Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.01.2008., 13:43   #31
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
E to bi i meni trebalo, već duže vrijeme razmišljam to + UPS kak je i TomRi rekao. Imam tu fobiju od zapaljenja (dok me nema), neznam zašt, ali ne bi bilo ugodno, pogotovo ako se proširi, ode cijela kuća :S
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2008., 13:50   #32
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo našao istu stvar samo u vemilu

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780150

to je moje i božije
Hamm je online   Reply With Quote
Staro 30.01.2008., 16:58   #33
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
po meni se isplati uzeti tak neki kabel sa zaštitom,
na to sam si spojio LCD TV, kucno kino, telefon, zvucnike od kompa, i onda jos dodatno u to UPS pa komp i monitor preko njega.

jer sto mi vrijedi UPS na napajanju od kompa koji pazi na napon i slicno,
ako ga opali grom kroz neki od uredjaja sto su spojeni na komp a imaju svoju nezasticenu uticnicu...
(grom dakle dodje i kroz usb kabel od printera, HDMI od LCD TV-a ili audio kabel od kucnog kina - da su recimo ustekani bez onog power-surge belkina u zid)

ovak je sve sigurno (koliko moze biti jelte )

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.06.2008. u 11:22.
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2008., 08:54   #34
Twisted696
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Nema veze sta ti pc radi 24/7,on je dizajniran da radi lol
Uglavnom stvar ti je u stuji,da budem tocan u kucnim instalacijama..vjerovatno ti napon dosta varira sto komponentama i nije bas lijepo..
Sve probleme ces rijesit kupnjom ups-a (samo nemoj kupit neki znj jer i oni znaju zaj... stvar )
Twisted696 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2008., 20:05   #35
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Evo našao istu stvar samo u vemilu

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780150

to je moje i božije
Mozda da uzmes jedan od 4 suko uticnice+tel pa se lako poslije stavi produzni s vise uticnica.
Gledal sam ovog, isto Belkin jedina je rezlika kaj ima 4 uticnice, ali je deklariran na 2500W, a ovaj oz tvog linka na 2300W.
Btw u Vzd ih nema, a ako bas hocu mogu naruciti, ali kosta 52 kn vise . Kakav lopovluk.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2008., 22:17   #36
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
E ljudi mali ot: ovak kad gasim komp u windowsima ono start,shut down...komp mi se gasi jedno 10 min pa dali je sigurno gasit komp na gumb od kucista ili ne jel mi se neda cekat??
pozz
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 08:07   #37
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
bolje sačekaj...

ako ti se tako dugo gasi napravi reinstall winsa
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 10:50   #38
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

kupio sam neki produžni u elektroteci za 40kn...kao deklariran je na 3500W

došao je 40kn rotfl ma nije mi se dalo nigdje...a malo sam računao i pc ne bi trebao fakat previše trošiti..

trenutno je na taj isti produžni spojeno:

dva pcija
laptop
icy box
dva monitora
bridge
switch
lampa

za sada se drži..budem potjerao S&M na sva tri stroja pa će to biti max opterećenje
Staro 16.02.2008., 13:11   #39
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Samo nemoj na kavu dok vrtiš S&M da nebi zateko ekipu s crvenim kamionima pred kućom kad se vratiš...
Staro 16.02.2008., 13:33   #40
yaya
Guest

ovo s upsom je dobra ideja jer mi je znalo nestajat struje a dva kompa upaljena..a sta se tice rada..moj jedan ponekad i oba, rade od ujutro kad se probudim ..oko 9 sati pa do 2 poslije ponoci otprilike..i tako skoro svaki dan..preko noci ga nisam ostavljala jos da radi..ipak trosi struje a i nema potrebe..al sam znala otic van i ostavit ga ukljucenog, mislim da su takvi uredjaji predvidjeni da rade a ne da se vise pale i gase..tj da mu cesce paljenje i gasenje cak i skodi..naravno da poznam ljude koji uopce ne gase komp..znaci 24/7 i nemaju nikakvih problema..eto ja ga ipak ugasim po noci..a za tebe kom je riknuo vec 2 puta..isto mislim da nekako imas tu nesrecu
  Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 13:56   #41
daemon1
Premium
Moj komp

daemon1's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
E ljudi mali ot: ovak kad gasim komp u windowsima ono start,shut down...komp mi se gasi jedno 10 min pa dali je sigurno gasit komp na gumb od kucista ili ne jel mi se neda cekat??
pozz
Program za tebe:
http://www.recenzije.hr/softwer/soft...zi-shutdown-4/
daemon1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 14:08   #42
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
e fala ti puno sad se punoooo brze gasi

fala
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2008., 16:25   #43
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Samo nemoj na kavu dok vrtiš S&M da nebi zateko ekipu s crvenim kamionima pred kućom kad se vratiš...
ma evo radi već par sati tako da vjerujem da je ok
Staro 17.02.2008., 01:29   #44
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja komp gasim kad ga ne koristim duze od 2-3 sata, ali iz jednog jednostavnog razloga-da ne troši struju. Jer u stanu koji ima 29.5 kvadrata imam 150 kn struje, zapravo imao sam, pa sam poceo malo vise sve gasit ( i komp i ostale potrošače) i sad je na nekik 120 kn..
koliko uopce otprilike trosi moja konfa recimo kad surfam i koliko kad igram Crysis? A koliko kad je u stand by-u?
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2008., 01:52   #45
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne kužim ljude koji drže komp upaljen preko noći.

Kao prvo, ZAŠTO?
Wow. Komp ti radi (ništa) dok spavaš. Kako si ti samo kul.
Ako i radi nešto, onda cucla torrente. Hrčci jedni. Ne kužim ljude koji skidaju stvari s neta 24 sata dnevno. To je tužno.
A ako držiš server i plaćaš fiksni ip, onda ima smisla i ti je iduća točka nebitna.

Kao drugo, račun za struju. To je efektivno 2-3x veća potrošnja struje nego onoliko koliko ga stvarno koristiš (8-12h najviše,a i to je puno, sve više od toga također spada u kategoriju "tužno"), što je 100 kn više mjesečno za taj luksuz da se osjećaš zadovoljno jer znaš da tvoj pc uvijek pazi na tebe (x_X)

A treće, osobno imam lagan san i svaki šum me budi. Spavati pored kompa upaljenog mi je nemoguće.

Ja osobno palim komp ujutro kad se zbudim, i gasim kad idem ćorit. Dok sam na faxu i sl, ga gasim, jer nema smisla da gori. Također, kad znam da ga neću koristiti idućih x sati ga hitim u s3 suspend.
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2008., 02:14   #46
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Punio4 Pregled postova

Kao prvo, ZAŠTO?
Ako i radi nešto, onda cucla torrente. Hrčci jedni. Ne kužim ljude koji skidaju stvari s neta 24 sata dnevno. To je tužno.
Zato što je nekima net zamjena za TV. Tv je sranje. Tv su reklame. REKLAME REKLAME REKLAME I ISPIRANJE MOZGA. BOJKOTIRAM!! Sve šta gledam, gledam s neta. i cuclam. 24/7. Eto. I gledam, kad oću kolko oću i bez ispiranja mozga. A ti se truj s reklamama
Staro 17.02.2008., 09:13   #47
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ja komp gasim kad ga ne koristim duze od 2-3 sata, ali iz jednog jednostavnog razloga-da ne troši struju. Jer u stanu koji ima 29.5 kvadrata imam 150 kn struje, zapravo imao sam, pa sam poceo malo vise sve gasit ( i komp i ostale potrošače) i sad je na nekik 120 kn..
koliko uopce otprilike trosi moja konfa recimo kad surfam i koliko kad igram Crysis? A koliko kad je u stand by-u?
u idleu bez monitora troši nekih 130W, a u loadu, nekih 200W, za stand by nisam siguran ali mislim da nije više od 20W (S3 stand by, čak mislim da je i manje)
+ monitor nekih (40-60)W (LCD), CRT 70+W
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2008., 10:29   #48
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:

Kao prvo, ZAŠTO?
Ako i radi nešto, onda cucla torrente. Hrčci jedni.
Ako mogu i ako ih veseli...

U ostalom, postoje neke stvari koje se doslovce skidaju danima/tjednima. Ja sam se nekih sitnica sentimentalne softverske vrijednosti dokopao nakon tjedana skidanja, jer je bio jedan jedini seeder koji je svracao tu i tamo. A cuj, nemaju svi sredstva/mjesta za dediciranu masinu koja bi skidala torrente.

Citiraj:
Ne kužim ljude koji skidaju stvari s neta 24 sata dnevno. To je tužno.
Da, zaista je otuzno napisati:

rtorrent /home/x/Jenna.Hard.Anal.avi.torrent -s /home/x/p0rn

Postavljas stvari kao da netko od njih citav dan sjedi i divi se download baru.

Citiraj:
Ja osobno palim komp ujutro kad se zbudim, i gasim kad idem ćorit. Dok sam na faxu i sl, ga gasim, jer nema smisla da gori. Također, kad znam da ga neću koristiti idućih x sati ga hitim u s3 suspend.
Ja racunalo/a na kojemu radim palim ujutro i gasim uvecer i ne pada mi na pamet da ih suspendiram, gasim ili nesto trece za vrijeme dana. Zelim u trenutku kad upalim monitor (koji gasim ako negdje odem) i drmnem misa, da imam instantno apsolutno sve sto mi je potrebno bez ikakvih cekanja. Vidi se da ne radis i da imas viska slobodnog vremena, kada ne shvatjas koliko je pragmaticno imati upaljeno racunalo tijekom radnog dana i imati apsolutno sve na dispoziciji u roku odmah.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2008., 10:37   #49
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Ni oni tebe

Citiraj:
Kao prvo, ZAŠTO?
a kaj bi trebao kada dođem s posla skidati 3h i onda spvati? mislim da bi neki veći torrent tjednima skidao...u ostalom ne sjedim pred kompom i ne natežem kožicu kada vidim transfer rate 200kb/s..na poslu sam ili sam negdje...doma manje više samo spavam

Citiraj:
Kao drugo, račun za struju. To je efektivno 2-3x veća potrošnja struje nego onoliko koliko ga stvarno koristiš (8-12h najviše,a i to je puno, sve više od toga također spada u kategoriju "tužno"), što je 100 kn više mjesečno za taj luksuz da se osjećaš zadovoljno jer znaš da tvoj pc uvijek pazi na tebe (x_X)
142kn struje imam..tri člana obitelji

Citiraj:
A treće, osobno imam lagan san i svaki šum me budi. Spavati pored kompa upaljenog mi je nemoguće.
ima tableta i za to
Staro 17.02.2008., 13:06   #50
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor plastisha Pregled postova
Zato što je nekima net zamjena za TV. Tv je sranje. Tv su reklame. REKLAME REKLAME REKLAME I ISPIRANJE MOZGA. BOJKOTIRAM!! Sve šta gledam, gledam s neta. i cuclam. 24/7. Eto. I gledam, kad oću kolko oću i bez ispiranja mozga. A ti se truj s reklamama
slazem se +, kad se ujutro zbudis imas skinut film ili seriju koju si htio ili kad dodes s posla ili skole, a ovak cu cekat par sati
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2008., 13:08   #51
Spoljarik
Premium

Spoljarik's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ni oni tebe

a kaj bi trebao kada dođem s posla skidati 3h i onda spvati? mislim da bi neki veći torrent tjednima skidao...u ostalom ne sjedim pred kompom i ne natežem kožicu kada vidim transfer rate 200kb/s..na poslu sam ili sam negdje...doma manje više samo spavam

142kn struje imam..tri člana obitelji

ima tableta i za to

eto sve ti je lijepo rekao hamm
Spoljarik je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno