|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
na ispitu sam, help!! visual c++
pozdrav... uzdam se u azurnost foruma ![]() evo mene "ekonomista" na ispitu iz osnova programiranja.... jos nekih sat vremena sam tu pa ako netko zna rjesiti ovaj zadatak..... platim pivu cevape, sta god ![]() Citiraj:
samo definirati klase, razrede |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja ne mogu pomoci, jer ne znam, ali mogu ti bumpati temu! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
rjeseno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne sjećam se ni ja da smo mi na TVZ-u to radili. Ni u osnovama programiranja, ni u programiranju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U C++ u to je definitivno osnova... Pascal i C (vulgaris) ajde mogu proći pod osnova i bez klasa i ostalog, ali u C++ ne nikako, to je kao da kažeš kako učiš o bazama i radu s njima a ne učiš SQL..
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
A na TVZ-u i na FER-u se to radi iz predmeta Objektno programiranje (1, 2 ili koje već). Razumijem ja vas da se to radi u "osonovama" c++, ali smatram da c++, klase i ostalo nisu "osnove programiranja". No dobro... otišli smo već u poveći off topic... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
al ste se raspisali ![]() "informaticki menadment" u sibeniku... na godini 10 predmeta ekonomije i 1 "strucni" predment iz informatike... na prvoj smo ucili word exel i slicno... sad ucimo pisati hello world i onda nam na ispitu da objektno ![]() uglavnom... svi smo prosli jer je lik vidio da nema smisla.... osnove programiranja su strpali u 30 sati, tako da ono... drek kao i ostatak faksa... sto se informatike barem tice |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
sry nisam prije vidio temu pa da ti pomognem na vrijeme, ali rjesenje bi mozda ovako izgledalo: //kreiras header file Kompleks.h #ifndef KOMPLEKS #define KOMPLEKS class kompleks { float real_k; float imag_k; public: kompleks(); kompleks(float,float); void print_k(); void set_realni(float); void set_imaginarni(float); }; #endif //kreiras cpp file kompleks.cpp #include"Kompleks.h" #include<iostream> kompleks::kompleks() { real_k=0; imag_k=0; } kompleks::kompleks(float a, float b) { real_k=a; imag_k=b; } void kompleks::set_realni(float new_real_k) { real_k=new_real_k; } void kompleks::set_imaginarni(float new_imag_k) { imag_k=new_imag_k; } void kompleks:print_k() { std::cout<<real_k<<std::endl; std::cout<<imag_k<<std::endl; } //kreiras main.cpp #include"Kompleks.h" #include<iostream> int main() { kompleks var1; var1.print_k(); kompleks var2(1.1,2.2); var2.print_k(); var1.set_realni(3.3); var1.set_imaginarni(4.4); var1.print_k(); var2.set_realni(5.5); var2.set_imaginarni(6.6); var2.print_k(); return 0; } i to je to... btw ja u ovom primjeru imam dva objekta tipa kompleks var1 i var2, kojima se mijenja realna i imaginarna komponenta broja te ispisuje se njihova vrijednost nakon svake promjene,rezultat je ovakav: 0 0 1.1 2.2 3.3 4.4 5.5 6.6 nadam se da sam nekome pomogao... cu Zadnje izmijenjeno od: Dancho. 01.03.2008. u 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() Citiraj:
http://metrobroadband.metronet.hr/helena-drpic pogledaj možda ti pomogne na faksu...tamo su i klase ukratko...spremanje u datoteke ....funkcije i slično...naravno osnove. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|