PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Tehničati T-com-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88968)

zagi 27.11.2007. 18:04

Tehničati T-com-a

Moj prijatelj već 2 godine na sve moguće naćine pokušava dobit dsl, ali na centrali nema više slobodnih linija i mora ćekat(izgleda do smrti), a udaljen je od mene 50 metara. Ja sam se malo raspitao jel se da išta smuljati u svezi toga i dobio odgovor sljedeći:
Ukoliko nema slobodnih linija(ili parica-ne kužim baš), treba dati zahtjev za ISDN, te kad uključe isdn onda se odmah može dobit i dsl. Sad je pitanje jel to istina i jel izvedivo ili ne ??? Kompi nije u pitanju plaćat godinu dana ISDN i dsl pretplatu jer je već jadan totalno izludio. Molio bih toćne odgovore. Hvala.

Dadox 27.11.2007. 20:11

Budi frend i podjeli svoju vezu s njim... Nabaci neki wireless router, uzmite flat, podjelite troškove i problem riješen... A on neka i dalje čeka... Doći će optima ili metronet jednog dana ako neće t-com...

walbandon 27.11.2007. 20:15

ja sam sa susjedom se spojio sa 60m kabla i sljaka odlicno...lijepo racun na pola i to je to..

zagi 27.11.2007. 22:53

Da, to je jedno od rješenja, ali zanima me jel se može pomoći ISDN-a(gore opisano)

Shotif17 29.11.2007. 07:57

Citiraj:

Autor zagi (Post 881307)
Da, to je jedno od rješenja, ali zanima me jel se može pomoći ISDN-a(gore opisano)

Ne može, nema ISDN veze s time. Ako on ima telefonsku liniju, onda znači da nije istina da nema slobodnih parica jer on ima paricu, nego jednostavno nema više kapaciteta na DSLAM-u koji će kad-tad bit nadograđen. Jedino rješenje, ako on ne može više čekat, je da ti podijeliš svoju vezu s njim kao što su kolege već predložile.

demetrius 29.11.2007. 13:30

tako je,uzmete flat,podjelite i deriiiii.

atha 29.11.2007. 15:16

Citiraj:

Autor Shotif17 (Post 882424)
Ne može, nema ISDN veze s time. Ako on ima telefonsku liniju, onda znači da nije istina da nema slobodnih parica jer on ima paricu, nego jednostavno nema više kapaciteta na DSLAM-u koji će kad-tad bit nadograđen. Jedino rješenje, ako on ne može više čekat, je da ti podijeliš svoju vezu s njim kao što su kolege već predložile.

Enough said....

Foxman 29.11.2007. 16:40

Citiraj:

Autor atha (Post 882721)

Citiraj:

Autor Shotif17 (Post 882424)

Enough said....

ja se možda i nebi složio... jer ISDN linija nije analogna već digitalna i na centrali ne dolaze na istu tocku...

E sad znam da dolaze na isti DSLAM-u ali koliko sam cuo da svaki DASLAm ima nekoliko rezerviranih slotova za ISDN korisnike bez obzira na zauzetost obicnih analognih slotiva na DSLAM-u..

Prije nekih 3 godine frend dvije kuce iznad mene (tel linija nam ide s krova na krov...) nije mogo uzet ADSL a ja sam mogao (znaci moj broj ukucam ja mogu on ne...) jedina razlika je što sam ja imao ISDN a on nije... Pa sad jel prica drži vodu i danas ne mogu tvrditi ali sam uvjeren da ima razlike....

Ali u svakom slučaju ako se odluci za tu kombinaciju ja bi od njih na pismeno tražio da mi to potvrde i da se obvežu....

Shotif17 29.11.2007. 18:55

Citiraj:

Autor Foxman (Post 882801)
ja se možda i nebi složio... jer ISDN linija nije analogna već digitalna i na centrali ne dolaze na istu tocku...

E sad znam da dolaze na isti DSLAM-u ali koliko sam cuo da svaki DASLAm ima nekoliko rezerviranih slotova za ISDN korisnike bez obzira na zauzetost obicnih analognih slotiva na DSLAM-u..

Prije nekih 3 godine frend dvije kuce iznad mene (tel linija nam ide s krova na krov...) nije mogo uzet ADSL a ja sam mogao (znaci moj broj ukucam ja mogu on ne...) jedina razlika je što sam ja imao ISDN a on nije... Pa sad jel prica drži vodu i danas ne mogu tvrditi ali sam uvjeren da ima razlike....

Ali u svakom slučaju ako se odluci za tu kombinaciju ja bi od njih na pismeno tražio da mi to potvrde i da se obvežu....

A kako možeš bit siguran da ste na istoj centrali? Recimo ja i moj susjed odmah kuća do smo na različitim centralama, a parice nam dolaze istim putem (kako ti kažeš s krova na krov). Ovo sa ISDN-om je neistina, DSL i DSLAM kao takav nemaju apsolutno nikakve veze sa ISDN-om, nemoj čovjeku davat krive informacije pa da jadan ide uzimat ISDN da bi dobio DSL i na kraju izvisi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32.