|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dali je dobra konfa?
Evo planiram kupit novi komp pa sam si sastavio konfu. Recite mi sto bi vi promjenili,zamjenili ili dodali i da mi kazete jel kakva ![]() Konfa bi mi sluzila vecinom za gaming. Opis konfe: Napajanje CHIEFTEC ATX2 550W Kućište:Thermatlake SwingRS DVD RW SONY NEC OPTIARC 20X CPU INTEL CORE2QUAD Q6660 BOX 775 RAM PC-640 2 GB KINGMAX(800 MHZ) DDR2 HDD 320 GB WSTERN DIGITAL CAVIAR,SATA VGA PCIE ASUS ATI RADEON 3870/HTDI/ 512 MB DDR4 MBO GIGABAYTE P35-DSP3,iP35,DDR2 Zadnje izmijenjeno od: McG. 24.03.2008. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
evo otvorio mi je McG temu pa pocnite pomagat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
|
a ljudi mozete li mi rec bili bio bolji CPU AMD Phenom 9600 BOX, quad core, 2.3GHz, SckAM2+ jer sam cuo da je amd bolji za gaming od intela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ja ti preporucam da uzmes 8400 i corsair 450 ili 520w.obadva ce tvoju konfu nositi bez problema.model od 520w je modularan,pa nece bit problema sa kablovima.uzmi neku jeftiniju 3870.novih i ima i po 1200 kn,tako da se tu moze dosta ustedit.ako nemislis kasnije pravit neki CF mislim da bi ti isplatljivija kupnja bila 8800gt koja je ipak brza u odnosu na 3870.
![]() |
#8 | |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
evo miky nesto od mene : to ti je sve iz adm.hr ali mislim da oni imaju dostavu. ASUS MAXIMUS FORMULA, 775, Intel X38, ICH9R, BUS 1600 MHz, DDRII -- 1793KN 2x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , 667MHz, CL5 --- 206Kn VGA Ati Radeon HD 3870 X2, 1024Mb GDDR3, Dual DVI, PCI Express -- 2749KN HDD Hitachi GST Deskstar P7K500 500 Gb ,Serial ATA II-300 , 7200 -- 842KN DVD upisivač Pioneer DVR-115DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL , 40x -- 202KN Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX --- 705KN THERMALTAKE Armor Jr. VC3000BNS, bez PS, alu-maska, crno, USB,FW -- 744KN Procesor Intel Core 2 Duo E8200 , 2.66GHz, socket 775, 6Mb cache --- 1119KN ukupno 8378KN. a ako bi stavili napajanje 450vx onda bi mogo stavit e8500 intel. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
eh tekla odlicna konfa ali ja bi kupio komp za oko 9 tkn sa periferijom mis,tipk,monitor...,ali odustao sam od tog periferija moze cekati tako da planiram kuciste za 6-7 tkn ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
A to ti dođe na kraju na isto. Isti su čipovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Znaci pogledas malo po forumu koje su konfe vec slozene otprilike za iste novce koje ti imas malo izmjenis i pitas. A ne da mi pogađamo kaj ti hoces ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....47&postcount=3 Sad izgleda ko da sam sebe reklamiram ali dosta ljudi je komentiralo ove konfe pa si procitaj. Periferija: monitor - LG LCD L226WTQ, 22" wide, 1680 x 1050 widescreen, DFC : 3000:1, mis - Logitech RX250 Optical black, miš žični, USB,PS/2, optički, 1000 tipkovnica - Tipkovnica Logitech Deluxe 250 keyboard HR, USB, crna zvucnici - Zvučnici Creative Labs INSPIRE I-TRIGUE T3220, 2 satelita(6WRMS) Jos jedna danas bitna komonenta: TV kartica - Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica, DVB-T & analog 2.911,26Kn iz www.adm.hr
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..ma u zadnje 2g forum se pretvorio u prčvarnicu jel mi lijepa grafa,jel mi lijep cooler..a šta sad tu ne valja,a tata mi dao 100 000kn za konfu..pa kako ovo neće radit..zašto je ledica plava a ne zelena..mislim stvarno.. ima konfi složenih na doslovce stotine...ovo sve treba auto-lockati...makar i pod cijenu ukidanja sekcije konfiguracije..totalno nesmisleno..kako bi mi mogli znati ugoditi nečijem ukusu..točno to što elvis kaže.. daš savjet..a on opet kupi nešto deseto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Pa na kraju krajeva to je pomalo drastičan..ali jako logičan savjet..ma pazi..razumijem ja,ljudima treba pomoć..pri odluci i to..nisu to mali novci jedan quad je i dalje 1500kn kao najpopularniji proc..Core2Duo su po 1000+ kn isto.. sve su to konfe oko 5,6,7 000 kn...al sad da zato treba svaki hebeni dan otvoriti 10 tema,jel mi ovo,jel mi ono...ja mislim da je stvarno sticky rješenje.. Pa se tamo raspraviti i bok..i nek stranice idu,i nek se pune..a sve u jednom threadu..pa imao na kraju i 1 000 str...dapače.. ![]() Jer ovo je čisti spam..šta sad, za svaku kupnju kompa nekog usera treba otvoriti temu? pa kasnije nakon te teme,nešto pođe po zlu..pa treba još jednu..i još jednu za grafu..pa rikne RAM od clokanja...pa još jednu..ups..predugo sam tu..očito.. ![]() ![]() ![]() Idem po pivicu u frižider... ![]() Al za istać..sticky bi baš bio the move...za sredit sve skupa..tako se rješio problem clockanja..zašto ne i problem konfi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Sticky vam ne bude riješil problem novih tema, tak da samo izvolite s gubljenjem vremena na izradu i onda još po 50 postova svaki dan s "čitaj sticky". Bil je sticky davno prije, pa je maknut, jer su se teme tak i tak otvarale. Da se non-stop ne preporučuju ista sranja i da ne filate teme s istim komponentama, problema ne bi bilo. Tema bi se brisala ili zaključala s linkom na Tražilicu ili slične konfiguracije, ali ne. Vi jednostavno morate pokazati da znate po 1010. put sastaviti istu Intel konfiguraciju. Vandale koji kopiraju tuđe postove (a svaki drugi im je "svi vele/preporučuju") u nedostaku svojeg ja i koji preporučuju neisplative komponenete da i ne spominjem. Smeta vam kaos, a sami ga stvarate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ajde mcg, uz malo stege to se da lijepo srediti ![]() najlakse je tako reci odma u startu i odlucit da nece funkcionirat. odkad smo sredili sticky na linksu, broj teme "slozite mi konfiguraciju" se znatno smanjio. dobio sam par puta upite vezane uz neke detalje za konfiguracije i to je to http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=13377 jest da je links forum sa dosta manje korisnika... al mislim da sicky obavlja zduzno svoju duznost |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
-------
|
Ne velim ja to samo tak da ne bude funkcioniralo. Bil sam ja na forumu kad je postojal stikcy i usprkos tome su se otvarale teme s "pročital sam sticky ali samo da...". Videl sam na svoje oči kak to (ni)je to funkcioniralo. Friški vodič za clockanje Core i AM2 procesora je napravljen i više nego odlično, a kolko se tema o clockanju otvorilo nakon tog vodiča? LAcy je krenul s vodičom o Visti i još nije počel kak spada i već su mu usrali temu s postavljanjem istih pitanja koja su postavljati diljem raznih tema o Visti. Na AMD i INTEL podforumu postoje teme za vijesti o procesorima i pločama i uvijek se nađi oni koji jednostavno moraju otvoriti novu temu da svima vele kak je cijena Q9300 pala za dvije kune u Linksu. Takvih primjera ima diljem foruma kolko vas volja. Isto je dal imaš sticky o konfiguracijama ili ako si onaj koji traži odgovor da truda i pregleda samo prve dvije stranice. Jer sve bude našel samo ako se potrudi i odvoji malo vremena. Ali ne, gospoda su lijena, svi bi svoje teme, ovo-ono, ne odgovara im odabir komponenti u temi za slične novce koje i sami misle potrošiti, itd. Ista stvar sa stickyem; napisalo se bude, uložena bude masa truda i vremena i opet ne bude pokrven ni dijelić, a uvijek bude nekome nekaj falelo, teme se budu otvarale i dalje i isti oni koji su sad za sticky budu te teme punili sa svojim preporukama. Umjesto da se tema prijavi i da se ne posta onome koji se ne da truda za Tražilicu, uvijek se iznova pišu preporuke, linkaju se iste komponente - začarani krug. Onda se još na kraju svi žale da je kaos, pa kad se kaos ide sređivati s ključanjem i sankcijama, opet se žale da zakaj se ključaju teme. elvis je jednom prilikom rekel da malo smanjim s ključanjem tema koje nisu po pravilima, jer se njemu ljudi žale na PM i traže preporuke. Samo da si svi daju truda oko prijave postova i korištenja Tražilice bilo bi svima bolje. Jer ovak, kaj god da se napravi - uvijek nekome ne paše. Ko je kriv i ko je dežuran gad - moderatori. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
pa? moderatori su dezurni gadovi... pomiri se sa cinjenicom. lupaj banove, brisi postove i stavljaj lokote dok se ne skuzi poruka. nek se ljudi zale, na svaku zalbu bespotrebnu puknes jos jedan ban ![]() nema druge sa takvima |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
-------
|
Nemam je problema s tim da sam dežuran gad. Nije ovo forum za miss da pa da mi je cilj ostaviti dobar dojam na žiri. Boli me briga kaj neko misli o meni i mojim postovima. Brisanje, ključanje i sankcije se tak i tak riješavaju, tak da o tome nema govora. Ono na kaj ja skrećem pažnju je to da se prestanu izvlačiti na sticky i kao to bude riješilo problem oko otvaranja mase istih tema. Nemaju se kaj žaliti kad pojedinci i sami pridonose tom kaosu, a onda kad se njihov post/tema u kojem su preporučili istu konfiguraciju koju preporučuju mjesecima obriše - onda je plač. Da kak, zakaj je zaključano, obrisano i tome slično. Rade sranja, a kad slijedi kazna onda ne, ko oni? - svi fini i krasni. Da imaju malo više samokontrole, malo manje DFPa i da se (kolko-tolko) pridržavaju pravila, ne bi sad vodili ovaj razgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
vidim gadno se bjezi s teme,ali meni je elvis slozio konfu preko pm ![]() |
![]() |
![]() |
|
|