Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2007., 22:43   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Zvučnici!!

Kupit ću si nove zvučnike za komp
Genius 5.1 SW-HF 5000
Sada imam Creative Labs 5.1 Digital Live! zvučnu!
Da li je potrebno mjenjati zvučnu karticu radi boljeg zvuka??
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2007., 23:06   #2
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Svaka čast na izboru kupnje zvucnika stvarno su odlicni ja ih imam!!
Ja slusam na onboard zvucnoj i super je zvuk a uskoro stize Creative Audigy 4 onda ce zvuk biti puno bolji!!!

TI ne moras mijenjat zvucnu jer je ta dobra Creative nije losa,eventualno da ju prodas nekome i kupis sebi isto Audigy 4 mada je i tvoja dobra: cheers2
joga bonito je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2007., 13:52   #3
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Ma to i ja mislim, nema tu neke razlike, a možda kasnije prodam ovu u sklopu starih zvučnika!
Staro 10.02.2007., 20:54   #4
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Gdje si kupio zvučnike??
Staro 11.02.2007., 10:49   #5
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

U Vinkovcima
Staro 11.02.2007., 11:49   #6
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da vas ja neš priupitam u vezi zvučnika a da ne otvaram novi topic...
U procesu sam kupovine novih zvučnika pa bih vas priupitao za malo savjeta i preporuka. Uzeo bih neke do 1000kn, ovi Genius 5.1 SW-HF 5000 mi se čine odlični. Zanima me da li mi je bolje štedit još godinu dana za zvučnike od 2k kn ili nije tako velika razlika... E da, imam X-FI Fatal1ty. Svaka preporuka je dobrodošla (bez obzira na cijenu zvučnika). Unaprijed zahvaljujem

Pozz

White je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 11:57   #7
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
za te zvucnike ti nece biti potrebna bolja zvucna, neces primjetiti nikakvu razliku.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 12:11   #8
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ima li di u Puli ili barem u Istri, a da nije jako daleko od Pule za kupiti te Genius 5.1 SW-HF 5000?

Ja imam svoje Logije i meni su ok, ali mi frend kupuje neke nove pa mi se čini da su ovi super za svoju cijenu.

Da li se na njima može spojiti dva izvora zvuka? Mislim ne da sviraju istodobno nego da izabereš hoćeš li izvor 1 ili 2 i sl. To bi bilo poželjno jer bi on spojio zvuk iz DVD playera (filmovi) i iz satelitskog recivera (mjuza i filmovi). Ako ovi to nemaju može li mi tko preporučiti neke koji to imaju, a da zvuče ok (kvalitetno glasno, ne mora sad biti neka super glasnoča, ali da se ipak čuje) i da nisu skupi (800kn max). Soba u kojoj bi se slušalo ima možda 4-5m2.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 12:55   #9
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor White Pregled postova
Da vas ja neš priupitam u vezi zvučnika a da ne otvaram novi topic...
U procesu sam kupovine novih zvučnika pa bih vas priupitao za malo savjeta i preporuka. Uzeo bih neke do 1000kn, ovi Genius 5.1 SW-HF 5000 mi se čine odlični. Zanima me da li mi je bolje štedit još godinu dana za zvučnike od 2k kn ili nije tako velika razlika... E da, imam X-FI Fatal1ty. Svaka preporuka je dobrodošla (bez obzira na cijenu zvučnika). Unaprijed zahvaljujem

Pozz

Zvucna ti je odlicna tako da je to rijeseno a ja mislim da ti se ne isplati stedit jos 1 god za neke zvucnike od 2k kuna onda bolje si sad kupi ove Geniuse poslusaj me neces pozalit!!!

Ja sam ih kupio kad ih niko nije imo i sad odjednom svi ih kupuju kad su vidjeli i culi za njih!!!

ja sam njih vidio kod jednog frenda i trazio sam ih 1 godinu dok ih nisam naso i onda sam odma kupio i sad puno mojih frendova kad su ih vidjeli i culi ih zeli kupit!!!

SUper su zvucnici a imas i odlicnu zvucnu tako ad bi to bilo prehebeno!!!
Staro 11.02.2007., 12:56   #10
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
Ima li di u Puli ili barem u Istri, a da nije jako daleko od Pule za kupiti te Genius 5.1 SW-HF 5000?

Ja imam svoje Logije i meni su ok, ali mi frend kupuje neke nove pa mi se čini da su ovi super za svoju cijenu.

Da li se na njima može spojiti dva izvora zvuka? Mislim ne da sviraju istodobno nego da izabereš hoćeš li izvor 1 ili 2 i sl. To bi bilo poželjno jer bi on spojio zvuk iz DVD playera (filmovi) i iz satelitskog recivera (mjuza i filmovi). Ako ovi to nemaju može li mi tko preporučiti neke koji to imaju, a da zvuče ok (kvalitetno glasno, ne mora sad biti neka super glasnoča, ali da se ipak čuje) i da nisu skupi (800kn max). Soba u kojoj bi se slušalo ima možda 4-5m2.

Mozes!!!

Mozes ih spojit na TV,DVD,TAPE...itd imas to da mozes spojit na vise izvora!!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2007., 13:32   #11
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Prva liga. Još kad bi ih bilo di za kupiti u Puli i okolici bilo bi super. Ako netko zna nek pošalje ime dučana.

P.S. Zašto toliko uskličnika?

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 15:35   #12
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Nemam pojma to mi navika hehe: roller :
Staro 11.02.2007., 15:37   #13
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Citiraj:
Autor joga bonito Pregled postova
...i trazio sam ih 1 godinu dok ih nisam naso i onda sam odma kupio...

i meni se čini da ću ih pun k tražit....
al neka, naći ću ih... kad je osijek samo jedno veliko selo... sutra krečem obilazit kompjuter šopove...
i tnx na savjetu
Staro 11.02.2007., 15:46   #14
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

joga, da te nešto pitam... Jel se mogu rastavit ti zvučnici? ak mi s vremenom nešt ode da mogu zamjenit.. a ne ko ove što imam nemoš ih otvorit...
Staro 11.02.2007., 19:40   #15
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Još jedno pitanje: Da li dobijem kakve bolje performanse u igrama što se tiće zvuka ako upgrade-am na X-Fi music ili gamer??
Staro 11.02.2007., 20:12   #16
rendula
Registered User

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Još jedno pitanje: Da li dobijem kakve bolje performanse u igrama što se tiće zvuka ako upgrade-am na X-Fi music ili gamer??
liveica ne opterecuje procesor tako da radi toga nemoj mjenjati. dobra je to zvucna, ne bacaj lovu bezveze.
Staro 11.02.2007., 20:14   #17
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Dobijes!!puno ti je bolji zvuk sa bilo kojom X-Fi karticom sad ovisi ako imas gamer onda bolje performanse ces dobit u igricama a ako imas music onda za glazbu ali za igre ces dobit s bilo kojojm X-Fi jer podrzava EAX 5.0 tako da ce ti sa svakom X-Fi zvuk u igricama biti savrsen!!!
Staro 11.02.2007., 20:16   #18
rendula
Registered User

Citiraj:
Dobijes!!puno ti je bolji zvuk sa bilo kojom X-Fi karticom sad ovisi ako imas gamer onda bolje performanse ces dobit u igricama a ako imas music onda za glazbu ali za igre ces dobit s bilo kojojm X-Fi jer podrzava EAX 5.0 tako da ce ti sa svakom X-Fi zvuk u igricama biti savrsen!!!
ne sjecam se da sam tebi ista od svoje robe prodao, ali onda ne znam sto drugo si mnogao pusiti za ovakvu izjavu :?
Staro 11.02.2007., 20:19   #19
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

slike

Citiraj:
i meni se čini da ću ih pun k tražit....
al neka, naći ću ih... kad je osijek samo jedno veliko selo... sutra krečem obilazit kompjuter šopove...
i tnx na savjetu
Imas ih u Vinkovcima u svakoj trgovini za kupit!!!
Da zvucnike mozes odsafarit i druge stavit u te kutije ali nece ti nista otic!!!

evo vam mojih slika:

ove slike di su bez mrezica sam sliko da vidite kako izgleda bez mrezica inace su sa mrezicom tako meni ljepse izgleda a mozete ih skinuti!

Zadnje izmijenjeno od: joga bonito. 11.02.2007. u 20:26. Razlog: slike
Staro 11.02.2007., 21:32   #20
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Citiraj:
sad ovisi ako imas gamer onda bolje performanse ces dobit u igricama a ako imas music onda za glazbu
nhf, ali mislim da ovo nije istina... nemoš očekivat neko poboljšanje u igrama zbog zvuka... možeš možda 1-2fps dobit jer ti zvučna rasteriti proc (iako se ovi kunu da sa X-RAM-om dobijš dosta poboljšanje ja to nisam prijmetio)... s bilo kojom boljom karticom od ove koju imaš dobiješ samo ljepši zvuk a i to ti mnogo ovisi o kvaliteti zvučnika... recimo ja prelaskom sa integrirane na X-Fi karticu nisam uopče neku značajnu razliku primjetio jer mi zvučnici nisu neki
Staro 11.02.2007., 21:44   #21
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Citiraj:
nhf, ali mislim da ovo nije istina... nemoš očekivat neko poboljšanje u igrama zbog zvuka... možeš možda 1-2fps dobit jer ti zvučna rasteriti proc (iako se ovi kunu da sa X-RAM-om dobijš dosta poboljšanje ja to nisam prijmetio)... s bilo kojom boljom karticom od ove koju imaš dobiješ samo ljepši zvuk a i to ti mnogo ovisi o kvaliteti zvučnika... recimo ja prelaskom sa integrirane na X-Fi karticu nisam uopče neku značajnu razliku primjetio jer mi zvučnici nisu neki
Da bitno je kakve zvucnike imas ali sa bilo kojom zvucnom ce ti biti bolji zvuk od integrirane i sto bolju zvucnu imas to bolji zvuk!!! da sa X-RAMOM mislim da je puno bolji zvuk iako je sve to skoro pa isto
Staro 11.02.2007., 22:02   #22
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Citiraj:
Da bitno je kakve zvucnike imas ali sa bilo kojom zvucnom ce ti biti bolji zvuk od integrirane i sto bolju zvucnu imas to bolji zvuk!!! da sa X-RAMOM mislim da je puno bolji zvuk iako je sve to skoro pa isto
sa X-RAMom ne dobiješ ama baš ništa bolji zvuk... RAM je RAM... služi samo za spremanje podataka... zvučna sa X-RAMom sprema u taj RAM neke zvukove koje će kasnije koristit da smanji broj čitanja/pisanja na hardu i time nešto malo ubrza rad kompa i onda brže može doći do tih podataka kada su u X-RAM-u (isto ko što grafički procesor koristi memoriju na grafi)... iako ja mislim da je to samo reklama, nema neke previlke koristi od toga
Staro 11.02.2007., 22:02   #23
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
liveica ne opterecuje procesor tako da radi toga nemoj mjenjati. dobra je to zvucna, ne bacaj lovu bezveze.
Citiraj:
nhf, ali mislim da ovo nije istina... nemoš očekivat neko poboljšanje u igrama zbog zvuka... možeš možda 1-2fps dobit jer ti zvučna rasteriti proc (iako se ovi kunu da sa X-RAM-om dobijš dosta poboljšanje ja to nisam prijmetio).

Listen carefully, I will bold this only vens

B-Link reče: "Još jedno pitanje: Da li dobijem kakve bolje performanse u igrama što se tiće zvuka ako upgrade-am na X-Fi music ili gamer??"
Staro 11.02.2007., 22:05   #24
rendula
Registered User

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova

B-Link reče: "Još jedno pitanje: Da li dobijem kakve bolje performanse u igrama što se tiće zvuka ako upgrade-am na X-Fi music ili gamer??"
sada sam zbunjen kada sam procitao blinkov post jos jednom. sto su to "performanse zvuka u igrama" :?
Staro 11.02.2007., 22:08   #25
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Citiraj:

i mene upravo zbuni s ovim postom... hm...
Staro 11.02.2007., 22:15   #26
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
sada sam zbunjen. sto su to "performanse zvuka u igrama" :?
I onda kaže da neduva...daj malo otvori ono prozorče na krovu da ti sav dim izađe iz sobe, udahni svježi zrak par puta pa ćeš shvatiti.: evil :
Ma misli čovjek na kvalitetu zvuka u igrama. Da li će na sto metara prepoznati zvuk parenja tetri***a, dal' to pada snijeg il' su labudovi itd.
Nacrtao bi ti al' tko zna što bi ti vidio u crtežu...
Staro 11.02.2007., 22:25   #27
rendula
Registered User

Citiraj:
I onda kaže da neduva...daj malo otvori ono prozorče na krovu da ti sav dim izađe iz sobe, udahni svježi zrak par puta pa ćeš shvatiti.: evil :
Ma misli čovjek na kvalitetu zvuka u igrama. Da li će na sto metara prepoznati zvuk parenja tetri***a, dal' to pada snijeg il' su labudovi itd.
Nacrtao bi ti al' tko zna što bi ti vidio u crtežu...
pa tako onda neka kaze, kvaliteta zvuka, ne performanse
Staro 11.02.2007., 23:11   #28
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Pa mislio sam na EAX 3 i te gluposti, a to je za mene isto jako bitno kao npr. grafika u igrama pa sam zato rekao "performanse"!!
Staro 12.02.2007., 09:40   #29
joga bonito
Premium
Moj komp

joga bonito's Avatar

Vidim da ima dosta koji se zanimaju za zvucnike Genius SW-HF5.1 5000
pa razmisljam da bi mogo nabacit neki review ali mi se neda sastavljat a
napravio bi 100% ali trenutno slusam na onboard zvucnoj pa nije onda toliko dobro sad kad kupim audigy 4 napravit cu review: hello2 :
Staro 13.02.2007., 00:41   #30
Dretar
Premium

Dretar's Avatar

nabaci review, zasto ne...bas sam bio zagrijan da uzmem genijalne drvenaše al se iznenada pojavio z-5500 i sve je palo u vodu, pa sam razvuko lisnicu i ipak uzeo logitecha
svaka cast geniusu, z-5500 rulaju
Dretar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno