|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
E to bi i meni trebalo, već duže vrijeme razmišljam to + UPS kak je i TomRi rekao. Imam tu fobiju od zapaljenja (dok me nema), neznam zašt, ali ne bi bilo ugodno, pogotovo ako se proširi, ode cijela kuća :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo našao istu stvar samo u vemilu ![]() http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780150 to je moje i božije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
po meni se isplati uzeti tak neki kabel sa zaštitom, na to sam si spojio LCD TV, kucno kino, telefon, zvucnike od kompa, i onda jos dodatno u to UPS pa komp i monitor preko njega. jer sto mi vrijedi UPS na napajanju od kompa koji pazi na napon i slicno, ako ga opali grom kroz neki od uredjaja sto su spojeni na komp a imaju svoju nezasticenu uticnicu... (grom dakle dodje i kroz usb kabel od printera, HDMI od LCD TV-a ili audio kabel od kucnog kina - da su recimo ustekani bez onog power-surge belkina u zid) ovak je sve sigurno (koliko moze biti jelte ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.06.2008. u 11:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Nema veze sta ti pc radi 24/7,on je dizajniran da radi lol Uglavnom stvar ti je u stuji,da budem tocan u kucnim instalacijama..vjerovatno ti napon dosta varira sto komponentama i nije bas lijepo.. Sve probleme ces rijesit kupnjom ups-a (samo nemoj kupit neki znj jer i oni znaju zaj... stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Gledal sam ovog, isto Belkin jedina je rezlika kaj ima 4 uticnice, ali je deklariran na 2500W, a ovaj oz tvog linka na 2300W. Btw u Vzd ih nema, a ako bas hocu mogu naruciti, ali kosta 52 kn vise ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pod naletima kopita zla
|
kupio sam neki produžni u elektroteci za 40kn...kao deklariran je na 3500W došao je 40kn rotfl ma nije mi se dalo nigdje...a malo sam računao i pc ne bi trebao fakat previše trošiti.. trenutno je na taj isti produžni spojeno: dva pcija laptop icy box dva monitora bridge switch lampa za sada se drži..budem potjerao S&M na sva tri stroja pa će to biti max opterećenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
ovo s upsom je dobra ideja jer mi je znalo nestajat struje a dva kompa upaljena..a sta se tice rada..moj jedan ponekad i oba, rade od ujutro kad se probudim ..oko 9 sati pa do 2 poslije ponoci otprilike..i tako skoro svaki dan..preko noci ga nisam ostavljala jos da radi..ipak trosi struje a i nema potrebe..al sam znala otic van i ostavit ga ukljucenog, mislim da su takvi uredjaji predvidjeni da rade a ne da se vise pale i gase..tj da mu cesce paljenje i gasenje cak i skodi..naravno da poznam ljude koji uopce ne gase komp..znaci 24/7 i nemaju nikakvih problema..eto ja ga ipak ugasim po noci..a za tebe kom je riknuo vec 2 puta..isto mislim da nekako imas tu nesrecu ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
http://www.recenzije.hr/softwer/soft...zi-shutdown-4/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja komp gasim kad ga ne koristim duze od 2-3 sata, ali iz jednog jednostavnog razloga-da ne troši struju. Jer u stanu koji ima 29.5 kvadrata imam 150 kn struje, zapravo imao sam, pa sam poceo malo vise sve gasit ( i komp i ostale potrošače) i sad je na nekik 120 kn.. koliko uopce otprilike trosi moja konfa recimo kad surfam i koliko kad igram Crysis? A koliko kad je u stand by-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne kužim ljude koji drže komp upaljen preko noći. Kao prvo, ZAŠTO? Wow. Komp ti radi (ništa) dok spavaš. Kako si ti samo kul. Ako i radi nešto, onda cucla torrente. Hrčci jedni. Ne kužim ljude koji skidaju stvari s neta 24 sata dnevno. To je tužno. A ako držiš server i plaćaš fiksni ip, onda ima smisla i ti je iduća točka nebitna. Kao drugo, račun za struju. To je efektivno 2-3x veća potrošnja struje nego onoliko koliko ga stvarno koristiš (8-12h najviše,a i to je puno, sve više od toga također spada u kategoriju "tužno"), što je 100 kn više mjesečno za taj luksuz da se osjećaš zadovoljno jer znaš da tvoj pc uvijek pazi na tebe (x_X) A treće, osobno imam lagan san i svaki šum me budi. Spavati pored kompa upaljenog mi je nemoguće. Ja osobno palim komp ujutro kad se zbudim, i gasim kad idem ćorit. Dok sam na faxu i sl, ga gasim, jer nema smisla da gori. Također, kad znam da ga neću koristiti idućih x sati ga hitim u s3 suspend. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Extreme scratch builder
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
+ monitor nekih (40-60)W (LCD), CRT 70+W |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
U ostalom, postoje neke stvari koje se doslovce skidaju danima/tjednima. Ja sam se nekih sitnica sentimentalne softverske vrijednosti dokopao nakon tjedana skidanja, jer je bio jedan jedini seeder koji je svracao tu i tamo. A cuj, nemaju svi sredstva/mjesta za dediciranu masinu koja bi skidala torrente. Citiraj:
rtorrent /home/x/Jenna.Hard.Anal.avi.torrent -s /home/x/p0rn Postavljas stvari kao da netko od njih citav dan sjedi i divi se download baru. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |||
Pod naletima kopita zla
|
Ni oni tebe ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
slazem se +, kad se ujutro zbudis imas skinut film ili seriju koju si htio ili kad dodes s posla ili skole, a ovak cu cekat par sati |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
eto sve ti je lijepo rekao hamm |
|
![]() |
![]() |