Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2009., 11:59   #31
edge
Premium

edge's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
bump, ocemo review
edge je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 22:16   #32
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
dogodile su se neke.... neprilike na koje se nije moglo utjecati niti su se mogle predvidjeti pa sam bio odsutan sa portala nekoliko dana.
danas sam poceo sredivati zaostatke, no nemogu nista obecati.

da djelomicno utazim glad, napravio sam galeriju slika pa mozete pogledati.

http://www.imagesforme.com/gallery/5...68_27.jpg.html

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2009., 23:45   #33
GothamChild
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
dogodile su se neke.... neprilike na koje se nije moglo utjecati niti su se mogle predvidjeti pa sam bio odsutan sa portala nekoliko dana.
danas sam poceo sredivati zaostatke, no nemogu nista obecati.

da djelomicno utazim glad, napravio sam galeriju slika pa mozete pogledati.

http://www.imagesforme.com/gallery/5...68_27.jpg.html
evo ja imam konkretno pitanje: od kakvog materijala je kuciste misa?
imam mx518 i uzasno me iritira sto postaje ljepljiv kad duze igram i ruka se znoji...

inace ga ne bih mijenjao vjerojatno nikad ali ta ljepljivost me ubija..

kakav je kone po tom pitanju?
GothamChild je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2009., 00:35   #34
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

tijelo misa je od gumirane plastike.
buduci da su hladniji dani, nisam imao problema sa znojenjem mis takoder jako dobro lezi u ruci i ja nisam osjecao nikakvo naprezanje ili umor pa da bi se ruka znojila. medutim primjetio sam da nakon duzeg koristenja ostaje dobro vidljiv otisak gdje se prst odmarao.

konkretno, mislim da mis nebi postao "ljepljiv" nakon maratonskog koristenja u sparnim uvjetima.

Staro 27.02.2009., 01:02   #35
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ko' roden za narkomana: http://www.imagesforme.com/view.php/10269_28.jpg

sorry na offtopicu, ali je bilo jace od mene

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2009., 01:21   #36
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Miš je od neke brušene gume tak da neće samo tako postati ljepljiv od znoja. Ali da, ostaju poslije otisci (ako to baš nekom smeta).... Mekši su glavni gumbi od mx510(8)...baš sam prešao s njega pa mi je trebalo malo vremena da se naviknem na novi klik...
denied je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2009., 03:43   #37
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ko' roden za narkomana: http://www.imagesforme.com/view.php/10269_28.jpg

sorry na offtopicu, ali je bilo jace od mene
o da... 13 godina veslanja je napravilo svoje
kad idem vadit krv, da vidis kako se tete vesele kad pokazem vene

Staro 07.03.2009., 20:41   #38
Krusty
zgubidan
Moj komp

Krusty's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
mjesec i 5 dana otkad si obecao review
Krusty je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 20:46   #39
Krusty
zgubidan
Moj komp

Krusty's Avatar

Dobijam ga vrlo vjerojatno za rodendan za mjesec i po dana, pa ako ne izade na sobitzi ja cu napravit prvi review
Staro 08.03.2009., 01:52   #40
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Miš izgleda stvarno močno. Baš bi ga htio probati ali cijena me obeshrabruje.
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2009., 11:23   #41
Krusty
zgubidan
Moj komp

Krusty's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Miš izgleda stvarno močno. Baš bi ga htio probati ali cijena me obeshrabruje.
pa sito ti je, uzeo mis od 500kn pa ga koristio 3 godine, il svake godine davao 150kn za neki osrednji
Staro 29.03.2009., 03:26   #42
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

sobITza.com

Popio mi kone pozamasnu kolicinu zivaca... al evo clanak... gotov napokon

Staro 29.03.2009., 10:05   #43
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
nakon kraćeg korištenja od par dana po mišu su jasno vidljivi tragovi prstiju na lijevoj i desnoj tipki.

Smještaj tipki za povećavanje i smanjivanje osjetljivosti je malo nezgodan, budući da morate savijati prste na nemoguće načine kako bi došli do njih… ukoliko imate veliki dlan naravno. Scroll kotačić je također nezgodan sa svojim dubokim i pretvrdim klikom.

Prvi dojmovi nisu oduševljavali. Korištena je random višebojna plastificirana podloga, na kojoj je miš bio poprilično neprecizan sa ne fluidnim kretanjem strelice.

Miš je znao dosta puta otkazati kompletnu poslušnost nakon jutarnjeg paljenja računala, rješenje je bilo isključivanje i ponovno uključivanje miša.

Kruto i neprecizno kretanje strelice miša sam već napomenuo, no to se još nekako i da srediti pravim izborom podloge i kalibracije TCU-om.

LED osvjetljenje se ponekad nije gasilo nakon gašenja računala pa bi miš glumio disko kuglu cijelu noć.

Uz pokoje kompletno rušenje upravljačkog softvera, sitnih bugova bi vjerojatno mogao još nabrojati da sam ih zapisivao.
Miš kojem je autor testa sve ovo nabrojao dobije ocjenu 90% i Editor's choice??? Nekako sumnjam u to da testiranje ima veze s ocjenom već je zatražena veća ocjena od strane linksa u cilju dobre prodaje ultrasupergejmerskog miša. IMO, naravno.

Zamislite neki trustov miš s ovakvim komentarima na testu. Vjerojatno bi dobio ocjenu 26%.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 10:50   #44
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Baš,ako ocete da Kone radi kak spada,morate si kupit i Roccat ultra jednobojnu podlogu....

Al provala s disko kuglom je mrakača
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 11:03   #45
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Uuffffffff pa konačno gotov review, i baš sam se sjetio kolege "Omege" jučer
i sad htjeo nači temu pa da opet uložim kritiku ali kad ono gotova recenzija
te se nemogu načuditi ali bolje ikad nego nikad.

Hvala i sad idem čitati napisano
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 11:27   #46
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Baš,ako ocete da Kone radi kak spada,morate si kupit i Roccat ultra jednobojnu podlogu....
ma kakvi, na tarabi piše da kone ima TCU - TRACKING CONTROL UNIT tako da mu nijedna podloga nije problem nisam ga nikada koristio ali citajuci rivjue sam zakljucio da je od logija i rejzra bolji jedino po kolicini emitirane svjetlosti,,, ali ima mis potencijala
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 11:32   #47
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
hmz, evo nakon 2 mjeseca korishtenja imamo dosta razlicite primedje na mish.
sto se tice mog reviewa, njegovo pisanje slijedi cim mi prodje ispitni rok slijedeci tjedan
Ako imate dodatna pitanja i dalje mozete slati na PM, pa cu im se posvetiti u clanku.

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 13:04   #48
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Miš kojem je autor testa sve ovo nabrojao dobije ocjenu 90% i Editor's choice??? Nekako sumnjam u to da testiranje ima veze s ocjenom već je zatražena veća ocjena od strane linksa u cilju dobre prodaje ultrasupergejmerskog miša. IMO, naravno.
kao sto rekoh... softver misa je VECINOM vremena radio savrseno.
scroll i tipke za regulaciju osjetljivosti traze period navikavanja, sto je sasvim normalna stvar.
otkazivanje poslusnosti pri paljenju racunala se dogodilo 2 puta u 10 dana.
disko ball se dogodio prve dvije noci i potom je feature nestao.
rusenje softvera sam dozivio 2 puta u prvom danu koristenja i to sa starijom revizijom.
preciznost misa je savrsena jednom kad se pronade dobitna kombinacija.... u mom slucaju to je bio komad A4 bijelog papira.

svi ovi nedostatci su proizvod softvera koji ce se popraviti, ako vec i nisu. mogu iskreno reci da sam sa odusevljenjem koristio mis 10-ak dana i da imam tolko para viska bio bi moj prvi izbor. prvenstveno zbog odlicne ergonomije, jer mis se jednostavno stopi sa rukom.

ovo sa linksom necu komentirati, jer pljucao sam u prijasnjim testovima po proizvodima koji su to zasluzili, pljucao sam i po Kone-u... no iza ocjene stojim, a editor's choice je upravo to... urednikov izbor.

edit:
da je G9 bio centimetar i pol duzi, te malo visi, dao bi mu ocjenu 99%
ali nije. niti ce taj mis odgovarati vecini ljudi sa vecom sakom. meni su prst doslovno visili sa misa, a dlan mi se jedva oslanjao na leda misa.

oba misa imaju svoje negativne i pozitivne strane, no na kraju treba objektivno odvagati da li pozitivne stvari mogu prevladati negativne te u kojoj mjeri. ocjena je objektivna, editor's choice nagrada je subjektivna.

eto, nadam se da sam pojasnio malo

Zadnje izmijenjeno od: Omega. 29.03.2009. u 13:22.
Staro 29.03.2009., 15:17   #49
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
OK, možda je komentar o linksu bio nepotreban. Al i dalje smatram da navedeni komentari u tekstu i konačna ocjena nikako ne idu zajedno. Kone nije logitech 58 gdje možeš testirat samo kako leži u ruci i kako se ponaša. Ovdje imaš i software s kojim koliko sam skužio nikako nisi zadovoljan. A bez tog softwarea miš uopće ne funkcionira (tvoje riječi). Tu gore si naveo i da ti je popio pozamašnu količinu živaca plus ovo: Uz pokoje kompletno rušenje upravljačkog softvera, sitnih bugova bi vjerojatno mogao još nabrojati da sam ih zapisivao. Rekao si i da; "Kone ponekad zna ostaviti dojam nedovršenog poluproizvoda."
Pa si mislim, čime si ti uopće toliko zadovoljan na tome mišu?
Kad netko čita i pročita sve što si naveo i onda vidi ocjenu 90%, lagano posumnja u vjerodostojnost. I dalje si mislim da je bio neki trust s takvim problemima da bi dobio ocjenu not recommended. Bez ljutnje, to je samo IMO.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 15:50   #50
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

naravno da nema ljutnje, uzimam u obzir tvoj IMO i drago mi je sto kritiziras. treba uzeti u obzir da se jos ucim u ovom poslu, pogotovo na polju periferije. bez ovakvih kritika puno sporije cu napredovati, dakle... hvala

da odgovorim na pitanja.
veca kolicina izgubljenih zivaca se odnosilo na pisanje i objavljivanje samog clanka koji se nepotrebno razvukao zbog xy razloga, a ne na samog misa i njegove osobine.

sta se tice kritiziranja softvera u clanku, mozda sam bio pre grub jer sam stvarno puno ocekivao od istog. nisam zadovoljan instalacijskom procedurom te nepotrebnim kompliciranim podesavanjem da bi se doslo do zeljenih performansi.

no s obzirom da je ovo ipak "komplicirani" mis, vjerojatno se nije moglo izbjeci. procedura podesavanja je trajala kod mene cca 2 dana i u tom vremenu se vecina ako ne i svi bugovi manifestirali. mis sam koristio 10-ak dana, a nakon podesavanja samo jednom mi se dogodilo da moram iskljucit iz usb-a i ukljucit ponovno jer je mis "blokao". buduci da nisam mis mogao testirati duzi period, ne znam da li se ovakvi bugovi stalno ponavljaju ili je to jednostavno bila nesretna kombinacija mog primjerka sa mojim kompom, ili bi ti bugovi bili ispravljeni sa novim driverima. u svakom slucaju, osjecao sam potrebu da spomenem sve nedostatke sa kojima sam se susreo buduci da se za mis ipak izdvaja poprilicna svota novca

cime sam zadovoljan kod misa?
sa svime ostalim sto je usljedilo nakon ta dva dana podesavanja (iskljucujuci tvrdi scroll koji mi nije legao u tom periodu). kad se podesu opcije, naprave profili, macro kombinacije, kalibrira TCU na jednobojnoj podlozi... sve radi onako kako bi trebalo.

mogao bi povuci usporedbu sa DFI plocama. svi znamo da su to odlicni proizvodi, no i kod njih se pojavljuju ponekad problemi sa kompatibilnoscu ili hardver ne radi kako treba dok se ne podesi... a proces podesavanja kod njih zna ubiti ukupni dojam proizvoda upravo zbog previse mogucih kombinacija.

roccat kone nije za svakog. nije ni za mene, no da imam pare uzeo bi ga bez razmisljanja.

Staro 29.03.2009., 16:20   #51
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Dobar review, miš se čini OK kad se sve uštima. Ove prve verzije vjerovatno se ni ne isplati uzimat dok ga i harwerski ne poboljšaju.

GLedam po jutubu i puno ljudi pljuje Roccat zbog puno razloga.

De mi Omega reci, dali su klikovi glasni? Jedna od večih zamjerki okolo: http://www.youtube.com/watch?v=pCFE0...eature=related
Staro 29.03.2009., 16:31   #52
windfucker
Guest

Citiraj:
mogao bi povuci usporedbu sa DFI plocama. svi znamo da su to odlicni proizvodi, no i kod njih se pojavljuju ponekad problemi sa kompatibilnoscu ili hardver ne radi kako treba dok se ne podesi... a proces podesavanja kod njih zna ubiti ukupni dojam proizvoda upravo zbog previse mogucih kombinacija.
Da, prijatelju, samo što onda na DFI-ju dobijaš najbolje što se dobiti može po pitanju performansi (može li se to tvrditi i za ovoga mišonju? da je bolji od 90% miševa u klasi?), a ono "ubijanje" ukupnoga dojma kod DFI korisnika (uglavnom) znači da je isti sletio u krive ruke

Inače, pohvale za trud
  Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 16:50   #53
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
De mi Omega reci, dali su klikovi glasni? Jedna od večih zamjerki okolo: http://www.youtube.com/watch?v=pCFE0...eature=related
nisam imao takvih problema niti sam primjetio da se tipke izdvajaju po glasnoci od ostalih miseva.

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Da, prijatelju, samo što onda na DFI-ju dobijaš najbolje što se dobiti može po pitanju performansi (može li se to tvrditi i za ovoga mišonju? da je bolji od 90% miševa u klasi?)
ne mogu. nemam toliko iskustva sa skupom periferijom da bi mogao tako nesto tvrditi. upravo zbog toga mi je u pomoc priskako kolega koji ima dosta vise iskustva od mene kod periferije, a nisam od njega cuo da se se bunio na moju ocjenu kone-a. (kod njega je kone bio nekoliko dana, kao i G9)
pokusat cu barem jednom mjesecno odvojiti vremena za testiranje periferije, pa me pitaj isto pitanje za jedno pola godine

Staro 29.03.2009., 18:01   #54
windfucker
Guest

U tome i jeste poanta
Jer ako za ovoga mišonju staviš 90%...

Ali dobro, ja ga nemam (još ) pa se moj glas i ne računa, zapravo...
Samo sam htio skrenuti ozornost da ti komparacija sa DFI-jem nije baš pogođena...barem po mome mišljenju.
No, samo ti nastavi, veselim se budućim recenzijama ali još više radovima na moddingu kućišta.
  Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 18:32   #55
Nybelung
Guest

Čitajući review zaključio sam da se ovaj mišonja od drugih razlikuje po izgledu i lošem softweru..
A IMHO dati 609 kuna da ti miš u mraku svijetli ko božićno drvce, da moraš resetirat komp da bi se on upalio/ugasio, da bi ti usred partije COD-a softwer otkazao poslušnost je najveća idiotarija koju čovjek može napraviti pored mišonja poput 518-ice ili G5, cijele game Razera, Microsofta, Logija pa i Sharkoona koji svoj posao rade korektno! Istina, ne svijetle u mraku u nijansama roze boje, al to im opraštam.

edit: Dobro kaže ovaj kolega forumaš, da se toliko mana pripisalo nekom mišu od 200 kuna ne bi dobio ni 30% a ne 90... Ako već košta toliki novac, preko bilo kakve mane se ne smije prijeći..
I gore je rečeno da je ocjena objektivna a editors choice subjektivna nagrada - Pa to nije istina! Testiralo se kako dobro leži u ruci čovjeku koji testira (editor ) i koliko se njemu sviđa.. Ako ima išta subjektivnije od toga volio bi da me se ispravi.
  Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 19:37   #56
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

ako cemo tako gledati, moze li se periferija drukcije testirati osim subjektivnog testa?

upravo iz tog razloga nas je dvoje sudjelovalo u testu i razmjenom misljenja i konzultacijom smo dosli do navedenih ocjena i citavog clanka.

sad... moguce je da smo oboje bili subjektivni na isti nacin

no opet primjecujem da ovdje ima dosta ljudi koji su se vec zamjerili kone-u bez da su ga vidjeli... kamoli probali.
ja sam svoje rekao... kolko ce vam to znaciti to je vasa stvar, no ukoliko kupujete gamerskog misonju kone bi definitivno trebali uzeti na razmatranje

Staro 29.03.2009., 20:07   #57
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ne mjesham se u raspravu, samo:
Citiraj:
ako cemo tako gledati, moze li se periferija drukcije testirati osim subjektivnog testa?
http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 20:39   #58
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

to se podrazumijeva da postoje odredene stavke i karakteristike koje se mogu i moraju objektivno ocjeniti

da sam ocjenivao subjektivno onda bi onom G9 dao nulu, jerbo s njim smirglam nokte po podlozi

Staro 29.03.2009., 21:10   #59
Krusty
zgubidan
Moj komp

Krusty's Avatar

koliko sam ja shvatio iz reviewa, miš je odlicno napravljen izuzev softvera koji nevalja i taj softver ce vjerojatno biti ispravljen.

imam miša, dosad nemam zamjerke, softver perfektno radi, miš odlican...

samo me muci sto mi narancasta boja ledice ne radi
ko svijetlo zuta je, pa ako netko ima neka kaze dali radi narancasta boja
Staro 29.03.2009., 21:11   #60
Krusty
zgubidan
Moj komp

Krusty's Avatar

i dajem zamjerku samo sto mi se driveri ne upale nekada iako mis radi i sve funckije na njemu...

kad idem upalit preko pograma ne upale mi se driveri, cudno, novu verizju softvera
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno