Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.09.2008., 08:23   #31
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
dobiješ odgovor: "otvarao si KOMTJUTJER (neki nepismeni tipovi)"

@Router - Lapsuz...

Staro 22.09.2008., 09:37   #32
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
@Router - Lapsuz...

OnTopic: HG Spot je još ok, za razliku od Smit Elektronika... To su lopovi...
Naručiš 2X DDR 3200 Kingmax (prije 5-6 godina), i kad ti mašina dođe doma shvatiš da imaš DDR 2700 PQI i DDR 2700 TwinMos, a kad ih upitaš "zašto, kako, hoću ono što sam plati", dobiješ odgovor: "otvarao si KOMTJUTJER (neki nepismeni tipovi)", i šta da ima radiš? Kod HG-a još nekako možeš ispravocirati svoje pravo, vičući i prijeteći, dok je ŠIT Elektronik premazan svim mogućim mastima. Fala ku*** da su propali u Sisku...
A ti kažeš boloks dečki saznao sam preko CPU-Za/Everesta koji su moduli gore jer to piše u SPDu slučajno...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.09.2008., 10:04   #33
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
A ti kažeš boloks dečki saznao sam preko CPU-Za/Everesta koji su moduli gore jer to piše u SPDu slučajno...
hehe, dobra, trebalo se sjetiti toga prije 6 godina . i oni i opet nebi priznati garanciju jer nemaju pojma o cemu pricas (cpuz? sto vam je to?).

sto se tice hgspota, eto u cetvrtak sam prvi put nesto kupio kod njih, u sisku - chiefteca 400W. lik ode i donese fino zapakiranu kutiju u celofan, unutra sve kako treba. kaze mi, mogao mi je i dati bulk (cisto napajanje bez kutije/serafa/kabla, jel), ali ovo je bolje. rekoh ok, meni bolje a njemu ocito jednako jer su cijene jednake. tako da ovisi ocito i do poslovnice.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 10:27   #34
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
eto da se i ja prikljucim negativnoj reklami hg-a!
prije nekih 2 i pol mjeseca riknila mi grafa i poslana je na servis kao da se provjeri, reko ajde dobro - mislim, grafa ne radi, sta sad, treba studirat to 2 i pol mjeseca? (inace na jamstvenom listu pise da je rok za reklamaciju 45 dana!)

ugl, prosli tjedan su mi javili da je zbilja mrtva, i kako je jos pod garancijom da su mi poslali novu...
naravno da ta nova nije dolazila danima, i naravno da su mi za 2 soma kuna pokusali uvaljat 9800gtx+ extreme od PoV-a...
reko sjajno, pokusam se dogovoriti sa njima da mi u zamjenu posalju nesto drugo, decki odrade svoj posao, naruce, ali nitko im nista ne salje...
ocito se netko u zg-u dobrano zajebava, jos naravno nije nista doslo.

Jos jedno prekrasno iskustvo s njima sam imao za prosli Bozic - kolegi sam na aukciji uzeo grafu, uplatio lovu, sve ok, naruceno - i naravno da sam danima dolazuio ko' mulac kod njih u poslovnicu 'jel doslo, jel doslo'... to je trajalo cca 3 tjedna, nakon cega je dosla kutija od neke maticne s mojim brojem s aukcije - u kojoj je bio mp3 player! (isto tako, rok isporuke je pisao 48 sati!)

Ovo sad je bila kap koja je prelila casu, i mislim da kod njih vise necu ni prazni cd kupit, a kamoli dvd, pa makar gtx-ove 280 davali za 5kn, i nek mi se osusi desna ruka da ne mogu vise nista igrat ako ikada ikome preporucim da ode tamo po neki komad hardvera...
Gledam ovo sve, fkt banana.

Taj HGrac** je koma, ali imam jedno 3-4 frenda tam, pa ovaj...nije fer od mene da govorim kaj sam sve kemijao tamo, ali nemam nikakvih problema
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 11:17   #35
CeRmA
Premium
Moj komp

CeRmA's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pa ja ne mogu reći da su prema meni bili loši...štoviše. al možda je samo takva situacija u Rijeci.

Kupio sam autopunjač za lap. i ispostavilo se da ne isporučuje dovoljno struje te neće puniti. Vratio ga nazad u roku 3 dana i oni mi fino vratili cash iako sam ga plato kreditnom karticom. Još ja kažem tipu kao: "ispravan je, ali preslab,dajte mi drugi model"...a on meni: "nemamo ga na lageru...pa da ne kompliciramo...evo vama novci pa kad stigne mi vam javimo."
IntelE5200 @3,6Ghz | Gigabyte P35-DS4 | 4 GB GSkill | VTX HD4850| Samsung F3 500GB+SamsungT166|LG H42N DVDRW |CREATIVE Audigy2 | GIGABYTE HybridTV | MicrosoftReclusa+ RoccatKone | DELLU2311H | & |ASUS EEE 1000HG - 2GB RAM Win7| & |Samsung Galaxy S2 | on TScum DSL routed by Siemens SX763 |
CeRmA je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 12:11   #36
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
U Vinkovcima isto tako sve funkcionira bez greske. Nesto pod garancijom ti je krepalo a oni imaju to isto u trgovini? Odmah dobijes drugo. Sumljas da je nesto sto uopce nisi kupio kod njih u banani a nemas drugo da isprobas? Zamoli i decki ce ti posuditi ispravnu komponentu da testiras. Fali ti neki konektor/adapter kojeg bas tad nema nigdje za kupiti - ako imaju u servisu dat ce ti.
No stoji da imaju odredjenih problema s nabavom robe u zadnje vrijeme no za to su najmanje krivi decki u poslovnicama sirom HR, problemi su u Zg i traju vec poprilicno dugo. HGspot funkcionira po principu fransize i te male poslovnice nisu bas direktni predstavnici firme bilo da ljudi s njima imaju dobra ili losa iskustva. Zato se i javlja toliko suprotnih misljenja o njima.
Za ove nase mogu reci sve najbolje, sto ne bi mogao reci za Vk vemil koji makar u zadnje vrijeme stoji s ponudom valjda 10x bolje (cesto i s cijenama) izbjegavam u sirokom luku.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 12:17   #37
HugoBoss
Banned

Datum registracije: Aug 2008
ajme majko još netko i kupuje u Hgspot..ja sam mislio da se tamo više ništa nekupuje
HugoBoss je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 12:22   #38
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
pazi, ma nitko ne krivi cijelu firmu, (meni npr ne pada na pamet pljuvat po nekome) samo hocu reci da netko ocito ili ne zna ili ne radi dobro svoj posao...
pa jbte ja kad dobijem na poslu da se nesto treba napraviti pa to se mora rijesiti, a ne ide mi u glavu kako mozes nekoj poslovnici ne isporuciti neki komad hardvera ako te ovi zicaju x puta da im se to posalje? mislim, nekome ocito nije u interesu da firma kao takva zaradi! u mom slucaju - ja sam bio spreman potrositi preko 2 milje kn, a ovako sad - puška! ja da imam trgovinu i da nabasam na negativne komentare na ovakvom jednom forumu pa zapitao bi se wtf?!
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 12:50   #39
Lenovo
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Osnovni razlog zašto ne kupujem u HGspotu je taj što mi je Ve-mil bliže i njemu više vjerujem.
Osim spomenuta dva ostale trgovine su male i valjale_ne_valjale, o njima će biti manje komentara.
Prvo što me smeta kod oba dućana što imaju očajno rješenu logistiku. Jebeš ti najveću trgovinu u Hrvatskoj (svejedno o kojoj govorim HG-šrot ili Ve-mulj) kad dođeš u trgovinu ne samo da nemaju nekoliko komponenti koje ti trebaju nego ne znaju ni kad bi ih mogli dobiti. Štoviše, ako komponente nema na glavnom skladištu ne možeš složiti konfiguraciju jer oni to možda nikad neče dobiti.
I te neke rezervacije komponenti. Ispada lakše složit komp u Japanu i uvesti ga.
Što se tiče skupljih stvari, kupovao sam u obije trgovine i obije su bile ok. Što se tiče jeftinih stvari, imam loše iskustvo s HGspotom, no Ve-mil je ok.
Ono što me jako nervira u Ve-milu je što moraš sve što imaš ostaviti u one njihove pretince (u poslovnici u ZG, u drugim gradovima im to nije zaživjelo). Neodoljivo me to podsjeća na GETRO, no općenito me nervira taj šibicarski način razmišljanja koji kupce svrstava u kategoriju zadnje stoke.
Mda, na kraju i dalje kupujem u Ve-milu, ali kad bi mi bliže bio Telebit ili vranoga1 otvorio neku trgovinu radije bi tamo malo više platio znajući da RAM koji upravo kupujem nije prije dva dana vrtio Crysis na overclocku.

ps: Emp. ajd napiši epilog cijele priče oko produljenja garancije. Jesu li ti to više riješili?
Lenovo je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 13:52   #40
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Eo ovako,ja sam imao ok iskustva sto se tice HGspota ( uvjek nova stvar i cak uz doplatu koliko treba,bolja) ali zato za vemil mogu reci bas upravo suprotno.Prvo mi je crkla Gainward 8800GT i ja ju donesem,lik ju testira ,ja reko jel mogu uzet gigabyte-icu umjesto nje,kaze on mozes ali je garancija onda godinu dana kao od gainwardice,ja reko aj dobro,uzo kartu,bok-bok.Onda mi krepala ''stara'' maticna prije jednom mj dana (P35-DS3R) i ja ju odnesem,lik ju testira i kaze da ploca je crkla dobit ce te novu.Ja dodjem nakon tjedan dana,ploca nova( novu sam plocu dobio,to znam 100% jer sam staru obiljezio na jednom sata kontektoru stavio crnu tockicu od markera ), ( samo u foliji,on zalijepio selotejpom foliju) ploca nije na spuzvi,i sa starim bundle-om i kutijom,ja gledam i ne vjerujem reko koji je ovo k***??Ajd' reko,necu se svadjat s budalom ,ploca je ionak prodana.I odem dolje iz servisa u trgovinu i kazem da mi treba arctic silver pasta,on mi donese ceramique i kaze evo.Ja gledam u njega i kazem ,to nije ta pasta kaze on ma ova je cak i bolja ,ja sad gledam u njega i ne vjerujem.Kazem mu da mi donese jedno on mi donese savim drugo i jos me ubjeduje da je ta pasta bolja!ja se okrenuo i reko neka hvala,dovidenja.Mislim da tamo necuvise kupit ni CD a kamoli nes drugo.
Oglas

Oglas
Staro 22.09.2008., 14:13   #41
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
meni isto pozitivna iskustva sto se tice hgspota...a kao sto vec isto nekolicina su rekli u vezi vemila i nisu bas toliko...nedao bog da kod njih nesto kupim...od sad vjerujem jedino adm-u...bio kod njih (u podrumu...hahahahhaa...legende) i covjek lijepo usluzan, sve ti odmah kaze (tocno!) ako ima na webu ima i u ducanu...ugl od sad kupujem u aquisitumu samo
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 14:24   #42
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ja ne vjerujem nikome od trgovaca, ne mislim pri tome samo na informatičke...

Što se ADMa tiče nemogu se požaliti, neki su spominjali da su imali s njima probleme s reklamacijama ali ja nisam ništa reklamirao (i inače se rijetko dešava da meni nekaj crkne, posebno unutar garantnog roka) kod njih pa o tome nemrem reći...
Staro 22.09.2008., 16:18   #43
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
meni isto pozitivna iskustva sto se tice hgspota...a kao sto vec isto nekolicina su rekli u vezi vemila i nisu bas toliko...nedao bog da kod njih nesto kupim...od sad vjerujem jedino adm-u...bio kod njih (u podrumu...hahahahhaa...legende) i covjek lijepo usluzan, sve ti odmah kaze (tocno!) ako ima na webu ima i u ducanu...ugl od sad kupujem u aquisitumu samo
tako ti je sa svima...

dok su "mali" sa tobom su najbolji prijatelji, svi ste si super. a kasnije prerastu u ono sto je HG ili vemil sada..

