|
![]() |
#1 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hg spot prijevara
Evo nisam znao kuda ču sa ovom temom. Uglavnom zeznuli su me u HGspotu. Kod njih sam uzeo laptop Lenovo R61 ,i odmah sam zatražio produženu garanciju na 3 godine. Pošto ima postupak nabave dulji oni su rekli da e to bit kroz neko vrijeme i da če nas kontaktirat u roku par dana do 2 tjedna. Račun je uredno plačen za tu uslugu i to 1000kn. Nitko me nije zvao niti slao email,pa sam jedan dan otprilike 1 mjesec od tga otišao da njih i onda su mi rekli da su dobili i da ja sam aktiviram produženje. Lik mi je u roku 1 minute sve "objasnio",i čak je rekao da se mora u 15 dana aktivirat. Ali finta je da je taj dan prošlo 14 dana otkad su oni dobili te papire i mail od Lenova. Pošto je več bila večer nije mi se dalo aktivirat jer nisam ni znao da to ističe. Drugi dan sam imao posla i nisam uspio aktivirat. Tek sam 3 dana aktivirao uslugu al onda je bilo prekasno kako se ispostavilo. Zvao sam Lenovo ,oni kažu da nemogu ništa. HGSPOT se gradi od odgovornosti? Šta da radim? Nisu neki novci ali opet radi se o principima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako ti nisu prije naplacivanja usluge objasnili sto treba (ili pise na racunu), trazi novac natrag ili neka to rijese o svom trosku. Postoji inspektorat za takve stvari.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
idi tamo s računom za tu uslugu i pitaj ih gdje je tvoj potpis da su ti isporučili tu uslugu. reci da su ti plaćene stvari dužni isporučiti u (ubaci zakonski rok) i da u protivnome moraju vratit pare. ne moraš ni spominjat telefonske razgovore i slične gluposti jer jedino tvoj potpis na otpremnici ili računu govori o preuzetoj robi / usluzi. i slobodno se deri tamo ako te odluče ignorirati.
![]() |
#7 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Terminirani determinator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
svi su "oni" isti, svima si super kad daješ lovu, a kad si platio onda je to već druga priča. Ja sam posijedio dok sam kretenima u jednom dućanu objasnio da matična ploča koju su mi prodali nije u redu, tj. da ne podržava moj procesor iako na kutiji to piše. Čak sam i pitao prodavača, kaže on, da, da već ih je nekoliko prodano, niko se nije žalio. I onda ja 2 puta ka kreten od dućana do kuće, spajaj sve, pa upališ, pa neće, pa trči nazad, pa sve iznova. 3. put su me tjerali da donesem sve komponente od doma, da oni to spoje, jer ja kao neznam. Naravno, ni nakon njihove torture komp nije proradio. a onda sam im rekao da zovu upravu u ZG jer mi je pun k. kretena koji rade tu, e da vidiš kako su rješavali problem. dali mi 65kn skuplju matičnu bez nadoplate. Poanta je da trebaš vikati, prijetiti da ćeš dovesti CNN ako ti ne riješe problem, tek onda možda bude nešto. ako ideš sve na lijepo____ Zaboravi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#20 |
Terminirani determinator
|
Mile u Brodu je stručniji od ovih u Karlovcu. ![]() Nakon puno natezanja sa ovima u HG-u i tridesetak poziva Lenovu ,doznao sam u čemu je problem. Pazite likovi naručili produljenje garancije(service pack) za krivi model laptopa ,a sad treba zamjenit taj service pack za adekvatni. Ali sad balvani neznaju od koga su naručili produljenje garancije ,a ja nemogu nači original jamstvo (koje mi vjerojatno nisu ni dali). Zna li netko tko je distributer jamstva za Lenovo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
ma HG je gad što se tiče garancija... Prije 2-3 god kad sam kupio djevojci MP2 player za rođendan, ispostavilo se da odmah u startu slušalice nisu radile, a ni tipka za prebavicanje pjesama prema naprijed. U garantnom listu piše da se uređaj MORA popraviti i ispostaviti u roku 30 dana, ili se dobija novi. No, već sam vidio kad sam otvorio kutiju da je taj prvi uređaj bio otpakiran tj da je već MOŽDA bio na reklamaciji,a oni ga PONOVNO prodaju NEIPRAVNOG. Ok, nakon navlačenja od preko 75 DANA, uspijem NAMOLITI da mi već jednom daju NOVI uređaj, samo bez slušalica, tj samo da rade tipke, a slušalice sam kupio posebno... Tako je rođendanski poklon mogla koristiti tek 3 mjeseca kasnije... Jako gadno od HG-a. Kod njih kupujem samo ako imaju nešto potrošno što mi treba (DVD mediji, ili podloge za miševe i slično). PS - Znate kakav je osjećaj kad nekom nešto poklonite, i znate da to ne valja i da to ne može koristiti puna 3 mjeseca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
a sto treba doci od lenova,.. u mom slucaju ja sam uzeo to produzenje jamstva za hp laptop i nakon 1 dan sam dobio onaj certifikat,.. kako li se vec zove,.. dali je to to ili nesto drugo,... znam da nije post vezan uz temu ali ako bi netko mogao odgovorit |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: Router. 18.09.2008. u 15:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma Hg spot je vec neko vrijeme poprilicno u banani.Bio sam ima mjesec i pol dana narucio graficku Club3D 3850 512mb OE koja kosta 699 kn, i na njihovim stranicama stoji jedan dan da je raspoloziva drugi dan da nije ,a graficke uopce nema.Sto god narucim kod njih u zadnje vrijeme uopce ne stigne ,a ako zelim da nesto posalju moram ih sto puta zvati.Jos od kad su premjestili novo skladiste nemogu se nikako sastati sa zdravim razumom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
ma nije to je format od kojeg je nastao mp3 http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-1_Audio_Layer_II |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
BTW, jamstveni list ti realno ni ne treba bas uvijek, ovlasteni servisi znaju statuse opreme (u par dana razlike). Mozes i sam provjeriti status jamstva.
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
eto da se i ja prikljucim negativnoj reklami hg-a! prije nekih 2 i pol mjeseca riknila mi grafa i poslana je na servis kao da se provjeri, reko ajde dobro - mislim, grafa ne radi, sta sad, treba studirat to 2 i pol mjeseca? (inace na jamstvenom listu pise da je rok za reklamaciju 45 dana!) ugl, prosli tjedan su mi javili da je zbilja mrtva, i kako je jos pod garancijom da su mi poslali novu... naravno da ta nova nije dolazila danima, i naravno da su mi za 2 soma kuna pokusali uvaljat 9800gtx+ extreme od PoV-a... reko sjajno, pokusam se dogovoriti sa njima da mi u zamjenu posalju nesto drugo, decki odrade svoj posao, naruce, ali nitko im nista ne salje... ocito se netko u zg-u dobrano zajebava, jos naravno nije nista doslo. Jos jedno prekrasno iskustvo s njima sam imao za prosli Bozic - kolegi sam na aukciji uzeo grafu, uplatio lovu, sve ok, naruceno - i naravno da sam danima dolazuio ko' mulac kod njih u poslovnicu 'jel doslo, jel doslo'... to je trajalo cca 3 tjedna, nakon cega je dosla kutija od neke maticne s mojim brojem s aukcije - u kojoj je bio mp3 player! ![]() Ovo sad je bila kap koja je prelila casu, i mislim da kod njih vise necu ni prazni cd kupit, a kamoli dvd, pa makar gtx-ove 280 davali za 5kn, i nek mi se osusi desna ruka da ne mogu vise nista igrat ako ikada ikome preporucim da ode tamo po neki komad hardvera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam prij epar mjeseci 3 tjedna čekao da iz Zg u Ri dofuraju fotić, a onda mi je lik rekao da mi ne može garantirati isporuku pa sam povukao rezervaciju i kupio fotić drugdje.
![]() |
#29 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
U HGSpotu u Dubravi su mi prije par mjeseci htjeli prodati JAKO stari MX1000 pod novi. Ja platio, oni meni dali paket, a kad ono totalno razderana kutija. Na licu mesta sam otvorio paket i vidio da je logo miša izlizan, a u onim reškama izmedju gumbova je bilo pola kile blata od znoja, suhe koze i prljavstine. Onda je uslijedio jedan od mojih najzivcanijih ispada ikada (narocito zato jer vise nigdje nije bilo za kupiti mx1000 sa dobrom baterijom osim u HGSpotu). Toliko sam se derao da su mi bez komentara vratili novac. I BTW jos uvijek nisam nasao MX1000 sa normalnom/ispravnom baterijom. Ova zadnja serija koja je posljednjih mjeseci kolala po svim ducanima u ZG (i od svih dobavljaca) je imala neke cudne baterije koje nisu drzale vise od 2-3 dana (a trebale bi 21 sluzbeno, odnosno 14 dana koliko drzi moj stari mx1000). Inace se MX1000 ne proizvodi vec duze vrijeme. Nisam gledao zadnjih mjesec dana, pa ako netko mozda zna bio bih zahvalan na informaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
@Router - Lapsuz... ![]() OnTopic: HG Spot je još ok, za razliku od Smit Elektronika... To su lopovi... Naručiš 2X DDR 3200 Kingmax (prije 5-6 godina), i kad ti mašina dođe doma shvatiš da imaš DDR 2700 PQI i DDR 2700 TwinMos, a kad ih upitaš "zašto, kako, hoću ono što sam plati", dobiješ odgovor: "otvarao si KOMTJUTJER (neki nepismeni tipovi)", i šta da ima radiš? Kod HG-a još nekako možeš ispravocirati svoje pravo, vičući i prijeteći, dok je ŠIT Elektronik premazan svim mogućim mastima. Fala ku*** da su propali u Sisku... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|