje 1 brand reciever, 1 brand speakeri), dobar razmjestaj u sobi i kvalitetan tepih - za nekoliko mjeseci ces sjedit doma i gustat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
|
@jelc - Kako da normalno da komuniciram kad napišem post da tražim pomoć i na kraju 90% likova priča ponovno kako neznam šta bi htio da nisam ništa slušao da je to šta hoću lodost, ajde mi ti molim te reci kako da se suzdržim ovakvih komentara ajde molim te, tebi je to potpuno drugačije gledati nego meni koji je samo tražio pomoć, a raspravlja se o svemu samo ne o konkretnim stvarima i savjetima tako da me nemoj molim te izvlačiti ono šta sam reko iz konteksta, tvoj savjet je odličan i tako nešto sam tražio od početka odmah u prvom postu, no očito to nema veze bitno da ja neznam šta bih htio to je bitnije spomenut nego reć nešto pametno vezano za temu jer tako. Hvala svima riješili smo mit tek na trećoj stranici tako da nema smisla dalje raspravljat jer sljedeći je korak ići to sve poslušat pa zaključit i bok, hvala svima još jednom, žao mi je da moram tako reagirati ali jednostavno ovdje više ne pitam za pomoć, pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
prema mjuzi koju si naveo, nemas ti previse problema oko nalazenja i sastavljanja svojeg kucnog kina. i da, to moras znati da ces uvijek imati super prepametne sismise koji cuju treci klarinet u drugom stavku kako svira adagio malo pretvrdo ![]() ![]() ![]() no, mogu reci da sam odavna kupio za KUCNO KINO i home svirku u dnevnom boravku set AIWA-5.1 reciver, dvd player i set zvucnika(u HR bez woofera), te dodatni yamahin woofer. i??? i taj set su popusili upravo ti sveznajuci sismisi jer sam u to vrijeme imao i JBL samostojece zvucnike sa akai studijskim pojacalom..pa malo kemijanja, zatvori oci i PUF...o kako super svira, slusaj bas, slusaj visoke...o da, super ti se cuje... taj AIWA set...stoga...naj se zamarati previse.uvijek ima bolje, no dlai ti to treba. kako glasno slusas mjuzu, koristis li je danju ili nocu, koliko jos osoba slusa mjuzu s tobom...budes li uzimao usmjerene kablove, kako je namjestena soba, zavjese bla bla...ako ti to sve nije vazno i ne razmisljas tako, vjerujem da ce ti svaki set kucnog kina do 4k kuna biti i vise nego odlican. bez uvrede, no tako stvari stoje.
![]() |
#83 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Pizdiš kad ni netko veli da ne znaš kaj hoćeš a ljudi su ti neke stvari rekli i kroz duge teme... Da vidimo threadove koje si otvorio, kronološki ![]() Zvučnici!! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59889 (5.1 picek zvučnici) Zvučna kartica! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60484 Spajane dvd-a na zvučnike http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63407 Sennheiser LX 90 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66497 Obični TV-i http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69290 LCD TV http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70703 Creative Xi-Fi Music problem http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74815 5.1 Zvučnici + DVD player http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90534 2.1 zvučnici http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99152 Pojačalo+zvučnici+CD player http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99993 Z-5500 vs. 5.1 receiver http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146725 Slaganje kućnog kina http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=147877 ![]() Prvi si otvorio 09.02.2007 a ovaj zadnji 17.05.2009... Dakle-pokrio si kompletno kaj si mogao od kućnog zvuka, dosta ljudi je odvojilo svoje vrijeme da ti napišu svoja iskustva ili prijedloge a ti još popizdiš kad ti netko veli da ni sam ne znaš kaj hoćeš? Neću ni spominjati druge teme sa sličnom tematikom koje su otvorili drugi forumaši, za sve ovo vrijeme mislim da si mogao bar okvirno dobit nekakav dojam o svemu koji bi ti pomogao u kupnji ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
A normalno da nezna, od pocetnog HT-a je zavrsio na HT + stereo tvrdeci da jedno vec u startu nevalja, a da se nije udostojio bar slagati da je poslusao pa dosao do saznanja da nevalja ![]() Bitno da si procitao hrpu review-a a nisi cuo nista od toga ![]() Dobio si stvarno kvalitetne odgovore od ekipe odmah na pocetku, al ti promjenis pa trazis drugo; Ekipa opet poprati pa ti opet da par dobrih odgovora, al ne ... ti odes na trece. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/view.php/7884_Slika037.jpg Ujak ih ima podosta godina (stariji su od mene ![]() Na moju zalost ujak ne zeli da ih proda. ![]() EDIT: Filmove nisam gledao u kombinaciji sa njima, ali zato redovno slusam muziku sa ploča, i nemam šta reći osim "hoću i ja ovakav komplet" ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
crnjo
|
Hehe, oldskool kenwood, dok su jos znali napravit kvalitetne bookshelfove. Al' recimo, da uzmes taj isti zvucnik i prodajes ga danas pod novi (a i da je novi), nebi se prodavao jer "ruzno izgleda". Iako vjerojatno nakon 20 godina usviravanja (ako je dobro odrzavan) svira u najmanju ruku jednako dobro kao slicni zvucnici u istoj klasi. E'o i mojih spikera: B&W DM602 (front, 10g stari) ![]() B&W DM303 (straznji, oko 6g stari) ![]()
![]() |
#87 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Na slikama se ne vide mrežice jer sam ih skinuo, ali jedna je malo pocjepana kod loga (2-3 milimetra). Sve ostalo stoji kao da su sada izasli iz fabrike. Moram zamoliti ujaka da me stavi u testament, da mi ostavi ovaj sistem. ![]() Žao mi je što sada ne mogu naći nove stvari a da su ovakvog kvaliteta i od ovih materijala. I ako nađem onda to košta k'o Sv. Petra kajgana (u odnosu na ono što nudi). 2 Ubleha: Znas li mozda gdje bih u BiH mogao naći ovakve polovne stvari (kao sto ovo na slikama sto sam gore okacio)? Znas li nekoga ko se bavi preprodajom toga jer ja nisam bas u tim vodama?
![]() |
![]() |
#88 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Tech, Z5500 sa svojom trenutnom cijenom lako bude poderan od nekog pametno složenog custom HTa. Link, daleko bolje mjesto za rasprave ovog tipa je hr.fido.hifi. Zadnje izmijenjeno od: medo. 27.05.2009. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#90 |
Moderator