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 14:21   #44
Emperor
Terminirani determinator
Moj komp

Emperor's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koji su ovo likovi legende.

Dođem danas već 30 puta kod njih, da mi riješe tu garanciju.

Šefa poslovnice nema ,a ovi mulci koji nemaj pojma o ničemu,još mi se mamlazi nešto počeli smijat na izlasku.

Kad im onda nisam pištolj iz autu izvadio.

Ubijaju me u pojam
Emperor je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 14:43   #45
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Emperor Pregled postova
Koji su ovo likovi legende.

Dođem danas već 30 puta kod njih, da mi riješe tu garanciju.

Šefa poslovnice nema ,a ovi mulci koji nemaj pojma o ničemu,još mi se mamlazi nešto počeli smijat na izlasku.

Kad im onda nisam pištolj iz autu izvadio.

Ubijaju me u pojam
Da, pištolji, k-rac, palac..
Il se zauzmi za sebe il se pokrij ušima..pisanje po forumima o pištoljima, nindžama i nunčakama jednostavno nemaju smisla.
Staro 23.09.2008., 14:57   #46
Emperor
Terminirani determinator
Moj komp

Emperor's Avatar

A šta da kažem tom telcu,koji nezna uopče od koga su uzeli garanciju.

Naručit adekvatnu garanciju za određeni model laptopa,zar je to toliko teško.

A ovo za pištolj je da izbacim malo bijes iz sebe,jer ovo stvarno predugo traje i dopizdilo mi više.

Ako ču još nešto u tom HGspotu kupit,majko mila.
Staro 23.09.2008., 15:14   #47
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
si zvao potrošač? 30 puta ići u HGspot je jako puno vremena i novaca, da mi nisu riješili iz prve, odmah svim silama po drugoj fronti...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 15:19   #48
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Ja sam u lipnju otišel do hgspota u koprivnici i pitam dal ima "ati 3850 agp" .
Prodavač me prvo gleda a onda mi veli "agp više ne postoji, to se već par godina opće ne proizvodi"
A ja mu velim da je to sad nova grafička zadnja koja izlazi za agp, a on veli "ne ne to ste vi nekaj krivo vidli", a ima ju na cjeniku, treba samo pogledati, al on je siguran 100% da to nepostoji.
Ja si mislim WTF kaj si ti friško zaposlen pa nemaš pojma o hardveru ili u čemu je problem.
Mjesec dana posle ja opet dojdem i taj isti lik mi proda tu grafu, ovaj put bez ikakvih komentara. Pa sad ja neznam dal oni zaposle ljude koji nemaju pojma o kompjuterima pa ih onda uče ili me zaposlenici namjerno zaje*avaju.
Staro 23.09.2008., 15:30   #49
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Emperor Pregled postova
A šta da kažem tom telcu,koji nezna uopče od koga su uzeli garanciju.

Naručit adekvatnu garanciju za određeni model laptopa,zar je to toliko teško.

A ovo za pištolj je da izbacim malo bijes iz sebe,jer ovo stvarno predugo traje i dopizdilo mi više.

Ako ču još nešto u tom HGspotu kupit,majko mila.
Da se ne ponavljam, pročitaj prethodni post ponovo.
Staro 23.09.2008., 15:34   #50
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

I meni došlo da izvadim nunčake i sastavim ga sa zemljom di stoji... ...a onda sam mu rekao zapamtit ćeš ti mene... ...pazi dobro - sad i do kraja života uvjek gledaj ko ti je iza leđa sa šurikenom... ...neznaš ti ko sam ja!??!...

Staro 23.09.2008., 17:36   #51
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
U Vinkovcima isto tako sve funkcionira bez greske. Nesto pod garancijom ti je krepalo a oni imaju to isto u trgovini? Odmah dobijes drugo. Sumljas da je nesto sto uopce nisi kupio kod njih u banani a nemas drugo da isprobas? Zamoli i decki ce ti posuditi ispravnu komponentu da testiras. Fali ti neki konektor/adapter kojeg bas tad nema nigdje za kupiti - ako imaju u servisu dat ce ti.
No stoji da imaju odredjenih problema s nabavom robe u zadnje vrijeme no za to su najmanje krivi decki u poslovnicama sirom HR, problemi su u Zg i traju vec poprilicno dugo. HGspot funkcionira po principu fransize i te male poslovnice nisu bas direktni predstavnici firme bilo da ljudi s njima imaju dobra ili losa iskustva. Zato se i javlja toliko suprotnih misljenja o njima.
Za ove nase mogu reci sve najbolje, sto ne bi mogao reci za Vk vemil koji makar u zadnje vrijeme stoji s ponudom valjda 10x bolje (cesto i s cijenama) izbjegavam u sirokom luku.
U potpunosti se slazem s tobom.
Staro 23.09.2008., 22:31   #52
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
I meni došlo da izvadim nunčake i sastavim ga sa zemljom di stoji... ...a onda sam mu rekao zapamtit ćeš ti mene... ...pazi dobro - sad i do kraja života uvjek gledaj ko ti je iza leđa sa šurikenom... ...neznaš ti ko sam ja!??!...
ako nemas vakizaši nisi ti nikakav ninđa!
Staro 24.09.2008., 09:05   #53
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Vakizaši je velik i nezgrapan za nosit po gradu tanto i šurikeni pod remenom su najbolji...
Staro 25.09.2008., 16:41   #54
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
A chain whip? omotaš ga oko pasa (nije preporučljivo poslije obilnog jela)
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 09:04   #55
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Staro 03.10.2008., 09:31   #56
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Lenovo Pregled postova
vranoga1 otvorio neku trgovinu
http://www.callidus.hr/

nije u Splitu ali bar postoji

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 12:34   #57
Emperor
Terminirani determinator
Moj komp

Emperor's Avatar

Ovo još nije riješeno.

Pokušavam sad Senso Mikro kontaktirati ,pa čemo vidjeti šta bude.

Ako ne zovem potrošača,pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.

Ja nisam nigdje pogriješio ,a netko je odgovoran i ja sam oštečen.
Staro 03.11.2008., 13:00   #58
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
cek, ovo traje godinu dana i josh nisi zvao udrugu za zastitu potrosaca, ili recimo inspektorat zbog nacina prodaje jamstva?

Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 15:40   #59
Emperor
Terminirani determinator
Moj komp

Emperor's Avatar

Nisam prijavio nikome ,ali izgleda da ču morati.

Staro 03.11.2008., 16:59   #60
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor ivanb Pregled postova
Ja znam da u hg-shrota neću nikad ništa kupiti.Znam ih več desetak što su bacili pare uzalud.Najbolji je Ve-mil
ma svi su ti oni lopovi svoje vrste...

ja sam radio u vxxxxx i kad se sjetim kako sam MORAO lagat ljude zbog nekih stvari, bilo mi je zlo. lažem tipu u facu jer su mi tako naredili, a znam da bu mi sutra došao zbog toga i bu sral meni...

bila je cijela serija IBM notebooka, ne sjećam se više, mislim N200, kaj su im bile neispravne baterije, i mi smo to znali, ali smo morali prodati jer je bilo bitno da se novac slije u našu blagajnu, a to kaj će laptop ići na popravak 40 dana, to nije diralo nas već distributera IBM-a.

Jedno vrijeme smo imali seriju atijevica X1650 pro kaj nisu šljakale zbog memorije, kupci su se vraćali, a mi smo im morali govoriti da su si sami spalili karticu jer su "osjetljive na strujnu mrežu, i ako imate loše napajanje, to se događa, to ne ulazi u garanciju", jer se njima nije dalo zafrkavat za 400-500kn...

sve su to lopovi, a mi smo budale.
Guls je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno