Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.03.2008., 14:46   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Question Izem ti Srosa-ojku, Hldrrr i ostalu @!~$ - (molim dobrog pomocnika za NOD)

Prije nekih pola sata, skinuh neki maleni zip-ach. NOD ga ionako automatizmom pametnih postavki prošnjofao. Nakon toga (navika) jos jednom rucno provjerim skenom. Opet piknuo po NOD-u. Nas junak uredno javlja kako je sve u redu. Pokrenem fajlu i nesto mi se sve uspori. Odjednom bacim oko u Task i vidim vampira Bagle trouble i kompaniju.

NOD-a je istog trenutka ubio i vidjeh koliko je sati :

Pobacao je regicu sa nekoliko autograma. Nakon boot-a, docekao me je plavko ekran Da skratim pricu > Sve je ovo ad-acta i sve sam sanirao. Hvala bogu da mi je bio Bart PEtko bio pri ruci, kao i jos jedna masina zahaklana na Net. Ono sto me ljuti da NOD koji ipak nije bas neuk na malwarice, ovako aljkavo me prepustio na milost i nemilost stetochine!

Zanima me sto je trenutno najbolje, ali zbilja najbolje za aktivnije (uz NOD) pracenje ovakvih nesretnika. Da bude kompanjon uz njega, ali da ocigledno radi posao malo budnije u svom rejonu. AVG-a sam kratko imao, dosta je propšan bio, ali tu je i brdo ostalih. NOD-eri, sto koristite provjereno kao tandem? Ovo zbilja vise ne zelim doziviti !
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 17:01   #2
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Zanima me sto je trenutno najbolje, ali zbilja najbolje za aktivnije (uz NOD) pracenje ovakvih nesretnika. Da bude kompanjon uz njega, ali da ocigledno radi posao malo budnije u svom rejonu. AVG-a sam kratko imao, dosta je propšan bio, ali tu je i brdo ostalih. NOD-eri, sto koristite provjereno kao tandem? Ovo zbilja vise ne zelim doziviti !
Probaj Outpost Firewall Pro - ima modul za spyware, a i detaljno možeš podesiti kako da te upozori kada nešto počne brljati po OS-u.

Artistar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.03.2008., 22:42   #3
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Nemoj zip-ache skidati

Možeš probati Outpost PRO u novijoj verziji jer se može podesiti da te upozorava za svaku "čudnu" aktivnost, npr. jedna aplikacija pokreće drugu i sl. stvari. Vjerojatno će te počet živcirati tako da ćeš to isključiti ali možda ti se i svidi. Ima i drugih programa takvih mogućnosti (Zone Alarm, razni internet security paketi...) ali Outpost mi je uvijek glavni izbor.

Nema programa koji će te u potpunosti zaštititi, a pogotovo dok skidaš programe emulcom :P

Dakle, probaj kombinirati NOD32 i Outpost Firewall PRO.
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 23:47   #4
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ako baš ne želiš to opet doživjeti,,, ja bih ti preporučio K.I.S. a i još mu staviš kvačicu na promjene u registryu,, i bok.
Staro 25.03.2008., 01:35   #5
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Ako baš ne želiš to opet doživjeti,,, ja bih ti preporučio K.I.S. a i još mu staviš kvačicu na promjene u registryu,, i bok.
To bi neke korisnike i ubilo, jer kako je KIS i KAV paranoičan, većina ih odjebe to i onda nastane problem. Ne gledaju šta piše nego samo dopuštaju promjene i onda bude
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 01:53   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Artistar Pregled postova
Probaj Outpost Firewall Pro - ima modul za spyware, a i detaljno možeš podesiti kako da te upozori kada nešto počne brljati po OS-u.

Aristar, odgovaram nize nize u kompletu >

Citiraj:
Autor Costa Pregled postova
Nemoj zip-ache skidati

Trenutak nepaznje, desi se i najboljima Radilo se o txt. fajli + microfajla. Zabunom sam ga skinuo ne gledajuci da se radi o novoj seriji Emule navlakuša koje se lako prepozna ako se samo pazljivo gleda. Inace, neznam kad sam tako nesto skidao.

Ponovio sam sad u kontroliranim uvjetima. Ponovo skinuo isti Zip i ovaj put ga je NOD uredno detektirao! Cini se da starudija Ad-Aware Pro kojeg nisam update'o od 2007 i koji stoji da sam i zaboravio... radi neku zbrku. U svakom slucaju, nasao sam idealnog, samostalnog kandidata : Sunbelt CounterSpy V2!

Citiraj:
Autor Costa Pregled postova
Možeš probati Outpost PRO u novijoj verziji jer se može podesiti da te upozorava za svaku "čudnu" aktivnost, npr. jedna aplikacija pokreće drugu i sl. stvari. Vjerojatno će te počet živcirati tako da ćeš to isključiti ali možda ti se i svidi. Ima i drugih programa takvih mogućnosti (Zone Alarm, razni internet security paketi...) ali Outpost mi je uvijek glavni izbor.
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Ovo ce biti i drugima od koristi koji zele svoj AV podebljati, pa cu prosiriti pitanje na sve pakete. FW mi ne treba jer me cuva m0n0.

Dakle zanima me od spomenutog Outpost-a, Kasperskog , Bitdefender, McAfee-a... koji paket dozvoljava, da mozes iskljuciti FW i koristiti samo rutinu koja tebi treba. Znaci u ovom slucaju SpyMalware/Trojko. Pretpostavljam da mogu, ali opet, moram pitati. Posebno za pakete koji su ipak primarno FW uz koji nude dodatne zastitne mehanizme. Moze li se eutanazirati sam FW?

Gore pronadjeni samostalac CounterSpy V2 cini mi se odlican kandidat. Ali postoji barem jedan forumas koji koristi svaki od spomenutih, pa cisto da cujemo.

Hvala.

8
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2008., 22:54   #7
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Dakle zanima me od spomenutog Outpost-a, Kasperskog , Bitdefender, McAfee-a... koji paket dozvoljava, da mozes iskljuciti FW i koristiti samo rutinu koja tebi treba. Znaci u ovom slucaju SpyMalware/Trojko. Pretpostavljam da mogu, ali opet, moram pitati. Posebno za pakete koji su ipak primarno FW uz koji nude dodatne zastitne mehanizme. Moze li se eutanazirati sam FW?
Outpost nudi opciju Enable/Disable samog firewall modula.

Možeš probati disableati fw i prilagoditi do maksimuma Host Protection i Anti-Spyware modul, pa ga ostaviti dan-dva i vidjeti kako se ponaša. Samo nemoj ostaviti defaultne postavke jer je onda pretjerano naporan.

Artistar je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 18:50   #8
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
daj samo reinstaliraj NOD32 i u ponovnoj instalaciji će te pitat da on sam ponovo podesi sve postavke kako su bile i prije reinstalla i ti odaberi da i gotovo NOD32 radi ko urica a postavke nemoraš ni gledati jer su točno podešene kako su i bile, naravno ovo vrijedi ako imaš NOD32 3--->nadalje
kasko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno