![]() |
Izem ti Srosa-ojku, Hldrrr i ostalu @!~$ - (molim dobrog pomocnika za NOD)
Prije nekih pola sata, skinuh neki maleni zip-ach. NOD ga ionako automatizmom pametnih postavki prošnjofao. Nakon toga (navika) jos jednom rucno provjerim skenom. Opet piknuo po NOD-u. Nas junak uredno javlja kako je sve u redu. Pokrenem fajlu i nesto mi se sve uspori. Odjednom bacim oko u Task i vidim vampira Bagle trouble i kompaniju.
NOD-a je istog trenutka ubio i vidjeh koliko je sati : http://shrani.si/f/3Y/hw/1qnDav7P/argh2.png Pobacao je regicu sa nekoliko autograma. Nakon boot-a, docekao me je plavko ekran :( Da skratim pricu > Sve je ovo ad-acta i sve sam sanirao. Hvala bogu da mi je bio Bart PEtko bio pri ruci, kao i jos jedna masina zahaklana na Net. Ono sto me ljuti da NOD koji ipak nije bas neuk na malwarice, ovako aljkavo me prepustio na milost i nemilost stetochine! Zanima me sto je trenutno najbolje, ali zbilja najbolje za aktivnije (uz NOD) pracenje ovakvih nesretnika. Da bude kompanjon uz njega, ali da ocigledno radi posao malo budnije u svom rejonu. AVG-a sam kratko imao, dosta je propšan bio, ali tu je i brdo ostalih. NOD-eri, sto koristite provjereno kao tandem? Ovo zbilja vise ne zelim doziviti ! |
Citiraj:
|
Nemoj zip-ache skidati :D
Možeš probati Outpost PRO u novijoj verziji jer se može podesiti da te upozorava za svaku "čudnu" aktivnost, npr. jedna aplikacija pokreće drugu i sl. stvari. Vjerojatno će te počet živcirati tako da ćeš to isključiti ali možda ti se i svidi. Ima i drugih programa takvih mogućnosti (Zone Alarm, razni internet security paketi...) ali Outpost mi je uvijek glavni izbor. Nema programa koji će te u potpunosti zaštititi, a pogotovo dok skidaš programe emulcom :P Dakle, probaj kombinirati NOD32 i Outpost Firewall PRO. |
Ako baš ne želiš to opet doživjeti,,, ja bih ti preporučio K.I.S. a i još mu staviš kvačicu na promjene u registryu,, i bok.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Aristar, odgovaram nize nize u kompletu > Citiraj:
Trenutak nepaznje, desi se i najboljima :) Radilo se o txt. fajli + microfajla. Zabunom sam ga skinuo ne gledajuci da se radi o novoj seriji Emule navlakuša koje se lako prepozna ako se samo pazljivo gleda. Inace, neznam kad sam tako nesto skidao. Ponovio sam sad u kontroliranim uvjetima. Ponovo skinuo isti Zip i ovaj put ga je NOD uredno detektirao! Cini se da starudija Ad-Aware Pro kojeg nisam update'o od 2007 i koji stoji da sam i zaboravio... radi neku zbrku. U svakom slucaju, nasao sam idealnog, samostalnog kandidata : Sunbelt CounterSpy V2! Citiraj:
Citiraj:
Dakle zanima me od spomenutog Outpost-a, Kasperskog , Bitdefender, McAfee-a... koji paket dozvoljava, da mozes iskljuciti FW i koristiti samo rutinu koja tebi treba. Znaci u ovom slucaju SpyMalware/Trojko. Pretpostavljam da mogu, ali opet, moram pitati. Posebno za pakete koji su ipak primarno FW uz koji nude dodatne zastitne mehanizme. Moze li se eutanazirati sam FW? Gore pronadjeni samostalac CounterSpy V2 cini mi se odlican kandidat. Ali postoji barem jedan forumas koji koristi svaki od spomenutih, pa cisto da cujemo. Hvala. 8 |
Citiraj:
Možeš probati disableati fw i prilagoditi do maksimuma Host Protection i Anti-Spyware modul, pa ga ostaviti dan-dva i vidjeti kako se ponaša. Samo nemoj ostaviti defaultne postavke jer je onda pretjerano naporan. |
daj samo reinstaliraj NOD32 i u ponovnoj instalaciji će te pitat da on sam ponovo podesi sve postavke kako su bile i prije reinstalla i ti odaberi da i gotovo NOD32 radi ko urica a postavke nemoraš ni gledati jer su točno podešene kako su i bile, naravno ovo vrijedi ako imaš NOD32 3--->nadalje
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:39. |