Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2007., 18:04   #1
zagi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2003
Question Tehničati T-com-a

Moj prijatelj već 2 godine na sve moguće naćine pokušava dobit dsl, ali na centrali nema više slobodnih linija i mora ćekat(izgleda do smrti), a udaljen je od mene 50 metara. Ja sam se malo raspitao jel se da išta smuljati u svezi toga i dobio odgovor sljedeći:
Ukoliko nema slobodnih linija(ili parica-ne kužim baš), treba dati zahtjev za ISDN, te kad uključe isdn onda se odmah može dobit i dsl. Sad je pitanje jel to istina i jel izvedivo ili ne ??? Kompi nije u pitanju plaćat godinu dana ISDN i dsl pretplatu jer je već jadan totalno izludio. Molio bih toćne odgovore. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: zagi. 27.11.2007. u 18:16.
zagi je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 20:11   #2
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Budi frend i podjeli svoju vezu s njim... Nabaci neki wireless router, uzmite flat, podjelite troškove i problem riješen... A on neka i dalje čeka... Doći će optima ili metronet jednog dana ako neće t-com...
Dadox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2007., 20:15   #3
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
ja sam sa susjedom se spojio sa 60m kabla i sljaka odlicno...lijepo racun na pola i to je to..
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 22:53   #4
zagi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2003
Da, to je jedno od rješenja, ali zanima me jel se može pomoći ISDN-a(gore opisano)
zagi je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 07:57   #5
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor zagi Pregled postova
Da, to je jedno od rješenja, ali zanima me jel se može pomoći ISDN-a(gore opisano)
Ne može, nema ISDN veze s time. Ako on ima telefonsku liniju, onda znači da nije istina da nema slobodnih parica jer on ima paricu, nego jednostavno nema više kapaciteta na DSLAM-u koji će kad-tad bit nadograđen. Jedino rješenje, ako on ne može više čekat, je da ti podijeliš svoju vezu s njim kao što su kolege već predložile.
Staro 29.11.2007., 13:30   #6
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
tako je,uzmete flat,podjelite i deriiiii.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 15:16   #7
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Shotif17 Pregled postova
Ne može, nema ISDN veze s time. Ako on ima telefonsku liniju, onda znači da nije istina da nema slobodnih parica jer on ima paricu, nego jednostavno nema više kapaciteta na DSLAM-u koji će kad-tad bit nadograđen. Jedino rješenje, ako on ne može više čekat, je da ti podijeliš svoju vezu s njim kao što su kolege već predložile.
Enough said....
atha je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 16:40   #8
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor atha Pregled postova

Citiraj:
Autor Shotif17 Pregled postova
Enough said....
ja se možda i nebi složio... jer ISDN linija nije analogna već digitalna i na centrali ne dolaze na istu tocku...

E sad znam da dolaze na isti DSLAM-u ali koliko sam cuo da svaki DASLAm ima nekoliko rezerviranih slotova za ISDN korisnike bez obzira na zauzetost obicnih analognih slotiva na DSLAM-u..

Prije nekih 3 godine frend dvije kuce iznad mene (tel linija nam ide s krova na krov...) nije mogo uzet ADSL a ja sam mogao (znaci moj broj ukucam ja mogu on ne...) jedina razlika je što sam ja imao ISDN a on nije... Pa sad jel prica drži vodu i danas ne mogu tvrditi ali sam uvjeren da ima razlike....

Ali u svakom slučaju ako se odluci za tu kombinaciju ja bi od njih na pismeno tražio da mi to potvrde i da se obvežu....
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 18:55   #9
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Foxman Pregled postova
ja se možda i nebi složio... jer ISDN linija nije analogna već digitalna i na centrali ne dolaze na istu tocku...

E sad znam da dolaze na isti DSLAM-u ali koliko sam cuo da svaki DASLAm ima nekoliko rezerviranih slotova za ISDN korisnike bez obzira na zauzetost obicnih analognih slotiva na DSLAM-u..

Prije nekih 3 godine frend dvije kuce iznad mene (tel linija nam ide s krova na krov...) nije mogo uzet ADSL a ja sam mogao (znaci moj broj ukucam ja mogu on ne...) jedina razlika je što sam ja imao ISDN a on nije... Pa sad jel prica drži vodu i danas ne mogu tvrditi ali sam uvjeren da ima razlike....

Ali u svakom slučaju ako se odluci za tu kombinaciju ja bi od njih na pismeno tražio da mi to potvrde i da se obvežu....
A kako možeš bit siguran da ste na istoj centrali? Recimo ja i moj susjed odmah kuća do smo na različitim centralama, a parice nam dolaze istim putem (kako ti kažeš s krova na krov). Ovo sa ISDN-om je neistina, DSL i DSLAM kao takav nemaju apsolutno nikakve veze sa ISDN-om, nemoj čovjeku davat krive informacije pa da jadan ide uzimat ISDN da bi dobio DSL i na kraju izvisi.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na