|
![]() |
#271 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Slobodno,uvijek je dobro čuti činjenično stanje..i osobno mišljenje od takve osobe. ![]() Pustimo bandwidth,činjenica je da DDR5+256bita ima isto što i DDR3+448. Sad na čiju je to štetu,na čiju korist,sami ćemo svak za sebe donijeti zaključak. Zaista misliš da će DDR5 preplaviti tržište? Baš se i ne čini tako,ATi tu vozi u suprotnom smjeru kontra svih,i jedino može sebi štetiti tako. Ne vidim ništa drugo u tome,zasad. Stalno govorim,da,koliko god se pozivao na taj link,da treba bit realan i oprezan,jer je stranica jako jednostrana,i nekako,namjerno,ajmo reć,napisana, na štetu 4870. 4870 ima 3gb/s veći bandwidth,115 naspram 112..tako da se skinemo malo s toga,ha? 3gb u takvim iznad-sto-iznosima je 0.nešto posto. To otpada svakom pametnom,rasprava u tom smjeru. Ja kažem što sam ja vidio,a jesam i 4850 i 4870 i 260-216 i 280OCX. Framerate je daleko konstantiji uz širu sabirnicu,u smislu framedropa i pri tome sam dosljedan. ![]() 45 i 90 nije iluzorni prikaz baš,ni realan.Ovo sa memorijama je ipak mnogo bliže,nego reći da je athlon64 kao i 45nm quad ili phenomx3/4. Pročitaj još koji put šta sam napisao. Kartice su podjednake,i sve se svodi oko jedne formule.Nikad nisam rekao da je 260 overkill nad 4870.Ali po onom linku,razlika je 10%. Ja ga samo komentiram,šta imam pravo.Nisam ga se usudio tako optimistično napisati. Živio.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Dosta pomutnje,ali da ne odemo u krivom smjeru,ja ću se povući. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
gle Omega, meni su ti tvoji testovi na shobitzi smjesni isto toliko koliko je i tebi smjesan test kojeg je dao Gilbet5. Sve je to relativno i ovisi o previse faktora. Recimo kad se vracamo na to - jesi ti radio clean reinstall windowsa prilikom svakog testiranja grafa? Kojim redoslijedom si instaliravao i koje drivere? (to se na forumu spominje kao vazno svako malo) ajmo ovako: stock taktovi referentne hd4870 1gb i gtx260 216 (ne oc). Do koliko se koja da clockat za gpu i memu (%) bez flashanja biosa i nekih voltmodova. Dakle clean ubaci i zavrti ccc/nvidia panel i do koliko ide? Ako se vec spominje nepravda zbog oc jedne od grafa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
svi testovi krecu od nule.... od kuda bi trebali krenuti? Sto se tice rezolucija... to je nesto sto nemogu bolje izvest, buduci da sam ogranicen max podrzanom rezolucijom monitora. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Kao sto sam spomenuo gore gilbertu. testovi su sa stock taktovima na obe kartice. Overclocking kartica mi nije dozvoljen, zbog xy razloga u koje nema smisla ulazit. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Banned
|
Citiraj:
Šta bi trebo,downclockati 260tku ili potrgati par kondenzatora,da ugodim ATi-jevcima.Ne budimo smiješni. Test je takav kakav je,i 4870 1gb je ispala pušiona.Žao mi je jednog linka, di je pak taj isti 4870 1gb imao rezultate bliske 4870x2. ![]() ![]() @ Omega,200kn ti je razlike,i to za BFG,10g garancije. www.hardveraj.hr ti imaš 19 crt? ma daj,pa ne možeš sa 1280x1024 donositi zaključke,ni da 3-SLi 280 testiraš na toj rezi, NHF. Imao sam ga 7g,i znam prepoznati razliku 1920x1200 24 monitora i 19 crta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Premium
|
Citiraj:
Jel znas mozda da crt-ovi nisu ograniceni nativnom rezolucijom kao sto je slucaj kod LCD-ova? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
http://sobitza.com/portal/images/rec.../hl2_turbo.png http://sobitza.com/portal/images/rec...60/vantage.png Sve si pokazao sa linkom na guru3d koji kao pokazuje nadomoć atice, al zamalo ![]() Vidi se da ne pratiš tržište. Da pratiš, znao bi cijene i da 216-ice već dosta dugo prisutna kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Banned
|
Citiraj:
Ja samo kažem,primjećen si ![]() Samo kažem,nativna ti je 100hz,nećeš na 60hz testirati,ne vjerujem da si toliki freak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Premium
|
Citiraj:
Osim toga, na guru3d nisam ni pokazivao nadmoc ati kartice. Ati i kod njih gubi u 4 od 6 testova, ali sa MINIMALNOM razlikom a ne 20 frejmova kao kod bjorna. @thedream... koliko god se trudio, nemogu naci GTX260 216 karticu u hardveraja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||
Agent 0
|
Citiraj:
Razlika je tamo veća zbog viših taktova, očigledno. Sada je pitanje koliko još gore ide envidia, a koliko atica. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 | |
Premium
|
Citiraj:
koliko moze atica kolko nvidia je nagadanje i nebi trebalo utjecat na pljuvanje po cijeloj seriji kartica. trebale bi se testirat onako kako izasel iz tvornice, a ako su na test uzeli GTX260 sa povisenim taktovima, onda su isto trebali napraviti i sa HD4870. btw, ta kartica u hardveraja je obicna GTX260 koja muku muci sa HD4870 512mb kojih ima kupit ispod 2000kn. khm.... > HD4870 1770kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Da u tom testu zanimljiva se testna konfiguracija nasla ![]() Intel Core I7 965 Extreme (3.74 GHz 1.2975 Vcore) Asus P6T Deluxe G.Skill DDR 3 1600 (9-9-9-24 1.5v) 6GB Kit Intel 80 GB SSD Bas me zanima kada bi ih testirali sa nekakvim E6600 na stocku, obicnim hardom i DDR2 ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Agent 0
|
Citiraj:
U hardveraju je 216-ica, tako pokazuje link na službenu stranicu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nisam ni jednom rekao da je gtx260 pusiona ili sranje kartica, jer nije. Kartica je odlicna po pitanju performansi. Ali dok god ne pocnu sa 55nm GTX270, HD4870 ce biti marginalno brzi u vecini slucajeva i jeftiniji od GTX260. da nebi bilo zabune, GTX260 216 je marginalno brza od HD4870... al ako nekom nije puno 200 kn za 5 frejmova...ok, njegova stvar indeed. sad sam pogledao na stranicama proizvodaca, my bad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
|
4 od 6. a u tih 4 sta je bila bolja sve je samo ne pomela, kao sta i hilbert u zakljucku naglasava. ne kuzim cemu ta fascinacija nvidijom. kartice su podjednako brze i ovisno kakve naslove preferirate, na tome treba zasnivati kupnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa koji vam je k****. GTX 260-216 je brža od radeonke taman da radeonka ima i 5gb memorije. Jel obična GTX bila u 50% igara brža, a u 50% sporija od radeonke i onda je nvidi izbacila taj novi model u kojem owna radeonku u 90% igara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() Ma oprosti Omega,63 fps naspram 47 ATi je pwned. I to baš,pWnEd. Ili ona igra,di nvidia ima 130fps,to mi nije jasno baš al ok,a ATi duplo manje skoro. Kažem,sa rezervom sam uzeo taj link. Bez brige,imam i imao sam skoro 30 ATi-ja. I tek 5,6 nvidia. Citiraj:
Hmm ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Upravo radim jedan usporedni test grafulja pa ćete ga za koji dan moći i pročitati u glavnom, GTX260 216 jest brža od HD4870 1GB i to je činjenica Citiraj:
Iskreno.. ne bi se baš kladio da je obična GTX260 sporija od obične HD4870 prije bi rekao da su podjednake, barem po onome što sam imao prilike vidjeti Citiraj:
Pa grafe su na tržištu i cijenom su gotovo pa podjednake HD4870 1GB modelu btw u testu si naveo da je cooler od Gainward HD4870 GS tih Ne bi se složio, onaj drugi vent (koji nema regulaciju) je bučan i to podosta Tiha je samo ako taj drugi vent jednostavno iskopčaš kao što to ekipa i masovno radi. Pitaj Daddy-a koje su bile reakcije kad je čuo tu Gainwardicu
![]() |
![]() |
#292 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako to da je tu http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3415&p=3 od 6 igri ati brži u 5.
![]() |
#294 |
Premium
|
mozda nvidia nije imala para za potkupit sve sajtove? ![]() razlike od par frejmova su zanemarive, nepostojece. ti na istoj konfi, na istoj grafickoj kartici kad upalis test 2 puta zaredom, samo sa restartanjem konfe izmedu testa dobit ces 2-3 frejma razlicite rezultate. dakle ako je neka kartica na jednom testu pobjedila za 5 frejmova, na drugom testu moze isto tako izgubit za 5 frejmova. nemojte da vas izgled grafova zavarava, gledajte brojke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Flaccitra
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#296 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
I ATI se ocito moze poigrati s driverima ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#297 | |
Guest
|
A cuj. Ako uzmes da ti je tolerancija +-5%, pa onda jednoj oduzmes 5%, a drugoj dodas 5%, dobis lijepu vec razliku. :P ![]() Salim se naravno Citiraj:
IMHO. 2 sajta koja su mi najbolje sjela su guru3d i na prvom mjestu anandtech. Sljedece sto se mozemo svadjat je. Da li je bas taj test u igri najbolji primjer za AMD ili za nVidia grafulju. A dok "dodjemo do zakljucka". Doci ce novi driveri, cijene ce se promjeniti pa mozemo krenuti ispocetka :P |
|
![]() |
![]() |
#299 | |
Flaccitra
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
gtx 260 216
http://www.itx.ba/index.php?option=c...=8381&Itemid=1 dečki pogledajte ovo nova gtx 260 216 sp s novim driverima opere pod sa 4870 gainward 1gb ocana neka sad netko govori da je ati 4870 brža P.S obična gtx 260 isto 10% jača od 4870 ocane s novim forceware 180.47 driveri |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|